Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 1 Jun 2011

Alamak..takkan pasal BEN ASHAARI kot ??

 

Terbaca satu entri blogger ni membuatkan aku terharu .. sanggup dia lari ke sana sini untuk mendapatkan apa yang dia carik !! iaitu majalah yang punya cerita pasal blog BENASHAARI.COM ..

Tapi mmg betul pon .. susah nak cari majalah tu ... aku sendiri pon masa dapat tau , cepat cepat bergegas g kedai buku... mmg jenuh gak la nak dapat ...

Akhirnya aku dapat jugak di The Mall... puas dapat baca dan rekodkannya ... akhirnya aku bawak balik ke Kelantan memandangkan wife aku nak baca ... dia kat sana waktu tu ..

Dan best partnya .. majalah tu tertinggal kat sana.. Nak beli baru , mahal weh.. RM7.50 kalau tak silap aku ... haaa.. tak pe la , nanti g cari lak sebelum bulan ni berakhir ...

Korang nak tau cerita apa blogger ni buat ? Haa.. sebelum tu , aku nak mintak korang tolong seperkara ... Klik SINI dan jika dah lakukannya , baru leh baca kat SINI ..

Jom GEGAR BLOG BUDAK SEKOLAH ..

 

Yearghh .... tutup sudah .... jom tengok berapa banyak blog pelajar sekolah yang join segmen ni...  Ada 66 blog kesemuanya yang berjaya di senaraikan oleh CIK IRA kita ... terima kasih.. pe lagi ?? G jer gegar.. tengok apa cerita mereka.. apakah perbezaan dan idea mereka ...

Ingat sampai mati ..

Sejak kecil lagi bapak aku ajar aku , jgn pinjam harta orang ! Walaupun adik beradik punya sekali , jgn sesekali pinjam atau guna .. tapi biasa la ..degil ..

Dan paling dia pantang sekali kalau pinjam motor atau kereta .. walaupun dia punya ! haaaa .. dasatkan ?

Jadi , mahu atau tidak aku usaha sendiri wooo ..apa yg aku nk , usaha ..selagi tak de duit.. selagi tu tgk jer ..

Alhamdulillah ..apa yg dia terap itu berguna sehingga sekarang ... jgn susahkan org lain ! Kalau tak mampu , buat cara tak mampu ..


Sampai mati aku pesan dia ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bila lelaki kemaruk NORA ELENA

Tu diaaaa ....sampau ke gym demam Nora Elena ..perghh ....tak leh jadi ni !!! Aku mesti mendapatkan novelnya secepat mungkin ..atau ....aku ..aku ...neehhhh..mana blehhhh ... jantan nehh .. apa kes lyn citer jiwang gineh !!!

Murah ke novel dia ek ?? Hehe..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bukan bicara dengan angin ..

Hurm ..bukan niat mengaibkan sapa sapa ..aku bicara mengenai blogger secara umum kerana aku seorg blogger ..

Sebelum aku up sesuatu entri , pastinya aku menyiasat perkara tersebut ..aku pon tau akan batas batas blogging ni .. tak leh main sauk jer ..salah tu..Aku tau gak..

Berkenaan isu ini , kalau aku diamkan diri ...berapa ramai yg akan terkena walaupun bukan dengan dia ? Aku tk petik mana mana nama pon tp dia sendiri yg tampilkan dirinya ..

Seperkara lg, aku bukan spesis jentik telinga org pob kecuali dia jentik dulu .. ok ?

Aku cuma minta rakan rakan yg lain hati hati sbb bab duit sapa sapa leh kena tipu dan aku pon pernah jd mangsa...jgn tunggu ada yg terkena lg dan baru nk berkempen ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Ukur kemampuan diri lain kali ..

 

Hurm.. akhirnya dia tinggalkan komen dengan 'saguhati' sekali ... Wah... nak bagi rasa apa yang dia rasa ? Wah.. boleh gitu ? Sapa yang bersalah sebenarnya ? Cuba la pikiaq sikit bang ..

Tujuan blogger buat entri terutamanya aku ni adalah untuk menyedarkan rakan rakan blogger serta pembaca yang lain .. Bab duit , tolong jangan percaya lebih lagi tak kenal muka !!

Kalau ada blogger atau mana mana rakan datang minta bantuan aku untuk buat entri mengenai kutipan derma atau duit , aku kena hati hati .. aku pernah buat dulu satu entri , rupanya rupanya dah expired.. nasib baik ! Sejak tu , aku mmg berhati hati ..

Bab kemasyarakatan , mmg aku amik berat .. aku tak kisah langsung nak post dalam blog aku ni.. tapi aku kena hati hati... tamo ada yang amik kesempatan .. sangat bahaya ..

Dan , buat blogger tersebut .. lain kali nak pinjam duit .. ukur kemampuan diri .. lebih lebih lagi jika pinjam pada mereka yang takde kaitan persaudaraan dengan kita ! Boleh bayar ke tak boleh , bincang dengan dia !! Bukan bagi janji kosong jer .. Dan aku tau , bukan kes pinjam duit tu jer.. ada kes lain gak.. Perlu ke dinyatakan kat sini ? aku rasa tak perlu kan ?

Lain kali ukur kemampuan diri .. aku pon takde duit gak .. takde la sampai buat gitu.. Aku usaha siang dan malam dengan blog ni .. orang kata aku gila .. aku terima.. skang ?  Gila aku ni berbaloi ...

Nasib baik aku naik lrt.. kalau naik kuda ?

Jom GEGAR BLOG BUDAK SEKOLAH #1

 

Wah.. kata dah.. ramai budak sekolah dok mengadap komputer waktu cuti sekolah ni.. haaa..bagus bagus... buat blog .. cari kenalan yang best best .. cam.. cam... ala.. ala.. cam pakcik tu haaa.. hahahah.. pakcik BBB .. BENG BENG BOONGG .. Haaa.. jgn ketawa jer.. silalah undi saya walaupun masih ada 20 hari lagi hari penamaan calon.. hahaha... klik SINI ..

Ok... skang kita tengok senarai blog adik adik kita ni... haaa.. senarai disediakan oleh pembantu aku yang cun dan jelita .. eceh.. haaa.. dah dah.. jangan wat isu lakkk. .dia tunang dah .. nak kawin dah pon tahun depan.. okeh ! Nak buat kakak angkat boleh la.. hahahah... oh ya.. sapa dia ? nama dia ... IRA..eceh... lajuuu jeee klik ...  macih yer anak murid.. hehe..

Dah dah.. jgn mengatal .. jom g serbu blog adik adik ni.. korang tegur la apa patut ditegur... haaa.. jgn jadi anon dah la.. be gentle okeh !!

Untuk pusingan pertama ni .. ada 31 buah blog .. pergh... dasat... Jom tengok...

Amacam ? ada sapa sapa tergugat ???

Dari dulu sampai sekarang.. sama je masalah aku !!!

 

ARghhh.. bengong ... serius.. aku ni laaa .. haih .. dari sekolah sampai laaa sekarang ... hahaha.. tak ubah ubah perangai ... haihhh ..

Masalah aku no satu ialah , aku tak suka angka .. kedua .. kerap kali aku senantiasa bermasalah dengan BULAN !! bukan datang bulan tapi nun bulan tarikh tu haaaa...

Cerita dia gini ha.. korang jangan kutuk aku lak pasni .. aku majuk nanti.. haaa... dah la takde orang nak pujuk ... haaa.. tak sian kee ??? huk huk ..

Nak tau ke apa cita dia ?? Haih.. malu la wak ... heheheh.. nanti kena gelak... hehehe ... Mau gak tau ya ? Hehehhe .. korang bab ni , mmg al fantazzzz ( pantas ) ..

Ok la.. aku cita .. DIGI - WWWOW tu aku ingatkan akan tamat 8hb Jun ni untuk dipilih Top 3 .. ye la.. lambat sangat .. hehehe.. maka aku pon beria ria laa mempromosi . tapi mmg patut pon ... ramai blogger bersatu padu mengundi .. aku ??? huhuhu..

Aku jadi pelik... maka aku pon g usha kat DIGI punya web semula.... Sekali terbaca ... 

"All the Contest entries much reach DiGi by 11.59 pm, on 20 June 2011. Late entries will be disqualified."

Wah ...aku punya la dok sangka menda ni.... 8hb June akan diadakan top3 .. sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... aku tersilap bulan daaa...

" The top 3 short listed winners will be notified by 8 July 2011 or at an alternative date as determined by DiGi. In the event DiGi is unable to contact the Winner via phone after three (3) voice call attempts then DiGi reserves the right to cancel the winner and forfeit the prize and the non-contactable winners shall have no claims whatsoever against DiGi on the cancellation and the forfeiture. "

Aiseyman.. aku silap  bulan lagi.. ok.. aku malu.. tepi aku nak masuk bawah meja ! tapi tetap kena undi gak weh !! sbb pencabar aku semakin menghampri .. punya ratusan ribu followers .. huk huk

klik SINI jika sudi atau tak sudi .. tetap kena klik gak ..

SEGMEN : JOM GEGAR BLOG BUDAK SEKOLAH !

 

Hahahah.. sempena cuti sekolah ni , aku nak bagi peluang .. peluang untuk mereka yang masih bersekolah mempromosi blog mereka .. haaa... mana la tau kan , kot ada adik adik kita tu  teringin nak popular buat masa seminggu ni je kan ? nanati sekolah , susah dah kan .. haaaa...

Amacam ? Berminat ? Jom jom ... bagi yang berminat ... segera yer .. tutup kul 10 malam ni .. ok ? Cun ? Mabeles ? Keow teow ? orait bebeh.. mari kita mulakan .. BERTUKAR !!

hehhehe.. ngarut dah tu.. ok ok... Bagi adik adik ku yang berminat  ( kim salam kat akak yer ) , sila buat entri .. tau tak nak buat entri ni ? Haaaa.. senang je dik ... ikut je langkah abang ni ha.. Eceh.. abang nehhh.. hahahah.. ikut cara pakcik beng ni haaa...

  1. Letak gambar abang sebagai tanda perniagaan .. hehe.. image
  2. Kemudian tulis tajuk : PAKCIK BEN GEGAR BUDAK SEKOLAH dan linkkan ke entri ni.. tau tak nak link ? Kalau tak tau , mintak akak tolong ajarkan eh.. jgn lupa kim salam sekali tau.. hahahah..
  3. Kemudian , cuba bagitau tau kat Pakcik Beng Beng Boom ni kenapa adik buat blog ...kalau kakak nak tolong bagitau pon ok gak.. nanti call je Pakcik Beng .. okeh ? hahahha.. guwau jeee .. ok ok.. Kena bagitau tau.. tak kisah berapa patah perkataan ..
  4. Siap ?? Cun.. Tinggalkan url entri adik kat ruangan komen entri ni .. kalau adik tak faham gak , g carik pakcik beng kat FACEBOOK , klik SANTAI BEN ASHAARI ..untuk keterangan dengan lebih lanjut terutama mengenai akak adik tu.. hahahaha.. adeh.. ada gak makan biskut kering esok neh...

Tu je la adik adik sekalian .. Jangan lupaaaa.. untuk adik adik sajaaaa.... GBS tauuu ... jgn lupaaaa.. undi saya , klik SINI

Semua orang ada impian !

 

Pergh.. serupa sejuta impian plak ... sila buat kertas kerja .. hehehe ..

Ramai blogger pm aku samada di FB atau blog minta aku promote blognya .. Gulp... katanya impiannya begitu begini .. Weeee witt.. hehehe.. aku pon ada gak.. nak kasi cecah 20 ribu weh.. skang nak dekat 15 ribu.. lagi 5 ribu ... bagaimana nak kasi cecah 20 ribu ? Aku sedang mengusahakannya ..

Bukan tak leh nak tolong promotekan .. boleh je ..tapi apa yang aku buat untuk adik tu semalam adalah satu peransang dari seorang blogger yang jauh senior ( umur okeh ! ) kepada juniornya yang baru kenal dunia blog ..

Apa yang aku harapkan adalah , usaha dulu... tak kira tercapai atau tidak , yang penting adalah usaha dan semangat .. Macam aku ni.. nak kata boleh cecah lagi 5 ribu tu , belum tentu weh.. ni dah masuk bulan 6 .. haaa.. mana bisa kan mau cecah 20k follower .. tapi yang penting aku usaha .. buat itu begini untuk mendapatkan apa yang aku mau ..

Jangan terlalu bergantung sangat ... nanti tiada kepuasan ...usaha dan doa tangga kejayaan ..yang selebihnya , kuasa ALLAH .. insyaAllah ...

Sokongan itu penting !!

 

Alhamdulillah ... dan terima kasih buat rakan rakan yang telah menyokong aku dalam kempen KATAKAN TAKNAK PADA ROKOK ... Mereka yang telah memberi sokongan secara langsung ialah Miss Ran , cikbintang ,fRaMe+LenSeS , Johari Hamzah , ayu jazari , sya azleen , sya azleen , Eza Boom Boom :) , ♥yaya budak suka embun♥ , Tehuzz , || A Lady Named .. Yantiey ||, Azzah , Ku_yah ,Dzarief Zuhdi , ELENA , NUR FARIZA UMAIRA , CiK EmMa ,Honey Barney , Eja GaNu , aida4eva , ADZA IRDAWATI aka MAK DARA dan ramai lagi ... pergh .. tak larat aku nak copy paste .. rujuk entri INI ..

Tapi kalau korang rujuk pada ruangan komen tu , korang akan nampak kenapa mereka tak suka pada rokok .. haaa... mmg ada alasan tersendiri ..

Macam aku ... aku sokong akan Kempen Hari Tanpa Tembakau ni kerana aku amat anti pada rokok .. aku tak tau la kenapa perlu merokok... Bagi aku merokok ni teramatlah membazirnya .. Kalau bazir sorang tak pe.. tapi ni siap membahayakan nyawa mereka yang tak bersalah ..

Seperkara yang menyakitkan hati ialah , bila menegur mereka yang merokok tanpa mengendahkan orang ramai ni , reti la pulak melenting .. haih.. ego betul ... Tapi ada jugak yang berperikemanusiaan .. Tau la nak hembus kat mana atau nak merokok bila kena tempatnya ..

Dan aku nak kerajaan kalau boleh la kan .. kuatkuasakan undang undang tidak membenarkan merokok pada waktu pejabat di mana mana saja terutamanya di pejabat kerajaan !!! Haaa.... Ni pantang ada rehat skit jer , terus jadi naga buana.. hembuss sampai nak rentung paru paru tu.. pastu bila masuk balik pejabat , badan bau busuk.. nak berkomuninasi dengan orang tu pon dah jadi pening ..

Hurm.. panjang sebenarnya kalau nak bebel bab rokok .. Bagi aku , segalanya bermula pada kerajaan sendiri.. Jangan buang duit dok kempen.. tapi kuatkuasakan undang undang .. tu perlu .. kalau benar tak nak tengok anak cucu kita semakin menghancurkan paru paru mereka , maka buatlah sesuatu dengan tegas .. Setakat letak gambar kat kotak rokok tu tak membantu dah !

Dan.. kalau nak buat kempen gak , panggil mereka yang pernah jadi perokok tegar dan suruh bagi ceramah skit .. ajar bagaimana nak berenti merokok dan kesannya pada diri sendiri dan keluarga .. Tu yang sepatutnya .. Bukan panggil artis pastu suruh menyanyi lagu anti rokok... adeh..

Eh lupa lak.. klik SINI sat ..

Taksub giler kat Justin Bibiaq

Salam ...selamat pagi ..lama gilee aku tak bg ucap selamat pagi..mana taknya, tengahari baru nk mula update..

Ok ..mari kita mulakan pagi ini gossip artis luar negara..dlm negara tak yh la ... asik asik cerita sama ..kawin ..cerai..khalwat ..dadah ..rampas kekasih ..nak baca artis Phd tu jauh sekali .. kan kan .?

Ni ha ..isu panas pagi ni yg aku dengar kat Sinar.fm tadi ...Si Justin Bibiaq tu dah mengalahkan Presiden US woo... ehehe..bab twitter jer ...hehe ...

Menurut Sinar , Justin yg juga jiran aku tu dah punya 10 juta pengikut di Twitter yg mana telah melebihi Presiden dan juga aku !!! Huk aloh ... tewas aku ngan mamat rambut leper tu..hahaha..

Sebelum tu ada aku baca kt mana tah ..katanya teman wanita si justin ni terima ugutan bunuh ... amik kooo... popular bangeet sampai hidup pon tak tonang !!

Moral ...toksah popular ..jd je blogger .. bahagia hidup ..sakit hati je dengan anon ..tu pon 1 minit je sakit hati .. pastu dah leh layan ice blended semula ! Hehe ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Segmen 24 jam !

rokok

Segmen ringkas sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA pada setiap 31hb Mei ...

Jom sebarkannya .... sangat mudah ..

  1. Buat satu entri.. letak banner kat atas ni ..
  2. Tajuk : AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA ! dan linkkan ke entri ni ..
  3. Siap.. tu jer.. tinggalkan url entri anda di ruangan komen ini berserta kenapa anda tidak merokok ..

Siap.. tu jer ... Url tidak akan disenaraikan yer... Dan klik SINI ... TQQQ..

Anda terbaik ! Terima kasih ..

Terharu aku .. hehehe.. aku terbaca satu status kat wall di SAHABAT BLOGGER .. hurmm .. Katanya dia nak capai 100 FOLLOWERS dalam tempoh sebulan ... hurm..

Lalu aku masuk ke blognya .. baca entri dia.. boleh tahan.. ada bakat dan menarik ... Aku tengok jumlah follower terkini .. ada 66 setelah aku join ..

Teringin nak tolong dia .. lagi pon dia masih sekolah .. apa salahnya aku beri peransang dia agar berblog dari dok menghabiskan masa tanpa berfaedah kan ?

Maka aku pon buatlah satu entri INI .. dan atas kerjasama rakan rakan yang lain , dalam tempoh 10 minit , tercapai sudah impiannya ... lebih 100 follower terkumpul hasil terjahan rakan rakan sekalian ..

Cuma , rasanya ada yang perlu dibaiki mengenai blog tersebut.. harapnya dapat godek blog blog yang lebih senior untuk mencari kekurangan tersebut .. Ok ? Gud luck ... klue.. widget.. hehee..

OK.. bagi mereka yang belum buat apa apa pada hari ni.. aku nak mintak tolong korang sesuatu.. KLIK SINI ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI