Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 8 Oktober 2011

5 Blog Pilihan Ben Ashaari malam ini..

 

Kali ni , biarlah rahsia... Hehehe.. Nak tau sapa ? Kena la masuk n tengok sendiri ...

imagehttp://bit.ly/nAsT8W

 

imagehttp://bit.ly/okUfRl 

 

image

http://bit.ly/qfih1U

 

image

http://bit.ly/np2Jqw

 

image

http://bit.ly/mRFoYa

 

dan bonus .. blog baru buat tadi ..

image

http://bit.ly/qNHuVT

 

Terima kasih kerana setia bersama BENASHAARI.COM

Oh ya.. tertanya bagaimana nak jad blog pilihan ? Rajin singgah dan komen entri dengan komen yang menarik serta logik.. Penting sekali , ikhlas bila meninggalkan komen.

Kali pertama jumpa , aku terus buat wife benci pada aku !

 

Lokasi : Hentian Putra

Waktu : 8 pagi

Waktu ni wife ( kira dulu kawan je ) , baru sampai dari Kelantan. Dan aku jumpa dia sbb nak pass sesuatu padanya. Kebetulan Hentian Puduraya dengan PWTC dekat je. Jadi senang nak jumpa.

 

Zla : Nak pergi mana ni ?

Aku : Nak g breakfast dulu ke sebelum nak balik ?

Sambil tengok jam.. Awal lagi.

Zla : Ok gak. Dekat ke ?

Aku : Dekat la jugak.

 

Pastu bergerak ke kedai makan berhampiran. Tiba-tiba , dia bersuara.

 

Zla : Ben , tak jadi la. Saya nak balik terus. Penat sangat rasanya badan ni.

Aku : Betul ni  ? OK la gitu.

 

Pastu , terus hantar dia ke stesen komuter yang berhampiran kerana dia nak balik ke Selayang , kalau tak silap aku.

 

Setahun kemudian.

 

Zla : Ingat tak yang kita jumpa dulu kat Hentian Putra yang mana saya tak jadi nak breakfast tu ?

Aku : Ingat .. Nape ?

Zla : Ada ke patut awak biarkan saya tarik beg pakaian yang berat sambil berjalan mengekori awak !! Awak tengok je ??

Aku : Dah awak bukannya awek saya.. Kang saya buat baik , awak kata saya nak ngorat awak lak.. Saya gak yang malu.. kan kan ?

 

Terus wife aku geleng kepala.. " Camana la saya boleh terpikat kat awak ??? " .

" Well .. ". Aku jawab selamba...

 

Hampeh aku kan ? Hahahaha.. Yelah , bukannya awek.. Cuba awek ! Haaa... Jangan kata beg , siap antar terus balik rumah tuuuu .. Heheh..

Mariah Carey dengan Justin Bibir ?? Aiyok !

 

Sah... Ni mesti kes populariti dah jatuh merundum maka terpaksa berduet ngan si Bibir neh ..

imageGambar Mariah Carey yang aku terpaksa edit kerana seksi . Kang takut cik abang2 kita tak senang duduk pulak. hehe.. Guwau je bro !

imageNi Justin Bibir.. Tengok rambut dia , teringat si beruang dalam filem Star Wars tu.. Sama kan ? Lalala..

 

Menurut Mariah  ;

"Justin dan saya akan berduet dalam lagu All I Want For Christmas Is You yang saya tulis dan terbit pada tahun 1994.

"Rasanya semua pihak terkejut dengan berita ini dan akan lebih terkejut apabila lagu tersebut dimainkan. Anda semua akan sukakan lagu itu. Saya sangat teruja," ujarnya melalui sebuah video yang dimuat naik menerusi laman Twitternya. - Mstar

 

Hurm... Dulu aku minat gak la lagu lagu Mariah tapi selepas dia cam pelik dok gila seksi , minat tu ilang terus .. Jadi sekarang aku layan je lagu lama  , Noraniza Idris bersama allahyarham Abdullah Chik. ( link).

Justin Bibir ? Satu lagu pun tak penah layan ... Hehe.. Tua dah kot aku..

Apakah hadiah yg aku beri pada wife masa kali pertama kuar dating ?

Jeng jeng jeng ... Teddy Bear bersama biskut dari Famous Amos sbg pemanis kenangan..

Bijak tak ? Terus jadi wife !!! Jampi baekkk punya ! Nak tau apa jampi dia ?


Dengan nama Allah .. Aku ingin dia jadi isteriku .. Aminnnnn .. 6 bulan lepas tu , aku bagi dia RM10 ribu cash !!

Alhamdulillah...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wee.. Dapat hadiah dari awek blogger yang top !

 

image

Hehe.. Walaupun sekeping gambar , ianya tetap satu pemberian yang bermakna .. Thanks  Lyssa Faizureen aka Lyssa Secret .. Terima kasih Lyssa..

Apa yang aku belajar dari dunia blog ?

 

image

Hanya tau 'mencakar' tapi malas mengejar !

 

 

image

Akan terus mengorek tanah walaupun lembab pergerakkannya.

 

Usaha tangga kejayaan .

Jangan ketawakan mereka hanya kerana kerana mereka berjaya sedangkan kita malas bekerja. Jangan cari kelemahan mereka hanya kerana nak tutup kemalasan kita .. Bawa-bawalah berubah perangai kita memandangkan kita akan ke tahun baru tidak lama lagi.. Azam tahun ni dah tercapaikah ?

BAJET 2012 . Antara mereka yang hampa

 

image

Apakah nasib penjawat awam berstatus kontrak ( CFS ) ? Jumlah CFS bukanlah kecil dan bakal ditamatkan perkhidmatan mereka penghujung tahun ini. Ada sapa sapa perasan akan hal ini ? Mereka akan kembali menganggur.

Terima kasih kerajaan Malaysia.

Akan ku miliki hatimu itu .. (2:28)

Bab 1 : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15][16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29][30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43][44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] ..

Bab 2 : [2:1] [2:2] [2:3] [2:4] [2:5] [2:6] [2:7] [2:8] [2:9] [2:10] [2:11] [2:12] [2:13] [2:14] [2:15] [2:16] [2:17] [2:18] [2:19] [2:20] [2:21] [2:22] [2:23] [2:24] [2:25] [2:25] [2:26] [2:27] ..

 

Adawiyah menuju dengan muka seolah geram dengan aku.

 

"  Apakah aku bakal kena penampar ? Atau aku akan diherdik olehnya ? Atau dia nak mintak aku pulangkan duit yang dia pernah belanja makan dulu ?? Tapi berapa posen sangat je pon ? Ah ... Terlalu mengarut imaginasi aku ." .Hati kecil bermain kata.

 

" Err... " . Aku bersuara halus

 

Adawiyah semakin hampir. Dan aku semakin keliru apa yang nak dia buat pada aku sebentar lagi .

 

" Kenapa Ada ? ". Sebelum dia bersuara , aku bersuara dahulu.

 

" Eh , sapa nak jumpa awak ? Saya nak pergi amik buku saya yang tertinggal dalam cafe tadi. Orang tak nak , saya pon tak terhegeh laaaa ! ".

 

Sedas kena kat muka aku . Oh , betapa malunya aku. Di mana aku nak lari untuk menyorok muka ini ??? ARghhh .. malu ! malu ! malunyaa...

 

" Oh.. yeke .. Ingat tadi nak cakap apa apa kat Ben. " . Aku cuba cover malu.

 

" Not interested !" . Tanpa memandang muka aku.

 

Umpama halilintar kata-kata Adawiyah tadi. Ini menunjukkan dia benar-benar geram terhadap aku dan berjaya menangani perasaannya sebelum itu. Satu perkembangan yang sihat !! Dan aku , BEBAS !!!!!!

 

-SAMBUNG-

5 Blog Pilihan BEN ASHAARI Hari Ini

 

 

image

http://ytoka.blogspot.com/

 

image 

http://iniciksara.blogspot.com/

 

image

http://afiqahfatinjohnnyorlando89.blogspot.com/

 

image

http://nabilfahmi.com/

 

image

http://anugerahcinta86.blogspot.com/

Tak faham , diam !

Kat kedai gunting rambut di Alamanda. Kat sini cara potongannya lebih kemas berbanding kedai gunting rambut di Precint Diplomatik yg mana nak berinteraksi pon agak payah kerana aku rasa yg tukang gunting tu bukan warganegara..

Kenapa aku update pasal ni ? Ada yg fikir aku nak cari trafik dengan kerap update .. Nampak sangat tak faham .. Berapa ramai yg tak kerap update tapi tetap tinggi trafik ? Atau yg kerap update tapi trafik tak tinggi gak ?

Jawapan aku mudah .. Aku mmg sukakan dengan apa yg aku buat sekarang ni..

Mereka yg berbunyi tu sebenarnya tak tau apa mereka nak buat dengan kehidupan mereka lalu , kacau org penyudahnya !

Jangan kumpul dosa .. Gunakan kemudahan yg Allah bagi ni dengan lebih bijak ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inikah namanya CINTA ?

 

Bukan mudah bercinta jika penuh kepura-puraan

Bukan mudah bercinta jika sekadar berpura-pura

Bukan mudah bercinta jika  hanya berpura-pura

Bukan mudah bercinta jika tidak tahu pura-pura

 

Bukan mudah merindu jika tiada cinta

Bukan mudah di rindu jika tiada sayang

Bukan mudah melafazkan rindu jika tiada kasih

Bukan mudah melahirkan rindu jika tiada rasa

 

Bukan cinta jika tiada batasan

Bukan cinta jika menurut nafsu

Bukan cinta jika sekadar ketawa

Bukan cinta jika selalu menangis

Bukan cinta jika dosa yang dipungut

 

Mereka kata mereka bercinta

Tapi mereka berpura-pura merindu

Namun mereka sekadar melepaskan nafsu

Agama diketepikan , dosa bertambah

Tiada rindu , tiada kasih , tiada cinta

Yang ada hanyalah kebodohan diri sendiri .

 

Dunia selebriti hanyalah dunia sandiwara

Apa yang aku belajar dari majlis pelancaran album diva Malaysia tempohari ialah ...

image
Mereka berada dalam dunia yang penuh dengan kepura-puraan dan ada antara kita berminat untuk bersama sama mereka hanya untuk merasai nikmat kepura-puraan yang akhirnya tertanya pada diri sendiri ..

" APA SEBENARNYA YANG AKU CARI DI ATAS DUNIA INI ? "

Fikir-fikirkanlah sebelum melangkah kaki ke dunia selebriti di Malaysia ini yang penuh dengan tipu daya syaitan yang mana tidak menjanjikan sebarang kebahagiaan langsung...

Tempahan baju KELAB BLOGGER BA ver 2.0 dibuka !

Terhad !

baju 2
HARGA   :  RM30 termasuk kos penghantaran
WARNA  :  Putih , Hitam , Biru , Hijau , Purple , Merah , Oren , Biru dan Hijau Cair/muda
JENIS     :  Baju Lengan Pendek dan Baju Lengan Panjang

Untuk tempahan sila emailkan butiran berikut ke angah7736@gmail.com dan benashaari@yahoo.com
Pastikan ada butiran berikut :
1. url blog
2. alamat untuk post baju
3. no telefon (untuk pengesahan tempahan dan urusan pembayaran)
4. size (s -xxxl)
5. warna
6. jenis baju (lengan panjang/pendek)

Harap bersabar selepas membuat tempahan. Terima kasih .. Rujuk Sini

5 blog baru pilihan BEN ASHAARI

image 

image

image

image

image
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI