Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 Julai 2011

Emergency !! Emergency !! Helpp !!

 

Sekali ada suara kuar kat pembesar suara.. " Sila kosongkan bangunan.. Gunakan pintu kecemasan " ..Begitulah suara awek tu berulangkali berkumandang di dlm isi perut bangunan baru Pelancongan yang terletak di Precint 5 ni .. Warghh...

Aku dengan pantas dan sempat mengupdate status di FACEBOOK  .. mana tau kot tu status terakhir aku kan.. Lupa lak nak mintak ampun maaf .. hehehe ..

Turunlah aku dengan lenggang kangkung .. Yang lain masih dok mekap kat atas.. Ada yang tandas dulu .. Dan tak kurang dok mencari barang berharga untuk di bawa bersama .. Sian bos aku tu haa.. mengandung .. kena turun tangga gak ..

Sampai kat bawah , hampehhh .. semua dok rileks je.. Gamaknya kalau benar berlaku kecemasan , abis semua staff Pelancongan terkorban .. dengan aku aku gak .. uhuhu.. Bomba pon tarak.. JPA pon takde .. Apa jadahnya kalau ianya cuma satu latihan kecemasan.. Mesti ada unta padang pasir memain neh !!

Haih.. ok ok.. jom sambung kritik blog ... Senarai semua dah up... sama nak tambah  trafik dan dapat kawan baru , silalah terjah dan kritik mereka.. Ingat, jgn kasar kasar tau.. berhati perut skit eh..

Klik SINI

Teringin nak kritik blog ? Meh sini join ini segmen !

Aku tau.. ada blogger dok tunggu , apa segmen hari ini .. Haaa .. kali ni aku nak wat segmen KRITIK blog mereka !!! Jeng jeng jeng .. Aku pernah buat dulu .. tapi memandangkan ramai blogger baru bulan ni , maka aku nak buat satu round lagi ... hehehe..

Tujuan segmen ni adalah untuk memberi ruang pada rakan rakan blogger menegur secara terbuka dan bijaksana mengenai blog blog rakan yang lain .. Tak perlu menyorok punya arr..

Ok.. peringatan .. Mereka yang join segmen ni perlu bersikap terbuka.. Kena terima sebarang kritikan .. Mereka yang mengkritik TIDAK SAMA SEKALI DIBENARKAN untuk menggunakan bahasa kesat atau kasar !

Berminat ? Jom mulakan .. Ingat , hanya mereka yang join segmen ini saja dibenarkan mengkritik ! Yang tak join , korang rejek jer kritikan mereka tu , okeh ?

  1. Buat satu entri baru .. letak header Ben Ashaari Blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ? dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tuliskan sepatah dua untuk mereka yang bakal kritik blog korang .. Tinggalkan link entri korang di ruangan komen.
  4. Bagi mereka yang masuk ke blog lain untuk mengkritik , sila kritik dengan ikhlas.. Tamo PUJIAN ! Cari kekurangan blog itu dan bagitau pada pemiliknya..
  5. Selepas kritik , sertakan url entri penyertaan korang ni di ruangan blog mereka .. Kemudian , blogger yang dikritik tu , sila balas kunjungan dan kembalik kritik blog mereka ! Adil la kan ?
  6. Tolong ikhlas .. jangan tipu .. Blogger yang mana rasakan komen tersebut tidak membina , dibenarkan untuk tidak membalas kunjungan mereka .. Hehehe.. kejam kan ?

Citer banyak takde .. jom ON ! OFF kul 10 malam ... copek ... Senarai url di SINI

Semakin ramai rakyat Malaysia bergelar jutawan !

 

Haaa.. betul tak ? Tak caya ? Tak caya apa ? Loh... korang mesti tau punya ... Setiap hari , ramai rakyat Malaysia bergelar jutawan berpunca dari perniagaan hari ni buat esok kaya raya !! Tak caya ?

" 4-5 angka tak mustahil dah..biarpun modal dari RM100 aje sekali seumur hidup,sy dh menjana 5 angka pendapatan buat santai-santai aje dari rumah.. alhamdulillah,bila dah buat bisnes RM sy dapat,USD pun sy dapat.. setiap minggu sy mampu tersenyum aje tengok duit masuk..tinggal nak cucuk aje kt ATM..kat bawah ni sy tunjukkan bukti pendapatan sy yang terbaru "

Yang sekali login FB dapat duit tu ? Haa.. bayangkan la berapa ramai rakyat Malaysia terutama yang bekerja di pejabat 1 jam sehari dan selebihnya dok login logout FB semata mata nak menambahkan pendapatan sampingan yang mana pendapatan sampingan dia tu melebihan pendapatan utama !! Perghhh ...

Serius .. aku naik meluat  tengok email email mcm ni dalam mailbox aku .. Bukan la aku tak nak kaya.. Sapa tamo kaya kan ? Best pe kaya.. leh makan ngan roti !! Grrr...

Kot ye nak kaya pon , biar kita tau dari mana punca kekayaan tu .. Ni dok mengarut melabur RM100 pastu duit masuk menimbun nimbun , aku rasa tu sangat mengarut dah ..

Maaf cakap... orang kita ni , kalau kaya .. dia kaya sorang sorang ! Takkan dia nak berkongsi harta kekayaan dia punya .. Tak caya ? Tuuu.. tengok.. sapa nak tau rahsia kejayaan sebagai blogger atau nak dapat $$ banyak dari blog , sila beli e-book ! Kena bayar tuuu.. mana ada percuma weh !!

Percaya ? Baik jual pisang goreng dari dok goreng orang !

Antara dua dunia ...

 

image Sat... kata lagi 2 bulan nikah ?

RM12 juta untuk persandingan mereka.. Alhamdulillah.. Semoga berkekalan ...

image

Kumpul dana untuk Palestine > SINI

Header Blog Pilihan ...

image

http://yayaflanella.blogspot.com/

Sapa sangka hanya kerana blog saja !

 

Alhamdulillah ... aku tak sangka sampai begitu jauh sekali kesan blog aku ni kepada rakan rakan pembaca ... Terharu dan terkedu ! Tu saja yang boleh aku katakan .. Bangga tu tak la... Tak de apa nak dibanggakan dengan blog aku ni cuma semangat dan kekuatan yang aku perolehi dengan berkongsi segala-galanya di sini ..

Sapa sangka , yang baca blog aku ni terdiri mereka yang punya kerjaya yang ... hurm.. boleh dikatakan berpangkat laa.. senang cita.. nak kata lebih lebih , kang ada lak yang mencebik.. hehe..

Nak dijadikan cerita .. ada sorang kawan aku di pejabat ni , kena g ke satu tempat ni .. Ada kes mahkamah untuk dia selesaikan .. Berat gak kes dia tu .. Maka kawan aku ni dikehendaki turun ke bandar tu untuk berjumpa timbalan pendakwaraya untuk membuat rayuan ..

Maka sampai harinya .. kawan aku ni pon pergi laa.. hehe.. Maka berlakulah satu insiden yang membuatkan aku tergamam seketika bila dia ceritakan kembali pada aku .. Korang tau apa timbalan pendakwaraya tu tanya kat kawan aku tu ??

" Awak ni adik Ben Ashaari ke ? "

Gulp... dia kenal Ben Ashaari ??? Wargkhhhh.. Pengsan sat wehh.. hhaahaha.. pengsan sebab dia kenal Ben Ashaari .. Aku rasa pasal baju ari tu kot.. hehe.. Dan alhamdulillah ,urusan kawan aku tu jadi sangat mudah .. menurutnya hari tu gak selesai.. hehehe..

Buat timbalan pendakwaraya tersebut , JUTAAN TERIMA KASIH KERANA PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAWAN SAYA .. SYUKUR ALHAMDULILLAH ..

slideFE21 http://www.firzaraexclusive.com/

Bukan pe , kawan aku tu cuak gak masa nak g tu.. hahaha.. dok ulang cerita yang samaa je kat aku .. hehehe... Sapa kata buat blog tak berbaloi ? Jangan fikir $$ je tau !! haaa... Dan aku punya kes saman pon ada rakan blogger tolong settlekan.. hehehe.. Thanks bro !

Berbaloi baloi...

Ni baru BANGANG namanya ! Serius !!

 

Maaf kasar bahasa .. Tapi serius , aku rasa sangat sangat kesian pada manusia ni sbb hancur masa depannya demi kenikmatan yang tak sampai 5 minit !

Dating - syaitan - rogol - hantar pulang ( nasib baik tak bunuh !! ) -mangsa repot polis - hukuman dunia ?

Berbaloikah ? Haihhh.. kenapalah pendek akal sangat jantan jantan ni ? Hurm... kalau tak tahan sangat , g mandi pagi pagi tu... kasi sejuk balik diri tu..

Tapi kan .. ada spesis jantan .. kalau tak tahan , diorng rela g langgan pelacur .. Haih.. pelik betul punya nafsu .. Manusia.. tak kira lelaki atau perempuan .. bila sampai ke nafsu ni , mmg hancus... tak kira bujang.. dah kawin ... duda janda.. kalau tersentuh nafsu ni , dalam jamban pon leh lepaskan segala nafsu serakah ni !! Grr...

Baca sendiri kat sini

"Argkhh... mengapa begini ?? "

 

Hurm.. pelik menyelubungi diri... tengok jam ... 7.50 pagi.. lokasi... pejabat ???? Dah sampai pejabat ??? Sepanjang 5 tahun ini , di waktu ini aku berada di stesen lrt .. menunggu dan menunggu untuk berasakan menaiki lrt ... Jika tak , lewat menanti aku ..

Rasa tak best sungguh.. hahaha.. Ini namanya tidak bersyukur ! Satu ketika dulu aku senantiasa merungut kepenatan , berebut , berdiri untuk ke pejabat .. dan Allah mendengar rintihan aku itu tetapi aku pulak merindui saat saat itu ..

Haih... manusia manusia.. Bagi itu tak kena.. bagi ini tak kena.. Ada saja yang kurangnya ... Pagi ni , dah g keje dengan siap bersarapan pagi di rumah.. Wife rajin masak pagi ni .. Alhamdulillah.. Tapi tu la.. kalau dulu tak makan pagi , pastu berjalan kaki , perut rasa selesa gila.. tapi kelaparan la kan ? heheh.. Sekarang tidak lagi.. pon tak puashati lagi !!! ARghhhhhhh...

Astagfirullah al'azim .. Kufur nikmat aku nih .. biarkan segalanya berlalu , Ben .. Yang sudah tu sudah .. jadikan kenangan .. jadikan kenangan terindah .. jadikan satu tanda syukur yang mana kau tak perlu lagi berdiri , berebut dan paling penting , penjimat beratusan ringgit !!!

Kecik kecik dah ajar bergossip ! Perghh ...

 

Nak salahkan sapa ? Melihat keletah budak budak mmg seronok .. tapi kalau dah ajar sejak kecik kecik lagi dengan bergossip , menyanyi , menari yang mana mungkin kecik kecik lagi dah gilakan glamer ( skang ni senang sangat nak glamer ! )

Kali pertama aku tonton JANGAN TIDUR LAGI kelolaan Cat Farish , aku tak berkenan satu part saja .. Tang lain ok je bagi aku .. 

DSC_0444 Ni haa.. aku tak salahkan dua orang budak ni.. Diorg ni ikut saja apa yang diminta penerbit.. Sapa yang patut ditegur ? Kedua ibubapanyakah ?

Kenapa ? Mereka ni budak lagi.. Bila dilihat soalan soalan yang ditanya , serupa macam pengacara Melodi tu haa.. " Bila nak kawin ? " " Tak nak cari pengganti ke ? " " Control macho ke ? " .. Soalan begitu ditujukan pada artis jemputan yang mana layak dipanggil pakcik buat mereka !  Dan soalan begitu ditanya pada mereka ? Ya Allah .. apa nih ? Ni ke didikan yang patut diterapkan pada anak anak kecil kita ??

Aku takla pandang hina sapa sapa pon.. Tapi mereka ni budak budak .. Tengok rancangan Aznil ngan budak budak tu .. Ada pengisiannya .. Orang tua dan budak budak pon leh layan .. tapi untuk rancangan ni ? hurm..

DSC_0448

Nak latih budak budak , biarlah dengan rancangan yang lebih berilmu.. kalau rancangan santai ni , rasa aku lebih sesuai untuk mereka yang dah dewasa gini ..

Sian diorng ... otak kecik kecik dah penuh dengan hiburan .. Haih .. Sori TV3 , bagi aku , jangan libatkan kanak kanak dengan dunia gossip .. Tu pon ada gossip gak tu ..walaupun kecik , tapi tetap ada .. Jangan pandang remeh soal kanak kanak .. Patut diterapkan ilmu pengetahuan bukan jaga hal tepi kain artis lain ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI