Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 17 Jun 2011

MAHARAJA LAWAK MINGGU KE 12

 

Kali ni , MAHARAJA LAWAK MINGGU KE 12 ke Johor Bahru lak ... Sambutan , cam biasa ... meriah .. menambahkan lagi duit saku ASTRO .. kat rumah dia kaut.. kat situ pon dia charge lagi.. huhu .. Bagus .. bagus .. buat selalu ..

Ok.. jom layan komen dari aku .. hehehe.. dari aku jer ..

 

SEPAH : "Dafi puasa? " .. Huhu ..

Part 1 : 4 BINTANG ...

Part 2: 5 BINTANG !! tERBAIK !!! .. Artis undangan , YASSIN

 

NABIL : "ASPAL... ASLI TAPI PALSU " ... " SALMIAH BEBAL " ... huhu...

Part 1:  4 BINTANG ..

Part 2 : 5 BINTANG .. Artis Undangan , BOB KU2

 

R2 : Best ... "HITAM HITAM SI TAMPUK MANIS "

Part 1 : 4 BINTANG ...

Part 2 : 5 BINTANG .. Artis Undangan , Ali Mamak ..

 

JOZAN : " Sesat jalan tak tanya.. di sini rupanya ! "  ..

Part 1 : 4 BINTANG !

Part 2 : 5 BINTANG .. Artis Undangan , Linda On

JAMBU : " Apa pon tak boleh ! " ...

Part 1 : 4 BINTANG ...

Part 2 : 5 BINTANG ... Artis Undangan , AChong ..

Video MAHARAJA LAWAK MINGGU KE 12 boleh tonton di SINI 

Header Blog Pilihan ...

image

Kali pertama jumpa gini .. hehe .. I LIKE !!

http://risnayatilammu.blogspot.com/

Blog pilihan remaja BEN ASHAARI ...

 

image

 

http://ceriterahmad.blogspot.com/

" Banyak sangat ke duit blogging ni ? "

Ada org tanya aku ... Kalau banyak sangat ,kenapa aku tak berenti kerja jer ?

Wah ... Perlu ke aku menjawabnya ? Maka aku jawab ..

" Alhamdulillah ..setakat ni lebih dari gaji kau .. "

" Tapi sampai bila nak harap duit blogging ? "

Soalan dari mereka yg tak reti nak fikir dari sudut perniagaan ..

Zaman dulu , jalan untuk kaya .. sila join politik ... Tapi sekarang , jalan untuk berduit ... Internet ..

Kalau fikir blog saja ... Maka masih dlm tempurung .. cuba berfikira seperti ahli perniagaan ... Bina jenama dan jambatan ..
Published with Blogger-droid v1.7.1

"Kau sapa nak tegur aku ! "

Hurm ... Bila petang-petang gini , apa kata kita berfikir sejenak ...

Satu ketika dulu , ada antara kita ini jahil bab agama termasuk aku .. Berpegang pada pendirian yg kononnya hak peribadi dan takde sapa sapa layak menegur kecuali mak bapak dia ...

Bila ditegur maka dibantai balik dengan ayat ayat yg memang boleh menimbulkan pergaduhan .. Antara ayat yg best ..

" Kau kasi sempurna dulu diri kau dan baru datang tegur aku .. "

Sapa antara kita yg boleh sempurna ? Hanya Muhammad Rasulullah s.a.w saja layak dikatakan sempurna..

Jika begitulah pegangan kita yakni hanya mereka yg bijak pandai layak menegur maka makin ramailah yg hanyut ..

Peliknya ... Ada yg siap kata dia lebih bijak berbicara bab agama tapi tidak reti menunaikannya mengikut syarak ..

Hurm ... Agama digunakan untuk dijadikan alasan dia melepaskan diri .. haih ...

Kalau silap tu mengaku jer ... Jgn ego ...amik yg baik ....yg buruk tu .. pandai pandailah..
Published with Blogger-droid v1.7.1

Tips blogging dah lapok !

 

Ada blogger mintak nak jadi protege aku .. Huih.. gamaknya aku dah tak layak jadi jadi mentor skang ni.. ramai dah blogger yang berkualiti dilahirkan .. jadi , kalau ada blogger tanya pon , aku jawab je di FB atau YM .. Guna What Apps pon ok jer.. hehe ..

Cuma , ada yang kata .. tips dari aku ni tips lapok.. Gamaknya tips yang baru kena guna nuklear la kot ? Atau kena ada voice detection gitu .. huhu ..

TIPS blogging , selapok mana pon ianya tetap ilmu.. Paling lapok ialah BLOGWALKING namun sehingga sekarang ianya tetap paling popular ... Betul kan ? 

Begitu juga CONTEST dan GIVEAWAY .. cara paling mudah untuk mempromosi blog tanpa had .. Yang penting sediakan hadiah .. haaa...

Cara yang disebutkan tu mmg mudah nak digunakan tapi belum tentu mampu berjaya .. Kenapa ? Contest dan Giveaway , jika dibuat tanpa hadiah yang besar serta promosi yang kuat .. takkan berjaya .. kan ?

Jadi tips blogging apakah yang ok , senang dan meriah serta boleh mewujudkan satu ikatan persahabatan antara peserta ?? Yang aku buat ialah segmen.. Satu tips blogging yang menghasilkan trafik dua hala..

Ada yang fikir ianya satu hala ... Kenapa memikirkan begitu ? Dia fikir jika 1000 orang yang join , maka 1000 trafik akan aku dapat .. Dia tak fikir trafik dari penganjur tu sendiri yang bakal disalurkan pada peserta .. Yang dia nampak satu hala tu jer.. Maka kolotlah pemikiran dia itu ..

Sekolot kolot tips yang blogger pernah bagi ianya menjadi intan jika digilap dengan lebih mendalam serta ditambah dengan adunan resepi sendiri seperti mana Mat Gebu sering derhakakan setiap resepinya mengikut citarasanya sendiri ..

Apa pun , segalanya terpulang kepada kebijaksaan anda sendiri .. Samada nak nganga mulut atau baca bismillah dulu dan fikirkan apakah yang bakal masuk ke dalam mulut anda itu .. Bukan selepas makan baru terfikir apakah ianya halal atau tidak ...

Ingatan untuk pembaca blog ku dan rakan wanita yang lain ..

 

Haaa.. memandangkan blog aku ni ramai la pembaca wanita .. pergh.. ramai sungguh .. TERIMA KASIH ... hehehe.. yang lelaki pon kacak kacak belaka ... hehe.. puji nehh ..

OK ok.. ni berita terkini hiburan tak pernah sensasi di blog ini .. haaa.. Mak aku ada cakap laa.. mak aku pon CNN tak terlatih di sekitar taman perumahan aku nih.. cuma masih terkawal lagi laa... hehehe.. 

Mak aku kata .. dalam erti kata lain , melaporkan ... ada sorang anak jiran ni.. baru saja diragut secara terang-terangan oleh peragut ( sah sah peragut.. mana ada perogol meragut kan ? ) .. Haaa... gini ceritanya..

Al-kisah pagi tadi laa ..dia nak g keje .. Er.. dia tu si mangsa laa.. Nak g kerja... Beg di tangannyalah kan ..cam biasa la.. mana ada beg tangan kat kaki kan ? Kemudian... ada sebuah kereta berwarna kelabu.. berhenti depan dia ! Aku ingat dia nak culik.. Iskh.. awat tak culik terus... huhu.. kejam !! Diorg tarik beg tangan dia !! Haaaa... dia melawan.. Orang tu tarik handphone dia lak !! Dapat !! Terus menderu melarikan diri .. Nasib baik tak diculiknya sekalikan .. Syukur , alhamdullilah.. kalau tak lagi panjang ceritanya ..

Maka .. diharap para pembaca sekalian terutamanya wanita !! Jangan menayangkan hp anda sewaktu ditepi jalan ataua tempat tempat yang terbuka mahupun tertutup seperti di dalam tandas ! Boleh mengundang kecelakaan bagi anda nanti..

Sekian .. kembali ke pentas utama  .. sebelum tu, layan dulu iklan berbayar ini  .. Welll .. HASTROK la katakan ..

DITAJA OLEH ASTERISK BOUTIQUE

image

image

image

Blogger Pilihan Sepanjang Masa

 

image

http://www.eqbalzack.com/

Blogger Pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://www.jamaluddin.net/

BEN ASHAARI.COM pecah rekod peribadi lagi ..

 

image

Semakin cantik ... 183 dalam rank Malaysia ..

image

image

Rujukan > SINI

Bukan mudah nak kekalkan ... kalau trafik jatuh , maka jatuh la .. hurmm... rasanya ari ni jatuh la kot ..

Lega...

 

Alhamdulillah .. tu je aku boleh bagitau ... aku nak rehat hari ni ... hurm.... jauh dari komputer.. tapi dengan hp aku.. ehehhe.. jadi aku akan update melalui hp je la.. nak offline dari pc ...

Dan .. aku akan ke PULAU PINANG , Isnin ni ... ada keje skit jat sana ...  ;) .. Take care ! Terima kasih atas sokongan selama ini ... InsyaAllah , bila aku dah cool down .. aku online balik ... Tamo ada unsur negatif dalam blog aku ni ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI