Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 31 Mei 2011

Aku dah tau punca sakit kepala aku !!

ARghh.. patut laaa... adoi... kenapa aku tak perasan selama ni .. Nak kata berlaku pendarahan otak , tak la pulak .. nak kata berlaku gegaran otak , jauh sekali .. Nak kata otak aku hilang , lagi la ngarut !!

Dah tu ?? hurm.. puas la aku dok mencari puncanya ... akhirnya aku tauu.. puncanya datang dari internet !! Grrr... sakit kepala tengok gadis gadis dok berposing terteleng sana sini haaa.. mana taknya , aku hanya mampu tengok jer.. nak ngorat ? hahaha.. ada sapa sapa nak sediakan keranda untuk ku ini ? hahahha ...

Idok ler.. aku tengok makin lama makin ramai gadis melayu beragama Islam dok bergaya sakan dalam dunia maya ni.. Tak risau ke gambar korang dijadikan koleksi dek mamat mamat gila seks ? Haaaaaaaaa.... atau nanti ada yang gatal di superimposenya.. mau tak gila weh ? sian korang nanti.. sapa susah ?? Aku gakk .. aku susah laa sebab satu bangsa dan satu agama aku weh..

Aku sebenarnya tak nak amik tau langsung la.. yelah kan , macam aku kata .. ni bab hak di dunia .. di akhirat , bukan hak sapa sapa dah .. semua hak Allah ... aku tak leh nak kata bab syurga neraka.. aku tak berhak ..

Cuma ... bawak bawak berfikir selepas ni sebelum terlambat seperti gambar korang yang cun melecun yang sepatutnya menjadi simpanan sang suami tercinta tetapi di dapat dalam laman web lucah ! Mak mertua leh pengsan weh !!!

Jangan lupa undi aku di SINI

Jap halal , jap haram ..

 

Bukan bir tu yer .. Ni kisah benar yang dah berpuluh tahun lamanya .. Erk.. puluh ke ? Kot.. lebih kurang la... lama gak tu kan ? hehehe..

Pagi tadi kan .. haaa.. aku nak g keje kan.. naik erl kan.. ternampak laa seorang perempuan ni.. satu dunia kenal dia wehh.. haaa.. sangat sangat fofular okeh ! bukan artis .. bukan ahli muzik.. takde kaitan dengan lawyer .. apatah lagi blogger .. haaa..

Bertudung dan comel.. berbaju kebaya ketat yang wajib dia pakai g kejer ..hehehe.. bila dia jalan .. tu diaaa... belah kain haaa... sampai atas peha tu haaa... gulp .. nasib baik aku rabun..

OK.. tu bukan isunya .. isunya ialah , kadang kadang atas permintaan sesebuah organisasi mengkehendaki kakitangannya memakai pakaian yang mana rasanya tak sesuai di pakai ...

Yelah , ada sampai tahap boleh dikatakan mmg membuka aurat dia secara tidak langsun .. tapi bila ditanya , katanya 'terpaksa' .. hurm.. tu jer punca rezeki dia .. nak cari kerja lain , susah ...

Berapa ramai antara kita sanggup berhenti kerja demi menjaga maruah dirinya dan juga agamanya ? Hurm ...

Nora Elena ? Buhsan , buhsan , buhsan laa...

 

Haih.. balik keje , wife dok layan cita Nora Elena .. Apasal banyak pulak drama yang ada nama Elena neh ?? huk aloh.. tetiba glamer nama nih eh.. Aku dapat anak perempuan nanti nak letak la nama tu , eLENA.. erm.. tak best tak best ... cam omputih lak .. tamo tamo.. tukar .. nak tukar nama aku sendiri la.. BEN ELENA ASHAARI .. hurm.. cam pelik lak ..

Berbalik drama Nora Elena ... haaa ...baru 2 hari aku tengok.. aku tengok pon sbb dah tak de pilihan ... nak tengok laptop , bosan dah .. maka tengok la tv sat...

Tapi bila tengok tv lak , bosan aku makin bertambah .. adoiii... apa taknya , balik balik dua orang tu tersua .. pastu wat wat terkejut ..huk alohhhh.. seluas luas kl tu , boleh terjumpa ari ni , esok dan seterusnya .. Adeh.. kasi la gempak skit..

Pastu haaa.... pastu haaa.. hehehe.. tu jer la kot aku tak berkenan.. part lain , ok kot.. diorng kata novel dia best .. hurm.. hurm.. jangan digoda weh.. aku antu novel gak ni ... Haaa... jiwa pink aku neh !! Ada jual kat mana eh ? tajuk dia sama eh ? Esok gak aku g cari kat Popular book store .... eh sat.. popular book store tu jual buku sekolah jer .. erk !

Blog remaja terbaik pilihan BEN ASHAARI

 

image

Kenapa aku pilih blog ni ? Haaa... tu korang kena tengok sendiri .. dan dia ada matlamat dia ... aku nak tolong capai matlamat dia.. hehhe..

Apakah matlamat dia ? g tengok kat http://zufasyazul.blogspot.com/

Pantang berkuasa skit ..

Hurm ...tdi aku dah taip panjang panjang satu entri tu ..tapi bila pk balik ..hurmm ...tak yh la post ... sbb aku kritik pihak berkuasa gitu...hehe...

Bukan semua ... tapi segelintir inilah yg biasanya bagi nama pasukan tercemar...

Tamolah gitu..tau la kita ada kuasa kan ...tapi kena tau gak la masa bila nak tunjuk kuasa tu ...

Hurm ...biasanya yg kecik kecik ni terlebih berbanding yg besar ...yg besar cool jer..kan kan ..

Bawak bawak beringat..kuasa kita tu ciput jer.. kan kan ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Best ke CINTA AKHIR ?

 

Ini filem pendek takkan tayang kat panggung , okeh ! Ni sekadar kempen ASAP ... ala.. kempen anti rokok la .. hehehe..  best ke ? haaaa... lakonan Pierre Andre dan Liyana Jasmey tu , tak yah dipertikaikan la.. sah sah mantap .. cuma .. cuma ..

Cuma pengisiannya .. Hurm.. filem pendek tu nak beri pengajaran mengenai bahaya merokok .. tapi bagi aku la kan .. mesej tu tak berapa nak sampai.. Malah akan jadi lebih memburukkan lagi sbb apa tau ? sbbnya adegan Liyana merokok tu keterlaluan sangat.. sikit skit rokok.. skit skit rokok.. mmg orang tau , merokok tu bahaya tapi apa yang dipaparkan kat filem tu , nampak cam lebih COOL bila perempuan tu merokok !

Sepatutnya perlu tonjolkan musibah akibat merokok tu.. contoh cam satu iklan kat tv .. yang tunjuk kesan kesan merokok seperti kanser mulut dan sebagainya ..

Objektif filem tu  bagi aku tak berapa nak sampai .. pemahaman penonton akan jadi lain bila menonton filem pendek tu.. malah ada yang akan fikir Liyana merokok atau artis lain merokok .. ok je ? Hurm.. patutnya perlu ada selitkan moral kat situ.. Ada tu mmg ada.. takat tunjuk hospital.. takat tunjuk hospital , merempit pon masuk spital.. kena lebih mendalam ..

Apa pon , kempen ASAP terbaik !  Aku sokong .. Cuma filem ni agak tak kena dengan kempen ASAP .. filem dah best cuma susah nak kaitkan .. hehehe ...

Blog Bikin duit ..

 

Pada sapa sapa yang ada buat bisnis kraf di dalam dunia maya ni dan perlukan platform untuk mempromosinya .. sila rujuk blog dibawah ni ..

image

http://www.krafcinta.portalniaga.com

Bulat itu mengoda ..

 

Argh.. pagi pagi lagi aku dah wat dosa .. dosa pancaindera termasuk mengumpat dalam hati .. haih.. nak wat camana ? dah rezeki depan mata .. takkan nak ikut style S.Y kot ? cari yang segar dari ladang ... huhu ..

Ok... renti mengumpat .. Gini ceritanya .. tadikan aku ke Mid untuk launching movie ASAP , CINTA AKHIR tu kan ? Aku kan naik komuter.. maklumlah , pencinta pengangkutan awam .. sahut seruan kerajaan gitu .. 

Sejurus keluar dari stesen komuter ( pergh.. guna  ' sejurus' tu..  ) , aku pon berjalan kaki la menghala ke jejantas  untuk ke MID VALEY .. Bila naik tangga jejantas ni , depan aku ni  ada la satu awek melayu nih.. bertudung.. berbaju ikut body tapi tak la ketat namun ada cutting gitu la... sampai la kebahagian bawah punggung dia tu la ..

Bila dah gitu punya baju , aku terus terang la yer cik adik dan cik akak .. mungkin korang semua tak perasan ... dari belakang , baju begitu , sebenarnya mengoda mata mata lelaki ni.. Bukanlah sebab lelaki ni miang atau gatal tapi bila dah begitu punya 'rezeki' depan mata , gamaknya lelaki pon tengok la barang seminit dua ..

Mungkin perempuan tak perasan pakaian mereka ni sebenarnya banyak mengoda lelaki dlm tak sengaja .. hurm... Kalau yang sengaja tu tak pe la... mmg diorng suka tambah dosa .. nak wat camana kan ? Tapi yang jenis tak perasan ni , aku bagitau la ni .. ada baju korang tu , tak sesuai di pakai ke tempat awam ..ok ?

Kebanyakkan baju yang ketat ketat gitu pastu sampai ke bawah .. haa.. baju gitu tak la sesuai.. tapi kalau korang nak pakai gak .. tak pe la... sapa la aku nak halangkan ? Kerajaan pon tak halang .. apatah lagi aku kan ? Tapi aku bagitau jer yer .. Ada Al-Quran dan hadis sebagai sumber rujukan ..  Balasan akhirat tu wujud .. tak sempat akhirat , dlm kubur pon ada balasan dah .. ok ?

Memalukan betul !

Harap badan besar ..duduk berpeluk tubuh tapi otak takda ! Serius ...aku dlm komuter menghala ke hentian Putra .. sewaktu aku masuk tadi , komuter penuh ...sampai Kl sentral ramai turun tetapi ramai gak masuk ke dalam komuter ni ..

Walaupun ada kerusi kosong tadi , aku tetap berdiri sbb aku nmpk sekumpulan org tua masuk ...

Terdapat satu pasangan yg mana suaminya mendukung anak masih berdiri ... budak laki yang kononnya muka legend ni , wat bodoh jer ... manakala seorg warga asing dipercayai indonesia berdiri dan bagi tempatnya ..

Pk ler sendiri ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Cinta Akhir - ASAP

Baru lepas tonton 10 minit filem pendek lakonan Pierre Andre dan Liyana Jasmey ... sebuah filem pendek yg memberi kesedaran mengenai keburukkan merokok ...

Ringkas dan padat filem tersebut ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Jemputan khas ..

Sakit kepala .. sejak malam tadi kepala aku sakit sangat .. nak g gym pon malas .. haih .. kalau duduk rumah ok jer lak .. stress kot ..apa yg aku stress pon tak tau ..

Aku otw ke mid valley .. ada jemputan menghadiri satu majlis seperti yg korang nampak dalam gambar yang diatas tu ..

Keje ? Dh mintak half day ..ikut nak mc je sbb sakit kepala ni .. tapi ada keje kat opis ...kena g gak la..

Hurm...majlid bermula kul 1045 .. malas nak drive ke sana terus..kang takut terpengsan dalam kereta..bahaya bahaya ...huhu ...

Haaaa...korang dah join segmen baru aku tu tak ?? Cepat cepat...tanggungjawab sosial sebagai blogger tuu...

Dan jgn lupa undi aku tuuu...tinggal 8 hari jer lagi .. ok ? Tqqqq..
Published with Blogger-droid v1.6.8
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI