Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 29 Julai 2011

Entri kurang tapi trafik masih lebih 100k ..

 

Segmen pon dah kurang bulan ni .. aku cuba kurangkan segmen agar kurang dosa kawan kawan yang dok mengutuk segmen aku .. Tapi Ramadhan ni , heheh.. siap arr.. Banyak wooo idea aku untuk bersegmen nanti..

Ok , berbalik pada tajuk ... bulan Julai ni , aku test kurangkan entri .. berbanding dulu , sehari lebih dari 15 entri .. Skang ni aku guna satu formula kepuasan pembaca di blog aku .. Pagi 5 , petang 5 dan malam 5 .. jadi entri di blog aku tidak la membosankan je.. Ada perubahan dan cerita terbaru ..

image

Makin lama makin kurang tapi aku cuba letak entri entri yang simple tapi berinfo untuk pembaca blog ini .. Berkualiti atau tidak , mereka saja nilaikan .. Aku cuba yang terbaik dan akan memperbaiki dari masa ke semasa ..

imageIni adalah trafik yang mana aku perolehi untuk bulan Julai .. 125 ribu pembaca ... Yer , sikit .. aku tak gunakan Iframe dan buat entri entri SEO memanjang.. Aku utamakan soal hati aku bila membuat entri .. Dan alhamdulillah , masih ada pembaca yang menyukainya ..

Untuk Ramadhan , aku akan cuba perbanyakkan segmen dan kurangkan membebel .. ini adalah untuk mengelakkan pahala kita menjadi sia sia saja.. Jadi jika korang perasan aku 'terbabas' , sila tegur aku nanti yer ..

Dan satu lagi , ruang iklan dah dibuka untuk sewaan .. Terima kasih ..

Jangan kasi ANGRY BIRDS betul betul angry !!

 

Diambil dari  youtube.. rancangan dari tv Israel .. Sampai diorg sendiri terpengaruh dengan ANGRY BIRDS .. Nasib baik aku dah berenti main game ni.. huhu ..

Tapi serius lawak la.. aku bantai ketawa bila layan video ni.. cuma bahasa dia kasar .. Malangnya , tak  sesuai untuk kanak kanak langsung ... Grr..

"Sh*t !!! Sh*t !!"

 

"Arghhh... Najis !! Najiss !! Najiss ( setelah diterjemahkan ) .. "

imageiklan sat - http://www.firzaraexclusive.com/ 

 

Ringan gila mulut aku skang melafazkannya .. Terlupa !! Dulu bukan itu jadi sebutan aku .. tapi bila tonton kat tv , maka terjebak aku ... Haih...

Sepatutnya yang disebut adalah YA ALLAH , SUBHANALLAH , MASYAALLAH , dan sebagaimana yang diajar dalam agama kita .. Tapi pengaruh tv... Tak boleh salahkan tv gak.. ni gara gara kelekaan aku ..

Hurm.. harapnya pasni aku tak ulang dah la dok ulang perkataan yang tak memberi aku pahala tu .. Haih ..

" Oh pocot ! Tujut tauu tengok bloggers skang ni !! "

 

" Alaa... tujut danish tauuu ! "

Hah ?? Tujut ? Aku dok pikiaq.. sapa pulak yang ajar anak buah aku ni  bahasa Mongolia Selatan ? Puas aku dok pk.. apakah maksud TUJUT tu ???

Owh la laa ... TUJUT... adik kepada kepada TANJAT rupanya ... Adeh.. macam macam la budak kecik skang ni .. pelatnya lebih best dari aku punya pelat dulu.. Nak kata Jerman , mak aku tidak .. Nak kata Afrika , jauh sekali.. last last iyakan je mak aku .. huhu..

Sebenarnya aku ada terima banyak komplen dari rakan rakan blogger skang ni ...  Aku tanya la , kenapa ? Yerlah .. bayangkan gini eh ..

Mula-mula buat blog ...

image

Skang ...  kononnya la ..

imagePadahal ??? Tu korang tafsir la sendiri ... Bagi aku , blogger ni satu komuniti yang besar .. Kalau rasa diri tu bagus sangat , haaaa... mmg sesuai g lepak ngan otai otai .. Masa tu baru tau , langit tinggi ke rendah ..

Otai ?? Sapa otai ?? Eh.. kata popular lagi terkenal .. trafik pon ribu ribu lemon setiap minit..  Mesti kenal punya .. Ke otai yang kenal 'ko' ??

Pemenang Cari ,Geledah dan Menang ( S2 )

 

image

http://cthaslinda.blogspot.com

Paling pantas ... soalan kul 2 keluar.. 2.14 minit dia dah hantar jawapan.. Tepat dan pantas !

2 jam promosi blognya ..  :)

Gambar kuntilanak ( pontianak ) ditangkap ..Benarkah ?

 

image

Info mengenai gambar ni aku baca di suratkhabar Kosmo , hari ini .. Samada benar atau tidak.. percaya atau tidak... terpulang.. Aku ? Terang terang dalam Al-Quran bahawa syaitan itu wujud.. Cuma samada ini gambar di superimpose atau tidak , tu korang leh baca kat SINI ..

Seksinya akak !! Seksanya sayaaa !!

 

"Warghh... seksinya akak !! "

Di depan aku , ada seorang perempuan muda yang mana dia merupakan kakitangan sebuah syarikat pengangkutan terkemuka negara...  Perghh ..

Nape pergh ?? Gila seks ke aku nih ? Mana mana lelaki yang berada belakang dia pasti akan kata gitu.. Perghhh .. Bukan Astagfirullah al a'zim... Tapi lepas PERGH tu baru istighfar banyak banyak.. cuci mata dulu.. hahaha.. menda free .. sapa suruh bagi kan ?

Perempuan tu pakai uniform yang mana aku rasa boleh bikin atuk yang tak larat jalan mampu berlari selaju Safee Sali ..  Haa.. faham kan ? Bila jalan , boleh kira langkah dia satu satu .. Ketat banget skirt dia weh .. hehe ..

Baju ? Tang baju ni satu hal... Baju putih.. ikut body.. Mungkin dia saja tempah gitu atau mmg takde size atau pon dia semakin membesar...

Baju dia putih dan dia pakai pakai bra color hitam.. Terang terang itam .. berdiri jauh pon leh nampak dah dia guna bra hitam ... Apakah mksudnya itu ?

" Eh.. lantak dia laa.. badan dia.. bra dia .. suka hati la warna apa dia nak pakai kan ? "

Yelah.. aku pon tak nak amik tau .. Tapi nak tanya satu je la.. dok kumpul dosa ke ??? Tu je aku nak tanya .. Kalau dapat pahala , aku pon nak pakai gak satu ! Ada member suggest aku pakai bra gak ni...

Lalalala..

BEN ASHAARI : Cari,Geledah dan Menang ( S2 )

 

image Penaja rasmi segmen kali ini ... http://rizi-biz.com/

Bersedia ? Okehh .. Ini soalan harian ... Paling tepat dan pantas akan menang 2 jam promosi blognya di BEN ASHAARI.COM

Soalan Harian

Berdasarkan senarai di SINI , sila cari jawapannya ..

" IM NOT PERFECT  "

Cara nak hantar jawapan .. mudah jer .. Tinggalkan jawapan beserta url blog korang di ruangan komen entri ini .. Hanya yang paling pantas dan tepat akan menang .. Tutup , bila ada pemenang .. Hadiah , 2 jam promosi blog anda ..

Soalan Terkumpul untuk hadiah utama  ( Soalan 2 )

Dan ini soalan 2 untuk kategori soalan terkumpul .. Sila simpan jawapan sehingga soalan ke 5

Soalan 2 ) Berikan cara pembayaran yang boleh dilakukan sewaktu membeli produk di blog penaja ..

Itu saja...

Soalan terkumpul ( soalan 1 ) rujuk SINI

Butakah aku atau dunia fesyen semakin ketandusan idea ?

" Huk aloh .. tu anak dara sapa tu ? Macam tiang lampu dipakaikan lampu lip lap di hari raya jer .. "

Kan dah dapat dosa.. ngumpattt jer dalam hati .. nak suruh aku tutup mata , susah .. yelah , mau gak aku langgar org kan ?

Tu bab fesyen .. tak kira la bertudung atau tidak .. kalau boleh saratkan dengan hiasan , kasi sarat ! Baru nampak elegan dan jelita .. kan kan ?

Bab pakaian ? Huih .. serius.. mintak ampun mintak maaf .. bukan mengutuk bukan mengeji tapi itulah hakikat di depan mata .. pakai sendat selagi boleh .. aku sendiri malu lalu pegang lemak di kiri kanan pinggang aku .. camana diorg leh tak kisah dan tak malu bila lemak mereka menjadi tontonan umum terutama lelaki ... cam aku ni.. hehe..

Bukan menghina .. bg mereka yg sememangnya dah berisi tu tp pakai sopan takper la .. ni yg bergaya ala ala model eropah yg tak pakai baju dlm tu .. kira konon kering lagu tu la eh ? Eh ?

Kalau rasa badan tu cantik , simpan .. kasi tunjuk kat suami.. buat tiger show sekali..sah sah suami sayang giler punyalahh..huhu..

Harap Ramadhan ni bawa perubahan buat kita semua dan utk selamanya...
Published with Blogger-droid v1.7.2

Hadiah DAPUR TANPA SEMPADAN pada BEN ASHAARI tahun lepas ..

 

image

Biskut raya ni Mat Gebu buat khas untuk aku dan wife.. Diberi nama BENZILA LOVES COOKIES .. ehehe.. Sedap woooo.. Dia buat untuk aku tahun lepas .. Siap pos lagi okeh ! Nak tau sejarah dan resepinya ? Meh baca kat SINI

Terima kasih MAT GEBU... Dan selamat ulangtahun buat DAPUR TANPA SEMPADAN yang ke .. 4 .. hehehehe ...

www.tiffinbiru.com

Erl lewat ? Hari ini dalam sejarah ?

Hujan lebat .. Erl merajuk ..gara gara kekalahan pasukan Malaysiakah ?

Ops .. kenapa aku naik erl pagi ni ? Hurm .. aku cuti hari ni .. Plan nak lepak kat rumah org tua aku .. nak sesekeh dua anak buah aku .. hehe.. tetiba rakan pejabat mintak tolong .. mintak tolong aku g ke opis lama untuk bukak slide projektor yg terlupa nk di bukak di bilik meeting .. berpuluh ribu gak tu woo.. nak kata tak leh , mana boleh .. sbb bab ICT mmg part aku .. maka korbanlah masa cuti aku jap untuk ke sana .. hehe..

Erl dah sampai .. tapi aku lepaskan.. awal sangat nak naik .. Hurm .. teringat sesuatu mengenai dunia blog ni .. walaupun sekadar blog , perangai busuk hati tu mmg tak boleh buang kan ? Tak boleh tgk org lebih . Apakah dia rasa dia lebih hebat dari semua org ?

Perkara perkara begini membuatkan aku lebih kuat untuk berusaha lebih lebih lagi bila mereka mengatakan blog aku ni kosong semata...

Apa boleh buat .. senyum jelah kan ? Aku ngan dia tak sama .. biar dia dengan hati dia yang sakit itu dan aku akan terus mendayung ke hadapan ..melawan apa saja halangan dan dugaan yg datang ...
Published with Blogger-droid v1.7.2

" Kenapa saya tak leh add awak eh ?? "

 

image Pernah jumpa ni kan ?? kan ? Aku tau.. pernah punya .. Sat ...satttt... Sebelum tu , aku nak bagitau .. ni bukan SEGMEN yer .. ni entri biasa biasa je tauuuu... hehehe.. ada yang nampak entri SEGMEN je baru nak masuk.. Pastu kutuk kutuk .. hehehe...

OK sambung .. Kebelakangan ni ramai psiko dalam FACEBOOK.. serius.. guna pic orang lain pastu add kita .. eh.. add awak awak semua laa.. haaa..

Jadi hari tu , aku perasan ada sorang kawan aku ni , bagi tips bagaimana nak accept mereka yang tak dikenali add kita .. hehhe.. G tengok mutual friends dia .. Kalau ada yang kita kenali , ramai .. terima lah.. kalau tengok pelik jer.. hehehe.. tak reti reti ke ??

Aku antara mereka yang suka add mereka yang aku tak kenali dalam FB ni .. Tujuan aku cuma nak ramaikan lagi ahli majlis rakan rakan maya.. Mana la tau kot kot kita ada kabel atau network kat mana mana kan ? Alhamdulillah , aku diterima 90% .. ada yang menolak dengan baik.. hanya terima rakan rakan je.. hehe..tak pe.. aku faham..

Apa pon , tak kira laki atau perempuan , sila hati hati.. kalau laki , gay ramai wooo.. kalau perempuan , dua dua kena perhatikan.. hehehe.. okeh ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI