Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 12 September 2011

Hampeh tul !!

 

Selesai projek ari ni .. Tapi aku gelak sendirian sbb terbodoh seketika.. hehehe ... Hehehe.. Apa kes ??

Nak dijadikan cerita , hari ni aku kena g Empire Mall yang terletak di Subang Jaya. Dua hari aku pk camana nak ke sana ... Akhirnya aku gunakan komuter setelah sekian lama tidak menggunakannya.

Tanya pada officemate aku , Ciao Annim berkenaan penggunaan komuter untuk ke Subang Jaya.. Setelah mendapat infomasi , aku lebih yakin untuk ke sana.. Kereta wife guna.. Kena bagi pada yang lebih memerlukan ..

Dari Putrajaya , naik ERL .. Turun di Bandar Tasik Selatan , kemudian naik komuter... Kena transit wooo untuk ke Subang sbb komuter aku naik tu menghala ke tempat lain ..

Bila sampai stesen Subang Jaya , aku keluar.. Dari situ , kena naik teksi.. Tamo amik teksi yang tak guna meter sbb mahal .. Jadi aku amik teksi luar..

"Ke Empire Mall .. " .

"RM5 boleh ? "

" Ok.. " . Malas nak tawar menawar dengan pemandu teksi tu..

Nak tau tak ??? Depan tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jeeee shopping mall tu !! Tak sampai 1km pon ! Arghhh.. Kalau aku tau , aku jalan kaki jer .. ADeh.. hampeh tul.

RM 5 ??? Hahahha... adoiii

Akan ku miliki hatimu itu .. (15)

Episod [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] ..

Salam Ben .. Boleh tak Ben ajak Wan lepak di cafe lepas abis kelas petang ni ? Kalau nak berdua ngan dia , tak manis lak orang tengok . Adawiyah pon ada dengan Ana nanti ? Boleh la yer ?? Pls pls ..

Aku dapat sms dari Riana sewaktu makan tengahari bersama Wan Kembung. Selepas membacanya , aku berikan pada Wan dan menunggu jawapan yang bakal keluar dari mulutnya yang mana takkan sampai 2 saat untuk dia memikirkan samada mahu ataupun tidak ! Dan dah tentu YER punya ! Yang pasti aku jadi patung di situ nanti..

Petang yang dinanti dah tiba. Si Wan Kembung mengenakan sepicit dua perfume Polo yang senantiasa dia usung ke hulu ke hilir bagi memastikan dirinya wangi senantiasa !

" Hi ... " . Wan menyapa terlebih dahulu pada mereka . Riana kelihatan gembira bila nampak muka Wan Kembung. Manakala Adawiyah sibuk dengan laptopnya.

" Hi... Wan , Ben.. Duduklah .. Camana kelas ari ni ? ". Riana mulakan perbualan dan aku mula tenggelam dengan khalayan aku sendiri bila aku pon keluarkan laptop aku untuk update blog .

" Update blog ke Ben ? " . Adawiyah menegur aku.

" Takde la .. saja dok blogwalking blog kawan kawan . Nanti tak blogwalking , diorang kata kita sombong.. Macam macam ragam dunia bloggers ni .. Eh , Ada pon blogger ke ? ". Aku tutup laptop aku untuk berborak dengan Adawiyah manakala kedua mereka , menumpukan perhatian pada kami pula .

" Ada gak blog tapi sekadar tulis kegiatan harian je.Private blog.. Hanya Ada je boleh baca.. Hehe.. Lagi pun bukan best sangat pon cam blog Ben tu ! " Adawiyah tersenyum.

"Blog Ben ? Mana tau blog Ben best ? Selalu masuk baca ke ? ".Saja nak perangkap Adawiyah.

" Ada, Wan pon ada blog gak. Tak masuk baca ke ? Blog Wan selalu gossip gossip .. Best wooo.. Riana ada blog gak kan ? ". Si Wan mencelah .Dan aku tak dapat jawapan dari Adawiyah ! Hampehhh..

"Ana ada blog.. Sama gak cam Ada.. Private blog. Malu nak kasi orang baca. Tapi betul la Ben , blog Ben best ! Selalu gak kitorang baca sama sama bila lepas kelas. Adawiyah yang bagitau kat Ana. Peminat setia blog Ben tau ! ". Dengan pantas Adawiyah mencubit peha Riana.

"Adoiiii.. sakit laaa...". Riana menjerit .

"Padan muka ! Mulut cam CNN Sedenak !".Adawiyah mencebik kemudian tunduk malu.

"OO.. ye ke ?? Terima kasih laaa sbb sudi berkunjung ke teratak buruk hamba itu tapi nape tak pernah tinggalkan komen pon ? ". Aku mengecilkan mata aku dan berharap mereka tersasul !

-SAMBUNG-

"Kau ni mengorek ke atau ? "

 

image

Kompius beta.. Apakah yang sedang tuan hamba lakukan ? Mengorek tanah atau menenggelamkan diri ???

Guna GPS dalam toilet ..

Perghhh .. selesai shooting .. part aku skit tapi alhamdulillah , ada jobs baekk punya pasni... Muhahaha.. jgn terkejut lak kalau aku buat entri fesyen pasni..hahaha..

Haaa .. tandas dlm gmbr tu.. cntik kan ? Jauh cantik tandas di KLCC .. Surau dia pun kemas dan bersih..

Tandas tu .. aku nyaris langgar cermin tu sbb ingat jalan keluar ! Dlm tandas pon leh sesat !! Hampeh.. Takkan nak guna GPS gak kot ???
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kasi mainan baru tak hisap rokok !

 

Pergh... terkedu .. Mungkin ramai terlupa kisah si Ardi , kanak-kanak baru berusia 2 tahun tapi sudah tegar merokok ! Kira hisap rokok tu umpama makan gula gula je baginya ..

image image

Kisahnya pernah top satu tika dulu dan hari ni pon ada keluar lagi .. Katanya nak berenti hisap rokok.. Tapi bersyarat ! Kasi mainan atau makanan baru tak merokok ! Haa.. Kira tu satu ugutan la...

Perghhh... bahaya benar gini aihh..  Ibunya berkata, dia sedar tabiat itu membahayakan kesihatan dan boleh membawa maut, tetapi dia tidak mampu melarang kanak-kanak itu daripada terus merokok kerana dia akan lemah dan mula menangis ..

Nak tau lagi ? G le baca sendiri eh .. Boleh ? Kang aku copy paste , ada lak yang 'berbunyi' kan ? Heheh ..  Jom baca kat HMETRO

Akan ku miliku hatimu itu .. (14)


" Adawiyah.. Kenapa nama ni muncul tiba-tiba dalam hidup aku ?  Tadi masa tengok wayang kat KLCC , dia asyik nak berjalan dengan aku je.. Banyak tanya pasal blog lak tu . Tapi bila tanya pernah masuk blog aku ke tidak , tidak pulak katanya .. Hurm.. ". Aku tertanya-tanya sendiri bila mengenangkan kisah petang tadi di KLCC.

" Ahhh.. malas aku nak ingat balik cerita petang tadi .. Kata nak melepak , last last dia lak sedap dating lak .. Aku gak masuk angin keluar asap .. Baik aku update blog .. Esok ada kelas.. Malas nak mengadap muka Ariana. Putus sudah kasih sayang antara kita , Riana !! Kau bukan lagi milikku ! Ecehh , bila pulak dia milik aku ? Heheh.. " . Mula mengarut seorang diri.Saja melayan perasaan kecewa bila kekasih diambil orang. Oh , Tuhan.. Mengapaku diseksa sebegini rupa ??? Arghhh.. Kepoyoan terserlah !

Bila cinta kecundang ,
Hati merana tiada diundang ,
Kasih pergi tak ingin dipandang ,
Akhirnya aku umpama belalang .. 

Perginya cinta hilangnya rindu ,
Kasihnya tiada resah selalu ,
Ingin diubat tiadalah sedu ,
Tinggallah bulan pungguk merindu ..

Oh , Cinta .. Mengapa kau pergi dikala aku berduka ?
Tahukah dikau , aku  terlalu inginkanmu ?
Mengapakah buaya juga yang kau pilih ?
Sedangkan beruang ini menagih kasihmu ??

" Dari aku dok angau kat Ariana , baik usha si anon tu..  Usha camana ?? Kenal pon tidak.. Entah entah bini orang .. Tak pon mak orang .. Anak dara ?? Aiseyman ... Heheh.. Aku nak tengok apa komen dari dia lak kali ni.. Apakah dia tau aku sedang putus cinta ?? Eceh.. Yeargh.. kasi tekan publish sekali tengokkkkk.. ". Entri 5 minit telah siap aku karang dan publish ke dalam blog.Lagi 10 minit , aku refresh. Apakah akan ada komen dari dia ?

"Adawiyah.. Dia cukup periang orangnya. Asyik ketawa bila berbicara dengan aku tadi .. Nak kata tak cantik , aku rasa sama je cantiknya dengan Ariana tapi kenapa aku tak terpikat kat dia ?? Atau ?? ". Aku renung gambarnya di FACEBOOK. Jari telunjuk aku menekan butang ADD FRIEND.

-SAMBUNG-

Blogger popular disihir menerusi internet ??

 

image

Sebelum disihir..

image

Selepas disihir ..

 

Muhahaha.. sori Lisa .. lawak bodoh di petang hari.. Dok tunggu part aku punya shooting.. Lambat la pulak .. Adeh... Eh , sat.. popular ke mamat kat atas tu ? Hahahaha.. Aku tak cakap arrrr.. Diorg yang cakap !

Kalau dah perempuan tu , perempuan jugak !!

 

image

Nak kata apa dah ? Terima je la hakikat bahawa mereka takkan dapat buang minat mereka iaitu gila terhadap kasut .. Pelik tak lelaki ? Pelik kan ? Padahal diorng bukan guna pon.. Simpan dalam stor ! Grr...

Jangan kejar teknologi tapi biar teknologi kejar kita !

 

image

Betui tak ?? Haaa.. kalau kita kejar teknologi , maka tak terkejar kita.. Jadi biar teknologi yang ikut rentak kehidupan kita .. Baru la best !

Bila pekerja curi tulang !!

 

image

Asal boleh tidur , kat mana mana tidur .. Malam berjaga tengok bola.. layan internet... kat tempat keje , tidur ! Baekk punya kan ? hehehe...

Gadis disihir guna gambar dalam Facebook .

Haaa.. sempat update lagi neh.. otw nak ke Subang Jaya. Ternampak berita di akhbar Kosmo yg bertajuk Disihir guna gambar dalam Facebook .

Nak kata apa dah .. bila larang , tuduh kita jeles ... Tapi sebenarnya bukan perempuan jer , laki pon kena amik berat gak isu ni ..

Jangan ingat sihir guna FB ni tak wujud yer .Menurut seorang pendakwah bebas , bomoh akan menggunakan gambar mangsa dan menyuruh jin membayangi mangsa itu untuj dihantar ke tubuh asal pemilik gambar tersebut.

Perbuatan sihir boleh diatasi sekiranya seseorg muslim itu berpegang teguh pada ajaran agama dan ayat-ayat agama boleh dijadikan pendinding.

Beli kosmo hari ni yer.. hehe..Duta kosmo lak aku..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sapa kata BEN ASHAARI senantiasa ada idea je ?

image
Ni la rupa aku bila takde idea untuk update blog tapi malangnya hanya akan berlaku seminggu sekali je .. heheh..

Akan aku miliki hatimu itu .. (13)


Tiba-tiba ada sms masuk ke telefon bimibit aku.

" Assalamualaikum Ben .. Maaf ganggu Ben. Nak tanya boleh ?  "

Dari Riana.Aku baca dengan tanpa perasaan.Facebook pun telah aku log out. Malas nak online dah.Cuma nak update blog sekejap lagi.Aku balas semula sms Riana.

"Wsalam.Boleh saja. Apakah ? ".

"Nak tanya pasal Wan.Sebenarnya Ana minat pada Wan lama dah. Sejak dari zaman sekolah dulu lagi. Cuma Wan saja tak perasan perasan kehadiran Ana sbb Ana ni junior dia.. Memandangkan Ben rapat ngan Wan , Ana nak tau lebih pasal Wan.. Boleh tak ? ".Balasan sms dari Riana.

" Boleh ke tak ???? Abis aku ni ?? Takkan aku nak telan air liur jer ? Wah .. kiri kanan Si Wan sapu bersih.. Aku ni nganga je la eh ? ". Mula membebel dah hati aku nih.

" Eh , boleh saja. Nak tanya apa pasal Wan ? ". Aku balas semula.

" Wan ada awek tak ? Kalau kat sekolah dulu , dia romeo. Dia kata skang ni , dia single jer .Betul ke ? ". Riana balas.

" Haih.. Selamat tinggal Ben. Kau awal-awal lagi.. Muhahahha .. ". Hati aku gelak untuk coverline perasaan hampa.

" Oh... Entahlah.. Takat ni Wan kata dia single.. Dia kata la.. Betul atau tidak , wallahualam.." . Aku balas atas 'perintah' dari Wan semalam .

" Kalau Riana tanya kat kau pasal aku , terutama pasal awek .. Ko kata aku single eh ?? Pls pls pls .. " . Teringat kata kata Wan tadi selepas tengok wayang dengan mereka.

"Oh yeke ??? Terima kasih Ben.. Lupa lak , Ada kirim salam kat Ben.. Bye , Salam.. selamat malam.. ".Penutup dari Riana.

SELAMAT TINGGAL RIANA.

-SAMBUNG-

Kes penderaan kucing bermula dari rumah ??

 

image Muhhehe... guwau je ler.... Ni mesti budak ni geram sangat kat anak kucing nih... Hehe..

Jadi , buat mereka yang bela kucing di rumah ..janganlah seksa kucing.. Kalau mereka mampu bekerja untuk mendapatkan tulang ikan , aku rasa lama dah mereka bekerja .. kan ? Mereka pon tak nak harap simpati dari manusia namun apa yang ada sekarang , adalah sebaliknya .. Simpati , kasihani dan sayangilah mereka..

Didik anak anak kita menyayangi binatang . InsyaAllah mereka memahami erti kasih sayang dan takkan tinggalkan orang tua mereka di rumah kebajikan ... :)

Jawatan Kosong !

 

image

Amacam ? Boleh jawab ? Muhahahah.. Hampeh tul...

Isnin ??? Malas kerja ?? Takpe .. Jom tukar suka sama suka mau ?

image
Sapa nak tukar keje dengan saya ?? Nak gak merasa keje dalam pejabat ...

Setelah sebulan lebih..

Lama tak berdiri di stesen ni ... Kali terakhir , sebelum Ramadan ari tu .. Macam tak ramai je skg .. takkan semua pindah ay Putrajaya gak kot ? hehe...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bila kucing mengamuk !

 

image

Haaa.. baru ada akai !! Tau camana kan ? Ingat manusia je pandai amuk ??? Kami pun boleh gak !!

Berbalik pada fesyen seluar dalam ..

 

image

Rujuk pada entri INI ..

Kecantikan , hanya tipu daya saja !

image

Jika fizikal yang menjadi ukuran untuk menentukan kecantikan , maka kita akan hampa.. Jika budi bahasa juga diukur sebagai kecantikan , kita pon turut hampa ..

Seimbangkan ..  Tiada yang buruk di sisi Allah kecuali sememangnya dia sendiri yang memburukan dirinya sendiri ..

" Tak kira lu sapa , saman tetap saman ! "

 

image

" Ahh... Tak kira ! UFO ke , gajah ke.. dinasour ke.. kalau dah parking sini , saman tetap saman ! "

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI