Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 4 Jun 2011

Teringin nak jadi model magazine ?

 

image

Nak tau apa ceritanya ? Klik SINI

Blogger terhegeh atau artis yang poyo ?

Blogger tak diperlukan dalam pembangunan dunia hiburan .. mereka dah ada wartawan .. dah cukup untuk mempopularkan mereka .. Blogger tiada peranan langsung dalam industri hiburan ..

Benarkah itu ? Seperti kita lihat , ramai blogger suka buat entri berkaitan dengan artis dan juga review filem / drama .. Ada tak mana mana pihak hargai semua ini ?

Apakah blogger yang tehegeh hegeh mempromosi mereka ? Apakah mereka datang atau tinggalkan komen pada entri kita ? Ya , ada .. aku pernah dapat gak dulu .. hehe.. dari PRO IMAM MUDA 1 .. Mereka mengucapkan terima kasih atas review yang berikan ..

Bagaimana pula dengan artis itu sendiri ? Mereka heran sangatkah dengan blogger ? Blogger yang beria ria sangat ke ? Hurmm ... apakah blogger perlu terus memberi publisiti secara percuma ke para artis terutamanya yang tak reti menghargai segala usaha blogger mempopularkan mereka dalam dunia siber ini ?

Lihat pada Sahiezy Sam .. kerajinan dia berkomunikasi dalam dunia siber mendapat publisti meluas di kalangan pengguna internet terutama di TWITTER dan juga blogger ...

Fikirkan .. satu publisiti yang jujur dari blogger yang tiada nama dibaca lebih 100 - 500 pembaca pada setiap jam .. jika 100 blogger yang buat entri yang sama berapa ramaikah akan tau akan berita tersebut. seterusnya akan disebarkan melalui mulut ke mulut ( secara lisan ) ..

Dan jangan lupa , kuasa dunia siber skang ni amat kuat .. mampu mempengaruhi sesiapa saja ..

Kami blogger hijau dan tiada kaitan dengan X-MEN !

 

Kami , blogger blogger yang baru dalam dunia blog ini , berikrar akan menjaga nama baik diri , keluarga , agama dan juga negara .. Ini termasuklah juga dalam menjaga tingkah laku dan juga pertuturan kami ..

Pergh.. ok ok .. dah.. mari baca ... tamo ada jari jari yee.. tak baik .. dosa .. dosa..

1. http://thehavoc-hawiey.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

2. http://ilovewriting-fazreen.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

3. http://syeerathegades.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

4. http://semak-bagai.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

5. http://meyaemyliya.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

6. http://rosita-rizal.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

7. http://eiz1004.upprofits.com/saya-blogger-hijau-yang-cintakan-kehijauan-dunia/

8. http://nabilasaat.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

9. http://comeykiut.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

10. http://herownsillylittleworld.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

11. http://duniablogkucikash.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

12. http://titewtawan004.blogspot.com/2011/06/segmen-ben-ashaari-saya-blogger-hijau.html

13. http://kieraomar.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

14. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

15. http://adamnarzuan.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

16. http://tayunkwanie.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

17. http://umealong.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

18. http://ceritaizzatizakaria.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

19. http://www.duniafaris.com/segmen/saya-blogger-hijau-yang-cintakan-kehijauan-dunia/

20. http://asnizathefunky.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

21. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

22. http://momentsthatreplaced.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

23. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

24. http://shatpunya.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

25. http://writingbynienyz.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

26. http://diaridarihati.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

27. http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/06/yeay-saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

28. http://writetordib90.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

29. http://shipofdream.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

30. http://sukedukeblog.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

31. http://belognurulatiqah.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

32. http://whyfarouk.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

33. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

34. http://oneaza.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

35. http://teamoer.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

36. http://chipsmoresaje.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

37. http://sharifdez.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

38. http://oneohwan.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

39. http://deanchubby-teddybear.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

40. http://shilashamshila.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

41. http://neneksayha.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

42. http://mieraluve.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

43. http://drabell.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

Ben Ashaari ditukar nama !

Sedang aku makan kat Kaya Kopitiam di RnR Sg.Buloh , tetiba timbul idea .... Aku nak tukar nama .. lebih glamer gitu ..

Nama apa dan perlu keer ? Mcm perlu je kot ...hehe ...yer la ...dah boring ngan nama Ben kan ? Hurm ..bila nak tukar nama ? Dan nama apa ?

Mesti ada yg pk aku nak guna nama Ben Seth Ashaari kan ??? Tak tak ...salah ..... aku nak guna nama yg lagi cool !!! Hehehe..

WOLVERINE ASHAARI nama dipilih ! Amacam ??? Kenapa aku pilih nama ni ? Sebabnya aku boleh keluarkan 10 bilah pisau aka kuku besi celah jari jemari aku .... Apa kes satu jari tengah je kan ?

Amacam ? Okeh tak idea aku no ?
Published with Blogger-droid v1.6.8

BLOGGER mmg suka besarkan isu kecil ???

 

" Aku FOLLOW kau... wajib ke kau kena FOLLOW aku ? Atau ..bila kau FOLLOW aku , wajib ke aku FOLLOW kau ? .. Kalau tak FOLLOW ? aku kena PILLOW ?? "

Hurm ... konsep ni mmg digunakan oleh mana mana blogger yang baru nak berjinak jinak dalam dunia blog ni .. Sebenarnya aku dah berkali kali naikkan isu ni tapi terpaksa aku naikkan sekali lagi bila ada blogger mintak pandangan aku yang mana dia dihentam teruk bila tidak FOLLOW blog yang telah FOLLOW dia ..

Pergh....  ni isu kecik je la ... FOLLOW atau tak nak FOLLOW , lantak laaa... jgn jadikan isu besar .. tak de isu sebenarnya langsung .. Cam kat blog aku ni , ramai yang aku tak follow balik ... kenapa ?  Sbb aku nak follow blog diorng setelah aku masuk ke blog diorng .. setelah aku suka dengan puashati dengan blog tu .. dan tiba masanya... Korang sendiri pon ada hak nak unfollow blog aku ni .. takde masalah !!!

Tolong jangan kasi malu dunia blog dengan isu remeh ni ... camana la 'orang luar' tak pandang blogger ni sebelah mata ?? Isu macam ni pon nak perbesarkan !! Bila kata blogger ni NOTHING , kita terasa .. Bila kata blogger ni gemar perbesarkan isu kecil , kita marah tapi tengok la sendiri !!

Bila buat blog , kita kena tau apa yang kita nak isi dalam blog tu .. Samada hal peribadi atau nak luahkan pendapat .. Tapi bila nak luahkan pendapat , gunakan akal dan fikiran .. Fakta dan juga dalil .. jangan main sebat je cakap .. Main tulis ikut tekak jer ... Akibatnya , seluruh dunia blog jadi malu ...  Pastu baru nak kecoh ?

Takat buat blog nak kasi FOLLOWER berpuluh ribu tapi kandungan cam .. hurm... korang pon tau .. aku malas nak sebut.. kang ada yang terasa .. ada baiknya jangan bergaul dengan blogger blogger lain .. buat komuniti sendiri .. maka tak perlu nak sakit hati atau nak terasa dengan blogger blogger yang berada di benua yang lain !

OKeh ?

Segmen : Blogger HIJAU .... 15 - 30 tahun

 

Ok.. Sekali lagi aku buka untuk hari ini ... sehingga jam 10 malam ni .. sekadar satu segmen ringkas untuk mereka yang ingin mengenali blogger blogger yang baru dalam dunia blog ini ..

Syarat ? Mereka yang dah join semalam , tak perlu join lagi.. anda hanya perlu 'lawat' mereka setelah senarai dinaikkan nanti.. ok ? Tak susah pon lebih lagi bagi mereka yang sedang boring .

Caranya ? Buat satu entri khas, tapi sebelum tu mintak korang undi aku di SINI .. Dah ? Ok .. jom mulakan ..

Jangan lupa.. khas untuk blogger yang berumur 15 - 30 tahun saja..

  1. Letakkan header BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Tajuk : SAYA BLOGGER HIJAU YANG CINTAKAN KEHIJAUAN DUNIA..
  3. Lengkapkan ayat ini .. DUNIA BLOG BERMAKNA BAGI SAYA KERANA ... ( tidak lebih 100 patah perkataan )
  4. Siap ? tinggalkan url entri anda diruangan komen ini ...

Tutup , kul 10 malam ini ... Terima kasih ...

Jaga tingkahlaku di dunia siber ...

 

Bila panas hati , manusia sering tersalah langkah .. akibatnya , mereka akan buat banyak perkara diluar kawalan mereka .. Jika bernasib baik , masih berpeluang memperbetulkan keadaan .. Jika tidak , sila hadapinya dengan tenang ...

Dalam dunia siber ni , ramai sangka 'takda mata' atau tak de penguatkuasa .. atau lebih tepat lagi segalanya bebas untuk diluahkan .. jika itulah tanggapan anda , ANDA SALAH !

Apa saja kita taip dalam dunia maya ni , jika tidak kena gayanya .. akan ada pihak menyimpannya sebagai bukti .. Jika berbaur ugutan , maka kita akan menghadapi masalah sekiranya ada laporan dibuat .. hurm ..

Maka .. berhati hati bila dalam penulisan blog , membalas komen di ruang maya seperti TWITTER / FACEBOOK kerana senantiasa akan ada pihak menunggu untuk 'mengembalikannya semula' kepada kita ..

Kalau nampak sapa sapa dok panas , jangan tambahkan minyak ... tapi biar je panas dia tu abis sendiri ... baru ditegur .. bila ditegur , jangan panaskan dia sebaliknya bukak topik lain.. bagi dia betul betul stabil ... baru ajak berbual mengenai masalahnya ..

Eceh.. pandai bagi nasihat kan ? Aku pon gitu gak .. kalau tak kena , tegur secara baik .. bukan dengan caci maki dan kata kata kesat... okeh ? Sama sama kita membantu antasa satu sama lain ...

Jom layan What Apps ..

 

Haaaa.... sapa ada perisian WHAT APPS di dalam handphone dia ? Kalau ada ... pe kata jom kita tukar dan layan ramai ramai.. hehehe.. tiada paksaan okeh !

Aku baru je download menda ni .. diorg kata best.. tu pasal nak try... takat ni ada beberapa orang je baru di add .. tapi tu pon tak berapa nak aktif...

WHAT APPS ni cam BBM yang ada pada Blackberry tu cuma WHAT APPS ni menggunakan INTERNET ketika menyampaikan pesanan atau membalasnya .. berbeza dengan BBM ..  free kan ?

Tetapi WHAT APPS ni mengabungkan beberapa jenis handphone terutama yang menggunakan Android , NOKIA , BBM dan juga IPHONE .. haaa... lebih ramai gitu kan ?

Tapi kelebihannya , aku tak tau lagi sbb baru nak cuba.. hehehe.. jadi pada yang berminat nak add aku , aku pon turut berminat nak add korang.. sila tinggalkan no tel kat ruang komen aku .. aku tak approve punya .. hehehe.. Tqqq...

Bila artis cari pasal dengan bloggers ...

 

Aku terbaca satu entri di blog sorang rakan berkenaan dengan sorang artis ni yang terang terang memaki blogger mengenai video klipnya ...

Hurm.. sebenarnyakan , bagi aku ... dia ni hanya nak provoke bloggers pastu bloggers hangin lalu buat entri pasal ni ... rasanya sapa untung ? Sesenang je dia dapat publisti murahan dari bloggers .. dan video klip dia laku !!

Bagi aku la kan .. majoriti bloggers ni terdiri dari mereka yang bijak pandai .. kalau tak pandai , lama dah blogger jadi retis cam dia ..  sbb tu ramai retis yang tak layak jadi ARTIS berada di pasaran .. menyebabkan pasaran ARTIS  jadi haru biru dek retis tak berkualiti berlambakan yang akhirnya jadi anak ikan ... belaan mereka yang berkemampuan .. Opss... gossip sudah ... wallahualam

Dosa dosa .. maaf yer retisss yang terasa .. Yang benar berbakat , kita tau sapa kan ? Yang tu selayaknya digelar ARTIS yer.. bukannya RETISS ..

Bloggers sekalian .. tak perlu sebut nama dia .. tak perlu bagi backlick pada video klip yang bertaraf sampah tu .. biarkan je dia.. ramai lagi ARTIS yang lebih layak diambil tahu .. yang itu patut diberi publisiti percuma dari bloggers ..

Kita wat dek je dengan orang orang macam ni ... tak berbaloi nak bertekak dengan dia.. kita tau taraf pemikiran dia setinggi mana .. kalau tinggi banget , lama dah dia jual bakat dari jual rambut dia !

Renti rentikan je bang oiiii !

Model baru Myvi ..

Cun tak design myvi baru nih ? Aku muat tang pintu jer ..hihuha ...

Tadi ada tengok kat berita pasal model baru myvi tu ...boleh tahan cun dia ..eksesori dia pon best .. hehe ..

Tapi aku tak bercadang la nak beli pon...sbb kalau nak beli pon nk amik besar punya....


Ok..nk lyn x-men ngn ujang..
Published with Blogger-droid v1.6.8

BLOGGER HIJAU untuk digegar sepanjang malam !

Huhu.. malam malam gini.. ada yang tak tau nak wat pe kan ? bosan kan ? Haaaa.. pe kata g gegar blog blog yang mana bloggernya hensem dan cun gitu.. heehhe ...

114.http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

115. http://adamnarzuan.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

116. http://metzbujang.blogspot.com/2011/06/said-blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

117. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

118. http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

119. http://yien9897.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

120. http://daygkunurhayati.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

121. http://syazanajuzme.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noo.html

122. http://myssfana.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

123. http://amalinaali.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

124. http://purnamalie.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

125. http://yuyuakochan92.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

126. http://isyamnmirah.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

127. http://aliajustea.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

128. http://inspirebunny.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

129. http://farrahyong.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

130. http://zaarahayat.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

131. http://oneniezuka.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

132. http://platunkhaz.blogspot.com/2011/06/plan-no-187-blogger-hijau-mai-singgah.html

133. http://anysspunyeblog.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noo.html

134. http://farabudakbaik.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

135. http://fiepunyerstory.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

136. http://kambengkarbonat.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

137. http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noooo.html

138. http://pening-pala.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

139. http://nazihanali.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

140. http://imaza93luvgreen.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

141. http://bellamizam.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

142. http://somebodypeace.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

143. http://cahayapetunjuksite.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

144. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

145. http://cheguabbas.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-sini-sat-noo.html

146. http://kringg.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

147. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

148. http://thehappyfreak.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

149. http://jejakkakikukecil.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

150. http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

151. http://shakinahsholehuddin.blogspot.com/2011/06/74-blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

152. http://izara4eva.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

153. http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

154. http://iekapelik.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

155. http://dasunshinelove.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

156. http://idanurfieyda.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

157. http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

158. http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

159. http://efagurlz.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

160. http://thecahayabulan.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

161. http://merahduniamira.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

162. http://www.syafiqah.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

163. http://afsarothman.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-sat-noo.html

164. http://cinderellabrutal.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

165. http://cetitasaia.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

166. http://panggilsayafatinainur.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

167. http://qasehqhaleef.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

168. http://ceriterafantasidanrealitisyaada.blogspot.com/2011/06/blogger-hijaumai-singgah-sat-noo.html

169.http://syuk6692.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

170. http://kheeyutohid.blogspot.com/2011/06/blogger-hijau-mai-singgah-sat-noo.html

Terima kasih pada PUTERI KATEK .. link lengkap ada di SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI