Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 24 Ogos 2011

Kenapa entri segmen letak header saja ?

 

Aku pernah buat beratus segmen sebelum ini .. Dah yang terakhir ialah bloglist Aidilfitri sebelum ramai fikir aku 'makan trafik  blogger ' baru ..

Walaupun aku malas nak jelaskan tapi tak pe la.. aku jelaskan gak la.. Korang ada nampak entri SEGMEN SOMALIA tu ? Berapa ramai yang join untuk menghebahkan niat baik IRM tu ? Tak ramai join pon.. apatah lagi blogger blogger lama.. takde .. Jadi camana aku nak sebarkan ? Bagaimana aku nak bantu mereka ? Cara yang dapat aku fikir dari dulu sampai sekarang ialah , SEGMEN yang amat mudah tanpa buat sebarang ayat atau cerita... Letak je header .. Dan berapa ramai yang join berbanding SEGMEN SOMALIA tu ?

Dan , berapa ramai blogger lama join ? Bila diorng join segmen ringkas , secara tak langsung mereka akan nampak segmen Somalian tu .. 

Sayangyan segmen somalia kurang dapat sambutan ..G la tengok sendiri.. Kalau aku senaraikan , apakah mereka akan join dengan ikhlas ? Pasti mereka join sbb nak trafik .. Kenapa aku suruh letak header ? Sbbnya itu segmen dari BENASHAARI.COM .. sama seperti korang letak gambar ada watermark .. 

Bila aku buat segmen mudah , ramai yang nampak segmen kebajikan tu.. Dan ada penambahan malah ramai yang promote di FB mereka dengan cara klik LIKE ..

Ini strategi .. takkan nak perjelaskan semua ni ? Haish... Kalau mereka dok kata segmen aku takde info , meh aku senaraikan segmen aku dulu dulu ..

GEGAR BLOG : Dibuat mengikut kumpulan dan terjahan melalui contest.. Setiap kumpulan satu soalan .. Semua dapat pendedahan blog blog yang join .. Malah ada hadiah lagi .. Selain promosi blog mereka selama 24 jam ..

KAULAH PELITA HATIKU - khas untuk Hari Ibu ..

KALAULAH AKU ITU DIA - Segmen memberi ruang pada rakan rakan mengkritik blog antara satu sama lain dengan lebih berhemah.Tujuan mendidik blogger agar lebih berhemah dalam mengkritik setiap entri ..

AKU BENCI PEROKOK - Tengok tajuk pon tau dah ..

TERIMA KASIH IBU - Tau kan ?

BLOGGER LELAKI VS PEREMPUAN  - Santai ..

Dan banyak lagi ... Segmen Puasa .. Aidilfitri... Cuma apa yang berlaku sekarang ialah , mereka nampak segmen akhir akhir ini .. yang mana yang mana lebih pada untuk pancing segmen SOMALIA..

Kita nak blogger baru ni buat entri berkualiti.. maka entri mereka yang bakal  terhasil berapa kali seminggu ? Entri isu apa ? Bukankah dengan cara join segmen , kenalkan mereka dengan blogger blogger lain , akan memberi mereka lebih semangat untuk berblog kerena mereka punya ramai rakan blogger yang sama level ?

Tahukah korang 2 tahun dulu sewaktu aku berblog , newbie terlalu pandang tinggi pada OTAI ? Sampaikan mereka nak buat entri pon takut dikritik ? Ada sapa sapa backup mereka waktu tu ?

P/s  : Wahai abang tegap  .. g bertadarus .. Bawak insafkan diri.. Komen anda sangatlah berbaur irihati .. 'abg taff ' ? Apakah itu ? Tu cara nak didik newbie tinggalkan komen ?

Maaf , zahir dan batin dari BENASHAARI.COM

 

:) Entah , hari ni aku suka senyum lak.. agaknya sebab banyak pahala disumbangkan kepada aku kot .. Terima kasih ..

Kenapa aku minta maaf ? Mudah jer .. Entri ari ni agak masam masam manis skit la buat pembaca .. Kesilapan aku iaitu terlatah skit jap tadi..

Ini bukan kali pertama aku kena perjelaskan isu yang sama .. Tiap tahun menda yang sama .. Lepas rileks sat , maka ok la skit .. hehehe..

Ok.. entri entri yang sebelum ni aku amik keputusan untuk delete je .. Aku malas nk jadi budak budak .. Tak matang gitu .. Kenapa aku nak kena ikut telunjuk diorg kan ? Bukan blog diorng pon ! Aku tak usik blog diorg , diorng sibuk sibuk lak perintah aku suruh buat itu ini.. Apa hal ? Blog diorng macam dah betul sangatkah ?

Bukan tak leh terima pendapat , boleh.. tapi biarlah berasas .. Takat dok kata gitu gitu jer , muak dah .. Sedangkan ada berpuluh komen kata sebaliknya .. Yang kata tu lak jenis sekali join pastu nak 'popular' terus atau nak harapkan kunjungan balas.. Ingat aku ADUN ke ? Sampai ada yang ungkit macam macam la..

OK tutup cerita tu.. AKU AKAN TETAP BERSEGMEN ... Bagaimana dan apa bentuknya bergantung pada keadaan semasa .. Ok ? Ada yang menangis ? Rileks..

SELAMAT HARI RAYA .. MAAF ZAHIR DAN BATIN .. Tak sempat nak amik gambar .. Tak beli baju baru .. Jimat untuk ..hehehe.. korang tau la apa kan..

Tolong KLIK LIKE BANYAK BANYAK.. Ada orang suka menilai dari SITU ..

Confirm bini aku nangis punya jap lagi ..

Huhu ... Huwaaaaaaa.. cun gilaaaa.. sapa mau HTC DESIRE HD ni ??? Aku mauuu Evo 3D !!!!!!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Lu mmg kasi gua hangin jer !!

 

Mentang mentang aku diam jer selama ni .. Aku wat dekkkk jer.. Ko pijak kepala aku eh !! Ko pijak pon aku biarkan jer ... Tapi kalau sampai naik lemak , aku pon tak leh tahan bhai !!

Gua bengang .. Serius .. Perlu ke aku nak hack port ko ??? Jangan cari pasal wehh !! Sampai aku nak meketedarah ponnn ko dok buat hal ngan aku ..

Ok .. Aku mmg otai .. serius .. Aku mengaku aku otai.. Lu budak baru kat sini ?? Lu ingat lu bawak kaum kerabat lu , aku takut ??? Lu kurang bhaaiiii .. Lu kurenggg bhaii.. Ni aku hangin abiss...

Bila aku amuk , baru lu nak lari eh ?? Ingat kalau delete jejak ko tu aku tak leh nak detect ?? Tak payahhh .. aku guna virus jeeeer .. .

IMAG0457

Tengokkk... ingat dia tunjuk bontot dia , aku tak leh cam dia tu lipas???? Caittttt.. Tunggu aku amik ridsect ! Siap leeerrrr ... Apa apa pon aku nak makan maggie tomyam+asam laksa.. Sedap wehh  !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI