Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 6 Julai 2011

Fida Ibrahim dimalukan dalam BANG BANG BOOM ??

 

Terkejut aku dengar wife kata Fida Ibrahim ( yang muka seiras Siti Nurhaliza tuuu ) di malukan dalam rancangan BANG BANG BOOM .. Wife aku bebel jer .. Yelah , dia tau camana perasaan tu kan ..

Menurut wife aku , ada satu rombongan meminang oleh Azuan Azmi ( TV3 punya orang la ni ) .. Kira lengkap gak la yang datang meminang tu.. Waahh... Aku kata ok la kan ? Nak bengang nape ?

Sekali.. Fida kena BANG BANG BOOMMM !! Majlis meminang tu cumalah satu drama saja !!  Waaaa... takkan la bab tu pon memain ??? Bikin panas nih !! Wife aku sudah hangin .. Perghh... dasat dasat.. Tapi tak abis lagi.. siap bersambung !! Huih..

Jadi malam ni dia nak tengok sambungan dia .. Aku pon nak join gak la tengok .. Kul 10 malam kat TV3 .. ok la.. aku pon tunggu je la.. Dalam dok tunggu tu aku update blog.. Wife aku tak sabar !! Dia g tengok dalam mimpi dulu kesudahannya rancangan tu .. Grrr..

Akhirnya aku tengok sorang-sorang .. Mmg hangin Fida wooo.. mengeluarkan air mata lagi .. perghhh ...

DSC_0274

Ni la lelaki tu.. kejam kejam !!   DSC_0266

Tapi aku syak dah sesuatu.. hehehe...  Sbb aku pernah bang bang boom kawan aku masa sekolah dulu.. cam ni la gak drama dia .. hehehe.. tak pe ! tak pe.. jom baca lagi..

Pastu laki ni ajak Fida bincang kat luar .. eh sat.. Fida kot yang ajak .. Sapa ajak eh ? ala.. lupa.. kalut amik gambar... hahaha.. tapi aku rasa laki ni kot ajak.. sbb cuak tengok muka Fida .. hehehe..

DSC_0278

 DSC_0280

Mengelabah terus mamat ni.. hahaha ... rupa rupanyaaaa ....

DSC_0277Fida dah tau dah tu semua Bang bang boomm jer.. hehehe.. Laki tu ingat nak kenakan Fida .. tapi rupa rupanya ..

 

DSC_0281

Wahahaha.. kena rupanya aku !! Baru tauuuu kan ? hahahaha...

DSC_0288

  Haih .. macam macam !

"Bang , wife tu kasi free je la .. boleh ? "

 

Maaf.. baca betul betul dan kenakan dengan tajuknya yer .. hehehe.. kang ada yang melatah kata tah hapa hapa jer..kan kan ?

Alhamdulillah .. syukur masih ramai lelaki yang amik berat tentang pasangan mereka .. tak kira isteri ataupun kekasihnya .. bagus bagus.. hehehe ..Apa maksud aku yer ?

Bayangkan ek... Aku ni seorang lelaki .. dok berjalan-jalan dalam shopping mall .. Tetiba depan aku ni ada satu pasangan .. Rasanya macam dah kawin ..

Lelakinya , kacak bergaya .. Pasanganya .. peeewwittt.. ayuu gituu... Mesti bangga gila lelaki tu kan ada awek cun .. Tapi.. sayang .. seribu kali sayang...

Apakah itu ? Sepatutnya kecantikan pasangannya itu hanya dia seorang saja yang tau .. Tapi bila dah dipamerkan pada orang ramai , apakah yang tinggal ?

Maksud aku tu apa yer ? Tuuu..baju diaaa.. luas gila kat dada dia tu haa... Nak tunjuk kat sapa yer ?? Bangga sangat ke nak tunjuk kat orang ? Si suami tu tak kisah ke ??

Ok. ini pemikiran mereka...

  • Ala.. tengok jer. bukan boleh pegang kan ?
  • Tak luak pon... kan kan ?
  • Eleehhh.. semua orang perempuan ada kan ?

Betul tak kata kata aku ? Pastinya mereka berfikiran gitu .. Bagus la gitu kan ? Kenapa tak kongsikan saja terus kan ? Sama je rasanya kan ? Betul tak ?

Hurm... isteri adalah hak kita .. Wajib dijaga maruahnya dan isteri wajib menjaga maruah si suami ... Isteri adalah harta peribadi yang tak patut langsung dikongsi dengan orang lain ...

Kesimpulan ... TUTUP AURAT.. senang cerita kan ? Biarlah kecantikan anda itu hanya dipuji oleh suami tercinta..  Kan tu lebih bermakna dari dipuji oleh lelaki yang takde kene mengena dalam hidupnya ? Untuk apa ? menghadirkan rasa bangga seterusnya menyebabkan riak di dalam dada ?

Fikir fikirkan sebelum terlambat ... Bayangkan jika anda ditinggalkan .. Apakah harga diri yang tinggal lagi ?

" Aku suka la kata kata dia .. "

 

"mula menulis blog pada 7 april 2011 walaupn dekat situ tulis january 2011 :)siapa aku xperlu rasanya aku terangkan dekat sini kerana penerangan tu kadang2 kedengaran lain dari sudut perspektif seorang individu..."

image http://sempoi-zone.blogspot.com/

Blog Pilihan ...

 

image

http://missgula-gula.blogspot.com/

" Aku dah bercerita dengan jujur tapi kenapa ?? "

 

"Kenaapaaaaa.. mendunggg hitam tak berlalu ?? Memayunggkan akuu .." Haa ... amik kau.. terus menyanyi aku !! Heheh.. Weh , minggu depan kat Putrajaya ada FLORIA 2011 - Putrajaya Flower & Garden Festival 2011 ..  Aku kena g nehh.. hehee.. mmg kena g.. kata dah keje situ gak .. huhuh.. Lagu pon , aku mmg mamat bunga kan ? Hehehe.. untuk keterangan lanjut , jangan tanya aku ..aku bukan kaunter pertanyaan..

OK sat eh ... lalalaalala... ok dah .. Dah letak papan tanda .. KAUNTER PERTANYAAN ... " Yer , boleh saya bantu .. ? " Oh.. di mana dan bila yer ? Sila encik klik SINI .. Itu saja encik ? Baiklah .. terima kasih yer .. Eh encik .. terima kasih je ke ??? " Grr....

image

Ok ok .. smbung .. terlajak jauh nihh .. Sambung dari entri INI .. Hurm .. " Aku dah cerita jujur abis ni ! Tapi entri aku masih tak berjaya menarik minat pembaca .. ! " . Hurm.. camana tu ?

Kenapa tak berjaya menarik minat pembaca ? Sebenarnya kan ... kan , bukan tak berjaya .. kalau tak berjaya , sorang pon takkan singgah.. Korang pon takkan menjadi idola mereka .. Cuma ada yang tak kena..

Apakah itu ? Aku bagi contoh mudah eh ..

Aku ini penyanyi bintang realiti AKADEMI PIGIDAH ... berjaya menjuarai setelah menewaskan seorang lagi peserta dari keseluruhan peserta yang berjumlah 2 orang jer .. Ok la kan ?

Aku nak keluarkan album lagu ni .. album gambar selalu dah keluarkan .. Korang rasa la kan , sapa akan beli ? Haa.. pandai ponn.. Takde orang ??? Melampau la tuuuu.. Adaaaa .. yang mengundi aku tu je la beli..

Kalau 1 orng undi maka sorang je la beli.. Camana nak suruh yang lain tu beli eh ?? Persoalan yang patut korang tanya pada mereka .. " Kenal aku tak ???? " Sudah pastinya jawapan yang cantik akan korang terima .. " Ko sapa ? Dah kutip sampah rumah aku tadi tak ? " .. Terhina tak ?? Jangan marah .. betul kata dia .. kalau dah pakai cam serupa pekerja Alam Flora , nak salahkan sapa kan ?

Kesimpulan sebelum aku mengarut dengan lebih mendalam ... KELUARLAH DARI SARANG KORANG TU .. TERBANG ..TERBANG  TINGGI DAN HINGGAPLAH DI POHON LAIN .. TACKLE BURUNG KAT SITU DAN  KASI MENGANDUNG ITU BURUNG .. DAN TERBANG LAGIII..

Tak leh pakai punya ajaran !! Gini la.. Perluaskan jajahan blog korang tu.. Kasi luaskan empayar .. Baru la ramai kenal korang .. ni asik asik dok main kat Taman Murni jer.. Taman Melor tak kenal pon korang.. Taman Astakona pon tak kenal korang.. camana nak ramai pembaca ???

Cer pikir balik... aku puas pikir dah.. tu dapat tekanan darah tinggi tu.. 

"Hantu gigi ?? Wargkhhh .."

 

272635_237079822982328_100000409372347_894071_5892405_oErkk..  Korang kenal sapa ni ??? Tah .. aku pon tak kenal . Menurut wikipedia.com.cab , lelaki di dalam gambar ini adalah bekas jelmaan maharaja negara padang pasir dua butir ! Sempat aku amik ketika dia menjelmakan diri depan aku .. sayangnya kamera aku terfokus pada giginya tu.. Pergh... rosak terus kamera aku tu .. huhu ..

Acah jer arr.. ni UJANG9897 .. Tadi aku melepak ngan dia kat restoran Ali Bistro sambil menghabis air liur berborak mengumpat rakan rakan kitorang yang menetap di negara Uganda Timur .. Lupa daratan mereka itu ..

Tak la... saja je jumpa .. Si ujang ni dah dapat sumber pendapatan baru .. Ramai benar skang ni cuba beralih angin terutamanya blogger baru ..

Apakah maksud aku itu ? Haa.. ujang bakal menggunakan INNITY bagi menggantikan NUFFNANG ... Perghh.. pasni Ujang tukar kereta laaa... nak beli kereta sorong untuk baby dia .. Buat pengetahuan korang , Ujang ngan aku dah mengandung.. cuma doktor tak dapat nak sahkan bila kitorang bakal melahirkan baby.. Ujang kembar wooo... Jantina tak dapat dipastikan .. Jangan predator sudah !

Aku ? kuar upin dan ipin !

" Camana nak kasi orang suka kat blog / entri aku eh ? "

 

Haaa... ada sahabat blogger lama tanya aku .. Tanya apa?? Tuuuu.. tajuk tuuu.. kang ada je cakap entri aku tak de kaitan dengan tajuk tu.. Baca ngan lubang idung ke apa ? Hahahaha.... Setiap entri aku ada kaitan.. Kadang kadang tajuk itulah point dia dan luahannya di dalam.. Kalau tak pandai kaitkan , tak pe.. bukan salah korang.. salahakan lubang idung jiran sebelah yang tak pandai menapis udara ..

OK.. Gini ceritanya .. Bagi aku la kan.. ni pendapat usang aku je la.. Nak bagi orang suka dengan kita senang jer .. JANGAN MENGADA NGADA DALAM BLOG dan BERCERITA DENGAN JUJUR .. Haaa... elakkan sama sekali cerita cinta yang bertali arus ..  Yelah , tau la korang ada bf/gf/wife/husband yang cun/kacak/jelita/hensem/macho dan sebagainya .. Ramai ada ,tapi diorg simpan untu 'makanan' diorng sendiri..

Boleh la nak cerita .. Blog korang kan ? Sapa nak larang .. Tapi jgn la pelik kalau blog tak ramai pembaca .. Satu lagi , camana nak pikat pengiklan untuk tambah duit poket kalau memanjang cerita pasal selipar dan seluar dalam je kan ? Tapi boleh sebenarnya .. Kalau pandai 'bercerita' aku jamin ramai minat punya !!

Apa buktinya ?? Tuuuuu.. cerita Seth Tan tuu.. kisah cinta tapi ramai yang suka je kan ? Kenapa ? Jalan cerita .. Kalau korang pandai bercerita dalam blog .. gabungkan dengan humor .. sah sah KL GANGSTER kalah punyaaa ...

Tapi paling penting ialah ... CAMANA NAK TARIK DIORNG MAI BACA BLOG KITA TU !! kan ? Korang cerita la gempak camana pon , tapi kalau takde promosi blog korang  tu , maka ZZZZzzz.. gak la...

Camana nak tarik orang ? Jenuh dah aku bercerita dalam blog ni.. hahaha.. tak pe tak pe.. aku tak bosan bercerita pada korang .. malam ni aku cerita lagi eh.. aku nak g amik my wife.. Kalau aku tulis gini , korang meluat tak .. " Aku nak g amik isteri yang aku cintai sejak dulu sampai sekarang.. takde satu pun mampu mengantikan dia walaupun Lisa Surihani datang merayu ! "

Sah meluat kan ? Sebelum bertambah meluat.. baik aku g mandi n solat.. huhu.. Ho liawwwww  wooo ...

"Huwaaaa..." Aku kena marah !

Huhu... Doktor marah aku ..tekanan darah tinggi banget neh ... Adeh... Dia kata merbahaya wooo ..

Berapa ? Tah ..tak ingat laa... Malas nak ingat boleh ? Hurmm... Dia suh aku jaga makan .. nasib baik aku tak merokok. Kalau tak ? Taun depan leh tutup blog dah ..

Dia tanya aku .. parents ada ke darah tinggi ? Ada .. bapak aku .. adik perempuan aku pon dah sah ada darah tinggi.... Hurmm...

Anda bila lagi ? Hehe
Published with Blogger-droid v1.7.2

" Arghh.. aku benci gila arrrr !! "

 

Mmg aku benci ! Benci ! Benci ! Benci ! Benci apa ?? Benci nak masuk blog yang berat gila ! Bukannya blog baru tau.. blog lama pon ada ..

Ala.. aku tak salahkan blogger tu la.. Salah aku la  ni.. pakai broadband murah .. betul tak ? Kalau aku  guna Unifi ke.. Streamyx ke.. sure tak slow kan ? Betul tak ?

Iklan

image

Banyak lagi corak !! Hanya di Asterik Hijab

 

Tak pe tak pe.. nanti aku masuk UNIFI , aku nak suruh diorg bagi extra kabel .. Yelah , aku kan online di mana mana .. Kalau nak laju blogwalking ke.. atau nak update blog ke mesti guna internet kan ? Guna broadband slow woooo.. betul tak ?

Jangan risau wahai pemilik-pemilik blog yang penuh code code canggih dalam blog dia untuk menarik trafik .. aku akan menggunakan unifi tak lama lagi.. bila nak baca blog korang , kat rumah baru aku baca ekk.. kat luar tak leh.. berpeluh ketiak tunggu..

Terpaksa la aku blogwalking blog blog baru n yang lama , cepat loadingnya cam aku dengan menggunakan hp aku nih.. Hurmmm..tak bestnya .. kan ?

"Alamak ! Aku terbabas lagi .. !! "

 

Mmg cara aku dari dulu .. kalau cuti ke .. tak sihat sekali pon aku akan tetap update blog bnyak kali .. hehehe.. Gila ??? Yelah kot.. Belasah jer..

Kelewatan bangun tidur membuatkan aku terpaksa  , " Ben tak datang sekolah , cikgu ! " .. Hehehe.. apa mau buekkk... bukan kehendak fikiran ..

Lepas antar wife , sampai rumah .. ingatkan nak update blog skit skit .. tapi bila tengok bantal kat sebelah aku tu peliiikkkk jer rupa !!! Macam menyeru nyeru aku gitu !! Iskh.. tak leh blah ni ! Aku dok pikir gak .. aku nak lari mana ni kalau dia bangun !!

Baiklah .. aku menyerah kalah .. aku meletakkan kepala aku atas bantal tu.. Tiba tiba macam di suntik dek ubat pelali , aku terus tak nampak apa apa..

Sedar-sedar .. Alamak !! Kul 12 dah ? Masak masak.. Ingat nak lunch ngan Ujang.. tapi dah lewat gini , malas la nak kuar dah .. hehehe.. "Ujang , ko makan je la kat opis ko tu je yer .. Aku nak sambung membuta ".. Doktor pon tak jumpa lagi ni.. hehehe.. sat g je la .. Nak gunting rambut ala ala pemain bola tu bleh ? hahahha..

Haa.. panik sat.. abis trafik aku.. hahahaha..Tapi !

image

Alhamdulillah.. aku ada pembaca setia.. tak update pon ada gak yang masuk kan .. :) Terima kasih ...

Terbabas ..

Hurm...apa mau buat ...dah tak de rezeki aku nak g keje.. hehe.. sedar sedar jam dah menghampiri wisel penamat ... Sempat subuh jer..

Wife tak per la ...opis dekat jer .. tak sempat kentut , dah sampai ..hahaha.. Opis aku ? Kentut la cam meriam sekali pon , tak sampai sampai lagi ..

Tak pe la .. lagi pon jap lagi aku nk g klinik ..ari tu doktor ada suruh aku kembali ke klinik dia ... Mau buat check up ... Huhu...

Hurm.. lagi apa mau buat eh ? Bila nak mula contest Gegar Blog ? Aku lom dpt mood lagi ni ..

Ok la ..nak g antar wife .. hurm ..tengahari nak lunch sama ujang ..sapa mau join ? Jom turun Ali Bistro kat Precint Diplomatik .Ujang mau banjer .. lalala...

Adik adik..kata apa ? Terima kasih abang Ramli
Published with Blogger-droid v1.7.2

Header Blog Pilihan ..

 

image

http://edyramanov.blogspot.com/

" Aku hanya taip sekali saja .."

 

Ada rakan blogger tanya pada aku .. Camana aku leh update blog dengan cepat ? Teringin dia nak tengok camana aku update blog .. Perghhh... Sampai gitu sekali ehh ..

Aku gunakan konsep... " Terlajak perahu boleh diundurkan .. Terlajak kata , selamat tinggal romeo ! " ... Haaa.. tu je la.. senangkan ? Aku ibarat bercakap dengan korang .. aku taip terus.. takde nak baca baca balik ..

Siap ? Publish tanpa banyak cerita .. Kalau aku baca balik , sah sah akan jadi karangan sekolah punya .. Haa.. tu pasal aku tak suka .. siap jer terus antar .. salah ke betul , akan ditanggung kemudian hari ..

Sebab itulah aku rajin update ... Apa yang terbuku di hati , terus aku ceritakan di blog tapi dengan penuh hati hati .. Risau akan menyalahi undang undang ... dan juga etika blogging ..

Aku taip. siap ? Publish.. Baru aku baca .. hehehe ... Best atau tidak , masing masing punya citarasa...

"Sukanyaaaa aku .. "

 

Alhamdulillah .. suka aku ... baru aku faham betapa seronoknya melihat wajah orang yang kita sayang gembira ... Maafkan aku.. aku bukan nak riak atau tunjuk bagus yang aku beli itu ini .. Apa yang aku beli tu murah jer ... Sapa sapa mampu beli .. kan ?

Apa yang aku cuba sampaikan ialah , ada antara anak anak zaman sekarang ni , bila dah bergaji besar .. mereka terlupa terus asal usul mereka .. terlupa terus mak bapak mereka yang membela mereka dari kecil.. tapi apa yang mereka lebihkan adalah pasangan mereka !! Cinta mereka lebih penting sampai sanggup ketepikan ibu bapa mereka ..

Sambung.. Bila melihat ayah aku yang mula pegang kamera dan menyatakan betapa sukanya dengan kamera tu , aku jadi lega sangat.. Risau kot dia pening dengan function kat kamera tu ...

Sebenarnya ayah aku ni , mamat kamera di zaman muda dia dulu .. Ada aku ceritakan dulu dalam blog ni.. Sat aku cari eh .. Ok.. jumpa... Boleh baca kat SINI ( kisah dia dan kamera dia ) dan ini antara kisah kenapa aku sayang sangat pada ayah aku .. huhuh.. nak nangis sat ... huwaaaaaa.... Meh klik SINI ..

Aku bersyukur sangat sangat pada Allah kerana memberi peluang pada aku untuk memberi secebis kasih sayang untuknya .. Aku tak mampu membalas segala jasanya tapi aku berusaha untuk memberi ketenangan jiwa pada dengan menyatakan bahawa anak ini masih lagi mengingatinya walaupun sudah cukup dewasa untuk membawa diri ...

Semoga Allah mengampuni dosa kedua dua ibu bapa kita ... Amin ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI