Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 10 Jun 2011

Jawatan kosong ! Segera ...

 

Content:

Juruteknik bangunan juga dikenali sebagai juru ukur binaan yang menyokong pengurus tapak pembinaan, peninjau (surveyor) dan arkitek dalam projek-projek pembangunan.

Job Responsibilities:

  • To assist technician in servicing building system
  • To provide efficient and effective technical and caretaking support to buildings and assist in maintaining general appearance of the buildings and surrounding areas within required standards

Job requirements:

  • Male
  • Knowledge in servicing building air conditioning system

Hantarkan permohonan sebelum 30 Jun 2011 di http://jobberies.com/job/3709/asst-technician-at-emartech-resources-sdn-bhd/.

Sila war war kan.. terima kasih ...

Maharaja Lawak Minggu ke - 11

 

Masih lagi dalam minggu persembahan .. Kali ni kat Kuantan , Pahang .. Hurm.... Rasa malas nak komen .. sbb apa ? Macam training jer diorg jer.. tak serius ... memain gitu ..

Ada dua pusingan gitu ! huhuh...  5/5 bintang diberi ...

Jambu  : 3/5 , 3/5

R2 : 3/5 , 3/5

Sepah : 4/5 , 4/5

Nabil : 4/5  , 4/5

Jozan : 5/5 - sangat kreatif ! Kalau begini lawak dan kreatifnya , mmg layak jadi juara !  dan juga 5/5 !!!

Untuk tonton video Maharaja Lawak Ke 11 , sila klik SINI .... satu pujian yang mana minggu lepas aku kritik ... cameraman tak gatal cam minggu lepas ! tahniah ..

Selepas FATIN LIYANA , dia bakal meletops ? ??

 

image

Kalau nak belajar menulis dengan sempoi , boleh tengok corak penulisannya ... Sangat bersahaja ..  ;)  .. Mmg aku sendiri pon duk curik curik masuk n baca entri dia .. Cuma dia lom 'segila' aku ... kerap update ! ehehee...

http://www.nameeroslan.blogspot.com/

Jom BOIKOT KONSERT FINAL AF9 !

 

image Haaaa... jgn terkejut.. kita bukan nak sebarang anti pon .. Kalau nak tau dengan lebih lanjut , baca kat SINI ..

Baca dah ? Maka buatlah keputusan korang yer .. Kalau nak layan kat rumah tu , ok jer .. tapi ni yang nak g ke konsert tu .. Kalau nak g gak , maka jangan lupa tanggungjawab kita sebagai hamba Allah .. Aku rasa korang pon tau kan .. dah belajar kat sekolah lagi...

Bukan membenci atau bukan menidakkan hiburan .. tapi segalanya dah diluahkan dalam entri yang disertakan kat atas tu .. Klik jer kat SINI kalau tak jumpa gak entri tu.. 

Anda bersama kami ? Tak yah la g tengok konsert tu.. tengok kat rumah lagi selesa ...  ;) Jom sertai kami di SINI

Berbaloi jugak rupanya amik insuran ni ..

Alhamdulillah .. rezeki tak putus putus sejak kebelakangan ini .. Ingatkan bulan ni kena ikat perut dah .. hehe ..Allah Maha Pemurah ...diberi kami rezeki lebih dari kebiasaannya .. Alhamdulillah ..

Hari tu masa wife aku operation ,aku bersyukur sangat segalanya ditanggung oleh pihak insuran ..

Sebelum ni aku mmg liat nak amik insuran tapi entah camana , ada sorang ni call aku dan bertanyakan pada aku mengenai insuran ..

Pada mulanya aku tak berminat tapi memikirkan wife , terus setuju untuk berjumpa dengan dia ,sekali ngan wife aku ..

Akhirnya ...kitorang amik gak insuran ... Tapi aku lebihkan wife la sbb dia lebih berisiko ..

Dan mmg bernasib baik ... Check up pada bulan lepas , doktor mengesan satu penyakit pada wife dan memerlukan pembedahan kecil tetapi makan beribu ribu ringgit !

Dan insuran cover segalanya termasuk bilik ! Single room okeh ! Tapi kena bayar dulu la untuk bilik tu .. hehe.. namun segalanya dicover semula ...

Dan tadi , agen insuran call dan bagitau ...cheque untuk claim dah ada.. tunggu untuk aku amik jer...

Kos pembedahan serta rawatan semua dicover .. :) ... Wife pon dah sihat ..poket pon kembung balik ..hehe...alhamdulillah..
Published with Blogger-droid v1.7.1

"Wei Ben..popular ko skang eh "

Lepas workout yg macam tak workout kat Bionic Gym tu , aku terus balik ke rumah ..

Dalam perjalanan balik tu , aku ditegur oleh member lama aku ..

" Ben Ashaari ..perghh .. popular ko skg eh " ...

Malu malu kucing gitu aku ..Auuww..hahaa... Padahal yg menegur aku tu ,dia sendiri cukup popular di zaman dia dulu... Zaman kumpulan S ... Haaa...lagu diorg sampai skg berantu... Huhu ..

Aku tanya la kenapa dia ckp gitu .. Dia bgtau dia baca In Trend .. ada blog aku dalam tu ..

Segan ai tauuu... yewww...hahahaha..tapi mmg aku segan la..tak rasa best pon ...sekadar blog .. kalau dapat 'Tun' ke ...baru bangga wooo... Berjasa pada negara gitu..huhu..

Lepak jap ngan dia..pastu terus balik rumah ..nak tapau ...mak aku masak sambal petai ikan bilis n sambal sotong ...Yummyy....

Lapaqq dahh..
Published with Blogger-droid v1.7.1

Alhamdulillah .. ranking ALEXA semakin cun !

 

image

Dua hari lepas , dia turun ... 194 .. semalam tiada perubahan .. tau tau , tu diaaa.. 188 .. semakin cun ! huhuh.. Apakah kelebihan ALEXA ni ? Haa.. digalakkan korang google mencari jawapannya .. lagi banyak korang tau , lagi bagus ... hehehe..

Terima kasih pada yang sudi keluar masuk blog ini ... huhuh.. Berbaloi rasanya ... Tak menang DIGI pon dah rasa berbaloi sbb ini ranking ni ditentukan oleh GOOGLE sendiri .. Bukan undian yer..

Blog Pilihan BEN ASHAARI Hari ini #1

 

image

http://azzaazman.blogspot.com/

Bisnis baru untuk para isteri !! SEKSI tuu..

 

Terbaca satu artikal di Bharian .. Wee... menarik gitu.. hahahaha .. Tetiba lak aku rasa sesuai nak buat bisnis dalam blog ni .. hahaha.. ye la , sahih nak g beli kat butik , segan atau malas kan .. jadi order je la.. hehehhe .. Amacam ? Baca dulu ..

 

Pakaian seksi untuk pasti suami puas

Isteri tak boleh selekeh ketika berada di rumah
RAWANG: Presiden Kelab Taat Suami Malaysia mengakui beliau memenuhi keperluan batin suaminya dengan berpakaian menarik dan seksi.
Bagi Fauziah Ariffin yang menerajui kelab dianggotai 800 ahli itu, sebagai isteri yang taat, itu adalah cara terbaik untuk memberi layanan kepada suami.

“Bukan seperti isteri masa kini yang kebanyakannya tidak melayan suami dengan baik dan hanya berpakaian cantik di luar, tetapi di rumah kelihatan selekeh dan tidak menarik. “Masalah isteri tidak taat, tidak menghiburkan dan tidak berkhidmat kepada suami menjadi punca kerosakan masyarakat,” katanya di sini, semalam. -

sambungan -  BHARIAN 

 

Hurm.. kalau isteri kena seksi .. laki lak camana eh ? takkan berkain pelikat atau boxer je kot ? Seksi tuuu.. Ada yang kata kalau lelaki berperut boroi ni pon seksi .. Gulp .. Ujang ada tanda tanda menuju kearah tu ..

Pakaiankah ? Tengok si Nora Elena , tak seksi pon... Tapi 'isteri' dalam video Gambit tu seksi.. bermasalah jugak kan ? Erk... Perlu ke nak seksi meksi dalam bilik padahal ... tak sempat tengok pon.. hahahaha... haipppp.. ada budak baca niehh ! Maaf yer . ini bukan blog lucah ... hahahah ..

Sebenarnya bukan bab seksi , ke layanan bertaraf raja ke apa ke .. faktor yang perlu ada dalam rumahtangga bagi menjamin kebahagian adalah kemesraan .. Kalau suami isteri dah tak mesra , mmg dah kes bahaya tu.. Nak tengok suami isteri ketawa , bergurau senda pon susah , tu tanda tanda bahaya tu ..

Sebenarnya nak MESRA ni perlu ada kasih sayang.. romantik .. kejujuran.. hangatnya percintaan .. baru boleh timbul perasaan MESRA itu .. Bila dah mesra .. haaa.. TUUUTTTTTT... ( LPF potong ) ...

Tau tau .. rebah kat Insp Amir .. hahaha.. Bawak g klinik .. 

"Tahniah .. awak mengandung .." Auww.. tak sabar call SETH .. hahha.. adoiii..terlajak ke Nora Elena lak .. maaff.. hahaha..

Tapi tu je la pendapat aku.. Seksi ke , layan melebihi pelacur kelas atas ke .. apa ke.. kalau takde KEMESRAAN .. mmg ancus....

Sekadar pendapat aku yang baru 2 tahun nikah .. hehehe ...

Pengaruh filem dalam kehidupan harian kita ..

 

Mereka yang bikin filem , biasanya akan kata ... INI FILEM TAKDA KAITAN SAMADA HIDUP ATAU MATI .. KALAU ADA PON TAK DISENGAJAKAN ..boleh ? Sebenarnya tak boleh diterima alasan tu .. kecuali la dia buat filem pasal makhluk asing ke.. cari harta karun tu ke... atau paling tidak pasal ikan ke.. pasal kucing ke ... haaaa..

Tapi kebelakangan ni banyak filem berdasarkan komik semata mata .. dah kata tak kaitan dengan mana mana pihak .. dah pasti diambil dari komik atau dapat idea dari mimpi kan ? :P

Contoh filem filem gaduh  skang ni.. takde kaitan dengan mana mana pihak weh ! Perkataan perkataan atau dialog dialog tu dapat dari negara jiran nun dari negara afrika sana tu.. tu pon belah Afrika Tenggara atau Mongolia Timur ... tu pon kalau ada ..

Dah kering idea sangat ke sampai nak buat cerita cerita gaduh yang mana boleh mempengaruhi anak muda zaman skang ni ??  Bila orang kita layan sinetron dari seberang , kata tak support barangan tempatan .. tapi barangan tempatan camana hasilnya ? Nak bagi ke anak tengok babak babak bergduh tu sampai berdarah darah gitu ? Kita tau semua ini ada yang realiti dan ada yang direka ... tapi tak perlu rasanya 'mempengaruhi' minda anak muda skang ni terutama yang masih hijau ..

Ooook.. nak kata .. " Ala, tu barat boleh buat ! Bila kita buat , nak bising !! "  .. Huih.. Barat tu semua tau dah .. mmg ganas belaka.... Tapi persoalannya kenapa nak tiru yang ganas ganas tu ? Tu diorng bikin banyak cerita kartun 3d yang malatopss malah keuntungannya lebih dari filem manusia ni haaa.. Contoh tu ha.. TOYS STORY tuuu.. Tak nak lak wat gitu lak ??

Kreatif la skit wahai pembikin filem .. Kalau rasa nak bagi laku filem tu skang ni kan .. pe kata bila nak preview filem tu , ajak blogger blogger g tonton .. haaaa.. bukan rugi pon kan ? Blogger skang dah pandai review filem apa ? Sama level ngan wartawan malah lebih jujur lagi.. hahahaha ..

Jangan la fikirkan soal keuntungan saja ... okeh ?

Jangan ubah tempat konsert FINAL AF9 !

 

Serius... tak perlu ubah.. kalau paksa pon , diorng takkan ubah punya kan ? Dah last minit punya .. sapa nak ubah kan ? Rugi la woiii... kan kan ? Perghh..

Aku dan rakan rakan ada bagi pendapat masing masing ..Ujang dan Sunah ada menyuarakan  pendapat mereka.. lebih kurang macam aku punya pendapat gak la .. rujuk SINI ..

Ada yang kata , pihak terbabit takkan ubah tempat ..  aku pon rasa gitu.. Jadi apa yang patut kita buat ? Kalau semua pendapat dan pandangan kita dipandang enteng , apa kata ... KITA BOIKOT KONSERT FINAL AF9 ni !! Tak mati pon g tengok kat situ.. Tengok kat rumah pon lagi aman .. kan ? tak yah nak ada rasa bersalah langsung !

Jadi.. apa kata KITA BOIKOT KONSERT AF9 !  Kalau mereka tak ikut cadangan seperti yang dikemukakan ... Tak susah pon .. Tengok je kat rumah.. sambil makan cucur udang .. cicah ngan sos cili Thai.. Pergh.. kalau g sana , nak cari parking .. pastu tinggal solat ( kalau yang takut kerusi mereka diambil orang ) .. ngan anak menangis.. panas ... dan macam macam lagi laaa..

Haaa... amacam ? Tamo gak ? Nak suruh pindah gak ? Sila lah.. kalau aku , TAK PERLU LA PERGI... TAK MATI PON TENGOK LIVE KAT SITU.. Bukan sedap pon suara .. undi je dari rumah.. tu pon kalau ada banyak kredit ...

FINAL AF9 .. Minta pihak ASTRO lebih prihatin ..

 

Maaf.. aku bukan peminat AF ... memula je dulu .. sbb memula dulu lain dari yang lain kan ? Jadi seronok tengok .. tapi bila dah lama lama , jadi bosan .. apatah lagi bila kena mengundi dan juga babak2 air mata tu ... huhuh..

Ok.. tu bukan isunya .. Skang isunya dikatakan konsert AF9 bakal diadakan di berhampiran masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau masjid besi .. Tak la dekat sangat pon.. aku ingat dekat la sangat...

Bagi aku la kan .. ni pendapat aku .. Bagus gak dekat ngan masjid .. Sebelum mula persembahan , pe kata , gi solat berjemaah kat masjid tu. .dah dekat kan ? Cuma perlu jalan dalam 300-400 meter je pon.. masjid pon cantik tuu...  Tiada lagi alasan untuk tinggalkan solat waktu tu kan ?

Yelah , kalau buat kat stadium , pastinya surau penuh dan nak solat pon susah .. kena tunggu.. beratur.. pastu nak amik wudhu pon kena beratur.. haaa.. pastu tandas , jangan cerita la kan.. kalau dah beribu ribu orang orang kat situ .. Jadi , ada yang gunakan alasan tu , untuk meninggalkan solat !  Perghh.. tu dah salah kan ?

Maka sekarang ni dah depan masjid ... haaaaaaaaa... tak reti reti lagi nak solat dulu ? Pastu barulah leh layan persembahan.. kan kan ? ok gitu ?

Dan.. yang ni aku mintak pihak ASTRO dan juga pihak berkuasa tempatan amik kira !

  1. Asingkan tempat penonton lelaki dan perempuan ..
  2. Perlahankan bunyi .. yang datang nanti tu , insyaAllah mampu dengan dengan jelas  ..
  3. Pemakaian peserta final perlulah lebih beretika.. sopan.. macamana artis luar datang malaysia , mereka perlu ikut peraturan , maka peserta final nanti pon perlu begitu ..
  4. Lagu-lagu yang bakal di persembahkan pon perlulah sesuai .
  5. Pastikan hormati waktu azan sewaktu test sound ke apa ke ...

Dan pihak penerbit pon aku rasa boleh pikir lagi.. diorng lagi berpengalaman.. Tu je la ... Ok je kan ? tak susah ... Erk.. ke ada lagi eh.. sat nak pikiaq .. hurmmmm .. kalau ada lagi , nanti bagitau jer la eh ..

Tengok bola sepak di stadium.. tengok konsert di stadium.. yang datang pon ada yang tak menutup aurat.. ada gak yang terkinja kinja kan ? Malah siap ada gaduh.. maki hamun ..

Segalanya terpulang pada individu tu sendiri... tepuk dada tanya selera .. tak suka , g layan kat kedai mamak jer ...

Pak Nil bakal berdepan dengan masalah ???

Salam ..

Semalam ada aku terbaca kisah selebriti terkenal tanah air , Aznil Hj. Nawawi yg mana telah membantu salah seorang pendengar radio dari membunuh diri dengan membantu menyelesaikan masalah hutangnya dengan along ..

Agak-agak korang boleh teka tak apa masalahnya ? Manusia ni gemar mengambil kesempatan bila ada peluang ' keemasan' terbentang luas di depan mata ...kan ?

Alhamdulillah ..niat Pak Nil sangat murni ... Tapi bila diperbesarkan dlm media ,itulah masalahnya.. pasni mesti ramai penghutang akan sms Era.fm nak bagitau yg diorg nak bunuh diri ! Hurm ..

Niat media mmg bagus tp mcm aku kata td , ' rezeki' depan mata , sapa tamo kan ? Mesti along akan paksa si penghutang dia sms Pak Nil utk berlakon bunuh diri .. perghhh...

Sekadar pendapat dan sekali lagi , tahniah Pak Nil ...
Published with Blogger-droid v1.7.1

10 Top entri semalam .... aku punya laa...

 

10 Entri popular aku semalam ... Hurmm ..

10 entri aku ari ni yang memberi kesan pada aku... apa yang perlu aku buat ialah , jadikan entri aku lebih menarik tanpa menjatuhkan sapa sapa ..

Amacam ? berani nak bersaing ?? hehehhe ...

Kekemasan blog untuk tarik pembaca blog..

 

Jangan pandang ringan bab 'kebersihan' blog tu.. Adalah penting untuk tackle pembaca yang pertama kali masuk ke blog kita ... Andaikata blog korang tetiba terpilih untuk masuk ke dalam majalah ( sapa tau kan , cam blog aku , bulan ni dalam IN TREND .. tak sangka langsung ! ) , tapi bila orang masuk tengok.. masyaAllah .. Macam pasar chow kit daaa ..

Blogger ada pilihan .. samada nak dapatkan trafik melalui SEO atau keaslian penulisan korang .. Aku bagi contoh satu blog  , NAMEE ROSLAN .. Kepuasan akan lebih terpancar sekiranya penulisan korang mendapat perhatian .. Tak semestinya pujian kan ?

Kadang kadang bila blog kita serabut , kita nak carik idea pon serabut .. Ibarat belajar dalam bilik yang semak dan kotor ... nak belajar pon takde selera .. bila g KFC , MCDONALDS atau perpustakaan , banyak lak idea eh ..

Bagi aku , pentingnya kekemasan blog untuk menarik pembaca setia ... Bukannya sesuatu SEO .. SEO mengundang pembaca yang bukan setia .. mereka datang sekali dan terus ilang .. Yang kita mahukan adalah pembaca yang setia ! Dan jangan lupa , pembaca yang datang melalui SEO akan terpikat jika blog kita kemas ! ada beza tu.. faham fahamkan ..

Tips buat blogger baru : Jom kemaskan blog kita ..

 

Haa.. ada la tu.. Pasti ada yang bunyi.. Eleh .. blog dia sendiri pon bersepah .. " Blog ko nampak bersepah "

Cuba bukak dari smart phone ko tu.. cun woooo ... Pantas loading  satu hal lagi.. haaa.. blog ko tu ? eh sat.. ko ada blog ke ? Rajin beno nak komen blog orang ? Kan kan ? "

Tak per .. aku bukan nak cari pasal ngan 'korang' semua .. Aku cuma nak berkongsi apa yang aku tau.. kalau aku simpan apa yang aku tau , korang kata aku kedekut ilmu kan ? Haaa.. jadi aku berkongsi dengan mana mana blogger yang berminat nak tau ..

Ok..banyak blog baru yang aku masuk , masih berada dalam mood mengemaskini dan mencari idea ... Tak pe tak pe... aku dulu pon gitu.. Jangan tengok blog ni.. blog ni blog cari makan .. G tengok blog satu lagi tu .. SANTAI BEN ASHAARI ..

Blog SANTAI tu mmg aku gunakan untuk menulis jer .. Simple kan je.. nak loading pon cepat kan ? Aku tekankan penulisan bersahaja dari aku dan juga header sebagai trademark aku .. Part lain , seperti yang korang nampak tu..

Perasan tak ? Di kedua blog aku ni aku cuma letak 1-2 entri di main page .. Kenapa ? Macam korang tau , loading .. Kedua ialah PAGEVIEWS ..

Bila ada iklan CPM , atau jika korang guna NUFF , dia bagi BUFFERED EARNINGS , maka perlunya korang menguatkan strategi untuk meningkatkan lagi pageviews.. banyakkan bagi backlinks pada entri lama dan juga tags...

Buang widget widget yang tak penting ! Serius.. sangat tak berbaloi widget widget tu.. malah boleh menyebabkan blog korang dapat malware ... Hurmm .. pening nanti wooo ..

Sekali lagi... widget dan entri .. dua perkara yang perlu korang titik beratkan .. Seperkara lagi.. susunan blog.. G tengok blog blog yang lebih lama ... bagaimana susunan blog mereka tu .. Ok ?

Jika korang berpuashati dengan blog korang , maka biarkan jer la.. Harapnya blog korang akan berjaya satu hari nanti ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI