Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 15 Jun 2011

Biar adil ! Harga petrol RON 97 turun ..

 

Berkuatkuasa tengah malam ini, harga petrol Ron 97 akan turun 10 sen, menjadikan harga baru bahan bakar itu RM2.80 seliter.

Menurut sumber, penurunan 10 sen pada harga petrol Ron 97 selaras dengan harga pasaran semasa.

Harga Ron 97 dinaikkan 20 sen pada 4 Mei lalu.
Bagaimanapun harga petrol Ron 95 kekal tidak berubah pada RM1.90 seliter.

Sumber - SINI

 

Bukan nak mengampu .. bantai tetap bantai .. tapi bila ada yang bagus tu , kena la war war kan gak , kan.. tak semua buruk jee kan ? Kena la adil dan saksama.. walaupun tak banyak , kita doakan yang terbaik untuk pentadbiran negara kita pada hari ini dan juga akan datang ..

Wat pe nak gaduh gaduh .. Negara kita gak .. Baik pk masak masak.. dari tergadai jatuh pada mereka yang tak sepatutnya .. baik kita lakukan secara bijak ... InsyaAllah .. Yang penting , biarlah ISLAM yang perintah negara ini ..

TERIMA KASIH KERAJAAN MALAYSIA ...

BLOG PILIHAN TERBAIK BEN ASHAARI ..

 

 

 

 

ANONYMOUS

"Kak ...bra akak warna hitam kan ?"

Seringkali kalau aku baik lrt atau erl utk ke pejabat atau di pejabat pun pasti akan tercuci mata dengan cik adik atau cik akak yg mana gemar berpakaian yg tidak sengaja menjolok mata ... Hehe..

Berbaju kemeja putih tapi tak pakai sleveless di dalamnya ...akibatnya ... Free show ...samada nampak apa yg di dalam mahupun ternampak lorong di antara butang baju ...maka ....faham faham jer la ..

Maaf ..aku bukan cuba bersikap lucah tapi aku sebagai lelaki menggunakan blog ini untuk memberitahu akan apa yg aku nampak hari hari ..

Pastinya ada rakan cuba menyampaikannya tapi ada yg kata ..." Ala..aku dah kawin..tak da sapa nk tgk punya..."

Jangan berfikiran begitu ...jagalah pemakaian anda ... Jgn bagi percuma ! Bayar ? Lagilah mengarut !! Adeh ..
Published with Blogger-droid v1.7.1

Melayu kanan ..India kiri ..

Nasib baik aku tak booking tiket wayang mlm ni ..saja nak release tension ..

Tau nape ? Wife bgtau yg dia balik mlm no ! Aku ingatkan esok dia balik ..huhu ... Yelah , g sarawak ..jap benor..rugi ar kan ..haha.. Esok nak g penang lak ...dia jer la..aku g gak tapi g opis je la...hehe ..

Dan tak pasal pasal skg aku dlm perjalanan g Klia untuk amik wife ..sampai kul 8 kang ...

Pasal tajuk tu ...Kelmarin..dlm aku dok melepak layan blog ...tiba-tiba kain langsir di pintu keluar ruang tamu aku diselak org ..nasib baik aku berpakaian lengkap..kalau kena macam tarzan ,tak menjerit aku ?

Jiran sebelah ..auntie ni ..tanya mana wife aku ...huhu..nasib baik berbangsa india..kalu melayu , mau je aku jawab salam terus walaupun dia tak bg salam..hehe..

Auntie ni pelik lama tak nampak kitorang ..Wah caring and guardian laaa auntie ni ...tak sangka lak dia prihatin ...

Jiran sebelah kanan ..melayu ..tak tanya pon kitorg...hehehe...tapi aku tak la salahkan dia..mungkin diaorg tak perasan...kitorang mmg macam biskut kat kwsn perumahan tu...

Tapi tu la...bapak aku citer dulu ..masa aku tinggal kat rumah lama nun di cheras..jiran aku pon berbangsa india .. mmg prihatin..berapa kali dia selamatkan aku dari dirembat dek bapak aku...huhu..

1 Malaysia ...
Published with Blogger-droid v1.7.1

Kenapa aku dan SEGMEN ?

 

Aku kenal diorng yang tak puashati ngan aku ni.. tapi tak pe la... ini mmg adat .. Bukan semua minat Barcelona kan ? Bukan semua benci Manchester United kan ? Tapi suka sokong FELDA UNITED kan kan ? haaa...

Aku akan teruskan bagaimana cara aku sejak dari kecil lagi ...Yang mana aku cukup gemar mereka dan mencipta permainan .. dan sekarang SEGMEN ..

Masih aku ingat lagi , aku cipta papan PINBALL dari papan kayu , getah dan paku .. Idea tu timbul kul 10 malam .. terus aku bertukang .. sampai la aku kena tegur dengan jiran sebelah sbb bising.. anak kecil dia nak tidur.. masa tu aku baru dalam tingkatan 1 atau 2 .. heehe..

Aku tak hentikan tapi aku buat dengan cara perlahan.. aku letak bawah bantal.. kasi serap bunyi.. jadi tak la bising kan .. kan kan  heheheh..

Setiap kali aku lihat satu permainan ... aku perhatikan dan menukarkan dalam bentuk lain.. aku reka yang baru... mmg itulah aku cukup suka buat dari dulu lagi..

SEGMEN .. sebenarnya adalah evolusi dari GIVEAWAY dan AWARDS ... aku ubah dari situ .. GIVEAWAY menawarkan hadiah .. kena tag .. Begitu juga AWARDS ...

Satu lagi yang mendatangkan idea aku ialah , ikan atau burung yang gemar terbang atau berenang berkumpulan ... Bila aku perhatikan kedua dua ni , kenapa aku tidak gunakan dalam dunia blog untuk sesi perkenalan blogger baru ?

Konsep ni sama seperti buat gathering.. berjumpa ramai ramai .. pastu berkenalan ... dari situ kita akan dapat ramai kawan .. tapi ingat, kalau 20 orang je datang , itu yang kita kenal ..

Apa yang aku buat ialah , meluaskan kawasan jajahan .. " KAU BAWAK KAWAN KAU.. AKU BAWAK KAWAN AKU  .. KITA TUKAR SUKA SAMA SUKA ... " tapi dalam bentuk paling mudah , iaitu SEGMEN ..

Kenapa kena letak HEADER BEN ASHAARI BLOG ? Sebab dah mmg orang kenal.. Bukan angkuh .. bukan riak .. tapi dah setahun lebih dengan hampir setiap hari ada segmen .. Jadi orang kenal... Aku pernah cuba buat dengan letak banner lain .. tapi tak jalan .. apa nak buat kan ?

SEGMEN .. bila buat segmen , ibarat buat entri baru.. dari takde buat entri , baik ada gak kan ? Orang masuk dan keluar .. Dapat UV dan PV ..

Fikir dengan jauh laa.. Kalau kita asik pk trafik kita jer .. maka tak berkembang la blog korang tu ! Balik balik pembaca sama .. balik balik kawan sama je komen kat blog .. Tak pernah terfikir ke camana nak dapat rakan baru ? Ingat dengan cara blogwalking je ?

Berfikir di luar kotak sesekali .. Jangan jadi kelawar.. hanya keluar malam untuk cari makan malam .. pastu tidur pada siangnya ..

Paling pantas dan pemenang GAME ANTARA BLOGGER ...

 

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wiiiitttt....

NAMA KUMPULAN: JET JET SEMUT

KETUA KUMPULAN: Belog MTT

AHLI KUMPULAN seramai 10 orang yang terdiri dari blogger:

1) Tea (http://www.tehuzz.com)

2) Ady Budika (http://www.adybudika.com)

3) zaim mahfuz (http://ustazdonut.blogspot.com)

4) Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine (http://topimagine.blogspot.com)

5) shopping2u (http://www.my-shopping2u.com)

6) Izzat Nazmi Saiful Bahri (http://skytechxtreme.blogspot.com)

7) bartHeafy (http://qebal.blogspot.com)

8) Hamba Ilahi (http://naimulfirdaus.blogspot.com)

9) Sunah Sakura (http://www.sunahsukasakura.com)

10) Belog MTT (http://www.lailyqaisyirah.com)

 

Pasukan yang lain ... Saguhati.. hahaha.. lambat !! Selepas no 2 dan 3 ... adalah ..

TAHNIAH PADA SEMUA PASUKAN ... HEHEHE... TAK PASAL PASAL DAPAT GENG BARU KAN ? NI LA DIA ..GARA GARA JOIN SEGMEN TAK BEST BEN ASHAARI ... KAN KAN ?

KUMP. #2 GAME ANTARA BLOGGER ...

Sowi sowi sowi.... yang tadi tu no 3 ... yang ni no 2 ...

Nama Kumpulan : "Team Pelangi Siang"...

KETUA KUMPULAN : Soly

AHLI KUMPULAN :

Soly
(http://soliciousstorynory.blogspot.com/)
ZueZoey
(http://zuezulaina.blogspot.com/)
Faatin
(http://faatincumelz.blogspot.com/)
Bicara Si Gadis Desa
(http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/)
Syazana
(http://syazanasani88.blogspot.com/)
MunnaFendy
(http://gadiskutersayang.blogspot.com/)
CeritaAku
(http://angahiera87.blogspot.com/)
Life&Love
(http://sayasibudakopto.blogspot.com/)
Nazihan
(http://nazihanali.blogspot.com/)
HatieHidayu
(http://heartylolipop.blogspot.com/)

KUMP. #3 GAME ANTARA BLOGGER ...

Tu diaaaa..... kumpulan ke 3 yang dah berjaya ditubuhkan !!

NAMA KUMPULAN

Lek-Lek Kacang Jer

KETUA KUMPULAN

EFA NUR

KENAPA NAMA KUMPULAN INI DIPILIH ?

Sebab SANTAI.......

AHLI KUMPULAN

1)Efa Nur -http://efagurlz.blogspot.com/
2)Iffah Afeefah http://gula-gulapelangi.blogspot.com/
3)Salim Harmanain http://salimharmanain.blogspot.com/
4)SuaraheaRty -http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/
5)Qila Adol http://babyqila91.blogspot.com/
6)Nadia http://miss-nadya.blogspot.com
7)Azlini Mustofa http://islandgurlz88.blogspot.com/
8)Qyrn Dishdush http://qyrndishdush.blogspot.com/
9)Izzaty Hedry http://cekedismanis.blogspot.com/
10)HaKmah De' Mesne http://akuakuakusangpencinta.blogspot.com/

TAHNIAH !!!

Game Antara Blogger : Mula !

 

OK.. sudah bersedia ? jeng jeng jeng.. aku penah buat game ni dulu.. sangat mudah jer .. Game ni memerlukan kepantasan mencari rakan blogger !

Caranya ..

  1. Cari 10 orang blogger dari senarai INI dan tubuhkan satu kumpulan ...
  2. Pastikan setiap ahli perlu membuat entri yang sama Copy paste amat digalakkan ... Dalam entri itu perlu ada
    1. NAMA KUMPULAN
    2. KETUA KUMPULAN
    3. AHLI KUMPULAN seramai 10 orang yang terdiri dari blogger ( termasuk url blog mereka )
    4. KENAPA NAMA KUMPULAN ITU DIPILIH ?
    5. TAJUK ENTRI : GAME ANTARA BLOGGER BERMULA dan linkkan ke entri ni ..
    6. KORANG ada 2 jam saja .. kul 4 petang , tutup !!!!
  3. Setiap perbincangan hendaklah dilakukan di SANTAI BEN ASHAARI . Jgn kacau group lain.. marah diorng nanti .. hehehe..
  4. Siap ??? Hanya ketua kumpulan saja akan paste entri mereka di ruangan komen ini !

Menang ? Hehehe... tkde hadiah ... tapi korang je lebih maklum kan ? Mesti kenal ramai blogger pasni punya .. hehehe..

Lisa Surihani dan Yusri bercinta eh..

 

Waahh.. itu yang tertulis di BHARIAN hari ini di ruangan HIP .. JAWABLAH , KAMI BERCINTA ! Bila dibaca , tak de lagi la ditulis yg diorng ni bercinta .. cuma ada rapat la .. itu la .. ini la.. bercinta tu , takde lagi laa.. cam biasa .. boring dengan alasan mereka ..

Sepadan atau tidak , aku tak kisah pon .. tapi ni la lumrah dunia hiburan.. Selayaknya macam mereka ni , kawin sesama mereka kerana mereka je memahami tugasan masing masing ..

Cuma bila kita rujuk balik pada mereka yang pernah kahwin sesama artis , ramai gak yang bercerai berai .. Aku tau.. yang bukan artis lagi ramai... Tapi bab artis ni lain... Orang biasa cam aku ni , kalau kawin dengan artis , boleh pecah jantung .. Maklumlah , cemburu ! Yelah kan , kalau berlakon ,sah sah kena pegang sana sini .. Tak kasi berlakon ? Pergh.. gamaknya boleh perang dunia tu ..

Lisa dan Yusri.. Yusri punya cerita lama tutup eh.. Sesuaikah pasangan ni ? bagi aku sesuai jer .. Ini menepis segala desas desus mengatakan si Yusri ni GAY ! Huhu.. macam macam laaaa... Pantang mula clean jer , terus gay .. Aku pon pernah dicop gitu.. Kena boroi kot baru tak gay .. lalalal ...

Jika benar Yusri dan Lisa , cepat cepat la kawin .. Pastu Lisa kena la jaga skit ... tamo la ramai pelakon laki sedap je memeluk awak tu haaa.. Bukan per , awak ramai peminat .. mmg la awak tu pelakon , tapi semua tu kan boleh dirunding dengan pengarah ... Kena jaga gak agama dan adat resam kita sebagai orang melayu beragama Islam ... Budak skang ni cepat belajar dari artis.. dari ulama , tak nak lak belajar ... Siap boleh kata , ulama sesama ulama pon boleh gaduh !

Fikir fikirkan la yer ... Aku puas dah pk ... Cepat cepat kawin yer Lisa , Yusri ... Toksah buat kat tasik dah yer ..

Game Antara Blogger : Segera !

 

OK .. ini satu game antara blogger .. Tujuan ? Nanti korang tau .. hehehe .. Memula mudah jer .. aku nak kumpul seberapa banyak blog dalam tempoh 2 jam.. sehingga jam 1 tenghari ... kemudian , ditutup .. selepas tu , jam 2 akan diberi satu arahan .. hehehe .. Cun?

Okeh.. memula ... cam biasa .. korang kena buat entri .. ( dah abis game ni , boleh delete la entri tu.. tak perlu risau.. takde polis g check korang buat ke tak ) ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Tajuk : Game Antara Blogger dan linkkan ke entri ni..
  3. Paste url blog anda ke ruangan entri ini ..

Selepas jam 1 , jangan hantar dah yer .. Soalan berikutnya selepas jam 2..

Kembali membakar semangat BENASHAARI.COM !

Blog sampah ? Entri hampeh ? Apa lagi yang nak diberikan pada blog aku ni ? Tapi ada aku kisah ? Ada.. aku kisah .. setiap kali korang kutuk , setiap kali tu , aku sebut Alhamdulillah .. Terima kasih kerana sudi singgah dan aku cuba layan sebaik mungkin persoalan korang tu ..

Dan pagi ni .. aku terima satu komen dari seseorang yang membakar lagi semangat blogging aku ...

" saya kagum dengan Ben Ashaari..saya ni baru lagi dalam dunia blog tapi ada jugak baca2 tentang ben..nak menuntut ilmu blogging dengan ben boleh..? =) "

Terkejut gak bila lihat nama ... Maklumlah .. jauh beza ilmu .. kan ? Kemudian aku masuk ke blognya... Ke biodata ... Hurm.. sah.. bukan palsu.. Bukan pe.. dulu pernah kena sekali.. lom cukup umur tapi dah guna title gitu.. hehehe ..

" Saya bertugas sebagai seorang pensyarah kanan di Jabatan Kejuruteraan Kimia, Fakulti Kejuruteraan Kimia, Universiti Teknologi Malaysia Johor. Selain mengajar, saya juga bertanggungjawab menjalankan penyelidikan, menulis buku, dan jurnal akademik, membangunkan produk hasil penyelidikan, menghasilkan paten, dan melakukan konsultansi.

Bidang pengkhususan kajian saya adalah kosmeseutikal dan bioteknologi. Antara projek penyelidikan saya yang terkini adalah penghasilan Omega-3 dan bahan anti-kanser daripada tumbuhan tempatan. Di samping itu, saya juga berpengalaman dalam membentangkan kertas kerja akademik di peringkat internasional dan tempatan, dan sering dijemput menjadi penceramah bagi program kolaborasi di antara universiti dan institusi-institusi penyelidikan yang lain."

Perlu aku tambah apa apa lagi ke ? Tak kot , kan ? Sebab tu .. dalam berkawan , kita perlu memilih .. Yang memberi impak pada tubuh badan serta mental kita , itulah yang membantu kejayaan kita .. Mereka yang mengkritik untuk kebaikkan , kita terima dengan hati terbuka ..

Kita boleh tau , mana yang benar benar ikhlas dan jujur dalam memberi pendapat ... Ok.. skang korang mesti nak tau sapa blogger yang baru saja meninggalkan komen di blog aku tadi ?

Jom kita lawat dia .. DR.SITI HAMIDAH

Suka baca blog ? Jom ...

image

image

Ada lebih 10 ribu blogger dan bukan blogger telah menyertai kelab ini.. Anda ? Tunggu apa lagi kan ?

Bagi yang blogger , boleh promosi entri terbaru anda .. yang bukan blogger , boleh baca cerita terkini hasil penulisan blogger ... Best la kan ?

Jom jon ... SINI

IKLAN

image

http://www.produkrafa.com/

Tajuk GEMPAK entri KOSONG...

 

MAAF ! Mungkin ada yang fikir aku tak abis abis dengan isu ini .. tapi meh sini aku AJAR skit skill penulisan !

Aku tau yang kebanyakkan budak yang mengutuk atau meluat dengan aku ni adalah student IPT .. Maaf.. dari mana aku tau , aku ada sumber ..

Kenapa diorng bengang ? Sebab diorg tertipu ? Orang lain pon masuk gak .. baca .. Bengang ? Aku tak rasa pon .. sbb diorng dapat apa nak ..

Aku letak tajuk ... " ARTIS MALAYSIA BOGEL DI LUAR NEGARA " ... Berpusu pusu orang masuk .. Tapi dalam entri tu , aku TERSENYUM .. siap bagi hadis mengenai melihat aurat orang lain ..

Dia sakit hati ?? Sebab rasa tertipu ! Bengang !! Betul kan ? Sapa tak sakit hati kan ? Tapi dia tak nampak ke motif yang cuba aku sampaikan ??  Kalau aku letak tajuk  " JANGAN LIHAT AURAT ORANG LAIN " atau " HADIS MELIHAT AURAT ORANG LAIN " ... Korang fikir dia nak masuk tak ? 99.9% TAKKAN PUNYA !! Aku dah buat , sebab tu aku tau !!

Dalam setiap entri aku , insyaAllah ... walaupun aku tak la sebaik mana pun tapi aku cuba selitkan sedikit unsur unsur pengajaran untuk diri sendiri dan juga untuk rakan pembaca ..

Tajuk perlu gempak !  Isi , bagi aku perlu serampang dua mata .. cuma jangan ada yang sampai menjatuhkan maruah orang lain secara terang-terangan .. Perlu nak maki hamun ? Kutuk mengutuk ?

Bab tajuk ... Kita belajar di sekolah , subjek penulisan .. Cikgu pasti ada ajar mengenai TAJUK karang mesti menarik kan ? Isi ? Menarik atau tidak ... terpulang pada pembaca fikir dan memprosesnya ..

InsyaAllah .. setiap entri aku , dari dulu hingga sekarang .. aku cuba beri yang terbaik .. Tapi kena la tau ... ini blog aku ... kalau tak suka , jgn masuk.... Ramai lagi suka masuk ... G baiki blog korang tu dulu... hasilkan penulisan yang jauh lebih baik dari aku.. Jangan risau , aku sokong rakan rakan yang punya penulisan yang bagus .. Yang nak sakit hati dengan orang lain kenapa , kan ?

TAJUK GEMPAK ISI KOSONG ni korang leh jumpa dalam majalah tabloid dan suratkhabar pon ada ... cuma kita je tak sedar ( aku sedar dan gunakan konsep tu ) ...

HACKERS ANONYMOUS dah mula hack laman web Malaysia ...

 

Cool !! Hahaha ... mmg layan bab hacking ni ... Pernah buat sekali je dulu .. zaman nakal dulu la.. Pastu insaf dah ...  Ok ok.. sambung ... Berdasarkan dari entri rakan blogger , Pneumedic .. beberapa laman web di Malaysia telah mula di ceroboh ( hack ) ... Wow... dasat ..

Dipercayai kumpulan yang melakukan tu mengelarkan diri mereka ANONYMOUS (anon yang bagus dan prihatin ) ...  Huhu.. ni kira anonymous berjuang untuk menegakkan hak pegguna internet di Malaysia ..

Semua ni berpunca apabila kerajaan Malaysia ( SKMM ) mula menyekat beberapa laman web yang biasanya digunakan untuk mendownload apa saja .. haaaa... Rujuk SINI

Pergh.. tu la.. takkan semua nak beli je kan ? Semua nak main duit jer ni.. Bagi pilihan gak kat rakyat ... cam minyak gak .. ada 97 .. tak mampu.. guna je 95.. haaa... jgn ingat semua orang kaya ... Ada gak makan nasi kosong .. tu pon dah syukur.. ada yang tak makan langsung !

Nasib baik aku tak langgan UNIFI lagi.. kalau tak ? Sah sah aku guna UNIFI tu untuk blogwalking dan buat segmen .. atau dok membalas komen di bog .. huhu ..

5 Blog Pilihan Hati Ben Ashaari ?

 

Atas permintaan .. ada yang mintak aku bagi 5 BLOG PILIHAN AKU ... Tak susah.. setiap malam aku mmg akan pilih 5 blog baru untuk aku promosikan ...

5 blog ... Sapa eh ... Ginilah yer .. susah sebenarnya aku nak senaraikan ke semua tu sbab apa ? Aku ada ramai pembaca setia yang mana kebanyakkannya adalah blogger ..

Bukan aku tak pernah senaraikan ... pernah .. Kemudian , ada yang merajuk.. ada yg tanya kenapa bukan blog dia ? Pastu siap ada yang kata aku pilih kasih.. Atau kata aku pilih blog kawan kawan ..

Kalaulah blog aku ni cuma ada 100-200 pembaca sehari , tak susah aku senaraikan .. tapi ni lebih dari tu.. Mana aku nak jaga hati orang ni .. mana aku nak jaga hati orang tu.. Tu tak masuk hati anon anon yang suka kutuk aku gak .. Nak gak jaga hati diaorang kan ?

Jadi , apa yang aku buat ialah , setiap malam jika aku jumpa blog yang bagus untuk dipromosikan , aku buat ... Bagi aku semua blog adalah bagus.. kalau tak , takkan diaorg beria buat blog kan ?

OK .. aku nak jawab dua pertanyaan rakan .. Satu kenapa aku tak jawab komen ... Aku rasa ramai dah tau ... tapi tak pe la.. aku jawab jer .. Aku tak jawab sbb aku jenis tak pandang ke belakang .. maksud aku , bila aku dah lepaskan entri tu , aku takkan kembali untuk menjawab komen.. Kecuali jika ianya benar benar perlu dijawab .. MALAS ? Ya kot ... Aku terus terang.. ada isu ke ? Maaf , bukan berlagak artis atau popular ! Tapi sejak mula aku berblog aku mmg begini okeh !

Kedua , kenapa aku tak join segmen orang lain ? Dulu , kalau korang perasan ada satu kegilaan .. iaiti AWARDS .. Sekali kita jawab , pastu ramai la tag kita .. Kalau korang ada 1000 pembaca dan semua 100 tag ko , camana ? Tak yah 100 la.. 10 pon cukup laaa... Lainlah entri ko tu , satu je sehari.. selebihnya korang abiskan masa dok mengumpat atau mengutuk orang dalam entri orang lain atau mengutuk di dalam kelab blogger .. Mmg banyak masa betul la ..

Aku ? Maaf .. aku abiskan masa dengan buat entri yang mana tajuknya lebih gah dari isinya .. Sebab tu Majalah In Trend bulan ni pilih blog aku dengan menulis blog yang penuh dengan tips dan infomasi .. Maaf.. aku tak kata.. Diorng yang tulis sendiri !

Puashati ? Ada lagi nak bantai aku ? Sah tak abis sekolah lagi ni .. tu yang gemar kutuk orang .. kan kan ? Korang bagi aku trafik free laa.. dengan cara gini , lagi ramai dok baca ... toksah buang masa ... buat la hal korang sendiri ... Toksah kumpul dosa .. penat la woi... Serius .. Aku malas nak layan tapi bila tak layan , aku kesian kat korang .. koran tak de isu ... nanti korang cari blogger lain untuk dikutuk ..

Yelah.. sekali korang menyampah kat orang , berpuluh kali orang menyampah kat korang lak ... Fikir fikirkan ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI