Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 4 September 2011

Nasib baik ! Kalau tak , ngan aku sekali kena g balai !

 

Letih ar .. tadi aku dah karang ayat macam karangan tu haa.. tapi bila baca balik , geli pulak .. macam nak buat laporan kat balai polis lak gamaknya ..

Ceritanya gini .. Tolong la jaga anak kecik kita tu haa.. Kalau berada kat tepi jalan raya tu , peganglah tangan dia .. Sayangkan anak , marah marahkan la.. Kang , ada yang dapat 'batu dua' , susah lak nanti..Serius..

Aku tadi nyaris laaaa nak bantai anak orang ... Kalau nak ikutkan , mmg salah bapak dia ! Tak pegang langsung anak dia .. Nasib baik la kelajuan kereta aku tu serupa cam kereta sorong .. Memandangkan aku tau aku di kawasan taman perumahan .. Bayangkan anak dia tiba tiba lari melintas jalan sedangkan ada kereta dok meluru kat dia .. Haaa.. Anak dia tu pulak , entah dari mana muncul .. Haishh..

Kalau tak ??? Aku confirm ... anak dia tu dah tinggi bumper kereta myvi wife aku nih.. Nasib baik laaa.. Aku pon entah apa gila , tadi pandu kereta macam bawak jentolak lak ...

Buat rakan rakan di luar .. Fahami entri ni ... insyaAllah , takde masalah timbul nanti.. Kalau tak , larat ke nak g balai ? Hospital ? Mahkamah ? Pergh.... Hati hati je la nooo ...

Kereta pertama negara !

 

Satu hari di tahun 3011 ..

Lokasi : Sekolah Rendah Angkasa Taman Ben Ashaari ...

Kelihatan seorang guru sedang memberi arahan kepada anak-anak muridnya di tahun 5 ..

" Murid-murid , hari ni kita akan belajar mengenai sejarah negara kita yer .. "

" Baiklah cikgu .. "

" Cuba lihat gambar di bawah ini.. Ini gambar kereta apa ? "

image " Tak tau cikgu.. " ..

Tiba - tiba ada suara sumbang ..

" Tu bukan basikal ke cikgu ? "

" Amboi kamu.. mentang mentang la sekarang ni semua 'terbang' jer !  Cepat benar lupa daratan yer .. Inilah kereta pertama negara kita .. Kereta PROTON SAGA ! "

" Ooooooo.... " Ternganga anak murid sebentar ..

Ada suara sumbang lagi ..

" Cikgu , bukankah kereta pertama negara kita , kereta lembu ?? Cikgu putar belitkan sejarah yerrrr... "

" Adoiiiii..... ni yang letih kalau banyak sangat tengok ASTERUK nehh ! "

" Tangan ini .. "

 

image

Tangan ini .. baru saja memegang tangan ianak dara tu ..

Tangan ini .. baru saja mencuri barangan mereka ..

Tangan ini .. baru saja meraba makcik itu ...

Tangan ini .. baru saja meragut akak mengandung itu ..

Tangan ini .. baru saja menumbuk  budak itu ..

Tangan ini .. baru saja menaip caci maki di FACEBOOK itu ..

Tangan ini .. baru saja menaip entri fitnah terhadap mereka ...

Dan tangan ini .. bakal menjawab segalanya di akhirat kelak ..

" Ayah , pinjam motor sat .. " ( 18 SG )

 

Sayangkan anak berpada pada eh ...

" Ayah , nak pinjam motor sat .. Nak p raya umah member.. dekat je nih . "

" Iskh.. kang polis saman kang .. haa.. berani tak ?? "

" Ala.. boleh laaa... "

" Yelah... g amik kunci atas meja tu ... Eh , along .. mai sat.. tengok gambar ni.. Ayah baru dapat kat internet .."

image

image  Sumber : Kari-Ngeri

" Haa.. tengok dah ? Cantik motor tu kan ? sama cam motor ayah.. Kalau naik tak pakai helmet , lagi cun tu.. Confirm awek tengok tergoda punya ..  "

" Tak pe la ayah .. Along jalan kaki je la yer ... Hehehe... "

" Hehe.. ingat tadi berani sangat .. "

" Sayang.. abang nak kawin lagi , boleh ? "

 

images 

Gambar hiasan 

"Rasa-rasa abang  , abang nak kawin lagi tak ? "

Kalau itulah soalan yang diberi oleh seorang isteri , korang sebagai suami nak jawab pe ?

" Nak kasi ke ? "

Kalau jawab , gitu .. sahih tempah maut !

" Tak nak la.. "

Puak puak isteri ni leh caya ke jawapan gitu ?  Aku confirm dalam hati pasti berkata .. "Kucing , mana nak tolak ikan kan ? "

Kalau tak jawab apa apa ? Haaa.. Lagi parah ... Dalam hati mereka pasti akan rasa curiga .. Hehehe...  Susah kan ? Haaa... ingat senang je jadi SUAMI ni ?

Dan tak pasal pasal , aku kena cubit sewaktu sedang tidur semalam gara gara si isteri mimpi aku kawin lagi !!

"Manyak susah loo mau jadi blogger "

 

image

Gambar : Bukan milik tu tapi hqfizulhqkim

 

" Bro .. senang tak jadi blogger ? "

" Senang jer .. "

" Wah.. aku pon nak la gitu .. Camana nak mula ? "

" Register jer  kat blogger.com tu.. Yang kat situ mmg mudah lagi menyenangkan idup.. Takde nak pening pening lalat punya .. "

" Pastu ? Nak tulis apa dalam tu ? "

" Kalau nak cepat dapat pengunjung , tulis je pasal sex .. Ke buat pasal wanita bogel  , isteri curang ke .. cerita lucah 18sx punyaaa.. Atau nak best lagi , kau buat je entri bantai blogger lain .. Sekejap je bang bang boomm ! "

" Wahhh.. tamo laaa.. dosa .. "

" Hehe.. ingat tadi tak sedar .. Hehe.. Tulis je la apa yang kau nak tulis.. Nama pon blog .. Bukan kertas kajang kan ?  Blog ni untuk kau log kan luahan rasa , aktiviti , berkongsi ilmu dan apa saja yang kau rasa patut dikongsikan bersama pembaca kau .. Asalkan tidak melanggar undang-undang manusia dan juga agama .. "

" Oh .. begitu .. Ada ke orang nak baca blog aku nanti ?

" Kau lahir lahir ke dunia ni , ada tak kau fikir ada orang nak kawan ngan kau ? Tak terfikir kan ?  Yang kau tau , bila besar je , mak kita hantar kita ke taska , sekolah  .. kat sana baru kita berkawan kan ? "

"Hurm.. tapi kawan kita skit je kat situ .. aku nak banyak banyak kawan .. Satu duniaaaaa .. Haaa "

" Kau ni tamak betul la.. Belum buat blog dah fikir satu dunia.. Entri nanti tah camana.. Silap dok main copy paste entri orang je nanti.. "

" Ala ... jgn gitu bro .. Memula mungkin kot.. heheh... "

" Lantak kau la.. Gini , kalau kau nak terkenal satu dunia .. Mulakan dari bawah .. Kenal kawan kawan kat taska .. Bila g sekolah nanti , masuk la aktiviti sekolah .. Masuk pasukan bola sekolah ke.. Pastu main sungguh sungguh .. Mana tau dapat main untuk negeri seterusnya negara .. Haa .. Pastu , mana tau dapat main untuk ARSENAL ?? haa... ARSENAL tamo la.. dah kalah besar ngan Man United.. Bikin malu jee.. muhahaha.. "

"Ceh.. sempat gak tu .. Owh.. mulakan dari bawah yer .. Tempoh berapa lama bro ? Sebulan dapat tak ? Tak sabah nak awek kenal aku neh ! "

" Sebulan eh ? Boleh je.. Kalau nak cepat lagi , ko buat sekarang , esok gak ko popular punya ! "

" Wah .. Camana tu ??? "

" Kau letak gambar bogel kau .. Confirm !!!! Dalam Wall Streets  pon confirm keluar ! Siap dapat Hadiah Nobel lagi !! "

" Hampeh ! "

Ini macam susah la wooo ...


291188_268352646521712_100000409372347_1003899_7387332_o
" Haaa... tu dok memanjang tengok hp tu pasal apa ?? "
" Loh.. tengok hp pon tak leh ??? "
" Kot la dok tunggu sapa sapa sms .. Haaa... Cakap ?? Sapa sapa ?? "
" Haih.. ingatkan mengandung ni , mengidam jer.. Rupanya kuat cemburu gak ke ? "
" Mesti la.. jantan ! "
Adeh ... jantan gak kena kan ? Oh jantan ...
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI