Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 Julai 2011

Video : Malaysia vs Arsenal

 

Video jaringan gol MALAYSIA vs ARSENAL .... Iskh3....

Dunia politik Malaysia bercelaru atau ahli politik semakin celaru ?

 

Dia cakap dia betul ....

Dia pun cakap dia betul ..

Dia kata orang tu salah ...

Orang tu kata lak dia tulah yang salah ...

Sapa pening ? Mereka yang pening itu adalah mereka  yang tiada kuasa walaupun sebenarnya mereka itulah yang berkuasa ...

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya:
“Ada empat perkara, sesiapa yang melakukannya maka ia adalah seorang munafik tulen. Sesiapa yang melakukan satu daripada empat perkara itu, maka ia mempunyai salah satu daripada sifat munafik, hingga dia meninggalkannya . (Empat sifat itu ialah) apabila dipercayai ia khianat, apabila bercakap ia berdusta, apabila berjanji ia mungkir dan apabila bertengkar ia mengenepikan kebenaran. (Menegakkan benang basah ) “. - Riwayat Ahmad

Sapa betul sapa salah ? Hanya dia sendiri yang tau ..

* Terima kasih Nur Zulaikha kerana membetulkan ..

Blog Pilihan Julai ...

 

image

Being nominated/shortlisted in four categories and not winning any of them making me a bit frustrated (to be honest), but on the positive side, this event serve as a platform for my blog to be more recognized by other viewers/readers. I shall try again next year and put more efforts.

P/S : Good to finally see you last night. Great motivational words you have there. Keep up with the good job, bro!
* My blog was nominated for Blogger of The Year, Picture of The Year, Top Makan-Makan Expert and Top Kay Poh.

Regards.
Mr. Stevie @ Arif
http://kauluanexpress.com/2011/07/02/feeling-good-time-with-mr-ben-ashaaris-blog-check-this-out/

Keputusan MALAYSIA vs ARSENAL dan ulasan perlawanan ..

 

Tu dia.. sempena hari bersejarah , Malaysia vs Arsenal malam ni , aku buat satu segmen baekk punyaaa.. hehehe... Segmen apakah ? Tu korang kena masuk dan baca sendiri...

  1. http://viniyamey.blogspot.com/2011/07/giler-bola-malaysia-vs-arsenal.html

Yearghhh.. tu diaaaa ... 19 pengulas sukan untuk perlawanan malam ni.. mana yang paling menarik ???

Bila cerita pasal komen termasuk ANYNOMOUS

 

Jumlah komen sehingga 6:40 petang  ,13 Julai 2011 ..

image

Dan pengomen pertama bertarikh  17 September 2009 ...

" ye la ben... idup neh kene bersyukur atas ape yg kite ader...ade lagi org kat luar sane yg kehidupannya..lebih menyedihkn..kekdg zana pun mengeluh gak bile dh sempit..hehehe...tp bile pikir2 balik...salah sendrik jugak..yg boros kekadang..hehe..ape2 pun..manusia tak lari dr kesilapan..tol tak ben? "

dari entri KEINSAFAN ...

Dan ini komen pertama yang ditinggalkan oleh Anynomous ..

"bertuah u ben....dapat family mertua yg sporting dan ngam...barulah terasa susana hari raya...bila dah dewasa ni, baru kita ingat nostalgia lama2....sib baik mercun tu cuma bakar poket baju je....kalau tak..susah...bestkan ingat balik semua2 kenangan tu..haishh..
well done ben...teruskan menulis.....ok...nanti i baca lagi...:)
"

Dan juga ini .. baru dikatakan komen !!

" huhuhuu...entry ko mmg menarik........
tp ada jgk byk benda yg leh diperbaiki lagi.....
"

Dan ANYNOMOUS pertama yang sememangnya tak reti berlawak !

" kelakar giler dowh...... muka ko mcm brad pit??????/
aku rs dieorng sj je nak jaga hati ko....sbb muka ko sbnrnye sm ngn org pecah rumah...hahahhaha
"

Semua tu dalam entri RAYA ..

Pergh.. mengimbau kenangan komen .. hahahaha ...

Awek lama aku dalam drama kesukaan aku !!

Camana dia boleh ada dalam drama neh ?? Waahh..sangat best !! Kena lak untuk Episod 3 tu ada Steve Austin ..Stonecold laa.. hahahaha.. suka suka suka...

Si Kristen ni jadi awek dia eh ?? PErgh.. ni tak sabar tunggu UNIFI masuk ni.. nak download semua episod dia.. hahaha.. layan pagi pagi dalam htc aku .. hehehe...

Psst... bini menjeling dah tu.. waaaaaargkhhh.. larikkk...

" Lu dah fitnah gua ni bhai !! "

Alhamdulilah .. dalam dunia blog ni masih ramai yang prihatin sesama rakan blogger .. Ada yang menegur secara ikhlas.. ada yang menegur sambil pakai topeng .. Ada yang menegur sambil baling batu .. Dan bagusnya bila ada yang menegur sambil tikam kat belakang paru-paru dia .. :P

Dari dulu hingga sekarang ni , ada je orang dok pm aku kat FB atau email aku pelbagai .. mintak tolong sebarkan itu ini .. Mintak aku tolong bagitau itu ini ..

Boleh jer.. aku pernah buat.. Tau apa jadi ???

"Ben , ni cerita lama la.. dah settle pon kes tu ! "

Malu beb !! Niat nak tolong tapi akhirnya memalukan diri sendiri ! Kenapa ?? Salah sapa ?? Salah sendiri .. sbb tak buat research .. membuta je terus buat tanpa periksa terlebih dahulu ..

Bayangkan ada orang pm aku .. dia bagitu UJANG9897 tu perogol bersiri ! Kenal tak Ujang ? Tuu , kat bawah tuuu... Korang percaya tak ? Ni datangnya dari entri aku sendiri ni ..

UJANG DISYAKI PEROGOL BERSIRI !!

image

Bila orang tanya aku .. " Ben , mana ko tau Ujang tu perogol bersiri ? " .. Maka aku akan jawab , " Entah , bekas awek dia kata kat aku semalam melalui FB .. "

Huk alohhhh.. boleh caya ke gitu ?? Tapi kalau orang tu beria ria menangis sampai keluar mutiara putih asli dari Filipina tu , sapa tak caya dah kan ? Maka kita ni pon buat la entri dengan perasaan blog mesti hangat punyalah !!

Kesannya ?? Perghh.. Ujang akan bawak mesin gergaji kayu balak tu untuk kerat badan aku jadi 18 bahagian !! Yelah , fitnah tu kan ?? Aku sepatutnya rujuk dulu pada pihak berkuasa atau tanya dia sendiri.. Takkan main sedap je nak rembat orang kan ?

Dalam erti kata lain , niat kita tu bagus dah cuma yang tak kena ialah , tiada risikan selanjutnya sebelum menyebarkannya .. Ini amat merbahaya kerana kita juga boleh disaman malu ..

Ingat senang ke jadi blogger ???? Susah siot !! Ujang bukan perogol bersiri !! Dia cuma pencinta wanita jer... hahahaha .. Marah Yana kat aku nanti !!

SEGMEN GILER BOLA bermula !!

 

Buat satu entri khas .. Letak header BEN ASHAARI blog dan letak tajuk : GILER BOLA ! MALAYSIA vs ARSENAL !!

Berdasarkan senarai blogger di SINI  , korang kena cipta pasukan blogger korang sendiri !! Jeng jeng jeng .... hehheheh .. Amacam ? korang leh pilih blogger korang sendiri dan letak di posisi serta pasukan yang akan bermain nanti !! waahaha... okeh ??

Senang je kan ?? Kita mulakan , okeh ?

NAMA PASUKAN : ARSENAL

Bagi gak pemain pilihan korang .. hehehe

Pengurus : ( nama blogger dan url )

Jurulatih : ( nama blogger dan url )

Senarai pemain :

  1. ( nama blogger dan url )
  2. ( nama blogger dan url )
  3. ( nama blogger dan url )
  4. ( nama blogger dan url )
  5. ( nama blogger dan url )
  6. ( nama blogger dan url )
  7. ( nama blogger dan url )
  8. ( nama blogger dan url )
  9. ( nama blogger dan url )
  10. ( nama blogger dan url )
  11. ( nama blogger dan url )
  12. ( nama blogger dan url )
  13. ( nama blogger dan url )
  14. ( nama blogger dan url )
  15. ( nama blogger dan url )
  16. ( nama blogger dan url )
  17. ( nama blogger dan url )
  18. ( nama blogger dan url )
  19. ( nama blogger dan url )
  20. ( nama blogger dan url )
  21. ( nama blogger dan url )

Dan lawan mereka adalah .....

NAMA PASUKAN : MALAYSIA ( HARIMAU MALAYA )

Pengurus : ( nama blogger dan url )

Jurulatih : ( nama blogger dan url )

Senarai pemain :

  1. ( nama blogger dan url )
  2. ( nama blogger dan url )
  3. ( nama blogger dan url )
  4. ( nama blogger dan url )
  5. ( nama blogger dan url )
  6. ( nama blogger dan url )
  7. ( nama blogger dan url )
  8. ( nama blogger dan url )
  9. ( nama blogger dan url )
  10. ( nama blogger dan url )
  11. ( nama blogger dan url )
  12. ( nama blogger dan url )
  13. ( nama blogger dan url )
  14. ( nama blogger dan url )
  15. ( nama blogger dan url )
  16. ( nama blogger dan url )
  17. ( nama blogger dan url )
  18. ( nama blogger dan url )
  19. ( nama blogger dan url )
  20. ( nama blogger dan url )
  21. ( nama blogger dan url )

Buat ulasan perlawanan mengikut sedap tekak korang sekali yer .. Sapa kena kad merah.. sapa jaring gol.. goalkeeper tangkap bola sambil makan burger ke .. Jadikan ianya serius atau lawak .. Ok ? Cun ? Jangan lupa.. sapa menang ??? Hehehe..

Tutup kul 5 petang ni gak !! heheheh ... Siap ? Tinggalkan url diruang komen ni ..

Buat aweks aweks... berminat nak join contest ? Klik SINI ..

" Ben , jom tengok Arsenal vs Malaysia ! "

 

Waahh.. ada member ajak tengok memandangkan aku minat Arsenal .. hehehe .. Ala , aku minat Arsenal sebab ramai dah sangat member aku minat Manchester United dan Chelsea. Begitu gak ngan Liverpool .. Arsenal ni kurang skit .. Jadi untuk imbangkan , aku pon amik je la Arsenal..

Kalau tanya aku , sapa pemain Arsenal , aku cuma ingat Thierry Henry dan Dennis Berkamp  ( betul ke aku eja tu ? malas nak google .. bukan masuk exam pon ) .. Yang baru baru ni ? Sumpah , tak tengok dah langsung permainan mereka ..

Kenapa ? Sejak aku tau bolasepak ni satu industri perniagaan , selera aku terhadap sukan ni terus menjunam jatuh .. Mana ada dah diorg main betul betul.. Segalanya macam dah diuruskan ..

Macam Arsenal , Liverpool dan sebagainya yang dah pernah datang main kat Malaysia ni .. diorng ibarat cam buat latihan jer.. Bagi aku la yer , baik tengok kat tv jer .. Yelah , datang diorng dah ditaja .. pastu tengok kita kena bayar lagi.. Rasa cam membazir je duit tu .. nak dapat duit bukan senang .. Baik aku sedekahkan je kat GAZA dari sedekah kat diorng ..

Maaf la yer ... aku tau minat .. bukan senang nak tengok diorng main depan mata , kan ? Tapi , entah .. bagi aku sama jer .. Jangan kata aku tak main bola atau tak tau feel dia.. Aku tau perasaan tu ok  ..

Yer , aku faham..masing masing punya citarasa dan pandangan .. Aku dulu fanatik gila dengan BRAZIL .. Sewaktu diorng turun Malaysia sebelum bermulanya PIALA DUNIA ( tak ingat tahun berapa ) , aku dah rasa best giler..tapi tak teringin pon nak ke stadium.. hahahha.. Tengok je la kat tv.. Tapi bila tengok , pon macam latihan je diorng buat..

Kalau Malaysia layak ke Piala Dunia , mungkin itu akan membuatkan aku berubah pendirian aku sekarang ni.. Sapa tahu kan ? Apa pun , semoga terhibur buat mereka yang akan menonton perlawanan tu nanti !

Terima kasih , rakan-rakan sekalian ..

Sokongan tak berbelah bagi dari mula aku kenal dunia blog ni sememangnya membuatkan aku terharu sangat... Ada yang terus menyokong aku dari mula hingga sekarang .. Ada yang menyokong mula mula dan sekarang membenci .. Macam macam gaya la ada .. Apa apa pon toksah taksub sangat yer ..

Kalah tak bererti sila bungkus .. Menang tak bererti terbaik .. Seperti niat aku memula masuk pertandingan tu adalah untuk memberi pendedahan pada dunia maya tentang kewujudan blog aku pada mereka yang lain dan syukur Alhamdulillah , ramai dah kenal blog aku ..

Amik yang positif.. Kita tengok contoh bintang bintang hiburang realiti tv , Akademi Fantasia .. Aizat dan ramai lagi artis AF .. mereka bukan juara kan ? Tapi mereka lebih 'letops' dari yang juara ! Kenapa ?

Pendedahan membuatkan mereka matang .. mencari sesuatu yang lebih bernilai dalam hidup.. memandang ke depan dengan penuh keyakinan .. Itulah sepatutnya kita pegang ..

Jangan risau kawan kawan .. sungguhpon ramai tersenyum sinis aku tak menang , tapi aku berada di situ .. Berada di satu tempat yang mmg aku nak buktikan sejak mula aku kenal dunia blog.. Tempat yang mana sukar sama sekali nak berada ..

Tempat apakah itu ? :) Tempat tu , dipanggil ... HATI .. Korang pon begitu jugak la yer.. Jangan anggap kegagalan dalam pelajaran menandakan tamat sudah riwayat korang... Ilmu tak semestinya berada di dalam sekolah atau universiti..

Selagi bernafas , selagi itu wajib mencari ilmu.. tak kira ilmu dunia mahupun akhirat .. Doakan aku terus kekal dalam dunia blog ini .. :)

Pengajaran malam ini ...

 

Sepanjang aku berada di malam DIGI WWWOW AWARDS tadi memberi aku satu pengajaran yg amat bermakna sekali .. Mungkin ada yang tersenyum lebar bila nama BEN ASHAARI.COM tak diumumkan tapi .. aku tetap berbangga.. dengan umur blog yang setahun lebih ,ditambah lagi dengan mereka yang bukan sebangsa dengan aku telah mengenali blog aku !

DSC_0086Puas ! Aku cukup puas bila tengok nama blog aku terpampang disitu untuk tatapan umum ..

Pesanan aku buat semua blogger yang selalu kunjung blog aku ni .. elakkan diri dari dok perasan blog kita popular .. Kenapa ? Bukan semua orang kenal pon blog kita ni.. Macam aku kata dulu , hanya sekumpulan kecil terutama yang biasa bermain dengan kita saja yang mengenali kita .. Maka elakkan dari malu sendiri ..

MAcam korang dok kata blog aku ni popular .. Aku sering nafikan .. Kenapa ? Tadi sewaktu nama blog aku diumumkan , aku tak dengar satu tepukan pon berbanding Anuar Hadi..

Namun begitu , aku berbangga bila ada blogger dan juga usahawan online berbangsa cina mengenali blog aku dan juga tau akan blog aku ni.. Apatah lagi bila dia sebut carian blog aku antara tertinggi di google.. melebihi satu juta katanya  ! STRATEGI AKU MENJADI !

Ini membuatkan aku lebih bersemangat untuk menghasilkan entri entri yang lebih unik dan kreatif di masa akan datang .. InsyaAllah .. Aku belum kalah kerana perjuangan aku baru bermula !

DSC_0055

Kalah tapi tetap indah ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI