Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 14 Ogos 2011

Oh , Aku dan Dia ..

 

AKU .. " Arghh.. bosannya .. esok nak keje .."

DIA .. " Haih... bestknya kalau ada keje .. "

AKU .. " Laa.. setengah bulan je bonus ? Mana aci camni ! "

DIA .. " Bestnya diorg dapat bonus.. Aku dapat sikit pon ok dah.. boleh bagi kat mak bapak aku .. "

AKU .. " Pergh.. diorng tukar kereta ..Kereta aku baru 3 tahun.. Tukar ke besar skit pon ok gak ni.. Biar bergaya skit raya ni kan ? "

DIA .. " Nak tukar tayar motor ni , duit lagi.. Gaji pon tak dapat lagi .. Raya makin hampir dah ni .. Haih..

AKU .. " Adoi..bestnya tengok budak budak tu bercinta.. ke hulu ke hilir dengan awek diorng ... Aku memanjang ngan anak anak aku je.. Haih..bila la nak dapat rasa bujang kembali .. "

DIA .. " Haih.. tak larat dah aku nak berdating.. dosa menimbun.. duit makin abis.. Kalau dah kawin kan senang .. tak pening bab dosa maksiat nih ... hurm... "

Macam macam ... Ada yang lafaz syukur tapi tak bersyukur sebenarnya .. Ada yang syukur tapi takat syukur je.. Tiada lagi usaha dan sekadar berharap saja ..

Yess !! Tahniah Datuk Lee Chong Wei !!

 

Perghhhhhh.. akhirnyaa.. Apa yang Lee Chong Wei impikan menjadi kenyataan .. Berjaya menewaskan Lin Dan dalam pertarungan yang sungguh sengih .. 3 set yang sangat mendebarkan ..

Aku terkelip kelip tengok.. Tekanan darah naik turun naik turun .. Jantung tidak mampu bertahan lagi.. Hanya menunggu masa untuk aku menjerit .. Menjerit kegembiraan ...

Dan akhirnya , aku menjerit jugak !! Yearghhhhhhhhh.. Datuk Lee Chong Wei bergelar Juara Dunia !! Rakyat Malaysia Boleh ! Berkumandang lagu Negaraku di Wembley , London .. Bangga sehh ..

"Bang , bangun.. nak abis dah tuu... " ..

" Hah ?? Bukan dah menang ke ?? Aiseyman .. Tertidur rupanya .. Cait.. Camana leh tertidur sambil layan badminton neh !! Ni gara-gara nasi kerabu 3 pinggan la neh .. "

Dan akhirnya , segalanya menjadi kenyataan.. Sekali lagi Chong Wei pulang hampa.. Sekali lagi rakyat Malaysia terpaksa menunggu lagi.. Tapi tak pe la , menang atau kalah adalah adat .. Yang penting adalah semangat juang.. Berpeluh jugak Lin Dan nak menang ngan Chong Wei .. kan ?

Jangan menangis Chong Wei .. Anda tetap lagenda ! Olimpik sasaran selepas ini ...

Contest : Teka Dan Menang Ramadhan 3

Yeargh.. sekali lagi contest malam ni ... Pemenang akan dipromosi blognya selama 2 jam ... Berminat ? Senang sangat ... huhu..

IMAG0440

Soalan : Berdasarkan keratan muka surat diatas , cuba teka dari buku manakah ianya diambil ? Rujuk gambar di bawah ni ..

IMAG0441

Amacam ? Senang je kan ? Hanya dibenarkan menjawab sekali saja yer .. hehehe.. Cara nak jawab , mudah jer .. Buat satu entri sbg tanda penghantaran borang .. Cam biasa la kan .. Kalau takat jawab kosong gitu , ramai la main teka jer kan ? Heh..

Ok.. jom hantar jawapan .. Sediakan entri ..

  1. Letak header benashaari.com
  2. Tajuk : Ben ajak teka lagi dan linkkan ke entri ini ..
  3. Dah dapat buku mana ? OK .. Tinggalkan jawapan dan url entri korang di ruangan komen entri ini..

Pemenang dikira paling pantas dan paling tepat .. Bila dah ada pemenang , ruangan komen ini ditutup.. itu bermakna , tak perlu hantar dah ... Sekali lagi , seorang hanya boleh jawab sekali saja .. Ok . Selamat mencuba ..

Seminggu berlalu ibarat pengemis ..

Huhu.. sian kereta aku .. lama tak mandi dia.. Sejak balik dari Teluk Intan minggu lepas, dengan debu , dengan berlumpur .. akhirnya merasa jugak berspa dan dimassage dek mat bangla .. huhu..

Harap aku ? Takleh ..alergic .. lalala..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bila jari ngan cincin disatukan..

Adeh .. apakah benar ? Aku ? Aku ? Tak boleh aku terimah hakikat ini... Tidaaaaaakkkkkk...

Nak g bazaar .. Beli ayam panggang .. sekoq... Aku punya okeh !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Aku takkan join contest di dunia maya ni lagi ?

 

Ada rakan blogger tanya aku ... " Kenapa aku tak join contest dah skang ni ? Banyak menawarkan hadiah besar-besar ! "  .. Bila membaca pertanyaannya tu , aku tersenyum jer ..

Memaang best ! Senang sangat nak dapatkan undian dari rakan rakan di dunia maya ni .. tapi kenapa aku tak nak join dh sejak DIGI WWWOW tu ? Apakah aku takut akan kekalahan ? Aku tak leh kecewa ?

Jawapan aku mudah saja .. Contoh , aku join contest gambar permandangan .. Kemudian , gambar yang paling popular akan menang berdasarkan undian LIKE paling tinggi .. Maka aku amik gambar pokok belakang rumah aku ..

Kemudian aku 'paksa' secara halus rakan rakan menyokong dan mempromote aku .. Dalam pada masa yang sama , ada peserta yang menghasilkan gambar yang cukup cantik tetapi tidak punya ramai kenalan dalam dunia maya ni ..

Sapa yang akan menang ? Bagaimana dengan 'si dia ' yang layak menang tu tapi kecewa ? Aku pasti akan menjerit , YES ! YES ! YES ! Tapi layakkan aku menang ??

Contest yang lepas membuka mata aku untuk menjadikan aku seorang blogger yang sebenar-benarnya blogger .. Bukan sekadar untuk menang atau popular di dunia maya ini .. Biarlah aku rugi beribu ringgit tapi aku berusaha menjadi manusia yang berbakti di dunia maya ini sebab aku tak mampu berbakti di dunia realiti ..InsyaAllah ..

Kalau diubah cara pengundiannya , mungkin aku akan join .. :)

KELAB BLOGGER tidak aktif ? Mengapa ?

 

image

Klik SINI untuk join KELAB BLOGGER-BEN ASHAARI

Mula-mula aku nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang telah sudi mensedekahkan pahala mereka kepada aku dengan bercerita kisah-kisah aku di laman sosial tak kira FB atau Twitter mahupun blog .. Semoga Allah merahmati anda ..

Ok.. tutup isu itu .. Nak tanya , korang pernah masuk KELAB BLOGGER - BEN ASHAARI tak ? Kalau pernah , mesti pelik kan ? Kenapa group tu tak aktif ? Kan kan ?

Berdasarkan kepada pemerhatian aku la , bila sesebuah group jadi aktif maka ahlinya pon jadi hyper aktif.. Bila dah terlalu aktif begitu , kesan yang aku nampak ialah , SYOK SENDIRI .. Masalah tu ..

Promosi terkini ~ SHAWL BALKIS , MARIA dan HAWA

" Kenapa tak buat kumpulan diskusi ? Boleh berbincang pelbagai topik " Ni satu hal lagi.. Masa ni , hero akan banyak muncul .. Bagus sebenarnya 'majlis' diskusi ni tapi akan ada 'mereka' yang tidak puashati bila pendapat mereka dinafikan .. Maka , akan tertubuhlah satu puak yang tidak berpuashati.. Pastu ?? Mula la kutuk mengutuk .. Mmg takkan dapat puaskan hati semua orang tapi kalau boleh , kita elakkan .. Tu pendapat aku je ..

Jadi , dengan KELAB BLOGGER - BEN ASHAARI ni , mereka boleh ping , FOLLOW mana mana blog yang mereka minat , dan juga berborak secara ringan .. Tidak ada hero atau heroin dalam tu .. Malah beberapa admin sampingan dilantik yang mana tugasnya cukup mudah iaitu approve mereka yang nak join .. Tidak sama sekali akan ganggu para blogger berborak di dlm group itu ..

Bila dibiarkan begini , alhamdulillah .. mereka tau menjaga 'diri' masing masing.. Aku tak pernah nampak pertelingkahan di dalam tu sebagaimana aku selalu lihat di group yang terkenal dengan blogger-bloggernya yang top ..

Kita berblog , sekadar mencari kenalan dan juga mencari peluang peluang rangkaian yang ada untuk masa depan .. Bukan glamer atau nak jadi retis ... Segalany terletak di hujung jari korang sendiri untuk menentukan arah haluan blog korang ..

Lupa lak .. dah join segmen ari ni ?? Nak join cepat sebelum tutup jam 6 petang ni ..Klik SINI..

SEGMEN : Blog saya best tak ?

 

AMARAN !!  Menyampah dengan segmen ? Sat nak pikiaq .... Ada aku kisah ??? Sila kisahkan hati dan mulut kita masing masing.. Jangan lupa ni Ramadhan yer.. TUTUP BILA CUKUP 200 BLOG

SHOPPING sat eh ?  Terbaru !! Klik SINI

OK.. Segmen ni santai jer.. Sekadar menanyakan pada rakan rakan blogger yang join segmen ni sambil sambil mencari kenalan baru .. Ok ?

Untuk sekalian kalinya , aku akan senaraikan kat entri ini , mereka yang join segmen ni yer .. Jadi , senantisalah update di entri ni yer untuk menambah kenalan korang ..

Mula ? Jom ...

  1. Buat satu entri ,letak header blog BENASHAARI.COM
  2. Tajuk , BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?
  3. Tu je.. Tinggalkan url entri korang kat ruang entri ni .. Sekali je tau ! jangan tinggalkan berkali kali.. Tolong yer .. TQqqq...

Nak dapat rakan blogger , korang kena cari mereka ! Mereka takkan datang kalau tak 'dijemput' ! Dan diorang takkan datang kalau memanjang dok lepak atas meja sambil main dam dan mengumpat tentang kejayaan orang lain ... okeh ?

 

Senarai Blog :

  1. http://hanyzhamhadny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  2. http://ilagula.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  3. http://ilagula.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  4. http://tasyatushi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  5. http://belogwanaeiskay.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-belog-saya-best-tak.html

  6. http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  7. http://ibugebu81080.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  8. http://secretwordfromheart.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  9. http://izyannadira.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  10. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  11. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  12. http://mhzmc.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  13. http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  14. http://www.nizamijam.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  15. http://ubibadok.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  16. http://workaholic46.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  17. http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  18. http://gen2merah.blogspot.com/2011/08/segmen-blog-saya-best-tak.html

  19. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  20. http://depalma-sp.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  21. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  22. http://run-awayy2112.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  23. http://sayasukamalek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  24. http://mindakhayalan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  25. http://mrbaiz.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  26. http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  27. http://lurvemycadbury.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  28. http://missdynda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  29. http://maszull.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  30. http://aidasyafiqa.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  31. http://cayanggirangmuahxmuahx.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  32. http://amoipunyebelog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  33. http://www.aaain90.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  34. http://krafmanjulia.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  35. http://nhmelankolia02.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashari-tanya-blog-saya-best.html

  36. http://thegirlwhothinktoomuch.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  37. http://syahjehan78.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-aku-best-tak.html

  38. http://eusaida.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanye-blog-saya-best-tak.html

  39. http://shazwanieybubblebloggie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  40. http://dearked.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  41. http://jalanyangberliku.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  42. http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  43. http://ezumie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  44. http://kzoeozk.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  45. http://belogwahidaidris.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-segmen-blog-saya-best-tak.html

  46. http://chantekmath.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  47. http://areda91.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  48. http://armalchentaputera.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-tanya-blog-saya-best.html

  49. http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  50. http://cahayakeharumanku.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  51. http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  52. http://annisisshazwina.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  53. http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  54. http://www.ashrafjalil.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  55. http://www.benashaari.com/2011/08/segmen-blog-saya-best-tak.html

  56. http://nurzaituain.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  57. http://cikdayaconan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  58. http://alyajane.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  59. http://sweetaprilgirl.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  60. http://miszsheyla.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  61. http://ahmooyymunchett.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  62. http://coretanharapan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  63. http://rahmanmohamed.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  64. http://heartylolipop.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  65. http://teamohada.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  66. http://notaon9saya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-belog-saya-best.html

  67. http://dyadiyana.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  68. http://wonderfullythought.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  69. http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  70. http://sweetctie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  71. http://xanahanami.blogspot.com/2011/08/segmen-blog-saya-best-tak.html

  72. http://say-it-freely.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  73. http://cengkihsukepotpet.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  74. http://belognurhasliza.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  75. http://nisagadis.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  76. http://shazwanieybubblebloggie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  77. http://nednadrah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  78. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  79. http://bbyuya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  80. http://umiwalidkusayang.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  81. http://miszdejavu77.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  82. http://najihahfara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  83. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  84. http://ecadwinkyasha.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  85. http://sa-xi-di.blogspot.com/2011/08/al-kisah-ben-ashaari-tanya-blog-saya.html

  86. http://www2.adamainaa.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-tanya-blog-saya-best.html

  87. http://shutupbomberz.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  88. http://cikinaberry.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  89. http://cikinaberry.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

100 BLOG dalam tempoh 1 jam ...

  1. http://anasweetblueberry.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  2. http://anasweetblueberry.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  3. http://segalanyaaku.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  4. http://apekblogger.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  5. http://septgurlz.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  6. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  7. http://amyliana86.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  8. http://sarahmuhaimi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  9. http://selendanqpelangi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  10. http://mehmetwie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  11. http://asfarena.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  12. http://shahrizlin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  13. http://shahimarzone.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  14. http://missblogger92.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak_14.html

  15. http://budakshumort.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  16. http://mynameismryna.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-belog-saya-best-tak.html

  17. http://sayesayangorul.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  18. http://kederatmuda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-gua-best-tak.html

  19. http://storyalipapai.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  20. http://syakir27.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  21. http://arayun.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  22. http://ena-fuzz.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-kita-best-tak.html

  23. http://gift4blogger.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  24. http://gadislollipops.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  25. http://shasafiez.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  26. http://kauilhamku881204.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  27. http://alyasyaqiera.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  28. http://metzbujang.blogspot.com/2011/08/said-ben-ashaari-tanya-blog-saya-best.html

  29. http://nalisasyahira.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  30. http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  31. http://tintaberkata.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  32. http://asliezan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  33. http://inisafwan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  34. http://lady-twilightmoon.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  35. http://ainaasposa.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  36. http://wagurlz89.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  37. http://shatpunya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  38. http://memoirszara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  39. http://akubersamacahya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  40. http://farsputra.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  41. http://lassierose.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  42. http://cikji.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  43. http://cerytara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  44. http://cello191.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  45. http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  46. http://rushnurul.blogspot.com/2011/08/blog-saya-best-tak.html

  47. http://pimpintangan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  48. http://herba-tihara.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  49. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  50. http://salwaismail.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  51. http://pinkexia.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-tanya-blog-saya-best.html

  52. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  53. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  54. http://blog-aku-nie.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  55. http://syuk6692.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  56. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  57. http://hasmahismymother.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  58. http://missina08.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  59. http://missina08.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  60. http://lhthebest12.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  61. http://fakrimiafarhana.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  62. http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  63. http://perempuan-manis.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  64. http://erikalurve.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  65. http://naklempang.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  66. http://mitchieyusoff.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  67. http://www.trioseposen.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  68. http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  69. http://miraluvly.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  70. http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  71. http://syuesyada.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  72. http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  73. http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2011/08/abg-beben-tanya-belog-saya-best-tak.html

  74. http://missnadianasir.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  75. http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-tanya-blog-saya-best.ht

  76. http://farhah88.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  77. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  78. http://almost-about-me.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  79. http://lalabiela.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  80. http://nooraidarashid.blogspot.com/2011/08/en-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  81. http://simatapanda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  82. http://merpatiputih88.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  83. http://mrspuex.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  84. http://kgbalimbang.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  85. http://asrirayrock.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  86. http://indahitukamu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  87. http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  88. http://jayhunt89.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  89. http://nurulshaida.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  90. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  91. http://kehidupankusyurgakukebahagianku.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  92. http://syafiqasmart.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  93. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  94. http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  95. http://meeyamika.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  96. http://anismelon.blogspot.com/2011/08/segmenben-ashaari-tanya-blog-saya-best.html

  97. http://forbiddentqa.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  98. http://junieoctovian.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  99. http://auliasurihani.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  100. http://aqalili.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  101. http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

  102. http://kay-akam.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-tanya-blog-saya-best-tak.html

TUTUP SUDAH ! SELAMAT BERKENALAN SEMUA ...

GAGAL !!! Haishh ...

 

Hari pertama , sampai tengahari jer ... majoriti antara kita berjaya mengawal hati dan mulut .. Pastu  ??

imageHurm... Bila ditanya , puasa tak ? Yer puasa.. Puasa melayukah ? Menahan lapar dan dahaga ? Tu jer ? Tak caya ? Tanya diri sendiri ... berapa kali hari ni mengumpat dengan hati .. berapa kali hari ni mengumpat dengan member kat opis .. Berapa kali status FB kita bertukar status dan ada antaranya ' tercerita 'pasal orang  ?

Hurm... Jadi , bolehkah kita merayakan Aidilfitiri yang dikatakan HARI KEMENANGAN dalam melawan segala nafsu kita ? Ya , kita akan beraya gak .. Tak kira MENANG atau kalah , raya tetap raya kan ? Kan ? Baju dah beli .. sambil beli baju pon sempat mengumpat ..

Gitulah puasa melayu ... Hari pertama jer.. Hari hari lain , tahan lapar dan dahaga jer.. Sampai nak korek hidung pon takut.. Biar je berkerak dalam tu tapi mulut dan hati tak jaga .. huhu.. Yang kecik beria jaga padahal tak payah pon.. Yang besar , tergadai ..

Pesanan untuk aku dan juga aku .. Korang ? Entah.. ok kot korang .. :)

Bila WONDERBLOGGERS datang !Bila WONDERBLOGGERS datang !

 

Telefon.. telefon berbunyiii…
Telefonn.. blogger datangg..
Telefon.. telefon berbunyiii…

Ade blog dalam bahaya.. ade blog dalam bahaya…
Ade blog sedang dihack disana..

Wonderbloggers, wondebloggers, kami datanggg..
Membantu blog dalam kesusahan ..
Kami tak besar dan kami tak kuat..
Bile buat entri baru kami kuat …
Heyy.. wonderblogger.. Yeyyyy

Apa yg penting ..kerja sama ..Apa yg penting . trafik sama..

Silaa nyanyi ikut rentak lagu WONDERPETS...

Entri cam ' hampeh ' ? Tapi ramai baca dan komen ??

Pelik bukan ? Ada sesetengah blog yg dikatakan popular yg punya entri dikatakan 'biasa-biasa' saja dan tidak punya kualiti , cam blog aku ni tetapi ramai jer pembaca dan byk komen , kan ??

Apakah rahsianya ?? Kenal Three Stooges atau Charlie Chaplin ? Pernah tgk sitcom tak bersuara mereka ? Best tak ?

Pastinya anak anak muda zaman ini tak kenal atau tak leh layan lawak diorg .. Rasa cam bangang pon ada kan ?

Bagi aku yg menontonnya sejak kecil dulu , Charlie Chaplin dan Three Stooges ni pelawak yg sangat menghiburkan ..Walaupun tanpa suara , aku mampu ketawa berdekah dekah ..

Kalau kita , layan sekali je , kita takkan jumpa 'keistimewaan' cerita atau pon blog tu .. Jangan baca satu entri jer .. Cuba baca entri entri terdahulu .. Mungkin entri terbaru yg kebetulan dibaca itu cuma satu entri rileks maka ianya nampak 'sampah' atau entah hapa hapa jer..

Kenapa blog itu popular ??? Pasti ada sebab....

Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI