Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 18 Jun 2011

Blog Pilihan .. #5

 

image http://denuanza-home-baked.blogspot.com/

Blog Pilihan .. #4

 

image

http://jarijemariemas.blogspot.com/

Blog Pilihan ... #3

image

http://thisisguitarburok.blogspot.com/

Entri Pilihan Malam ini ....

 

"Baru baru ni adelah penceramah dari gpms iaitu persatuan apetah argh malas na cite lebih lanjut datang skolah aku bagi ceramah dekat budak form3,4,5 . ha ye aku form5 . oke ceramah pasal pemimpin and pasal blaja . Btw , penceramah tu cakap skang malaysia ketandusan pemimpin yg sebenar . skang ni penuh pemimpin yg suka berdemonstrasi la , gadoh la , and banyak lagi laaa .
so , skang Malaysia cube nak melahirkan generasi remaja kita ni menjadi pemimpin yg berwibawa oke berwibawa . ha sape rasa diri dia layak jadi pemimpin yang berwibawa sila contact aku nantii aku bagi nama korang kat persatuan ni ha HAHA :D  oke act , aku tanak cite pasal ni sebenarnye aku nak cite pasal salah satu topik yang penceramah ni bahaskan . sumthink yg aku sendiri pun sedih and terharu ... sebelum tu saksikan video ni "

Sambungan > SINI

Blog Pilihan .. #2

 

image

http://born2touchurheart.blogspot.com/

Blog Pilihan ..

 

image

http://logokoko.blogspot.com/

Mengalah anak dara's!!

Risaukan suami cari lain ? Sila kemaskinikan diri anda..

Kalau lelaki , duit kena senantiasa ada dlm beg duit ... Kalau tak , anda akan ditinggalkan sepi tanpa cinta...sapa maluuu ??

Tapi tu laa ... Sekali beli alat mekap untuk mengoda si lelaki .. kalah anak dara gitu ...

Tapi yg jadi sebaliknya..yg terpikat anak teruna mahupun laki org !!!
Published with Blogger-droid v1.7.1

Aku benci giler tgk drama NORA ELENA !

Terdapat satu komen dari rakan pembaca mengenai blog aku .. jutaan terima kasih atas komen anda yg jujur ..

Ramai tercari cari input yg berguna bila membaca blog ini ... Tapi sebenarnya apa yg cuba aku terapkan dalam blog ini adalah santai ...

Aku bukan jenis blogger yg update entri seminggu sekali .. Blog aku ini akan aku update bila aku sesuatu untuk diceritakan dlm bentuk santai ..

Apa yg aku cuba lakukan adalah seperti mencari rakan bual .. belum tentu apa yg aku bualkan mempunyai info .. Ibarat menonton MAHARAJA LAWAK dengan IMAM MUDA .. Dua dua adalah rancangan realiti hiburan .. Ada yg suka ML dan begitu juga sebaliknya ..

Aku cuba elakkan isu isu yg boleh peningkan kepala .. jadi aku masukkan isu isu harian ..

Seperti membaca majalah ujang dengan Utusan Malaysia .. terpulang pada citarasa masing masing ..Begitu juga dengan menonton drama Nora Elena dengan Juvana ..
Published with Blogger-droid v1.7.1

" Bikin spoil la lu mamat !! "

 

Lewat dah... nak g main bowling kat Flamingo , Ampang .. Janji kul 930 pagi .. ni dah nak masuk kul 9 .. dan masih di Putrajaya .. Janji kat Cheras .. Sempat ke tak neh ?

Segera bersiap .. aku keluar.. dah masuk kereta .. tengok tengok ..ada yang tak kena ..

 

IMAG0235

Sekaalliii ... amik kauuu ...IMAG0236

Berkasut kulit !! Mak aih.. tak kena langsung !! Biasanya aku pakai seluar poket ni dengan kasut sukan...  Bikin haru tul laaa ...

Oh ya.. khas buat pengomen tiruan yang guna id orang lain ... Jgn la poyo , ok ?? Sebelum cabar orang lain , buktikan keberanian diri tu sendiri ! Ni komen guna id orang lain.. Oh ya.. Terima kasih kerana jadi pembaca setia blog aku .. Aku tau ko sayang blog aku .. nanti kasi alamat rumah ko yer .. aku nak send tandatangan siap kiss lagi kat situ..  Muahhhh ... ;)

"Kau blogger ke ? "

 

Kalau orang tanya aku la kan ... " Ben , kau blogger ke ? " ... Aku segan nak mengaku yang aku ni seorang blogger .. bukan segan sbb jadi blogger tapi tak layak nak mengaku aku seorang blogger ..

Dari pandangan aku la kan , blogger ni sangat besar peranan dia dalam dunia maya .. Menyampaikan maklumat dan infomasi walaupun sekadar bercerita tentang kehidupan sendiri adalah sangat sangat memerlukan satu keberanian kerana bagi aku blogger PERLU BERKATA BENAR !

Setiap perkataan di dalam blog akan dibaca oleh pengguna internet .. Bayangkan jika kita salah menyampaikan maklumat seperti yang aku tersilap buat ari tu berkaitan gerhana bulan yang mana ianya dah berlaku sehari sebelum tetapi ada maklumat dalam intenet mengatakan akan berlaku malam hari berikutnya.. Satu maklumat yang salah telah aku sampaikan dan aku perlu membetulkan dengan segera ..

Itu satu contoh .. Kemudian , amik contoh blogger blogger yang punya blog yang biasa tapi maklumat dan infomasinya yang disampaikan amat berfaedah sekali kepada pembaca lain ..

Bila dibandingkan dengan blog aku , mmg jauh beza .. Sebab tu aku segan nak mengatakan aku ini blogger tapi aku ada  blog .. Yang tu aku tak segan la.. tak salah kan mempunyai blog .. dan aku sedang berusaha menjadi seorang blogger yang memberi manafaat kepada pembaca blog aku ! InsyaAllah ...

Hisap ganja je .. pe salahnya kan ?

 

Satu tika dulu , aku berkawan dengan budak budak sebaya yang mana nakalnya tak yah ckp la... Tapi sekarang aku rasa semua pakat insaf dah ..

Dari sekolah lagi bab hisap ganja ni aku dah tau sangat kesannya .. MAAF ! Aku tak hisap ganja mahupun rokok ! Tapi segelintir rakan aku menghisapnya seperti menghisap rokok..

Katanya , tak pe.. bukan haram pon.. Khayal sikit jer.. Bukan minum arak atau main ngan perempuan .. Sendiri hisap sendiri je rasa .. tak memberi kesan ..

Pada masa tu mereka tak rasa kesannya .. Tapi bila dah lama lama , masing masing kemaruk .. Dan ada yang mula main 'menda' lain bila mana ganja tidak lagi memberi 'stim' maksimum pada mereka ..

Hurm... ada sekali tu.. nak main bola pon hisap ganja .. Toksah geleng kepala ! Ni hakikat .. Tapi sekurangnya mereka hisap ganja ni dok layan 'stim' sorang sorang .. Hakikatnya mmg mereka telah melakukan kesalahan... samada dari segi undang undang mahupun agama... Yelah , bila dah  'stim' jadi kurang waras la kan .. camana nak solat kan ?

Tapi dikaji kaji , zaman ni , terlampau ramai yang langgar undang undang secara tidak langsung mahupun batasan agama kita sendiri ... tapi masing masing dok rasa diri tu senantiasa betul ... maksud aku ..bila dah gitu , tak nak mengaku salah malah masih menegakkan kebenarannya dengan menyalahkan orang lain ..

Hurm.. tkpe lah...insyaAllah kita sama sama berdoa agar terus menerima hidayah dariNYA ..

Kononnya dah terlampau bijak ..

 

Kadang kadang manusia ni , bila terlampau nak menegakkan kebenaran walaupun terang terang dah salah , maka sanggup lakukan apa saja .. Segalanya kerana EGO ..

Susah sangat ke nak mengaku ? Bab berpakaian .. terutama wanita .. Ada yang sanggup mengatakan berpakaian ketat adalah haknya yang penting tak mendedahkan dan menutup aurat ! Yang seronoknya , sanggup kata si penegur tu TERLIUR MELIHATNYA ..

Kadang kadang kena la ingat.. yang menegur tu bukan terliur tapi kesian.. kalau terliur , dia tak tegur .. dia tengok lagi ada la.. FREE SHOW ! Sbb tegur tu adalah kerana kesian.. Badan tu dah buruk tapi nak masih ada hati nak pakai ketat ketat ?? Maaf.. baca sambungannya di bawah ni ..

Bila tegur secara baik , tak nak terima .. takkan nak luar begitu kot ? Kalau cakap begitu , sah sah lagi panjang ceritanya kan ? Dan paling best , mak bapak tak kisah dan jugak pihak pentadbiran tak tegur !! Dia lebih kisahkan tu dari apa yang agama tegur dan arahkan !!!

Bila cakap gitu , katanya .. GI BETULKAN DIRI SENDIRI ATAU KASI LENGKAPKAN DIRI SENDIRI BARU DATANG TEGUR DIA .. Masalahnya , kadang kadang kita bukan nak tegur sgt .. tapi bila dah tengok ari ari , jadi kesian .. sebab apa .. sbb SYOK SENDIRI INGAT BADAN TU CANTIK .. buat tambah dosa orang yang mengumpat !

Maaf.. terima hakikat.. sebab tu Allah suruh sorokkan tubuh badan .. biar suami je nampak .. Jadi biar suami je puji ... Adeh... Ni kan dh buat blogger dapat dosa  jer ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI