Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 9 Julai 2011

Blog Pilihan Malam Ini ...

 

image http://aimieamalinaazman.blogspot.com/

"Teringin nak popular dalam dunia blog ? "

 

Hurm.. aku terbaca satu entri yang mana dia punya entri ada kaitkan dengan aku sekali ... Heh.. apa mau buat.. terima jer la .. Baik buruk ..Itu hakikat ..Hakikat yang perlu aku telan ..

Perbandingan dibuat dengan blog blog yang punya nama yang lain .. Di samping itu ada gak kata kata sindirin sinis yang aku pasti mmg dituju khas untuk aku terutama pasal header .. Terima je la.. kalau aku berdiri di sebelah tiang lampu sekali pon , tetap akan dikorek mencari lubang kesalahan ..

Aku sedang menonton kisah hidup CELINE DION .. hurm.. masih ingat lagi kritikan yang dia terima.. paling 'jahat' , ada yang kata CELINE DION tu lelaki ! Boleh gitu ?? Manusia.. kalau dah berhati busuk .. macam macam diorg akan kata.. Sama gak dengan SITI NURHALIZA.. siap ada yang kata dia guna buluh perindu  .. hehehe .. dasat kan ?

Ramai teringin nak popular dalam dunia blog.. sebenarnya patut diidam adalah berjaya dalam dunia blog.. Popular belum tentu menjanjikan kejayaan ..

Hurm.. aku bersyukur.. syukur sangat pada Allah .. Blog aku ni tak best tapi masih ada yang berminat nak membacanya .. Aku tak perlu bergaya setiap hari.. aku tak perlu melancong untuk cari idea .. aku tak perlu melukis untuk menarik pembaca .. Apa yang aku perlu hanyalah menaip dari hati , khas untuk ke hati mereka ... Tu saja..

"I like .. !!! "

 

Kesan dari PERHIMPUNAN BERSIH , ramai orang tak nak keluar rumah akibat sesak di mana mana .. Dan peluang itu aku dan keluarga aku serta saudara mara dari Pulau Pinang untuk menghabiskan masa hari ini dengan melepakkan diri di FLORIA PUTRAJAYA 2011 ...hehehe..

Syok woo.. Kenapa ? Tak ramai orang.. leh jalan sana sini tanpa bertolak tolak .. Nak amik gambar pon senang jer.. ehehee..I Likee wooo...

IMAG0301 

DSC_0303

DSC_0310

DSC_0315

DSC_0318 

Bagi mereka yang minat nak bergambar , mmg berbaloi turun .. hehehe.. macam macam adaaaaa... Dan bagi mereka yang nak bershopping , leh ke HARI KOPERASI di belakang bangunan Mahkamah Putrajaya ...

Best.. tak ramai orang .. hehehe ...

Wajah riang anak cucu kita ...

2 

Apakah ini yang dikatakan pengorbanan demi anak cucu kita ?

image

Aku dah puas berfikir .. Dan jawapan aku ialah , pilihanraya nanti.. Aku buat kali pertamanya akan menunaikan tanggungjawab aku sebagai rakyat Malaysia ..

Telus atau tidak , mereka yang memikul amanah itulah yang akan menjawabnya di akhirat kelak .. Aku dah lalui semua ini dulu dan ianya berulang lagi ..

Dan ianya membuang masa saja .. Gunakan cara bijak iaitu di masa pilihanraya nanti .. KELANTAN , PULAU PINANG , KEDAH dan SELANGOR adalah bukti bahawa rakyat bersuara dalam diam ..

Segmen : Aktiviti ku di rumah ..

 

image

Serius.. tengah bosan.. tunggu masa nak g Precint 2.. g booth Hari Koperasi .. bawak pakcik aku yang datang dari Penang.. Sementara tu , aku join jap segmen ni la ... hehehe...

IMAG0300Ni je la aktiviti aku di rumah , buat masa skang .. layan anak buah .. nak berblogging pon takde mood bila mengenangkan saudara saudara aku bz dok main kejar kejar kat bandaraya KL tu haa...

Kesian... Er.. nak join ? Meh SINI

Operasi BERSIH bermula !

Jeng jenggg ... Aku nak bersihkan anak anak buah aku dengan mandi kolam percuma di Precint 9 ..wahahaha.... Stim pulak tengok kolam renang neh...

Aghhh..tak kiraaaa.. aku nak join gakkkk..
Published with Blogger-droid v1.7.2

Salahguna FACEBOOK ..

 

Bukan saja laki tapi perempuan zaman ini pon dah sama level .. Yang dah kawin ngaku bujang.. yang dh bertunang pon begitu juga .. Yang dah kawin apa tah lagi , kan ?

Hurm... terbaru .. seorang rakan aku di FB meluahkan perasaan pada aku.. Sedang menanti hari bahagia tetapi terpaksa membatalkan trus hajat tu bila dapat tau tunangnya itu punya hubungan dengan perempuan lain yang mana dia sendiri pon dah bertunang .. Perghh..

Yang menariknya , lelaki tu bakal bergelar orang bijak agama.. camana tu ? Semakin tinggi ilmu agamanya , semakin kuat godaannya ... Hurm.. syaitan syaitan ..

Ni gara gara bila segalanya menjadi mudah .. FACEBOOK atau laman sosial yang seangkatan dengannya , menjadikan hubungan tanpa batasan ini semakin disalahgunakan ...

Nak salahkan pencipta FACEBOOK ? Gunakan je FB tu untuk berdakwah .. lagi senang ..

Sejarah baju putih !

 

imageKerana gambar inilah aku disangka :

  1. Chef
  2. Doktor
  3. Artis
  4. Model
  5. Gay

Dan kalau nak  tau , aku bermula segmen dengan gambar ni lah !! Maka mereka kata  aku jual muka ! Gila ke apa ???? muka cam sambal tempoyak ni diorng kata jual muka ??? Caittt...

Ni gambar aku sewaktu aku bersanding dulu .. Jenuh aku nak senyum woo.. Aku spesis susah nak senyum .. Entah rasanya jurugambar tu wat lawak hindustan depan aku , tu yang aku tersengih skit je tu ..

Apa apa pon , gambar ni mmg membawa tuah pada aku.. hehehe.. ramai kenal aku dari gambar ni .. Baju putih tu kira trademark aku la.. haaa..

Sehinggakan ada blog klon wujud semata mata minat kat baju aku tuhh.. hahaha.. macam macam pengalaman dalam dunia blogging nih.. ehehhe..

Kesimpulan .. aku suka baju putih ni.. Dari aku size xxl , aku diet sampai size L .. baru muat pakai baju tu.. hehehe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI