Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 3 Jun 2011

Maharaja LAWAK bikin LAWAK akhirnya ..

 

Ada dua perkara yang terang terang berlaku kat sini .. Satu .. cameraman malam ni untuk pertunjukkan 'amal' Maharaja Lawak tour malaysia , gatal ! Asik asik dok fokus kat perempuan jer.. Nak nampak muka penonton laki ? PErghhh.. Yang nampak terang terang muka lelaki , muka juri dan peserta jer .. Adoi.. mana bleh.. yang lain bayar duit tu nak tengok !!

Kedua ... terang terang nampak macam persembahan pertunjukkan jer .. Haih.. apa ni ? Diorng nak tengok persembahan yang bermutu dari mereka mereka yang sepatutnya lebih 'bersedia' dan serius.. ni macam buat training jer .. hurm.. penat tau diorg yang datang tu beratur beli tiket dan datang awal awal nak tengok persembahan malam ni ..

Diharapkan untuk akan datang , pihak penerbit lebih serius dan teliti agar penonton tidak terasa tertipu ! Yang datang bayar dan yang tengok kat rumah pon bayar , okeh !! Bukan tengok percuma !

Dan mmg dah tau .. takkan ada penyingkiran .. gimik jer lebih.. Yelah , dah buat tour .takkan nak singkir lebih lagi dah panggil JOZAN dan NABIL yang mana kita tau , sememangnya diorang ni penyumbang trafik tertinggi setiap minggu selain JAMBU dan SEPAH ..  Dan pastinya imuniti pon di simpan untuk diorng sekiranya mereka tersingkir.. kan kan ?

Adil ? sendiri mau pikiaq aarrr...

Maharaja Lawak ke - 10

 

Kali ni ML pusing Semenanjung Malaysia dan negeri pertama yang di singgah mereka ialah Pulau Pinang ... Dengarnya 2 ribu tiket selesai wooo .. sekejap jer.. ramai yang kiciwa gitu ... Pergh ..Seth pon tak leh lawan gitu ...

OK.. pendapat aku kali ni terhadap peserta peserta ML untuk minggu ke 10 ... huhu.. ni pendapat aku je yer ... bukan mereka dan jiran jiran mereka mahupun Seth Tan .. okeh ? Video Maharaja Lawak Minggu ke 10 pon ada yer ..

Konsep kali ni , bebas ...

JOZAN : Bawak watak adik adik gitu .. hurmm gamaknya mesti ramai adik adik hangin dua tiga badan gitu .. ke diorng lagi hapi gitu ? hehehe... OK ke tak Jozan malam ni ? Aku bagi 3/5 jer ..

NABIL : Stand up comedy .. pasal penculikan ..  Terus terang , kali ni NABIL out ! Aku tak salahkan Nabil sbb ni cam satu persembahan pertujukkan jer ... Hurm... Aku bagi 3/5 gak ..

JAMBU : ROCK !!! JAMBU seperti biasa , MABELES !! Aku bagi 4.5/5 ...

 R2 : Hurm... standard Nabil n Jozan jer.. citer pasal gunting rambut.. macam aku kata tadi , ni persembahan pertunjukkan jer.. ehehe.. ala ala perlawanan persahabatan gitu.. hehe.. Ok.. aku bagi 3/5 gak ..

SEPAH : Penyelamat MAHARAJA LAWAK malam ni dengan idea yang lebih klasik tapi best !! Aku bagi 5/5 ...

Nota : CAMERAMAN GATAL ! SUKA FOKUS PADA PENONTON PEREMPUAN YANG CUN ! PATUT DIELAKKAN KERANA INI MEMALUKAN ASTRO SENDIRI ... KESIMPULAN , MAHARAJA LAWAK KALI NI , BORING ..

Untuk tonton video MAHARAJA LAWAK KE 10 sila klik SINI

Blogger hijau tak semesti tak power kan ?

 

Sapa kata blogger baru ni tak reti bercerita dalam blog ?? Jangan pandang ringan okeh ! Mereka ni la bakal menceriakan dunia blog dengan idea idea yang segar dan menarik ! kan kan ?

Ok.. jom tengok baki senarai blog yang join segmen ni ...

79.http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-nooo.html

80. http://yslgalz213.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

81. http://nusananosa91.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

82. http://lurvelysweety.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

83. http://ainlaxmana.blogspot.com/2011/06/segmen-blogger-hijau-mai-singgah-sat.html

84. http://ceitatentangkita.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

85. http://sitishafur.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

86. http://ciceloteh-matapanda.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

87. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

88. http://khairulzara.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

89. http://shuhaida313.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

90. http://amoyella.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

91. http://ieranadiea.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

92. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

93. http://heziqamushadadlee.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

94. http://shahzone.blogspot.com/2011/05/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

95. http://mynayusof.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

96. http://wdfungi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

97. http://iniejapunyablog.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

98. http://ezirize.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

99. http://yumiehistory.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

100. http://wydaz.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

101. http://matapenaalsunan.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

102. http://jai-diari.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

103. http://ustazdonut.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

104. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

105. http://lachicavirgogurl.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

106. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

107. http://syahyunx.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

108. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

109. http://sweetsour93.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

110. http://winkletwin.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

111. http://afifiabdulri.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

112. http://fikapunyablog.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

113. http://honeybarneyslife.blogspot.com/2011/06/blog-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

Mana halia ? Mana kunyit ?

Aku kt pasar tani , Putrajaya .. menyopping barang basah .. Apa barang ? Barang basah la ..

Wife singgah beli sayur dan aku boring ..maka bermainlah teka teki dengan Seth yg mana telah merasuk jiwa aku ..

" Ben, mana satu halia , mana satu kunyit ? " ... tanya si Seth .

Aku jawab dlm hati..

"Udah la ko...ckp jer ko tak tau kan senang ..caitt...Tu pelangiii tuuu "

Sebenarnya ...aku tak ingat rupa halia n kunyit ..huhu..mesti mat gebu gelak punya kat aku nanti...huhu..

Published with Blogger-droid v1.6.8

Tu la ...salah sendiri !!

Masuk tiket.... dia tulis expired .. biar tembikai duku langsat ...aku cuba lagi ..pintu masih tidak terbuka ..

Aku mula nak hangin dah .. aku tengok tarikh kat tiket tu ..caittt ..patut la expired ! Bulan lepas punya ..adeh..

Aku cari dalam dompet aku ..ok..ada...masuk lagi sekali ....dush !!! Tiket tu ditendang ...haih ....

Aku check tarikh ... huk alohhh ...minggu lepas punya !!! Patut tak leh masuk... Grrrr... GRRR ni marah yer adik adik .. abang bukan Seth Tan okeh !

Cari dlm kocek. Tu diaaaa ...kat poket atas baju aku tuuuu..atooiiii , bak kata Heliza Helmi ... aku malu ngan pak guard tu ... tersengih dia... adeh... dompet aku segala kad antik aku simpan.. padahnya , tak tau mana satu leh guna !!

Salah sapa ???? Yang pasti seth yg rogol nora helena .. apa kaitan lak ?? Kita kan insan biasa ...kan kan ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Mana dia blogger hijau neh ???

 

Wah... ni bukan segmen GEGAR tapi yang join ni dah dekat 100 .. baru sejam lebih je nih.. kalau sampai kul 10 malam ? Gulp.. bisa berasap ketiak weh..

Ok ok.. aku tamo bebel.. ni semua blog blog yang mana bloggernya masih muda belia gitu.. dalam kategori umur 18-25 kan ? Haaa... kalau nak mengayat tu , silalah jadi SETH okeh.. yang perempuan tu ,tolong jadi NORA .. JANGAN KASI MUKA !!! hahahahha... guwau jer..

ok.. aku senaraikan dulu eh..

1.http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

2. http://inikisahtia.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

3. http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

4. http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

5. http://annaitoshi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

6. http://didazmanje.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

7. http://felizbellover.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

8. http://www.herstoriie.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

9. http://ainsyafiqaazmi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noo.html

10. http://nurizzatulazmira.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

11. http://akuwanblur90.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-sini-sat-noo.html

12. http://birumuda91.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html#axzz1OC84HcXC

13. http://zarul90soul.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

14. http://anismelon.blogspot.com/2011/06/segmenblogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

15. http://eerashera.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

16. http://gadiscactuz.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

17. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

18. http://anisnazrz.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

19. http://letseemyworld.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

20. http://pohonsemalumerah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

21. http://lytulip.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

22. http://teratakchinta.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

23. http://syah-fieyna.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

24.  http://lunaqiszara.com/2011/06/03/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo/

25. http://missmeera.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

26. http://akudanchenta.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noo.html

27. http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

28. http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

29. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

30. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

31. http://genkcorner.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

32. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

33. http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

34. http://89shah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

35. http://cahayapelangie.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

36. http://tyravsathirah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

37. http://qiszana.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

38. http://syeedasaniey.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

39. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

40. http://ezadizzuddin.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

41. http://penglipurlarafasola.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

42. http://maisaracute.blogspot.com/2011/06/blog-hijau-mai-singah-sat-noo.html

43. http://www.tehuzz.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html
44. http://bdkgtah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html#

45. http://selembutsuteranadya.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

46. http://kisahakizz.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

47. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

48. http://nurulharnanikasmari.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

49. http://negativebecomepositive.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

50. http://opahkentang.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

51. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

52. http://hidupdaku.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

53. http://frameandlenses.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

54. http://amniey91.blogspot.com/2011/06/segmen-ben-ashaari-blogger-hijau-mai.html

55. http://hdyhdyh.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo_03.html

56. http://sayapencintahijau.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

57. http://aida4eva.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

58. http://malaysiascore.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

59. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

60. http://suitheart20.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

61. http://www.areliff.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

62. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

63. http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

64. http://epolarapurapu.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

65. http://stickergetah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

66. http://farahazurah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

67. http://shemawiwi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-meh-singgah-sat-noo.html

68. http://adrianaizat.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

69. http://areda91.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

70. http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

71. http://www.sunahsukasakura.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

72.  http://kulinbaek.blogspot.com/2011/06/segmen-bben-blogger-hijau-mai-singgah.html

73. http://bellverse.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

74. http://dayangsenyum.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

75. http://www.pwencessyuyue.co.cc/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

76. http://dianaaminn.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

77. http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

78. http://shazanahanisnamadiberi.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

TUTUP KUL 10 MALAM ni tau... takde ala ala pnyaaaa... tq Puteri Katek ..

SEGMEN : Blogger ikut umur ....

Atas permintaan... ari tu dah buat untuk bawah umur ... maksud aku yang masih berbaju sekolah la.. Haa.. part tu dah selesai .. ramai dah adik adik kita tu dapat kawan baru.. meriah gitu uuu ... Auuww.. Huih.. nampak tak pelangi kembar tu ?? Haaa... Tuuuu... Ala u ni.. tak SETH tul arr...

Hahahah .. ok ok.. kemaruk NORA ELENA sungguh... baru tengok satu episod dah kecoh.. tu pon tak abis ... hahahaha.. asal tengok je , iklan.. camana tu ?

Ok ok.. terbabas .. ni semua SETH punya pasal laaa .. Grrr.. ok ok... Sebelum NORA pon keluar , ada baiknya kita mulakan segmen yang simple dan mudah ini ..

Kita mulakan dengan mencari blogger dalam kategori umur kanak kanak rebina iaitu 18 - 25 tahun dan tak kira jantina ... haaa... Tujuan pencarian ni adalah untuk suka suka jer .. kot la ada yang teringin cari blogger yang sama umur .. Tamo kawan ngan blogger yang dah senjakala cam aku nehhhhh ... haaa kan kan ?

Ni khas buat blogger blogger baru je la yer .. yang lama tapi teringin pon aku tak kisah.. tiada paksaan jer ... aku buat pon atas permintaan .. kalau tak , aku nak buat segmen : andai aku nikah 3 jer .. hahahaha.. adeh.. guwauuuuuuuuuu laaaa.... ada gak nanti makan epal beracun.. hahaha ..

Ok .. jom mulakan.. Sila buat satu entri ...

  1. LETAK HEADER BEN ASHAARI BLOG
  2. Undi kat SINI dulu.. wajib !! hahahaha... tak kiraaa..
  3. Tajuk .. BLOGGER HIJAU , MAI SINGGAH SAT NOO ..dan linkkan ke entri ini ..
  4. Sila lengkapkan ayat ini : SAYA SUKA BLOG ......... kerana ...... ( tidak lebih 10 patah perkataan )

Siap ? Betul ? Dah undi ? Betul ? Tak tipu ? Bagusss.. nanti amik gaji yer .. hehehe.. Kalau dah siap , tinggalkan url entri korang di ruangan entri ni.. Nanti PA aku akan uruskan bahagian selanjutnya .. Oh ya , tolong paste sekali je yer .. Jangan risau , pasti sampai punya tapi pastikan paste kat sini tau.. bukan entri lain !!

Tu je la... aku nak sambung tengok K-POP lak .. asik asik SETH jer.. NORAAAA .. ala.. Nora tak cun.. hurmm .. kan best kalau.. kalau .. dia yang berlakon.. haih...

TUTUP KUL 10 MALAM NI .. 3/6/2011

Dunia blog .. membosankan sebenarnya ..

 

Serius.. bagi mereka yang baru mengenali dunia blog , maka silalah nikmatinya selagi boleh.. kerana selepas itu , pastinya dunia blog akan akan seperti SENJAKALA ..tunggu di SERU jer ...

Ini bukan amaran malah jauh sekali ugutan .. hehe.. tapi inilah hakikat.. Dalam dunia blog atau lebih tepat lagi , dunia siber ni .. terlalu banyak pancaroba.. antaranya ... ari ni kita kawan ... esok kita musuh .. tu sangat menakutkan .. dan dah banyak terjadi ..

Cuma perlu berhati hati terutamanya blogger ..bila berkawan tu , maka abis semua 'dalam kain' diceritakan pada rakan yang baru dikenali tapi tak pernah bersua muka .. Ini mmg selalu berlaku .. bila bergaduh , tu diaaaaaaaaaaaaaaaaa... haaaaa... masa tu laa keluar segala rahsia.. Sapa susah ? Aku tak susah pon ..

Bosan ? Hurm.. kalau kita tahu hakikatnya , mereka yang kita anggap kawan sebenarnya boleh jadi gunting dalam lipatan , duri dalam daging pada bila bila masa jer ... Talam dua muka ke.. kalau kuih tepung talam tak pe la gak kan ? Leh makan..

Jadi ... kawan kawan gak... cerita peribadi tu .. simpan dalam dalam .. nak cerita , cerita je pasal NORA atau si SETH tu.. Pasal AMIR toksah cerita sebab dia suka berdiri kat tangga tu.. tak berbaloi ok !

Hati hati .. pandu cermat jiwa selamat .. jgn lupa undi aku kalau sudi.. tak sudi ? tak pe.. janji SETH !!

" U ni tak SETH langsung laaa "

 

Pepatah baru timbul akibat fenomena si SETH TAN ( NORA ELENA ) iaitu romantik dan sikap penyabarnya .. Jangan kaitkan yang 'rogol' tu eh.. hehehe .... Haaaa... dasat kan penangan watak si Seth tu ..

Selepas ni , wanita wanita di seluruh Malaysia bolehlah menggunakan pepatah ini bila merajuk pada pasangan dia atau pasangan dia tak romantik..

" U ni kan.... tak SETH langsung laaa .. "

Wah.. kalau dengar kat kaum adam ni.. pasti menyirap jer .. ada ke dibandingkan ngan Seth tu !! Tak leh jadi .. maka lelaki pon menyediakan jawapannya ..

"Dah u pon tak macam SAMIHAH tuuu .. cuba u tak kisah i kawin lagi.. sah sah i jadi cam SETH + SALEH YACCOB.. romantik + lucu tauu "

Tapi nak kata apa kan.. tak dapat lagi.. cuba kalau dah dapat ? Mau gak nanti ada makan selipar ari ari ... Dah takde hati nak makan dah ! hahahaha.. Adeh..

" Tak Amir betul la korang neh !! "

Ruang IKLAN untuk di sewa ..

 

Kenapa di BENASHAARI.COM ??

Yang pertama ..

Blog dikunjungi lebih 156 ribu pembaca sebulan dan juga lebih 5 sehari dengan paparan blog lebih 300 ribu sebulan ..

image

Kedua ...

Lebih 4500 blog yang telah meletakkan backlink benashaari.com dan juga berada di bloglist mereka ..

Ketiga ..

Update blog lebih 10 kali sehari ..  dan banyak lagi ...

Dan lagi ? Berminat ? Sila emailkan ke BENASHAARI.@yahoo.com

Malas nak berkempen dah ...

 

Bukan putus asa .. aku pon naik segan dah nak suruh orang undi ari ari .. pergh... lemau ar nak suruh orang... malu siut ... Cukuplah sebulan aku mintak diorng undi untuk aku .. dan skang , kalau mereka masih nak undi , aku amat amat terharu ...

Nak blogwalking masuk ke blog orang dan suruh mereka undi aku , tu bukan style aku... Blogger of The Year bagi aku , bukan begitu caranya.. mereka menilai melalui blog kita bukannya melalui kempen gitu..

Dan seperkara lagi , aku rasa segan lak jika orang yang tak dikenali masuk ke blog aku dan lihat sendiri blog aku ni haa... Kononnya Blogger of The Year tapi blog bersepah .. entri tah hapa hapa ..

Maka aku amik keputusan untuk tamo berkempen abis abisan dah .. cukuplah jika mereka sudi undi aku dan aku cuma berkempen dalam FB dan blog aku jer.. nak paksa orang atau nak masuk ke blog blog ala ala adun pilihanraya tu , tamo la.. tu bukan ciri ciri blogger of the year bagi aku ...

Mereka menilai .. mereka mengundi .. aku terhutang budi.. sama sama kita kenduri , wang tu nanti .. jika kemenangan itu aku miliki tapi jgn mimpi di siang hari kerana kalah itu pasti namun perjuang harus diakhiri sehingga wisel berbunyi..

Eceh... cam pantun 4 kerat lak ... hahahaha.. tamo la nak paksa orang.. hari hari mau suruh undi.. ingat takde keje lain ke nak buek .. hahaha...

Fenomena SETH TAN dan SALEH YACOB ..

 

Pergh.. ramai wanita mengimpikan ciri ciri lelaki yang ada pada si SETH TAN dalam drama NORA ELENA tu.. dan aku pon terjebak sama gak la.. apa ingat perempuan je leh tambah nama diorg jadi ELENA ? Aku pon boleh apa.. BEN SETH ASHAARI .. haaaa...

Tapi lelaki lak mengimpikan ciri ciri yang ada pada SALEH YACOB ( sepatutnya cam Rasulullah s.a.w la kan ) kerana ganasnya dia sehingga berjaya menikah 4 orang wanita tanpa sebarang masalah .. peewittt...

Kedua duanya adalah lelaki ... cuma perbezaan mereka ialah ROMANTIK dan LUCU ... Si Seth tu tak lucu orangnya .. serius jer tapi romantik dan mengambil berat.. Penyayang tu aku tak nampak lagi la kan.. hehehe ... Manakala SALEH YACCOB lak seorang yang lucu dan bisa membuatkan sapa sapa di sisinya tak kering gusi malah pengetahuan dalam agamanya pon , boleh tahan .. haaa... kan kan ?

Tapi jgn lupa ... SETH tu cuma khayalan penulis dan SALEH YACCOB pula adalah realiti ... Apakah wujud lelaki seperti SETH yang sebijik macam dalam tv tu ( tapi tamo la rogol orang okeh ! ) ?? Kalau ada , pasti ramai wanita menantikan kehadirannya ..

Tetapi cam SALEH YACCOB pon ramai berminat .. lucu , dan bijak .. Bijak apa ? tu korang pk la sendiri .. tapi alhamdulillah , kesemua isterinya tidak pula buat hal kan ? Ini bermakna , Saleh Yaccob berjaya dalam rumahtangganya walaupun ada 4 .. ehehe..

LELAKI OH LELAKI .. mana satukah pilihan kalbu .. SETH ? SALEH YACCOB atau BEN ASHAARI ? hahahha.. yang last tu tolong ignore .. hahahah..

Pentingkan diri sungguh orang perempuan itu ..

Kembali ke landasan seperti biasa ... bangun pagi g kerja..cukup time balik rumah ..hujung bulan bini ngandung ..hahahaha....tang tu aku aku gurau yer .

Skang aku kat stsn Erl Putrajaya .. otw g keje ...apa lagi kan ? Hurm .. seperkara yg perasan berkaitan kemudahan awam ni , KEBANYAKKAN wanita gemar berebut ... maaf ckp la yer.. tapi ni hakikat .. bila ada kerusi kosong , dengan pantas berjalan untuk potong lelaki yg mana laki tu dpn dia untuk duduk dulu ..

Pastu bila nak masuk lrt/erl ,diorg yg berebut duli nak masuk gak sedangkan ada yg nak keluar ,semata mata nak cari tempat duduk kosong !!!

Hurm....aku tau dan aku tak hingin sama sekali nak berebut dan kebanyakkan lelaki pon begitu ...cuma segelintir lelaki yg 'tidak berkeupayaan' saja teringin nak berebut dengan perempuan ..

Hurm ...kalau kat sekolah pon begitu ...bab bab berebut ni mmg serah pada perempuan ..mereka lebih arif ..

Bila kecik kecik dah mula berebut , besar besar nanti berebut laki lak eh ..hehehe... sat aku lari jauh jauh dulu eh ..

Serius...aku paling benci nak berebut dengan perempuan ...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Gara-gara Putera WILLIAM bercerai !!

 

Argh.. tepi tepi.. malu aku weh.. maluu... malu kerana tertipu dek berita palsu tu haaa ... ARghh.. punya la aku jaga jaga selama ni , akhirnya terkantoi gak ..

Bab bab berita palsu ni , bukan kali pertama la aku terkena .. ada sekali tu kes blogger eksiden .. Siap koma lagi.. adoi... aku percaya lalu buat entri sbb dimintak buat begitu .. Padahal aku was was .. tapi member punya hal.. balun aja ..

Kemudian , tadi.. haaa.. ada ' burung pipit ' bagitau aku akan pasal si PUTERA WILLIAM ni bercerai .. aku pon terus google .. uik.. ada 3-4 blogger buat pasal tu gak.. biar betik ? Cepatnya diorng dpat info ni..

Aku bukak Yahoo.com .. tak de la pulak ??? Patutnya diorng la lagi pantas kan ? Hurm.. pelik al felik nih... hurmm.. Nak buat ke tak ? Tapi aku nak kaitkan la ngan si SETH NORA ELENA  tu haaa.. ye ar , sikit sikt romantik.. skit sikit romantik .. mentang mentang si Aaron tu yang berlakon.. romantik aja.. Cuba si Nabil Raja Lawak bawak watak Seth tuu.. haa... mesti lagi bestkan ?

Ok.. sambung.. pastu jumpa satu entri ni kat satu web.. aku baca .. hurm.. tak jumpa pulak ganjilnya .. Ada rujukan. boleh laaa.. terus aku wat entri dan update dalam TWITTER dan FB ..

Tu diaaa.. ramai tak tau rupanyaaa.. amik kauuuu ... jammed jap blog aku... tapi kesannya ?? Aku kena bantai gelak !! hahaah.. padan muka kooo ben oiiii  !! amik obat !! hahahaha ..

Malu aku weh.. yer ah.. aku mana tau kewujudan blog blog bengong yang buat entri palsu gitu haa.. Diorg panggil ONION .. haaa.. apa saja la labu.. mmg pasni aku tatak caya la si WILL I AM tu nak cerai ke .. tergolek ke .. terseliuh keee.. malas ! malas !!

Nak tau ke entri mana tu ? Grrr.. meh klik SINI ... Dan jangan lupa klik SINI gak ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI