Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 28 Julai 2011

JAWATAN KOSONG ... PEMAIN IMPORT DALAM PELBAGAI CABANG SUKAN DIPERLUKAN DI NEGARA 'SANA' ..

 

imageTernyata formula ini berjaya ... Lebih ramai lebih bagus.. makin meriah gitu... Bagi mana mana pemain yang tak berjaya mewakili negara mereka, digalakkan memohon.. Tak perlu kacak .. Yang penting boleh bermain.. Gaji , boleh dirunding.. Keistimewaan ? Dapat taraf penduduk tetap laa.. apa lagi kan ?

Berminat ? Jangan hubungi aku.. Terus ke pusat sukan negara tersebut.. Tunjukkan bakat anda.. Semoga berjaya ..

TAHNIAH HARIMAU MALAYA ! KITA BOLEH.. MEREKA TAK BOLEH !!

 

imageTidak ada apa yang perlu dikesalkan lagi.. Sememangya kita dah buktikan kita mampu pergi jauh .. Perlu lebih usaha lagi ... Yang penting , kita buktikan yg kita boleh .. Mereka tak boleh lakukan .. Sebab itulah mereka perlukan 'orang luar' untuk merealisasikan impian mereka ..

Jangan menangis .. Berbanggalah kerana itulah kemenangan kita sebenarnya .. Bukan angka atau layak ke pusingan seterusnya tetapi semangat keperwiraan akhirnya ditonjolkan  pada bolasepak negara ..

Lihat.. rakyat Malaysia memberi sokongan padu sekarang ni .. Tak per .. Bukan rezeki kita hari ini .. InsyaAllah.. Teruskan lahir pemain pemain yang berkualiti seperti Safee Sali dan Khairul Fahmi serta rakan rakan yang lain ..

TAHNIAH HARIMAU MALAYA ! KITA BUKTIKAN KITA BOLEH !

Pemenang CARI , GELEDAH DAN MENANG ( S1 )

image

http://azwansprincess.blogspot.com/

Soalan di SINI

Aku respek gila sapa yang g stadium !!

 

" Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !! "

Tabik arr kat lu orang ! Serius .. Aku dari dulu dok pikiaq camana diorng boleh berada dalam satu kumpulan yang sangat besar cam kat stadium tu..

Kali pertama dan terakhir aku g stadium , nun pada tahun 90an .. Masih ingat lagi masa tu aku g tengok SELANGOR lawan JOHOR ( semi-pro ) .. Tujuan aku g stadium bukan untuk tengok bola.. Heheh.. aku nak tengok rekabentuk Stadium Shah Alam sebenarnya .. Maklumlah , aku mmg minat dengan senibina bangunan .. Cita cita aku dulu tu... tapi sayang tak tercapai dek kerana malas belajar ! Huhu..

Bila aku kat stadium , aku pening kepala tengok ramai sungguh laa umat dalam tu.. Ada jual burger , air .. Best part , daging burger kasi belah dua tuuuu.. Ya Allah.. kedekut giler !! Camni punya manusia pon ada ke ??? Harga 2 kali ganda .. Apa punya peniaga camni ?? Tak kaya tau buat camani ..

Dan mmg aku pening kepala .. suara orang memekik.. memaki hamun , jangan cerita la.. Hahaha.. lawak tul ... Macam macam karenah dalam tu leh nampak .. Tapi alhamdulillah , takde la kejadian yang tak elok berlaku dalam tu .. Sendiri mau hengat la kan .. Mau koma kalau wat hal dalam tu.. huhu..

Apa pon , aku mmg respek kat korang sbb mampu buat apa yang aku tak mampu buat .. Jeles seh !!

Bila bab PHD , majoriti blogger PEREMPUAN !

 

" Gulp.. aku tak kata .. mereka tak kata .. Abis tu , sapa yang kata ? "

Entah .. tapikan .. tapikan .. cuba kita tengok balik blog blog yang selalu 'berperang' berbanding blog blog yang mana bloggernya adalah lelaki ...

Ampun maaf yer .. bukan nak burukkan blogger perempuan .. Tapi apa yang aku perasan , itulah dia .. Bukan aku je.. ada sorang rakan aku pon begitu gak.. Dia kata , sejak dia berblog .. blogger perempuanlaaahhh yang banyak bawak mulut .. Padahal blog dia bukan cerita apa apa sangat tapi bila berchatting , tu diaaa..

Sama gak dengan aku .. sejak aku mula berblog , aku kena attack ngan blogger perempuan jer .. Blogger lelaki ? Dalam kepala mereka bagaimana nak kasi trafik tinggi.. Tutorial blogging .. Dan camana nak tackle awek blogger ! Part ni hampeh !

Benarkan pendapat ini ?? Pengalaman korang camana lak ?? Benar atau tidak kenyataan ini ? Tolong jangan gunakan SAMA JE LELAKI PEREMPUAN ... Sila beri pendapat berdasarkan pengalaman anda atau rakan anda yang mana anda mengetahuinya ...

Terima kasih ... Malaysia Boleh !

Kejikah aku ? Atau dia yang tak reti ?

 

" Blogger tertipu dek segmen BEN ASHAARI ? "

Gulp.. tertelan air liur aku .. Aku terpandang satu mamat ni pakai jersey bolasepak pasukan luar negara dan terpampang satu logo produk yang amat kita kenali .. Jersey tu sah sah dia beli kat tepi jalan je memandangkan dia gunakan baju tu hanya untuk membuat kerja kerja kasar .. Wow.. bijak !

Segmen BEN ASHAARI ... Aku tak pernah mendabik dada langsung pasal blog aku .. Masih aku ingat lagi pertama kali aku buat segmen JELAJAH BLOG .. Perghh.. ramai gila kutuk !! Serius .. Sampai skang pon masih ada yang kutuk .. tak puashati .. kata aku dok makan trafik blogger terutamanya blogger baru ..

Segmen Jelajah Blog lak , diorng bantai aku kerana aku memandai mandai review blog orang .. Blog aku pon haprak ada hati nak review blog orang .. tu kata dia la .. Aku tersenyum je la.. Masa tu aku terfikir , sapa yang layak sebenarnya ? Dan persoalannya , aku ke yang gatal buat padahal itu atas permintaan blogger tersebut..

Jelajah Blog yang aku buat tu adalah satu segmen suaikenal blogger yang aku kenali dengan pembaca aku .. Sangat mudah .. Itu pon dipertikaikan .. Maka aku permudahkan lagi.. Sekadar copy paste pengenalan mengenai blogger tersebut .. Tu pon jadi isu gak.. Masalahnya ialah , aku buat , aku tak mintak pon balasan .. Kecuali mmg aku ada ajak tukar suka sama suka.. Tak nak tak pe ..

Dari situ bermula segala SEGMEN .. TUKAR SUKA SAMA SUKA .. dan WIN WIN SITUATION .. Tapi disbbkan ada yang fikir guna pala lutut , maka dia kata aku amik trafik blogger terutama blogger baru ..

Wahhh.. kaya aku siutt... tapi sekurang-kurangnya la kan , aku wat dengan idea aku sendiri .. Aku tak wat entri pasal artis , drama , filem dan tunggu orang google dengan harapan entri aku terkena makan umpan .. Dalam erti kata lain , aku bawa angin perubahan dalam dunia blog ini .. Dan skang ada gak blogger yang buat kan ? Maka kejikah mereka ? Tak ke sedar contest pon memerlukan para peserta berbuat demikian ? Nak join , sila beli produk .. baru leh menang..

Akai pon tarak ! Harap ada gelaran je .. Nasib baik aku hidu niat buruk 'ko' tu ..

BEN ASHAARI : CARI , GELEDAH DAN MENANG ( S1 )

imagePenaja rasmi segmen kali ini ... http://rizi-biz.com/

Bersedia ? Okehh .. Ini soalan harian ... Paling tepat dan pantas akan menang 2 jam promosi blognya di BEN ASHAARI.COM

Soalan Harian

Berdasarkan senarai di SINI , sila cari jawapannya ..

Soalan 1 a ) image Siapakah nama blogger ini ?

Cara nak hantar jawapan .. mudah jer .. Tinggalkan jawapan beserta url blog korang di ruangan komen entri ini .. Hanya yang paling pantas dan tepat akan menang .. Tutup , bila ada pemenang ..

Soalan Terkumpul untuk hadiah utama

Dan ini soalan 1 untuk kategori soalan terkumpul .. Sila simpan jawapan sehingga soalan ke 5

Soalan 1 ) Berikan 5 jenis produk yang dijual di dalam blog penaja ..

Itu saja...

Memalukan kaum !!

 

Serius .. aku lak rasa malu sebagai blogger ..

Bayangkan eh... kisah kita dijaja sana sini oleh mereka yang cuma mengambil kesempatan .. Kalau cam kita ni ( aku ngan korang la ) yang kecik kecik ni dijaja , sapa nak baca kan ? Tapi tetap la malu ..

Bagiamana pulak mereka yang sebelum ni pernah berjasa pada negara ? Mereka yang selama ini menghiburkan hati kita ? Aku amik contoh , Apek Senario .. Bila dia kena kantoi dek dadah .. pergh... kompang wehhh !! Dalam tv.. dalam suratkhabar .. dalam blog .. masing masing berlumba lumba memaparkan kisah mereka ..

Aib mereka.. Lupa jasa mereka yang pernah kasi kita ketawa berdekah dekah .. Terbaru .. Si penjaga gol tu haa.. Lupa ke korang pernah bersorak gembira kerana dia kita menang Piala Tiger yang diidam-idamkan tu sehingga dapat cuti sehari ?? Lupa ? Pastu yang buat g jaja cerita dia tak sudah sudah tu nape ? Yang kita dok baca tu sebelah pihak jer tau.. Tak ke punah hati dia ?? Tak ke dia rasa cam sia sia jer selama ni berkorban untuk rakyat Malaysia .. Bila ada isu panas skit pasal dia , TERBABOOOWWWW ... kasi kompang siang malam tak habis habis ..

Satu lagi kes artis tu ha ... lupa pulak aku nama dia .. Tak kisah la sapa pon.. Beria ria cerita ... Mmg best.. serius mmg best sebab ada je orang baca gossip ni.. Tapi tak pikir ker yang kita  ( blogger ) ni bukan kerja tukang sebar berita gossip gossip ni .. biar je media hiburan yang buat cerita ni ..

Aku , mungkin dulu pernah buat.. tapi bila tengok makin ramai dok berkompang pasal gossip yang mengaibkan mereka ni , jadi kesian sangat .. Terlupa langsung jasa mereka ..

Apa kes ?

200 blog diperlukan untuk contest ..

 

Ok .. memandangkan ramai nak aku teruskan contest tu , maka dengan ini aku nak buat la .. Aku akan mulakan petang ni dengan soalan pertama .. Ada 5 soalan kesemuanya .. 5 soalan bererti 5 hari .. satu hari satu soalan .. ok ?

Mula-mula , aku perlukan seberapa banyak blog yang mana para peserta akan meredah blog tersebut untuk mencari jawapan .. hehehe.. Cam cari harta karun la gitu ..

Hadiah pulak , korang boleh rujuk kat SINI .. Sila jangan nganga luas luas.. Baca betul betul.. ari tu ramai ingat aku nak bagi iphone.. Gila ke apa ? Baik aku jual jer dari bagi korang.. hahaha.. aku guwau jer.. tapi sila baca betul3 tau ...haa.. kang korang kata aku tipu lak ..

Ok.. memula aku nak blog blog yang sudi diredah untuk dijadikan panduan aku membuat soalan .. hehe.. kira nanti diorng pon akan redah gak blog korang .. Sapa untung ??? Haaaa...

Sila buat satu entri ..

  1. Letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT ! dan linkkan ke entri ni ...
  3. Tulis apa saja dalam tu.. Apa yang korang tulis , insyaAllah akan dijadikan soalan oleh aku ..
  4. Siap ? Tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini ..

Yang berminat , segera .. jam 3 petang ni ( 28/7/2011 ) .. aku tutup penyertaan ..

" Aku bakar jugak komputer ni karang ! "

 

"Sabar Ben . Sabar .. "

Dah berusia 5 tahun komputer yang aku pakai ni.. Yer , bersyukur.. aku tau tu .. tapi kalau asyik hang ... Bill Gates pon campak ke dinding pc ni ..

Format ? Hurm.. penat nak format.. nak backup segalanya pastu nak install segala software .. mau mau abis time keje baru selesai .. Grr.. geram nehh .. Tapikan ..

image

Bila mengenang zaman aku mula guna komputer yakni zaman guna DOS , aku patut bersyukur la .. Masakan tidak bang , komputer dulu .. mak aihhh...slow banget !! Udahlah kapasitinya kecil.. Internet ? Perrghh.. seingat aku , guna modem 33.6kbps dah cukup best.. pastu baru ada 56kpbs .. haaa... Yang sebelum sebelum tu tak pernah guna lagi ... hehee..

Haa.. ni satu cadangan .. Bagi mereka yang punya panas baran .. keje asik nak amuk satu Malaya .. apa kata cuba guna komputer ni pastu perbanyakkan istighfar.. InsyaAllah , pasangan anda akan sayang banget sama anda ..

" Aku ni pahal ?? "

" Aku buntu giler ! "

 

" Nak buat contest ke tak ? "

Tu yang sedang aku alami.. penaja hadiah ada .. aku pon dah kata nak buat tapi sedang berbelah bagi .. Bukan per , aku tau perasaan bila 'kalah' ... Bila kita rasa kita layak tapi tau tau ada yang lebih layak , kecewa teramat sangat ..

Aku tak nak perasaan aku ini , mereka alami jugak.. biarlah mereka merasai dari orang lain tapi bukan dari aku .. Tapi tak buat pon susah gak.. Yelah , rakan rakan tanya dah ..

Dan yang aku risaukan adalah aku tak adil .. hurm...  Aku nak bagi penaja yang pilih pemenang , sian lak kat dia kan ... huhu .. Grr.. Sapa kata mudah nak adil ?? Jerit ADIL ADIL  ADIL , boleh laa.. suruh bersikap adil ? Boleh ? ngan diri sendiri pon tak leh nak adil kan ?

Apa pendapat korang ? Nak teruskan ke tak ? Dan seperkara lagi pasal baju tu ,sapa sapa yang dah bayar tu .. sabar eh.. Penghantaran mula minggu depan .. kalau tak terima sehingga hari Rabu , sila hubungi pembekal baju tu.. okeh ? Sabar eh..

"Camana eh ? Nak buat ? "

KHAIRUL FAHMI - Lho jangan main main sama gue ya !!

 

Haaa.. ni amaran awal ni !! Semangat rakyat Malaysia aku tengok dah mengalahkan mereka yang nak g berperang .. Ni baru bolasepak.. Kalau perang betul betul , aku tak tau la camana kan ..

Jadi , wahai Incik Penjaga Gol .. saksikan video ini dulu yer dan fikir masak masak nanti sewaktu menjaga tiang gol kita tu .. Kang ada gak baling mercun dari tempat duduk penonton tu..

Tolong jgn wat gini !

Aku tak larat dah nak tunggu World Cup akan datang .. hahaha.. sekurang-kurangnya , bila berdepan dengan pencabar yang boleh makan lebih lagi cam Singapura yang berlagak tuuuu ( elee... tu pon sbb ada pemain import ) , kita berpeluang besar ..

Maaf sahabat dari Singapura.. ini perang psikologi jer .. hehe.. Kita tetap bersahabat.. Sekadar sukan jer .. Abis game , abis la kan .. Takda berdendam dendam pon.. kan kan ?

Tolong jangan buat begini !!!

 

Memula , aku nak ucapkan terima kasih pada si Katek kerana kerana telah terklik upgrade KELAB BLOGGER BEN ASHAARI yang mana telah memeriahkan lagi dunia blogger dengan kumpulan blogger yang boleh dikatakan besar di dalam group Blogger di Malaysia ni ..

image

Apa yang menariknya ? Masuk dan tengok sendiri ..  ok ok.. dah part tu .. part ni sebenarnya lama dah berlaku dan amat bahaya sekali ! Apakah itu ?

Printscreen perbualan dia FACEBOOK dan jadikan entri ! Bagi aku ini sangat tidak bermoral kecuali atas izin rakan rakan yang terlibat sama..

Bayangkan jika mereka sedang berborak mengenai isu panas , tetiba ada yang buat begitu ! Zaman sekarang ni sangat pantas .. sekejap je boleh tersebar .. Gamaknya sapa yang malu nanti ??

Maka hati-hatilah jika kita berchatting di FACEBOOK.. jangan sampai muka kita terpacak dalam blog blog yang gemarkan isu panas begini !

Lagi 3000 untuk 20,000 FOLLOWERS

 

image

Sasaran 20 ribu sebelum hujung tahun.. ni nak masuk bulan Ogos dah .. ada lagi 4 bulan.. Tercapaikah ?? hurmm.. hurm... Apakah lagi strategi selepas ini ??

Apa pun , malam ni .. aku benar benar gembira banget !! kenapa ? Satu ni , dah capai 17 ribu.. dan satu lagi ?? Selepas entri ni .. ehehhe ...

Terima kasihhhhhhhhhhhhhhh !!!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI