Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Ogos 2011

Bila BEN ASHAARI.COM tersenarai TOP 10 BLOG di Malaysia ?

 

Ini adalah ranking top 10 blog bahasa Malaysia berdasarkan maklumat daripada Alexa untuk trafik dari Malaysia.

  1. Denaihati (Global 30185, Malaysia 99)
  2. Ben Ashaari (Global 38229, Malaysia 189)
  3. Kujie  (Global 50979, Malaysia 231)
  4. Puan Bee  (Global 55094, Malaysia 232)
  5. Cik Epal  (Global 47198, Malaysia 252)
  6. Wan Cikgu Muzik  (Global 77159, Malaysia 259)
  7. blog.ariff  (Global 60646, Malaysia 282)
  8. Faizal Fredley (Global 62683, Malaysia 332)
  9. Yanmie Online  (Global 85571, Malaysia 364)
  10. ! Erti Kehidupan  (Global 86433, Malaysia 374)

Sumber : Ariffshah

 

Dan satu lagi ... Atas usaha rakan blogger , Denaihati membuat satu projek 5 blog yang paling kerap dilawati 2011 , maka inilah keputusannya ..

5 blog paling kerap dilawati oleh rakan blogger, nak tengok update pertama sila ke @ link. 9 blog ini disenaraikan berdasarkan jumlah paling banyak dilawati mengikut pilihan 117 rakan  blogger Malaysia dan Indonesia.

1. Benashaari.com (28)

2. Ariffshah.com (14) dan Kujie2.com (14)

3. Amanz.my (10) dan Redmummy.com(10)

4. Eyriqazz.com (9) dan Nisamenaip.blogspot.com (9)

5. Honeykoyuki.blogspot.com (8) dan Kupukupukecik.blogspot.com (8)

Sumber : Denaihati

 

Terima kasih Ariff dan Denaihati .. Setahun yang dulu , aku kerap lihat ranking rangking ni di blog blog otai ..  Teringin aku nak berada di dalam ranking tu .. Huuhuh.. Alhamdulillah , tak lama kemudian , blog aku mula tersenarai.. Terasa sangat berbaloi walaupun tidak menjanjikan kekayaan tetapi bukti bahawa usaha membawa kejayaan ..

Aku boleh.. Korang lagi boleh !

Design T-Shirt baru KELAB BLOGGER ?

 

imageAmacam ??? Okeh tak ? Taruk logo skit .. nama .. perghhh...

Confirm batal puasa !

 

imageMuhahahah.. samada terasa masin lalu muntah atau paling tidak pon koma 3 minggu dengan bantuan pernafasan ! Muhahaha ..

Siaran ASTRO tergendala bila ribut taufan melanda !!

DSC_0480 Serius ... cuba tengok ..

Hujan yang sampai mencabutkan segala pokok kat luar rumah aku menyebabkan siaran ASTRO tergendala untuk jangka masa yang amat singkat.. tak sempat nak kentut , dah ok balik ..

Korang percaya ?? Caitt .. Baru hujan skit , dah terus jadi cam tu !! Apa guna channel berpuluh ribu .. tapi bila hujan , layan satu channel iaitu channel SERVICES CURRENTLY NOT AVAILABLE .. Yang ni tak payah bayar tapi kita la yang rugi ! Patut tuntut ganti rugi ni .. Best part mengenai ASTRO ni , korang leh tengok drama/filem yang sama berulangkali sampai sembelit ! Haa... tak perlu risau jika terlepas ...

Oh ya... pastu aku try bukak HyppTv...

DSC_0483

Comel la pulok ... Hehehe.. Beza antara kedua ni , satu guna angin satu guna urat ! Bila hujan , angin out of service tapi urat tetap mantap !

Faham tak ? Hurm... ASTRO menunggu masa je nak ditutup.. Notis sebulan ..

Pemenang TEKA dan MENANG RAMADHAN

 

Muhahahaha... bijak bijak.. Jawapan yang tepat dan pantas ... KAD RAYA YANG BERWARNA HITAM ITU ... Dan yang kepantasan menjawab itu milik .... siapakah ???

image

atau yang dibawah inikah ?

image

Malangnya aku nak yang paling pantas dan pemenangnya adalah >

http://bit.ly/oNmP6W

" Baru aku puashati giler !! "

 

Serius ... lepas diorg pasang ari tu kat rumah aku , cuma mampu menikmati kelancarannya cuma seketika saja .. Pastu ? Hari hari aku garu kepala aku .. Mau rasa cam nak hempuk kepala ke sofa aku yang lembut tu.. Heheh..

Sampai la satu tika tu , aku dah tak mampu menahan kegeraman lalu aku telefon UNIFI , untuk mintak bantuan teknikal .. Suka sangat disconnect .. Geram betul aku ..

Maka telefon la aku .. tunggu lebih 10 minit baru dijawab.. Sabar je la no .. Pastu dia mintak details.. aku pon bagi je laa... Kemudian dia suruh aku check itu ini dan sebagainyalah namun lain pulak jadinya ..

Aku call guna telefon UNIFI .. dia suruh aku tarik power kat belakang modem tu.. aku pon tarik la.. bila tarik , terputus la talian !! Waaaaarghhh.. Geram !!!

Last last aku cuba sendiri.. Hampeh.. apa pon tak jadi .. Malam tu aku guna hp aku je online .. Nasib baik HTC aku ni leh dijadikan router .. huhu.. lega la..

Esoknya aku call guna hp aku.. Call tol free .. Kononnyalaaah .. Sekali kredit dipotong gak.. ceh.. abis tinggak 45 sen ! Baru reload lak tu.. Nasib baik dapat disettlekan internet tu tapi telefon tak leh settle..

Maka , bantuan teknikal akan dihantar nanti menurut kata mamat yang jawab telefon tu.. Esok tengahari.. Time aku keje lak tu.. Nasib baik rumah sekangkang kentut jer .. Jadi boleh la lari balik jap time lunch tu ..

Maka datanglah teknikal staff UNIFI keesokkan harinya .. Dia datang check.. rupanya ada kabel tercabut.. Chait.. Tapi aku amik kesempatan tu dengan bertanyakan masalah wifi yang selalu terputus tu..

Dia tengok , pastu dia tau dah apa masalahnya .. Dia kata router yang TM punya tu tak sync dengan Vista n XP .. kalau ngan windows 7 , cun jer.. Patut ler..

Maka dia tukar dengan yang baru ...  tu yang tengah tuuu..

DSC_0475 Lepas tu .. Alhamdulillahh.. sakit kepala aku terus hilang.. rambut aku tak gugur lagi dah ... sofa aku tidak lagi aku gigit ! huhu...

TERIMA KASIH UNIFI ...

Teka dan Menang : Ramadhan 2

 

OK.. semalam punya dah settle.. skang kita test power kepantasan mereka yang berminat nak dipromosi blognya .. Tak kira blogger baru ke lama ke , nak join .. dipersilakan ...

 

IMAG0428OK... tengok gambar kat atas ... Jeng jeng jeng.. Korang rasa rasa la kan... keratan gambar ni mewakili apa ??? Jawapan dia , korang leh cari kat gambar di bawah ni .. Hehehe..

 DSC_0473Pemenang akan dinilai melalui paling tepat dan pantas .. Keputusan adalah mutamad.. Jangan risau , takde belas kasihan punya .. Sebarang surat menyurat atau entri bantahan tidak akan dilayan ..

Berminat nak menjawab ? Cam biasa , sila hantar borang dalam bentuk entri .. Jawapan perlu disertakan sewaktu meninggalkan komen dan BUKANNYA di dalam entri... ok ?

Jom... Sila buat satu entri ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk ,  BEN ASHAARI AJAK TEKA DAN MENANG dan linkkan ke entri ini ..

Tu jer .. Tinggalkan url entri korang dan jawapan di ruangan komen .. Sekian.. Selamat meneka .. Hadiah , 2 jam promosi ... Tqqq...

Pemenang Trafik Blog Free !

 

image

http://iejjahygmnulis.blogspot.com

Tahniah.. Mulai hari ni , aku nak wat contest simple ginilah.. Cari dan menang. kan ? Jadi untuk pemenang kali ni , 2 jam promosi blognya dia entri utama ... Huhu..

" Gila jahat diorang !! "

 

Hujan emas di negara orang .. Hujang .. Hujang lak.. sasul ganu sat.. Hujan batu di negara kita .. Baik negara orang kan ? Bila dah abis hujan tu , balik la negara kita balik kan ? Bijak tak ? Muhahah...

Ok.. ni isu kat London tu.. Haih.. Tu la.. Suka sangat merusuh .. ni la jadinya bila ada malaun amik kesempatan !! Jahat gila !! Sasaran kedai kedai dan warga asing .. Grrr... Mmg dasar penyangak !

Tapi kesalnya , isu cam ni pon ada gak malaun nak politikkan .. haih... Tak kena kat batang hidung sendiri ...

Video Asyarf Haziq Rosli yang cedera di serang di London

 

LONDON: Paparan di Internet yang menunjukkan pelajar Malaysia, Asyraf Haziq Rosli, diserang dan dirompak dalam rusuhan di sini, telah mendorong penduduk keturunan Asia untuk bersiap sedia mempertahankan diri dan harta sendiri.

imageimage

Ketika rusuhan itu merebak, ramai penduduk khusus beragama Islam dan Sikh mengambil langkah berjaga-jaga bagi melindungi nyawa, harta benda dan juga tempat ibadat masing-masing.

Tiga lelaki berketurunan Pakistan terbunuh akibat dilanggar sebuah kereta yang dipandu seorang perusuh yang kemudiannya diberkas oleh polis.

Sambung > BHARIAN

" Tua sudah aku rupanya .. "

 

Promosi - Rebat RM225 hingga RM4500

Baru sampai opis.. lewat ? Cukup cukup masa je kot.. Tiada lagi cerita lrt .. tiada lagi cerita erl.. tiada lagi cerita jalan kaki .. tiada lagi cerita events di Pwtc .. Apa yang ada cuma cerita bangun pagi pastu gosok gigi.. tu je la aku boleh bagi.. Eceh , cam pantun 18 kerat aku beri.. warghhh.. pantun lagi.. hihihi..

Cam biasa , sampai opis , netbook aku , dipasang kat sebelah .. mmg nak khusus untuk update blog aku jer .. Tamo kaco pc.. jadi berat nanti...

Keluarkan netbook... charger ..kabel usb hp .. On .. duduk.. tarik nafas.. Datang CC , bertanya khabar.. Pastu on pc .. Amik beg , belek belek dalam tu ..

" Ya Allah !! Aku lupa bawak charger lak.. abis jugak bateri netbook n hp aku ni kang .. Tak pe la , kang lunch nak balik rumah lak.. Tapi bukan ke aku dah masukkan dalam beg tadi ? Takkan aku mamai kot ?? Iskhh... Teruk betul aku ni.. Menda camtu pon aku boleh lupa .. " Bisik hati kecik aku ..

Hurm.. aku tak puashati.. aku belek belek bawah meja.. Huk alohh...Aku dah keluarkan tadi rupanya ! Sah ... sah !! Banyak sangat aku makan semut ni !

Nak trafik free wahai blogger baru ? Jom..

 

Sapa blogger baru ? Yang baru buat blog la... adoiii.. tu pun nak tanya.. hahaha.. ok ok.. Senang jer.. Aku nak buat kuiz gila tengah malam ni .. Sapa dapat teka dengan tepat dan pantas , esok blognya akan dipromosi selama 2 jam ( sticky post ) ... Amacam ? Best trafik skang ni.. hehehe ..

Camana ? Mudah jer..

IMAG0426Perhatikan gambar ni.. Ok.. Dah ?

IMAG0425

Ok.. gambar ni takde kaitan dengan gambar diatas.. ni selingan je.. Kesian kan kucing ni ? Esok nak beli frieskies untuk diorg.. belanja diorng .. huhu.. Cerita pasal kucing ni , klik sini ..

IMAG0427

Hehe.. inilah soalannya.. Berdasarkan gambar no 1 tu , cuba teka , yang mana satukah gambar tu sebenarnya di antara alatan senaman  di dalam gambar ini ?

Faham tak ? Bagus.. faham pon.. Tak faham ? Gi tidur.. esok fahamkan.. hehehe .. OK.. kalau dah jumpa , mari menjawabnya ... Cam biasa , buat entri dulu .. Cam hantar borang la.. mana boleh main angkat tangan je kan ..

  1. Buat entri .. letak header Ben Ashaari Blog
  2. Tajuk : Ben tanya nak trafik free esok tak ? dan linkkan ke entri ini ..
  3. Dah ? Tinggalkan url entri korang beserta jawapan di ruangan komen ini..

Sapa paling tepat dan pantas menjawabnya , dikira pemenang .. Tak buat entri , takde makna ! OK ? Tutup bila ada pemenang.. Ok.. mulakan , SEKARANG !!

" Alamak.. satu kebetulankah ??? Oh tidak !! "

 

Maaf.. mungkin korang bosan dengan cerita aku ni.. Harap jangan menyumpah seranah .. Tak suka , klik close je yer .. Terima kasih ..

Sebelum Ramadhan ari tu , aku suka layan lagu Rabiatul Adawiyah yang dinyanyikan oleh kumpulan In Team .. Entah kenapa tetiba aku suka benar layan lagu tu ..

Pagi tadi , di klinik Dr.Hamid .. aku terdengar salah seorang kakitangan klinik tersebut memanggil nama ADAWIYAH.. Lantas aku cakap kat wife , sedap nama tu ... tapi orangnya , tak setara nama tu.. huhu.. Bukan tak cantik tapi seksi banget.. huhu..Tak berani ngumpat lebih..

Dan aku entah malam ni , aku terfikir semula nama tu.. sedap nama tu kan ? ADAWIYAH .. huhu.. Tamo pikir lebih lebih.. Tak berani .. namun aku tak nak fikir negatif.. jauhkan perasaan tu..

Sambil tu , aku bukak akaun FACEBOOK aku yang terbaru , BEN ASHAARI JR ... Dan ternampak ada orang add aku .. aku klik ... bukak dan tengok ...

image

image

Apakah ???? Huhu... Sedap nama tu kan ? RABIATUL ADAWIYAH ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI