Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 Oktober 2011

Bala letak gambar di internet !

 

Saja aku buat research berkenaan masalah-masalah dunia sekarang ini sebelum aku buat entri.. Maka ada beberapa penemuan yang  sememangnya ramai tak hairan walaupun dah berulang kali dah bagitau !

Ini adalah komen yang aku jumpa dalam web lucah berbahasa melayu. Ada banyak lagi okeh ! Bayangkan gambar korang menjadi pertukaran mereka ..

image

image

Amacam ? Tak percaya lagi ?

Tips camana nak ajak awek seks


Kebelakangan ini , carian di internet CAMANA NAK AJAK AWEK MAIN ni makin tinggi pulak. Oklah.. aku bagi tips eh .. nak ? Free je nih .. Serius ! Tak kisah la korang nak marah aku ke apa ke ..Janji puas kan ?
Sebelum nak ajak awek main , aku bagi tips cara cara nak main .. okeh ? Bukan tips jer , siap gambar lagi !! Hehehe.. Baru la best kan ? Apa kelas main main gitu je kan ? Nak ?? YEarghhh.. tu baru betul..
Koleksi gambar pasangan main ni boleh jumpa kat melayu boleh kan ? Haa.. Tu zaman tuk kadok punya.. Dah kena block pon.. Jadi ni ada satu web yang belum kena block dek SKMM .. Ahak.. aku jadi jahat malam ni.. hahahha..
Jom g usha eh.. Tarak menyesal punya la.. Mereka yang dah kawin, tak payah la tengok.. Korang dah terer.. Kasi adik adik ni ha tengok.. Teringin nak wat keje gila sebelum kawin.. Hehehe..kasi can eh ?
Klik MELAYU LAMA DAH BOLEH ! Enjoy !!! Wahahahah.. Jangan la marah .. Ni pon pendidikan seks gak .. Psst.. banyak gambar bogel neh..

Rumah mampu beli di Putrajaya

 

image PR1MA : Program Perumahan Rakyat 1Malaysia

PR1MA @ 11 Putrajaya

Tujuan pelaksanaan PR1MA adalah untuk meningkatkan akses golongan berpendapatan sederhana kepada perumahan kos sederhana serta menggalakkan pemilikan hartanah kediaman

Sebagai satu inisiatif strategik untuk memenuhi keperluan perumahan segolongan besar rakyat, Kerajaan mengambil langkah melaksanakan PR1MA bagi menyediakan rumah kos sederhana bertujuan khusus untuk mengisi jurang keperluan masyarakat dalam kumpulan berpendapatan isi rumah di bawah RM6,000 sebulan.

image

image

image

image

 

Amacam ? Menarik ? Nak tau apa syaratnya untuk memohon ?

SYARAT-SYARAT WAJIB SEBELUM MEMOHON

  1. Warganegara Malaysia.
  2. 21 Tahun Ke atas.
  3. Bekerja ATAU Menetap di Putrajaya.
  4. Pendapatan Isi Rumah (Bujang / Suami dan Isteri) tidak melebihi RM6,000.
  5. Pengundi Berdaftar di Parlimen Putrajaya (P.125)

Sila ambil perhatian, mana-mana permohonan yang tidak menepati syarat-syarat di atas TIDAK AKAN DIPROSES sama sekali!

 

Kalau rasa-rasa layak , sila la mohon sekarang .. Klik SINI . Atau nak mengetahui dengan lebih lanjut , sila layari http://www.pmo.gov.my/.

Bila nak wat tahlil ?

 

image

" Alahai.. siannya .. Bila bini kau masuk wad ? "

 

" Semalam .. "

 

" Oh.. dah tu bila nak kawin lagi ? "

 

Kelemppaanngggggggg !!

 

" Kan kena sedas dah ! "

 

 

Blog Pilihan : syieda R

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:22)

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] ..

 

" Hurm... anonymous.. Panjang pulak komen dia kali ni .. "

 

Anonymous  berkata... [Reply to comment]
 

Semakin jauh semakin rindu. Semakin rindu , semakin cinta. Bila cinta , tak diduga jodohnya.  Semakin hampir kita rupanya.

 

.........................................

 

" Hah ?? Semakin hampir ??? Hadoii... Sapakah dikau wahai cik anon ?? Kenapa perlu sorokkan dirimu ? Andai tak cun sekali pon , kita kan tetap kawan .. "

 

Tu la manusia kan ? Bila cun , nak je.. Tapi bila tak cun , terus jadi kawan.. Memilih aku neh !! Tapi betul la gak .. Yang tak cun , suka tengok yang hensem.. Mana ada yang tak  cun suka tengok yang tak hensem kan ?? Jadi yang tak hensem ni . nak tengok sapa lak ? Hadoi.. Mangsa keadaaan betullah aku ni...

 

" Aku nak reply pon tak best.. Ke nak aku buat pusi syahdu menusuk kalbu ? ". Bisik hati aku.

 

Tiba-tiba pintu bilik aku diketuk .. Apakah Sabrina mengetuknya ? Oh sungguh gila imaginasi ku itu ! Sekali Lisa daaa...

 

" Awat ? " . Aku tanya.

 

" Esok dia ikut kita... ". Ringkas jawapan Lisa.

 

" Sabrina ka ? Kenapa tetiba hati ku menyanyi lagu Maher Zain lak ni ?? Salah lagu kah ??

 

-SAMBUNG-

Kak , muka saya ada muka perompak ke ?

 

image

" Ada seringgit ? " . Dia tanya dan kemudian aku jawab.

 

" Takde ..".

 

Duit baki dipulangkan... Aku yang ucapkan terima kasih.. Dia jawab pun tak.. Eceh.. Aku mencuri ke ni ?? Bila tengok muka sorang sorang dari tukang ceduk kuah sampai la cashier tapi aku rasa tokey dia berdasarkan pengalaman aku dok membeli kat situ , semua muka macam dah nak monopaus je esok !

 

Tapi kalau suami dia , memang bagus. Muka penat camana pun , senyum dan berterima kasih. Ni la dia.. Kalau kedai dah laku dan laris , terlupa asal usul. Sapa dok meriahkan kedai dia pun dia tak sedar ! Kot nanti dah ada pesaing , baru ada akai !

 

Dah la orang membeli dia cuma merasa.. Eceh.. Tak la.. dia meniaga.. Kena la jaga hati pelanggan. Penat camana pon , dia kena tau , itulah punca rezeki dia .. Kami ni bukan perompak mahupun peragut. Kami mai beli bukan sebungkus dua .. Kalau ikutkan , dengan kedai kedai kami beli tauuuu..

 

Ni yang buat aku nak meniaga nasi kukus gak ni.. Sapa nak jadi partner ngan aku ? Mat jadi chef de mission .

 

Iklan sat ..

image

http://beautyfarmasi.blogspot.com/

Kenapa aku sayang sangat ARSENAL berbanding MANCHESTER UNITED ?

 

IMAG0574

Haaa.. Tengok ! Dulu aku suka gila kat MU ( era Eric Cantona) .. Pastu aku beralih ke Arsenal ( era Henry ) .. Dan sekarang , aku rela pilih pengadil... Hehe..

Kenapa ?? Aku sayang sangat kat Arsenal sebab dialah satu satunya pasukan yang gemar memberi kemenangan kepada pasukan lain ! Mana ada pasukan yang sebagus dia nak bagi kemenangan pada pasukan lain terutama yang lemah lemah ni.. Cuba habaq mai sat ???

Disebabkan itulah , aku beralih arah untuk menikmati Liga taman perumahan aku je skang ni .. tu pon ikut mood.. Last aku tengok game liga kat rumaah tu , 10 tahun lepas ..

Arsenal oh Arsenal.. Aku tau korang punya strategi.. Amik murah , jual mahal.. Bisnis.. Haahaha.. hati penyokong apa ada hal ..

 

Blog Pilihan : alang

Yusof Haslam guna telefom bimbit 'cap ayam'

 

" “Isteri saya membelikan telefon Blackberry untuk saya guna tapi saya tak tahu. Akhirnya saya pakai telefon “cap ayam” cukuplah. Nombornya nampak besar dan senang nak buat panggilan,” kata Datuk Yusuf Haslam pada Mstar.

image

Orang lama , mmg begitu. Sama la cam bapak aku .. Bagilah secanggih mana pon telefon bimbit, dia nak guna yang lama .. Mudah dan senang .. Letih nak tercari cari camana nak dial atau nak sms ..

Tapi berbeza dengan budak yang baru berusia 2-3 tahun.. Cepat gila kuasai telefon bimbit ni. Anak buah aku , yang baru 3 tahun , pantang nampak muka aku ..

" Pak Ngah , telefon baru mana ?? '

Kalau tak bagi ? Pergh.. abis dia selongkar poket ngan beg aku.. Tak jumpa ? Pakat cubit pastu teriak .. selagi tak bagi selagi tu laa.. Tapi ok la , pandai jaga.. Dapat je telefon tu , terus baring .. cari game.. Adeh.. Tu pasal aku jarang update kalau sampai umah orang tua aku.. hahaha .. Alasan !

Tapi orang perempuan lain pulak kan ? Heheh.. mak aku nak suka yang canggih .. Pelik.. Hahahaha..

Yang mana satu nak dipangkah nanti ?

 

Jika benar sekadar publisiti , fikirkan sapa lagi bijak ? Jika benar inilah pemimpin , sapa lagi amanah .. Fikirkan ..

image

 

image 

Kedua-dua pemimpin ini punya cara tersendiri untuk menjiwai kehidupan rakyat mereka.. Ini bukan entri politik tapi inilah masa untuk renung dan fikir sedalam-dalamnya sebelum memangkah undi nanti.

Aku tak menyebelahi mana mana.. Sekadar mengajak rakan berfikir.. Sekian.

Tak pasal pasal POCONG ni popular !

 

Ni la dia .. Punya banyak la benda yang boleh dilaporkan , pocong jugak masuk diceritakannya ?? Adoi...

Sejak saya pindah di kawasan perumahan itu sejak enam tahun lalu, ini bukan kali pertama saya melihatnya, malah sudah lali hingga menganggapnya seolah-olah ‘penduduk’ kawasan perumahan ini juga,”

image

POCONG...imej makhluk didakwa pocong oleh penduduk dirakam di sebuah rumah yang terbiar.

Ketika itu, anak saudara saya bermain menangkap gambar menggunakan kamera telefon bimbit ibunya, dan secara kebetulan menangkap gambar makhluk itu sedang berdiri merenung rumah tinggal itu,”. - Hmetro

Aku tertanya gak.. Ni gambar betul ke ?? Atau sekadar lakonan semula berdasarkan dari lipatan kain tu ? Takkan pocong tu baru tukar kain kapan baru ? Baru gile tuu.. Aiseyman ..

Ke dia dok tunggu sapa sapa nak tawar dia berlakon dalam filem David Teo seterusnya ? Ni baru evil ! Takat amik muka awek cun berlakon jadi hantu , apa kelas ! Kan kan ? Muhahahha.. gilaa..

Pengantin ohhhh Pengantin ..

 

"Tarikh kahwin dah dekat............. Macam mana nieh, baju dah dapat... mak andam dah dapat... kad dah buatt.. hantaran dah siap.. tapiiii orang nak masakkkk xde neihhh.. kateringgg x cari lagi... kompangggg xde lagii.. mak ayah dah bising niehh... semua dok tergendala lagi... mana nakkk carrrriiiiiiiiiiiiiii?????? tolonggg tolongggggggggggggggg..........!!!"

 

HAA... PENAH KE ANDA DALAM SITUASI TERSEBUT ?? Penah kan, penah kan.. Pada bakal-bakal pengantin.. jangan ulang perkara macam tuh ye...

 

Jangan risauu... dqis2u.com ada jalan penyelesaiannya.. boleh jengok2 jamu mata tengok menu dan free gift dulu.. kalo tertawan, menarik hati... boleh kita bincang2...

menuweb 


Dari serendah harga RM5.50, harga yang mampu milik untuk anda... samping tuh ada lagi banyak free gift / offer untuk bakal pengantin... kena check bahagian PROMOSI di www.dqis2u.com ye....


Psstttt!!! ada x yang tengah2 cari keje partime??? ada tak ada tak??? kalo ada boleh jadi introducer kami... agak berbaloi pendapatannya... jengok la web.. semua info ada di sana...  :-D


SELAMAT PENGANTIN BARU.....

 

DQis Enterprise
www.dqis2u.com
YM : dqis_online

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:21)

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11][2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20]

 

" Hah ?? " Dia ada hal esok ? Dengan Amir ? Amir mana pulak ni .. Adeh.. ? Hurm.. Lisa mesti tahu ni... ". Bisik hati aku.

 

 

Jawapan dari pesanan ringkas yang aku terima dari Sabrina benar-benar membuatkan aku cuak seketika. Takkan la anak gadis tu nak terasa dengan sms dari Adawiyah tu kan ?

 

" Psstt.. Lisa .. Mai sat .. ". Terkejut dia . Dok sibuk menelaah telefon bimbit dia . Mesti tengah layan Facebook .

 

 

" Awat ?? ". Lisa menghampiri aku .

 

 

" Amir tu sapa ? " . Aku pandang tepat mata Lisa.

 

 

" Amir ??? Ooo... ni mesti kes Sabrina kan ? Padan muka abang ! Haa.. tu laaa .. Sapa suruh jual mahai ! ". Lisa mencebik.

 

 

" Bila pulak abang juai mahal ? Abis buat sale dah ni ... Potongan 80% lagi... ". Aku saja melawak.

 

 

"Amir tu , bekas kekasih Sabrina laaa.. Dulu depa ngaji sama kat Uitm tapi Amir tu abis dulu.. Kira senior dia la.. Depa putus sebab Amir p luar negeri. ". Lisa terangkan kat aku dan terus berlalu.

 

 

" Aik ?? Kata ari tu dia tunggu aku punya lama.. Tapi dalam dok tunggu camana dia leh ada boyfriend ?? Ni tunggu style la ni ka?? " . Aku tergaru kepala yang tak gatal . Seperti biasa.

 

 

" Kalut aihhh.. Ni yang malas ni.. Baru nak berputik , terus layu cinta aku nehhh .. Memang kena mandi bunga aku ni !! ". Mengeluh dalam hati.

 

 

" Lisaaaa... esok p teman abang p cari bunga !! ". Aku jerit pada Lisa.

 

 

" Apadia ???? " . Lisa terbeliak biji matanya.

 

 

" Esok p cari kuaci cap bunga laaa.. Ngidam ! ". Aku balas dan terus masuk ke bilik. Update blog lagi bagus !

 

 

- SAMBUNG-

Aku doakan korang semua bahagia

 

Bila aku blogwalking senyap senyap tanpa guna kasut , ramainya baru buat blog terutama mereka yang dipanggil wanita .. Eceh.. hehe.. Lelaki pon ada ..

Tapi banyak yang aku jumpa perempuan la berdasarkan follower aku .. Aku tak nak komen pasal blog .. Dah puas aku bebel pasal blog. Tamo dah nak citer pasal tu cuma kali ni nk kait dengan kandungan secara ringkas..

Bagi anak dara yang ada pakwe tu , aku doakan korang akan menjadi pasangan suami isteri yang sah satu hari nanti. Tapi sebelum tu , jagalah batasan korang yer..

Bayangkan begini yer.. Dunia ni bulat .. Apa yang korang buat sekarang ni , takkan dibalas hari ni jugak .. Faham tak ? Haa.. Kalaulah korang buat 'nakal' sekarang di belakang keluarga korang bayangkan anak korang nanti buat begitu pulak.. Kalau tak anak , cucu .. tapi pon adik beradik ..

Bayangkan tu je.. Sebab kalau nak cerita pasal dosa pahala ni , aku rasa korang pon dah tau kan .. Tapi tetap gak buat dan syaitan dipersalahkan walaupun mmg salah dia namun tak dilawan malah membiarkan saja..

Wahai anak dara .. Cinta , biarlah cinta.. Jangan digadai diri. Jika benar cinta, jangan diusik langsung. Jika benar hormati , tunggulah masa. Masuk minang , jadikan isteri. Ibarat buah , luar cantik , busuk didalam.. Sapa tahu kan ? Nak jadi camtu kah ?

Wahai anak teruna .. jika benar nak jadi pemimpin keluarga dan memiliki isteri yang solehah , inilah masanya belajar memimpin dengan hormati kekasihmu itu , keluarganya dan paling penting adalah agama ..

Sekali lagi , jika benar cinta ... ikutlah jalan yang diredhai Allah. InsyaAllah bahagia sepanjang hayat... Semoga korang semua ke jinjang pelamin.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI