Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 September 2011

"Sampai hati kau tak nak follow blog aku ?? "

 

image

" Waaaa.. tau la blog ko dah popular !!  Aku ni , langsung ko tak pandang lansung !! Kata kawan karib .. Ini kau kata kawan ??? "

" Eh.... assalamualaikum... anak sapa ni ? "

"Hampeh koooo... Wsalamm !! Haaa... Amboi... aku tegur kau kat blog , kau wat dekkkk jer .... Huh ! "

" Eh ada ke ? Ala , maaf laa... kau guna id apa ? "

" Anonymous laaa ! "

" Cehhhh ... mmg la aku tak tau tu kau ! Haa... apa url blog kau .. Meh aku follow .. nak gak tau apa cerita kau tu... Jangan buat entri kondem aku dah la yer .. "

" Apa kelas entri kondem orang .. Haaa.. kau nak follow blog aku eh ? Ok ok.. malam ni gak aku buat blog ... Eh.. nak wat blog camana eh ? "

" Hampeh  betul la kawan aku neh.. Ingatkan beria laaaa dah ada blog ! "

" Hehe.. orang kata kalau nak buat blog , kena poyo dulu .. baru best buat blog ... "

" Nasib baik laaa bulan Syawal .. Kalau tak , lama dah aku bagi makan dodol ni haaaa  "

" Ilek ar kawan .. hehehe..guwau jer .. "

Binatang pon tak mengaku dia ni spesis mereka !

 

Hurm... Geram ! Aku tengok kucing terhincut hincut pon dah kesian giler .. Ni pulak nak dera mereka ? Apa punya jenis manusia pon tak tau laaa.. Kalau dah tak mampu nak bela atau buat bisnis ni , ada baiknya jual je besi buruk ! Lagi mulia dari keje gini ! Hampeh punya manusia ..

 

Sumber : DeZaman

Dua budak kedekut !

Sms punya cerita ..

"Aku dengar kau buat open house malam ni ? Betulkah ? Aku nak datang ni .. Bolehkah ? "

Balasan ..dari rakannya...

"Betul tu tapi bukan mlm ni ..Malam semalam open house rumah aku tu .. Tu pon aku bukak jap jer .. 5 minit lepas maghrib sampai kul 8 malam .. "

Kawan balas balik ..

" Sampai hati tak jemput aku eh.."

Balas lagi ..

" Eh..jemput la.. Awal pagi tadi aku dah pos kad jemputan untuk ke majlis open house aku semalam .."

Kawan balas ..

" Tak pela gitu .. takde rezeki aku .. Tahun depan , kalau nak jemput aku , kau sampaikan kad jemputan kau tu melalui bos aku .. Senang skit .."

Balas lagi ..

"Okeh .. jadi malam ni aku ke rumah kau je la yer.. Jadi yer open house kau .. "

Kawan balas ..

" Haah.. bawak sekali makanan tau.. aku pun lapar nih .. "

Diam dua dua... Save kredit prepaid..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Berat badan naik atau susut ???

 

Jika berat badan anda turun selepas sebulan berpuasa, adakah anda dapat mengekalkan prestasi baik tahap penurunan berat badan selepas balik bercuti RAYA? Bayangkan RENDANG, KETUPAT, MEE KARI, LAKSA, LODEH  yang dihidangkan sepanjang bulan Syawal di rumah terbuka yang setiap minggu tidak pernah tidak ada!

Caranya mudah sahaja, sebelum makan MINUM BIOSLIM dan produk ini akan bertindak untuk membakar lemak-lemak yang degil itu. Ia juga akan membuatkan anda tidak lapar dan ini akan mengurangkan pengambilan makanan anda.

Ia sesuai untuk remaja dan dewasa dan salah satu minuman kesihatan yang berkhasiat. Ia dibuat daripada natural ingredients, so tidak perlu risaulah ye.

Nak tau dengan lebih lanjut ? Klik SINI

" Pakcikkkk .. kami datang nak beraya ni !! "

 

" Assalamualaikum pakcik dan makcik ...  kami datang nak beraya ni .. "

" Oh.. masuk la anak anak sekalian .. Rajin korang berjalan rumah orang yang tak kenal yer .. Tak takut nak kena culik ke ? "

" Sapa la nak culik kitorang ni pakcik .. Lain la kalau kitorang ni retiss atau blogger popular  di Malaysia ni cam MAT GEBU tu makcik .. Hehehe .. "

" Wah.. pandai korang ni yer .. Dah tingkatan berapa ni ?

" Kami ni tahun depan baru nak amik UPSR .. Tu yang tengah kumpul duit ni .. Kot leh la beli laptop untuk belajar online dengan cikgu cikgu blogger tuu.. Tuisyen free la katakan .. hehe "

" Amboi.. cakap macam dh tingkatan 5 dah ! "

" Ni la berkat guna internet makcik , pakcik.. Bergaul dengan orang yang lebih dewasa .. Jadi bahasa kami ni pon macam orang tua tua gak la.. Tapi bila diorng tau umur kitorang , terkejut planet of the apes gak la diorng .. hehehe.. "

" Haha.. ha.. jemput la makan .. Pas ni nak beraya mana lak ? "

" Tak tau lagi .. mana yang terbuka pagar tu , kami singgah la.. Yang tutup tu , kami bagi la salam 3 kali.. Tak jawab bermakna takde orang la tu atau pura pura takde orang .. Hehe.. "

" Ooo .. ni kira operasi cari duit raya la ni yer  ??  Tapi pakcik tak de duit kecik tau nak bagi kat anak anak ni.. Semua duit dah abis bagi kat anak cucu pakcik ... "

" Tak pe la pakcik... kami dah standby dah dengan laptop ni.. Pakcik leh tranfer jer duit raya tu terus ke dalam akaun kami ni ha.. Kalau nak guna paypal pon boleh jer ... hehe "

"MasyaAllah.. terkena sudah aku .. "

Maaf ! Rozita Che Wan milikku !!


Ah.. patut laaa.. Masak aku karang ... Ada sapa sapa leh tolong sediakan keranda buat ku ? Muhahaha... Kenapa ? Pasti wife balik kang , aku akan dicubit cubit abis abisan dek kerana entri ini.. Dan aku pasti bukan wife aku je .. mana mana perempuan pasti akan geram punya  ar ..

Ikut hati , malas je nak cerita .. tapi tak pe la.. cerita je la.. Aku baru teringat je sewaktu dok surfing tadi.. Tetiba ternampak muka RCW ni .  Teringat terus pada mimpi malam tadi sehinggakan liat nak bangun subuh .. Hahahaha..  

Aku kawin ngan dia woooooooo dalam mimpi tuu.. Tapi sayangnya , mimpi itu.. eh sat.. " Sayangnya ???? " .. Wahahahha... mati aku wehhh ... Hahaha.. tapi tak per . mimpi jer kan ? Sekadar mainan tidur ... Dan pastinya yang ni mainan syaitan la.. hehehe ... 

Ok sambung .. aku kawin kontrak ngan dia je .. Aku rasa sbb dia ada kes kot .. Kes apa ? Tu aku tak ingat .. Kena sambung malam nanti punya mimpi .. Tapi yang pasti ... yang pastiii... haaaaaa.... Heehehhe... Yang pastinyaaaa ... Takde apa apa pon berlaku... hehehe... Sebab belum sempat wat apa apa , wife dah kejut bangun subuh ! 

!#^!%&*#^**(%#@ !!!

Oh , CINTA itu ..

 

CINTA itu ...
Datang dan pergi ..
Mengajar kita erti kedewasaan ..
Mendidik kita erti kesabaran ..
Membawa kita pada keimanan ..

CINTA itu  ..
Datang dan pergi .. 
Bukan dipinta bukan dikejar .. 
Hadirnya membawa sejuta makna..
Makna di dalam misteri yang tiada bisa terungkap ..
Jika tidak merasainya .. 

CINTA itu .. 
Anugerah Ilahi .. 
Membawa kita ke satu sudut ..
Sudut yang ertinya hanya satu ..
TIADA YANG AGUNG ..
Hanya cinta kepada YANG SATU ..YANG ESA ..


" Maakkk.. nak tengok antuuu laaa .. "

 

" Fuiyooo mak.. ada citer hantu la kat KLCC .. Jom maakk g tengok... "

" Citer apanyaa ???  "

" Alaa... tuuu .. Hantu Boncett .. Best la mak... Pelakon dia Ahpek , Ahbil , Zezan .. tuuuu abang Naib Johan pun adaa laa.. Ala .. jom laa... "

" Alaa..takat tengok antu boncet tuu.. mak naik muak daahhh .. Hari hari dok tengok ! "

" Hah ????? Mak biar betul.. mak tengok kat mana ?? "

" Tuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. ayah kau tuuuu. dok terbaring dengan kain pelikat .. tak reti nak pakai baju tu haa... Lepas makan , tidur.. Bangun tidur , makan.. Camana laa tak jadi antu boncett .. Mak tengok pon ngeri ..  "

" Ayahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... mak panggil ayah antu boncet !! "

" Elee.. kalau ayah ni antu boncet , mak kau tuuu .. antu mayang mengurai.. cuba tengok rambut mak kau tuuuu .. Tu pasal ayah asik tidur je.. pengsan tengok rambut mak kau !! Tapi bila keluarr atau g kerjaaa.. perghhh.. Kalah Fasha Sandha .. "

" Ke situ pulak orang tua ni .. "

" Alaaa..gaduh pulak diorng nihh.. jom la maaaaaaakkk "

" G mintak duit kat ayah kau... "

Nasib baik kita ada 'ISLAM' ...



image
" Oii ..Buta kee  ? Kau tak nampak aku nak jalan ke ? Main langgar jer !! "
" Maaf cik .. saya buta .. "
" Aku pedulik apa kau buta .. Kan ada tongkat tu.. gunakanlah ! "
" Encik .. Encik ni melayu ke ? "
" Kau pahal nak tau aku ni melayu ke apa ke ? Kalau aku melayu kenapa ? "
" Kalau Melayu pasti dah beragama Islam kan ?  Saya pon boleh je maki encik balik tapi memandangkan agama yang saya anuti ini melarang saya memaki hamun sesama saudara seagama , ada baiknya saya diamkan diri dan minta maaf saja walaupun terang terang bukan salah saya ..Maafkan saya yer .. "
" Erk .. "
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI