Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 23 Julai 2011

Logo baru KELAB BLOGGER BEN ASHARI

 

image Ini logo lama ... Hari tu Mas Safwan pon dah buat .. Kemudian aku mintak pendapat designer yang mmg keje dia .. hehehe.. keje mereka logo nih ..

Maka.. siaplah dua contoh logo tersebut.. Camana ? Pendapat aku ?  :) :) :)  .. Sememangnya mamat neh tau citarasa aku .. Hehehehe.. Nak tau ?

Warghh.... hehehe.. thanks bro !! Aku akan gunakan logo ni untuk baju edisi akan datang .. hehehe.. Suka banget ! Klik SINI untuk lihat logo tersebut ..

Apa pendapat korang ?? Jom join KELAB BLOGGER BEN ASHAARI untuk tingkatkan lagi trafik korang ! Klik logo kat sidebar kanan tu haa..

MALAYSIA vs SINGAPORE FC ..

 

Keputusan  5 - 3 .. Malaysia tewas di Singapura .

Tewas bermaruah .. tak per .. Yang penting tulen .. Kesemua atas padang tu adalah sememangnya anak jati Malaysia .. Tu yang kita mahukan ..

Sememangnya kita mahukan kemenangan .. Bukannya tak leh terima kekalahan .. Boleh jer .. tapi kalau nak kalah pon ,biarlah bertemu dengan pasukan sememangnya pasukan anak jati mereka sendiri ..

Pasni akan ada suara suara meminta FAM amik 'anak angkat' untuk memperkuatkan pasukan negara kita .. Heloo.. ini pasukan NEGARA yang terdiri dari warganegara yang sememangnya lahir di tanah tumpah mereka sendiri ! Yang bermain kerana JALUR GEMILANG yang mereka hormati sejak dari sekolah lagi ..

Apa guna menang jika yang menjaringkan gol tu bukan orang tempatan ? Bukan menidakkan pemain import.. Pemain import tu , dalam kelab cantik dah .. kasi best lagi perlawanan tu.. Tapi kalau sampai , rakyat sendiri tak boleh wakil negara sendiri atau tengok dari bangku simpanan , wat pe kan ? Jadi tukang sorak jer ? Yang jadi hero , 'anak angkat' sedangkan 'anak angkat' tu kat negara dia , takde makna apa pon ..

Bagi aku , dari amik 'anak angkat' baik panggil buat akademi yang sebenar-benar akedemi bola sepak .. Makan bola tidur bola , apa saja semua bola dan buat pertukaran dengan negara luar seperti Brazil tu .. Pertukaran pemain .. jurulatih atau apa apa saja la.. asalkan kita boleh berbangga MADE IN MALAYSIA !!

SYABAS PASUKAN  MALAYSIA !

Mereka mengumpamakan diri mereka ..

 

Kadang kadang , seperti budak budak kita sering membayangkan kita macam spy bila memerhatikan seseorang .. Atau teringin nak jadi designer bila melihatkan pemakaian orang lain mahupun jadi polis bila melihat ada jenayah berlaku depan kita ..

Itu cuma perumpamaan jer .. Bagaimana pulak dengan blogger ? Bila dok memerhatikan orang atau dok bz menaip entri , serasa macam penulis novelkah ? Atau terasa macam pengarah filem ? Atau beruang yang dok mencari madu ? hehhee..

Pagi tadi aku ada buat satu segmen.. Segmen yang mana blogger mengandaikan diri mereka sebagai apa.. Sekadar satu imaginasi masing masing mengikut kreativiti ..

Dan syukur pada Allah .. ramai blogger baru yang join dan jangan lupa , blogger pada hujung minggu berbeza dengan blogger yang berblog pada waktu kerja ..

Maksud aku , inilah masanya menambah kenalan ... hehehe .. Jommm.. klik SINI

2 bulan selepas aku mula berblogging ..

Boss aku perasan ...

image

Hehehe.. keje , keje gak kan ? Blogging ni bukan bersosial.. Ianya cuma menulis seperti karangan .. Mereka yang merasakan blogging ni umpama membuang masa atau mencuri tulang tu sebenarnya cemburu sbb tak tau nak buat apa dengan masa ..

Bagi aku dari aku membuang masa dok bertenggek kat meja orang , keluar hisap rokok atau dok lepak kat cafe , ada baiknya aku berkongsi cerita dan pengalaman hidup aku dlm blog ni kan ?

Ramai cemburu sebenarnya .. Kata mereka kita dok mengarut .. Heh.. kita mengarut atau mereka yang mengarut sebenarnya ? Apatah lagi dengan menuduh curik tulang .. Pergh... macam diaorg tau je kan .. Apatah diorng tu keje betul-betul 9-5 ? Cer tanya , waktu solat zohor tu kul berapa ? Time lunch atau selepas waktu lunch ? Asar camana lak ? Haaa.. Kena fikir sebelum nak menuduh .. lainlah kalau mmg ada perangai yahudi dalam diri tu ..

Grrr...

Aku mula berblog Sept 2009 .. baru 2 bulan dah ramai ikut baca blog aku ni lebih lebih lagi perempuan .. Sehingga sekarang 80% adalah perempuan ..

Blog Pilihan ..

 

image

http://kulitkalercoklat.blogspot.com/

Isteriku didera lagi ! Oleh aku sendiri !! Huh..

 

Kul 4 pagi sampai rumah setelah selesaikan keje di opis .. Bukanlah buat keje sangat tapi dah mmg keje aku untuk memastikan segala perpindahan ICT unit aku berjalan dengan lancar ..

Sampai rumah , mandi .. terus baring .. Lega gilaa.. nikmatnyaa... Yelah , tadi kat opis dah bantai tidur atas sofa keras tu jer.. hehee.. Cer tengok pic kat bawah ni .. bukti nih !!

image

Takde sapa nak amik pic aku.. amik kaki pon okeh la..

271832_245525338804443_100000409372347_925651_5059126_oSian diorg kan ? haaa... 

Pastu aku tidur tak hengat dunia punya la.. Kul 6 lebih , wife gegar suh subuh . Aku bangun dengan kepala pening .. huhu. Lama tak wat keje gila gini .. Tidur tak cukup !

Lepas solat .. wife tanya aku .. mimpi apa ? Aku tanya kenapa ? Dia kata aku cucuk mata dia !!!  Hah ? Biar betik ! Dia kata aku jerit " Keselamatan ! Keselamatan ! " .. Dengan tangan tangan aku sekali bergerak , okeh ! Tapi mata tutup ..

Malang aku g cucuk mata wife aku.. Dia jerit sakit .. Aku jawab , " Tu la.. sapa suruh tak pakai cermin mata keselamatan ! Kan dah kena .. " .. aku cakap dengan mata tertutup.. masih lagi tidur yer !!

Nasib baik tak buta mata dia . Grrr... Ni gara gara jadi supervisor kat opis la ni !! Haihh .... Nasib baik mimpi jadi supervisor.. kalau mimpi nikah 2-3 ??? Camana tu ?

Baca ni lagi > SINI

Tanda-tanda akhir blog anda mmg dah popular !

 

imageHehehe.. bukan bloggers je follow tau .. tapi sampai ahli perniagaan pon follow wooo... wa selili pon talak picaya woo ..

Ala. bukanlah nak bangga mana sangat tapi kalau sampai mereka yang tiada kaitan dengan dunia blog ni dah kenal blog kita , sah sah ianya satu penghargaan atas segala usaha kita selama ini .. kan kan ?

image http://pemasanganwallpaper.blogspot.com/

Amacam ? hehehe .. korang bila lagi ? hehehe ...

image

Ehem.. no 2 tuuu.. hahaha.. sapa kata blogger lama follow blog kawan kawan diorng je ??? Sila nafikan yer .. Bukan semua .. Dan tak semestinya tak balas komen dan folllow blog korang , mereka itu sombong .. Kena tau gak punca punca lain.. Ni aku kat opis , internet macam ferrari wooo ...

Wah... bertuah.. bertuahnya akuhhhh ( aku )

 

image

imagehttp://redstrawberryland.blogspot.com/ 

Hehehe.. dengan kelajuan internet di pejabat baru ni dan dengan ketiadaan kakitangan lain yang bercuti , maka aku amik kesempatan untuk berblogwalking sementara tunggu movers sampai.. Lambat sangat pulak ..

Dengan kelajuan dan belum ada sekatan ini , maka aku nak g masuk blog kawan kawan sat .. Mana yang best , aku nak promote .. hehehe.. Pilihan , nun kat follower aku tu ... hehee...  ;)

image

Bukan selalu nak ada kat atas .. maka hargailah saat itu !

 

image

Rekod ranking paling tinggi , 166 di Malaysia dan sekarang mula menurun memandangkan aku pon dah kurangkan entri .. maka trafik pon kurang ..  :)

Kira sekarang ni pon kalau tengok aku lebihkan entri peribadi dari segmen atau dok bagi tips memandangkan ramai dah blogger keluarkan tips tips bloggger berdasarkan pengalaman masing masing ..

Tak kira atas atau bawah .. bila kita berada di tempat itu , hargailah .. amik segala kenangan dan nikmati setiap saat .. belum tentu kita akan kembali ke saat itu atau mungkin kita akan terus tinggalkannya ..

Masa datang dan berlalu begitu saja ..

Jom Cari Blogger Kreatif .. Segmen ..

 

Terfikir lak masa drive tadi .. aku nak buat satu segmen mudah iaitu " AKU SEORANG BLOGGER UMPAMA .. " hhehe.. sapa sapa leh join segmen ni ..

Segmen ni mengkehendaki blogger mengambarkan dirinya umpama apa ? Haaa... Contohnya , aku la ni ..

image

Keterangan : Aku gambarkan diri aku sebagai seorang blogger yang senantiasa memandang satu satu kejadian di depan mata aku itu , amat penting untuk di rekodkan / dilogkan kerana satu hari nanti ianya akan menjadi sejarah peribadi kita .. Sapa tau kan ?

Macam tu la.. tapi tak leh tiru dah .. sapa sapa yang dah guna pic tu , tak leh tiru... kena cari idea lain .. Kena kreatif ! Nama pon segmen kreatif kan ? Jadi korang kena masuk dan lihat sendiri apa yang blogger tu letak gmbarnya ..

Perhatian ! Pastikan milik siapa gambar itu ... kalau perlu bagi backlink , sila beri yer .. OK.. jom kita mulakan segmen kita petang ni...

Untuk join :

  1. Sila buat satu entri , letak header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA ! dan linkkan ke entri ini ..
  3. Sila cari sekeping gambar yang mengambarkan diri korang sebagai blogger tu umpama apa ..
  4. Beri keterangan kenapa gambar itu dipilih ..
  5. Siap... tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini untuk dibaca oleh rakan rakan lain .. Tiada penyenaraian url dibuat yer.. hehe..

Tu saja ... Terima kasih .. tutup , jam 10 malam ni ..kalau korang masuk ke blog mereka , bagitau ler.. nanti boleh diorng gegar korang balik.. InsyaAllah .

Berkorban demi negara..

2.39 pagi ... Sedang mereka asyik diulit intan , kami diulit peluh ... Eceh .. tak claim OT okeh !!! Haaaa .. tu laaa ... Suka kata gov staff makan gaji buta... Huhu.. time gini ada sapa taburkan pujian ??? Tarakkkk kan ?? Lalalaa
Published with Blogger-droid v1.7.2

Baru sampai..

Tu diaaaa... Baru sampee.. setelah puas tidur atas sofa.. atas kerusi ..leegaaaa... Esok , kul 9 pagi lak ...
Published with Blogger-droid v1.7.2

Suatu kebetulankah ??

 

image

Ari tu , si green ... skang si g ? hehehe..  Cik Gugu dan Cik Gege ... hehehe  ... Gaga dah g Usa... Tukar nama.. Lady Gaga ...

Sori bos .. bersantai sat ..

Dok menunggu ketibaan lori yg bawak segala pc ..huhuhu.. Patutnya awal lagi dah abis tapi entah dimana silapnya sampai skg tak sampai sampai lagi..

Aku rasa lori tu ikut Johor untuk sampai ke Putrajaya.. Kat Alor Setar jammed.. tu lambat tu.. grrr.. padahal ......

Sori bos.. saya mkn 4 bungkus bihun... Takut basi nanti.. hehe..ok alasan tu ? Huhu..
Published with Blogger-droid v1.7.2

Jom promote blog korang ...

 

image

image

image

Baju pon ada okeh !!

image

Amacam ? Jom join KELAB BLOGGER BEN ASHAARI - klik SINI .. Tengok baju tu kat SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI