Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 5 Jun 2011

Aku jatuh cinta dengan X ... erk..

X-MEN laaa .. makin lama makin best giler filem X-MEN ... Jumaat lepas , aku ( n wife )g tengok movie dengan UJANG n YanaMib ( laki bini night ) kat ALAMANDA ... huhu ...

Pada mulanya , aku jemput Ujang n wife dia ke rumah aku malam tu untuk layan bersama Maharaja Lawak .. Bila aku bagitau niat aku kat wife , dia kata adik dia pon datang singgah malam ni ... Ergk.. terpaksa kensel ngan ujang .. huhu.. sori bro.. next time eh .. buat makan makan sekali eh.. hehehe ..

image

Ticket dibooking melalui member aku .. hehehe.. Thanks bro.. hurmm.. tengok jam 12.45 malam punya .. lewat tuu.. maka pastinya aku tidur kejap dulu ...

Dan sampai masanya ... Hurm.. g layan .. Aku ingat cerita dia ok ok je la memandangkan nak cerita pasal bagaimana PROF X dan MAGNETO berjumpa .. tapi bila dah mulaaaaa jee... Perghhh... Semua watak aku minat kecuali GAMBIT MALAYSIA jer .. tu palsu punya... suruh tukar nama je.. GAMBIR MALAYSIA .. boleh ?

Apa yang aku boleh kata , MABELES !!!! SANGAT BERPUASHATI dengan X-MEN dan aku pastinya akan mengumpulkan kesemua koleksi X-MEN yang original !!

Bagi yang belum tengok tu , ada baiknya g layan .. takkan rugi punya weh... dari tengok KARAK tu.. hehehe.. bukan anti filem melayu tapi sekadar pendapat .. maklumlah , kena bayar.. kalau free tu , best la gak kan .. hehehe ...

Saki baki blog baru ..

Walaupun dah kata tutup , masih ada yang antar segmen mereka .. tapi tak pe la.. aku layankan je .. tapi ni last yer.. pasni tak layan dah .. huhu .. Link

Hurm.. sapa rajin ? g la godek .. kot leh buat BFF .. Bukan buffalo laa.. BEST FRENCH FRIES daaa...

Hari ni kau kaya .. esok ? Hari ni ko anggun ? esok ?

 

Abis sudah cuti kita .. bermula kembali hari hari yang cemerlang.. InsyaAllah .. dan aku , walaupon orang kata jangan pk negatif .. tapi aku dah tau apa yang akan lalui pada esok hari dan hari hari berikutnya.. Apa nak kata , terima je hakikatnya ..

Semalam , aku ke rumah adik ipar aku nun di Sg.Buloh .. Sesampai je kat sana , aku pandang ke rumah besar yang ada di depan rumah adik ipar aku ..

" Tuan rumah tu dah jual kereta bmw dia dan skang guna viva jer .. "

Aku terkejut .. Hari tu , dia boleh dikatakan manusia yang cukup bertuah .. Bekerja sebagai guru tapi dia buat keje part time dan MELETOP ! Kaya terus wooo .... siap beli dua tiga bijik kereta .. rumah lagi.. Yang rumah sebelah dia pon dia sapu gak. .siap ubah buat banglo ..

Dan kini , kesemua hartanya dia jual kembali.. Dan dengarnya dia disaman sehingga berjuta ringgit... kenapa tu ? aku rasa tak perlu la di ceritakan dalam ni .. Cuma moralnya , bila kita di atas ... jangan terlalu lupa diri.. beringat sebelum kena ..

Dan satu perkara lagi yang melibatkan kaum wanita .. Maaf yer..aku bukan nak jadikan isu jantina.. Aku lelaki .. dan aku pandang ialah wanita .. kalau aku pandang lelaki , sah sah aku gay kan ? Haaa...

Zaman sekarang ni , terlalu ramai wanita yang cantik rupawan .. Serius.. Aku sendiri pon kalau ikut nafsu syaitan aku , mau je aku jadi cam maharaja India dulu dulu .. banyak je gundik-gundik gitu .. hahahaha.. aku guwau jer laaa... mana bisa ! huhu ..

Haaa.. sambung .. Tapi kan .. berapa ramaikah yang ingat akan hari tua nya ? Mereka seolah olah begitu angkuh dengan kejelitaan mereka.. begitu gah dengan bentuk badan yang mengiurkan ... Mereka tak pandang ke mereka mereka yang pernah satu tika dulu begitu anggun dan jelita tapi sekarang ? hurm.. aku tak perlu sebut nama sbb pastinya akan mengaibkan mereka.. Cuba fikir sendiri ..

Kecantikan dan keanggunan badan tu anugerah Allah .. Allah dah beri maka pandai pandailah kita .. eh.. korang korang menjaganya .. Jangan dirosakkan dengan calaran dosa dosa yang mungkin satu hari nanti merosakkan hati dan jiwa ..

Harta dan rupa , kedua duanya tidak kekal .. tapi jika mengunakan dengan bijak , ianya kekal ke akhirat kelak.. Fikir fikirkan ... ek.. aku pon nak pk gak nih ...

BEN ASHAARI bajet nak mampos !

 

image

Gambar dari MAS AHMAD SAFWAN FB (link )

Aku malas nak melatah atas segala komen makhluk halus tak bernama ni .. sbbnya terang terang kita tau , dia yang bajet diri dia bagus apa bila mengkritik blog orang ..

Mungkin dia rasa meluat tengok vlog atau entri aku yg mungkin ada keluarkan tips mengenai blog .. tang mana meluat tu , aku tak pasti la tapi yang pasti dia meluat la ..

Aku tak nak pertahankan apa apa .. Apa yang aku boleh tulis ialah , kalau rasa nak ikut , ikutlah... tak nak ikut , boleh g cari kat blog lain .. Lain blogger lain caranya .. cara aku mudah jer... tapi kena kerja keras ..

Yang penting ialah jadi diri sendiri .. tak perlu jadi ANON atau SETH TAN .. okeh ? Dan jgn lupa , cermin diri sendiri.. Sekurang-kurangnya aku dah buktikan pada mereka , di mana tempat aku sekarang .. Yang bersuara sumbang tu ??? Bukti ? Meh SINI ..

Aku bajet bagus atau dia kelam kabut ? Cuma apa yang aku tau , ni ANON , mesti sekolah tak abis lagi .. ciri ciri budak tak cukup ilmu dan belum sunat ...

" Bila MELAYU sesama MELAYU bertelagah , bangsa lain senyum sindir .. patutlah yang maju beberapa kerat jer .. yang lain saling tarik menarik agar sama sama menyangkung .. "

Seluar dalam terkeluar keluar !

 

Huk aloh .. tersengih aku tengok mamat tu ... Aku ingat aku sorang jer perasan ... Rupanya mamat sorang tu pon perasan gak ... Apakah mmg satu trend skang ni supaya suar dalam mereka boleh disaksikan oleh orang ramai ?

Kejadian yang berlaku di depan mata aku tadi sewaktu aku memandu pulang ke rumah aku nun di Putrajaya .. Kebetulan ada sebuah motor memotong aku .. huk aloh ... seluar dia ! Tu diaaa.. nampak boxer dia terang terang haaa... Kemudian dia potong satu mamat ni .. mamat ni pon perasan sbb dia terus check seluar dia .. huhu ..

Haih... sampai gitu sekali ... nasib baik pakai boxer .. ada pernah aku terlihat dengan mata kepala aku sendiri la.. yang ni perempuan ! Amik kauuuu... aku nak je tulis kat sini tapi segan lak .. haaa... kira mmg nampak laa.. biasa kalau perempuan , diorg ( bukan semua yer ) gemar tunjuk lurah kat depan tu , tapi yang ni tunjuk kat belakang lak !! Huhu... maaf la yer .. Nak aku teruskan je kata kata aku ni tapi tak perlu la..

Tolong la yer .. jaga skit pakaian tu... samada sedar atau tidak .. sengaja atau tak sengaja , senantiasa periksa seluar kita tu haa.. kalau tak ??? Samada lelaki telan air liur atau termuntah hijau !.

Top 10 blogger Melayu di Malaysia ..

 

Untuk bulan JUN 2011

  1. beautifulnara.com (alexa : 62/12019, PR3)

  2. oh!bulan.com (alexa : 129/24524, PR3)

  3. blogserius.blogspot.com (alexa : 138/27501, PR2)

  4. papagomo.com (alexa : 190/42637, PR3)

  5. benashaari.com (alexa : 195/56848, PR3)

  6. oh!artis.com (alexa : 213/54984, PR4)

  7. milosuam.blogspot.com (alexa : 235/44018, PR2)

  8. myresipi.com (alexa : 237/44698, PR4)

  9. cikepal06.blogspot.com (alexa : 238/58261, PR3)

  10. amanz.my (alexa : 262/55593, PR2) 

Sumber: SINI

Dan hari ni aku ke tangga 193 dalam Malaysia .. huhuh.. naik 2 tangga setelah jatuh kembali ari tu .. hehehe ...

image

Satu kepuasan tergambar di wajah aku.. apatah lagi bulan ni pon

image

Terpacak wajah blog aku di dalam majalah IN TREND setelah mereka mengatakan blog aku ini tiada infomarsi sebaliknya kata kata yang tertera dalam majalah itu berlainan dari apa yang diprovokasikan mereka yang sememangnya tak suka akan blog aku ni ..

HEhehe.. kenapa ? Lu pk la sendiri ..

Bangunan baru KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI dan KEMENTERIAN PELANCONGAN MALAYSIA ..

DSC_0131

Papan tanda menunjukkan arah dua bangunan kementerian yang terletak bersebelahan ..

DSC_0132

Yang ni , Kementerian Pengajian Tinggi yang terletak di sebelah kanan ( jika berdiri mengadapnya )

DSC_0133

Sebelah kirinya , bangunan Kementerian Pelancongan Malaysia ... Hehehe ...

Apakah kaitan dengan aku ? Jeng jeng jeng.. aku keje kat Kementerian Pelancongan dan wife kat Kementerian Pengajian Tinggi .. Pasni g keje , save laaa duit transport .. Banyak wooo .. Mau mau dekat 500 gak laa ..

Dan.. makan pagi ngan tengahari sah sah bersama jer.. hahahaha..adehh... Oh ya.. pastinya ada antara korang nak tau kat mana bangunan ni .. Erk.. kat PRECINT 6 ... kot ? Ke 5 ? Aiseyman.. aku kata dah .. bab nombor ni , aku mmg gagal.. tak caya , cuba tanya berapa no tel aku ! mesti aku tak ingat punyaaa .. hahaha ..

Kementerian Pengajian Tinggi , dah abis pindah ( mula pindah 2 minggu lepas ) dan Kementerian Pelancongan akan mula berpindah bulan 7 nanti ..

Persoalannya , berapa lamakah aku akan berada di sana ??? Hurm ...

15 ribu sudah FOLLOWER BEN ASHAARI.COM

image

Alhamdulillah ... terima kasih atas sokongan rakan rakan selama ini .. Hari ni genap sudah 15 ribu FOLLOWER RASMI BEN ASHAARI.COM .. yang tak rasmi , tak tau berapa jumlahnya .. heheh ..

Tak kisah la berapa pon jumlahnya .. Kita buat blog buat nak kira berapa ramai pengikut tapi nak tau berapa ramai pembaca kita .. Kenapa ? Kerana jumlah pembaca memainkan peranan penting dalam menghasilkan entri entri yang lebih berkualiti ..

Kenapa aku kata gitu .. biasanya mereka yang baru buat blog akan patah semangat bila tiada pembaca walaupun entri mereka berkualiti.. Bila dah jadi gitu , ramai yang mula menghasilkan entri yang rendah kualiti dan akhirnya jadi mengarut dalam blog .. last last , tutup blog ... hurm ...

Blog yang ramai FOLLOWER belum tentu blog yang bagus , kan ? Tapi sebenarnya blogger tersebut yang salah.. Bila ramai FOLLOWER , blogger sepatutnya mengambil kesempatan dengan menghasilkan entri yang lebih berkualiti serta berinfomasi ..

Apa pun , segalanya terletak pada blogger itu sendiri .. Bagus atau tidak blog tu , pastikan blogger senantiasa membuat kajian terhadap blognya dengan mendapatkan pandangan dari pembaca setia dan juga pembaca yang kali pertama singgah di blog kita ..

Yang penting , berblog dengan gembira dan aman ! PEACE BEBEH !

Drama melayu .. Sapa yang tak peka sebenarnya ??

Perasan atau tidak , drama melayu semakin ada peningkatan.. Alhamdulillah.. para penulis skrip cuba bersaing dengan mutu drama dari negara negara jiran dan ianya menjadi...

Cuma .. drama tu boleh menjadi spoil jika pengarah dan pelakon tidak benar benar prihatin mengenai MEKAP di setiap babak .. Bayangkan la, dalam babak nazak kat hospital pon , pelakon yang terbaring atas katil .. BERMEKAP walaupun nipis !

Bandingkan dengan drama drama dari luar negara ... mungkin mereka juga mekap tapi tak nampak langsung ! Haaaa.. aku bukan nak kritik .. tapi cuma nak bagitau je la..

PENONTON skang ni bukan tergedik nak tengok pelakon yang cun atau hensem je ! Kitorang dah lama pandai menilai drama atau filem .. Dan jangan lupa , PENONTON skang boleh mengkritik atau memuji secara terbuka di dunia maya yang mana penggunanya hariannya mencecah jutaan ...

Sila prihatin dengan pelakon anda , wahai pengarah .. takat pacak muka cun atau hensem , kitorang rela tengok CSI ulang tayang minggu lepas punya !!

Kami blogger hijau ..

 

Terima kasih PUTERI KATEK ... senarai seterusnya ...

48. http://espada4amin.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

49. http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

50. http://zippomiller.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

51. http://ashafanie-mylife.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

52. http://aizamia3.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

53. http://drabell.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

54. http://akusukajadiadik.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

55. http://pesahabatanbulanbintang.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

56. http://udy7.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

57. http://solomolo.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

58. http://schuchangokngek.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

59. http://sweetsour93.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

60. http://nureenina.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

61. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/saya-blogger-hijau-yang-cintakan.html

Yearghhh ....

Blogger suka memperbesarkan isu kecil !! Pergh ..

 

Mmg betul pon.. itu tak dinafikan .. Kenapa blogger suka memperbesarkan isu kecil padahal takde apa pon !! Grrr... aparaaa blogger nehhh .. patut la ramai menyampah dengan dunia blog ni !!

Ehem... silap tu !! Blogger bukan persatuan .. bukan syarikat .. bukan organisasi atau badan kerajaan .. Blogger adalah individu ! Apa yang diluahkan oleh blogger , adalah kata hatinya ..adalah dari akal pemikirannya .. Takde sapa paksa.. takda sapa suruh.. apa yang dia nampak , dia fikir .. itulah yang dia luah  !

Kenapa perkara kecil diperbesarkan  di blog ? Kerana dia ingin menyampaikan pendapat dia .. mana la tau pendapat dia memberi 'bantuan pernafasan' buat 'mereka' yang memerlukan ! Sapa tau kan ? haaa..

Cuma yang tak patut berlaku ialah dari segi penyampaian.. Tang ni ramai blogger patut amik berat .. Tau la tu blog korang .. korang leh tulis apa saja .. tapi kena la gak berhemah.. jgn main suka tekak jer memaki hamun dalam tu ..

Bagi aku , blogger kena jaga identiti dan maruah diri .. jangan semata mata nak dapatkan hits yang tinggi , segalanya dijual .. tak berbaloi langsung !

OK ? Jadi kesimpulan bagi aku .. isu kecil atau besar , segalanya adalah pendapat individu .. cuma kena tau patut atau tidak , cerita tu dipost lagi ? Jika memudaratkan , lebih baik tak perlu ...

Senang je kan ?

Popular sudah dia padahal ..

 

Kerana JARI TENGAH , X-Men Malaysia popular walaupun tak layak mendapatkan 'pangkat' tersebut .. Ini kerana sejak isu Jari HANTUnya terseliuh sewaktu menyisirkan rambutnya yang ayu itu , dia telah menjadi popular kerana peperangan mental dengan blogger SeMalaysia .. padahal sebelum ni aku sendiri pon tak kenal dia ...

Lawak kan ? Seharian dok keluar isu begini .. macam macam blogger buat .. Aku tak tau la samada ada sesetengah blogger tu nak support atau nak curik trafik... hehehe .. Wallahualam ..

Aku ? Aku tetap amik tau gak sbb aku pon blogger .. Cuma bila aku baca kenyataan dia di Twitter tu , dia kata dia maksudkan blogger yang mengkritik video klip dia tu .. namun kesemua persatuan blogger di Malaysia sudah hangin satu badan.. Pergh... Kalau bersatu begini menentang pengkhianat negara , kan best !

Cuma la kan .. kita tau sesetengah artis tu , tak berpelajaran tinggi atau tidak berpengalaman dalam dunia hiburan ni apatah lagi dalam bidang perhubungan awam .. Dalam erti kata lain , tak tau nak berkomunikasi dengan orang lain .. Dengan ini , kita tau mamat tu masih lagi cetek pemikirannya ATAU dia terlupa seketika akan dirinya kerana terlalu geram ..

Masalahnya ... bila kita menyerang dia kembali malah ada yang siap marah marah , secara tidak langsung kita telah meletakkan level pemikiran kita sama dengan dia .. Kalau dia tak de otak dengan berkata demikian , camana pulak kita ?

Macam aku kata pagi tadi , buat dek je la... dia tak nak mintak maaf atas kata kata dia .. lantak dia la.. takkan nak letak pisau kat tengkuk dia untuk dia lafazkan kata kata tu ??

Hanya kerana dia mencarut pada blogger ? Bila dia carut , kita marah ... suruh dia mintak maaf.. Loh .. buat apa suruh dia mintak maaf.. kita teruskan kritik VIDEO KLIP dia.. itulah perjuangan blogger .. bukan hal remeh temeh seperti suruh dia mintak maaf... Kritik video dia tu.. itulah kelemahan dia ... dan itulah kekuatan kita sebenarnya .. Dan motif perjuangan blogger menentang dia ..

Penting sangatkah maaf dari dia ? Lepas dia mintak maaf , pastu ? Kita sorak gembira ? Bangga sbb retis mintak maaf kat blogger ? Aku tak bangga langsung .. sbb tak membuktikan bahawa memberi sumbangan pada pembangunan insan di negara ni ... Jika dia tarik balik video dia tu kerana ketegasan dan kritikan blogger , YEARGHHHHHHHHHHH... AKU BANGGA !!!

Fikir-fikirkan .. selain dapat duit , kita memberi sumbangan .. bukan mengejar populariti ...Part tu , bonus yer ...  ;)

Cantik sebenarnya mereka tapi mereka yang hodohkannya sendiri !

 

Kebelakangan ni kalau tengok tv , pelakon pelakon perempuan terpaksa ikut skrip .. pakai tudung .. asal ada jobs.. bila abis 'keje' , hilang semua tu ... kan kan ?

Aku bukan nak kritik.. sapa la aku nak kritik bab aurat mereka .. Cuma apa yang aku nak bagitau , CANTIKNYA DIORNG SEMUA BILA MENUTUP AURAT !!

Apa kata kekalkan je kecantikan yang sememangnya Allah dah bagi tu.. yakni dengan menutup aurat sebenar benar menutup aurat .. kan lebih jelita ..

TIPS .. lelaki terliur bila tengok perempuan seksi.. nafsu meluap luap.. syaitan mengoda ... dosa berlipat kali ganda .. sapa ke neraka ? OK... bila tutup sebenar benar tutup yakni aurat mengikut sunnah , lelaki takkan terliur malah terlentuk abis melihat keayuan gadis gadis mahupun ibu gadis tersebut ! Lebih cantik dari seksi weh !! Yang keluar dari mulut pon , " SUBHANALLAH , CANTIKNYA DIA  .. SEJUK HATI TENGOK " .. dari " PERGHHH.. SEKSI GILER SIUT.. KALAU DAPAT ,SEBULAN TAK KELUAR BILIK ! " ...

Fikir fikirkan lah yer .. sapa sebenarnya yang menghodohkan dirinya sendiri sedangkan Allah dah beritahu cara paling mudah mencantikkan diri mereka ... kan kan ?

Semoga mereka diberi hidayah oleh Allah ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI