Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 13 Oktober 2011

Jom bagi dia cukup 1000 FOLLOWER

 

image

990 .. Lagi 10 nak cukup 1 ribu ! Mesti dia ternanti nanti sapa yang sudi nak follow blog dia kan ? Hehehe.. Apa kata korang kasi cukup ? Aku dah pon follow dia.. hehe

Buat mereka yang dok sakit kepala bab FOLLOWER ni , ini cuma suka suka je ... tapi jangan amalkan konsep I FOLLOW U dah .. U WAJIB FOLLOW I ! Tamo gitu yer.. Follow tu biarlah kerana nak follow.. Bab ikhlas tu , kita tak tau .. Dan mereka yang rajin membalas dengan mengunjungi rakan follower dia tu , korang mmg bernasib baik dapat kawan gitu..

Aku ? Entah .. korang rasa ? Hahahaha.. OK.. jom g meriahkan blog adik kita neh..

http://angandansedar.blogspot.com/

Mesti menjerit punya bila dah cukup 1k .. hehe..

Ibok Bistro , Putrajaya

Ibok Bistro yg terletak Precint Diplomatik , baru dibuka dan menyediakan byk jenis makanan..

Aku order keow teop sup .. dan rasanya ? Boleh layan !

Layanan dari mereka ? Tiada masalah ! Keseluruhan ... Okeh !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Pesta Seks. Satu realiti di negara kita

 

image Hmetro

 

Jangan geleng kepala .. Jangan terkejut .. Jangan pura-pura tak tau .. Ianya satu realiti yang semakin mendapat tempat dan sambutan hangat di kalangan remaja dan belia kita mahupun mereka yang dah beruban rambutnya.

Pesta seks ni bukan baru lagi .. Lama dah wujud dalam negara kita dan bangsa aku pon ramai terlibat ..  Tak caya ? Carilah dalam internet ni.. Macam macam cerita korang boleh jumpa..

Yang pasti , yahudi bersorak gembira atas kemenangan mereka.

Rogol baru samun .

 

Masalah sosial makin teruk di negara kita. Makin menakutkan untuk meninggalkan keluarga kita dirumah sendirian atau membiarkan keseorangan diluar sana .

Di Kajang , seorang remaja berusia 19 tahun sempat merogol seorang pembantu rumah warga asing sebelum melarikan dua botol minyak wangi bersama laptop dan wang tunai selepas memecah masuk sebuah rumah di Taman Jaya Baru.

Mana dia belajar semua ni ? Cuba kita fikir kembali ? Tak perlu jawab. Simpan dan perhatikan semula keselamatan dalam rumah kita mahupun bila berada diluar nanti. Jangan amik mudah bab keselamatan.

Hurm... Teruk teruk .. Satu satu kes timbul .. Berbaloi ke buat keje camni ? Bila dah tua nanti , fikirkan anak sedara korang lak yang kena ? Korang nak maki sapa ??

Korang tu , aku maksudkan yang buat keje bengong tu ler.. Heh.

Dewan Rakyat Kecoh Isu Elaun Ahli Parlimen | Senarai Elaun Ahli Parlimen

 

Wahai ahli parlimen Malaysia .. Ingatlah .. Anda berkhidmat untuk rakyat .. Berkhidmatlah dengan ikhlas sebagaimana rakyat berkhidmat untuk negara mereka ..

Wahai ahli parlimen Malaysia .. Jika ingin gaji lebih , maka buatlah bisnis part time sebagaimana rakyat Malaysia buat .. Juallah korset Hi-O atau bukalah gerai burger.. Nak lagi best , buat blog dan letaklah iklan Nuffnang.. Kalau trafik tinggi , bolehlah guna Innity.. Masyuk wooo..

Ala Datuk-Datuk  sekalian , kalau tak cukup .. toksah jadi ahli parlimen dah.. Bersara jeee.. Ramai lagi nak ni.. Tuuu.. Yang baru lepas keluar dari universiti tuuu.. Teringin nak jadi YB ..

Aku ?? Maaf la.. tak layak untuk memimpin manusia..  Aku sedar diri aku ini yang tak mampu melawan hasutan syaitan ..  :)

 

"Ketika ini, Ahli Parlimen negara ini memperoleh RM6,500 sebulan dan paling rendah berbanding Singapura (RM33,589), Indonesia (RM18,111) dan Thailand (RM11,534).

Isu pembatalan kenaikan gaji dan elaun ahli Parlimen merancakkan persidangan Dewan Rakyat apabila beberapa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) dan pembangkang bertikam lidah mengenai cadanganberkenaan.

Kekecohan berlaku apabila Datuk Baharom Mohamad (BN-Sekijang) menyifatkan ahli Parlimen pembangkang sebagai hipokrit kerana menolak cadangan kenaikan gaji dan elaun seperti yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dalam Bajet 2012. " . Selanjutnya - Mstar

 

image

image

image

image

Sumber : DezamanCottage

Hahaha.. Tak leh nak bayang ..

 

image

Aku nak tambah tapi kang takut ada yang kecik hati.. Apa pun , aku nak gelak ! hahahahaha ...

Sumber  gambar : http://luvlyqiss.blogspot.com/

Ben Ashaari Jr , perempuan ?

 

Gulp ..

Orang kata la.. Mengikut pengalaman mereka yang pernah mengandung , kalau si ibu ni dia punya meragam lain macam seperti muntah muntah yang teruk , serta dok sakit sana sini cam sakit pinggang tu , tandanya nak dapat anak perempuan.

Satu lagi tanda ialah perut.. Kalau membujur , kata mereka ( kot ) tu perempuan.. Kalau membulat , lelaki.. Betulkah ? Maknanya aku bakal dapat anak perempuan ?

Kalaulah anak perempuan , kena pasang bodyguard sepenuh masa .. Aku kena g gym balik ni.. Mana mana budak lelaki nak dekat , aku jauhkan ! Grrrr...

Bercinta ???? Takde maknanyaa.. Cukup time , kawin !! Kalau ada yang berkenan tu , sila simpan duit dari sekarang ! OKeh ? Hantaran berapa ? Ahhhh... kena ikut pasaran wall street !

Hampeh.. Belum apa apa , dah poyos !

Menariknya dunia blog ni. Terima kasih.

 

Perasan tak wahai blogger ? Aku perasan .. Kalau tak , biar aku cerita sedikit..

Blog aku ada banyak entri setiap hari.. Entrinya berbeza beza isunya.. Ada yang pasal blog .. Ada yang pasal artis .. Politik la.. kadang-kadang mengenai kehidupan harian kita .. Dan sesekali aku selitkan mengenai keibubapaan .. Maklumlah , .. hehe.. kan kan ?

Menariknya , bila post aku berkenaan blog , pastinya ramai remaja yang akan komen .. Bila politik , bercampur baur pembacanya .. Dan bila mengenai keibubapaan , pasti ibu ibu memunculkan diri dan memberi komen ..

Sangat teruja .. Itulah menariknya mempunyai blog .. Ramai fikir , dengan punya trafik yang tinggi sudah cukup untuk 'hidup' di dunia blog ini tapi tanpa mengetahui sapakah yang mengunjunginya, ianya tidak memberi kepuasan yang maksimum.

Ramai fikir trafik adalah nombor ... Nombor yang masuk dan tertera itulah sesuatu yang menarik.. Bagi aku , trafik adalah pembaca .. Biar 1 tapi berbaloi.. Kerana 1 itu mampu beri satu perubahan pada kehidupan kita .

Menarik bukan ? Terima kasih pada yang sudi singgah ..

5 blog pilihan Hari Ini

 

Yearghh.. 5 lagi blog baru terpilih berdasarkan FOLLOWER terkini.. Hehe.. Terima kasih kerana sudi singgah ..

Oh ya , hari ni ada masalah teknikal sedikit dengan blog aku.. Jap ada jap takde .. Jangan risau , blogger ni lom plan nak bungkus blog dia lagi.. Hehehe..

image

http://esyaowns.blogspot.com/ 

 

image

http://fadshahputra.blogspot.com/

 

image

http://sayangsemut.blogspot.com/

 

image

http://dongengataurealiti.blogspot.com/

 

image

http://nurfatinzolkarnain.blogspot.com/

Tak nampak kaki baby ?

 

" Kaki dia tak nampak lagi .. "

Gulp .. Tertelan air liur terus aku bila dengar doktor kata gitu .. Tapi aku cuba menenangkan diri. Wife pon diam jer. Aku tau apa yang bermain di dalam kepala dia .

Dalam kereta , dia diam . Sesekali bercakap tapi takde kaitan dengan apa yang kitorang dengar tadi. Dalam hati aku berdoa agar dijauhkan dari apa yang aku dan wife fikirkan ..

Kemudian aku bersuara.. Aku kata aku tau apa yang dia dok fikirkan .. Dia pon cam terkejut tapi pada pemeriksaan lepas , ada pulak doktor bagitau ada nampak kaki .. Agaknya tadi dia tidur .. Biasalah , tengahari kan baby tidur..

Kala ini , aku tak dapat bayangkan perasaan ibu bapa yang memilik anak yang aku fikirkan tadi.. Sungguh tabah mereka.. Tiada manusia yang mampu setabah mereka ..

Ya Allah , berikan mereka kekuatan untuk teruskan hidup ini. Berkatilah hidup mereka ..

Cukup-cukuplah gelak | Bali dilanda gempa bumi

 

Satu gempa bumi bermagnitud 6.1 melanda pulau Bali, Indonesia pagi ini. Menurut Jabatan Meteorologi Malaysia, gempa berlaku pada 11.16 pagi di selatan pulau tersebut, 154 kilometer barat daya dari Denpasar dan 1,350km tenggara Kuching, Sarawak. Gempa tersebut tidak mendatangkan ancaman tsunami kepada Malaysia - Bernama

 

Hurm.. Tu berita ringkas jam 12 tengahari .. Hehe.. Terbaca satu status di sebuah fan page  FB yang berbunyi begini , 'Peserta-peserta Maharaja Lawak Mega adalah terdiri daripada kumpulan Pimai yang dianggotao oleh Sathiya, Imuda dan Mat Over), Hiro (Hamdan, Ilya dan Ropie Cecupak), Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik, Anje (Achong Sweet Child dan Joey Daud), Osbon (Mr Os dan Abon), kumpulan Lanun (Jegan, Elya dan Salma Al-Farisi),, BP- Bawal Power (Bob Kuman dan Sobrie), RAP (Azoz Kota, Pak Lah Cecupak dan Rama Jangan Ketawa), Comel (Radhi Khalid dan Bell Ngasri), 3G (Yassin, Didie Alias dan Enot), manakala Adlin Aman Ranlie dan Jalil Hamid pula mengambil langkah berani untuk beraksi secara solo.. '

Menarik betul .. Tergugat gak nak masuk balik ASTRO tapi mengenangkan diri yang dah terlalu jauh sesat mencari duniawi , maka aku batalkan je la hasrat aku tu.. Lagi pun nanti aku tak nak besarkan anak aku ( insyaAllah ) dengan hiburan macamana berlaku pada aku.

Mungkin aku kolot tapi demi kebaikkan dia , biarlah dia membesar dalam persekitaran yang penuh dengan ilmu. Itu azam aku.. Kartun kartun pon tak payah la... InsyaAllah..

Blog ? Aku suruh dia belajar menaip.. Tulis apa yang dia rasa setiap hari.. Tapi akan dirahsiakan la apa blog dia tu... Hehe..

Tu baru perancangan.. Kita mampu merancang je... kan kan ? Kot jadi terbalik , naya gak aku.. Tertiba gila kat K-POP ??? Mau gak aku kepop dia nanti.. hehe..

15 minggu sudah..

Alhamdulillah ..sihat dia dalam tu ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Akhirnya aku putus cinta !

 

image

Sampai hati beruk betina tu tuduh aku Vampire ! Vampire taring kat atas laa.. Ni kat bawah ! aku ialah kacukan Vampire ngan Werewolf ! Huwaaaa... Skang aku dah solo !! Sapa nak berkenalan dengan aku ??

Hantu raya lho !

 

image

" Lu  mau lawan pedang atau mau tikam gue ??

" Alang alang menyeluk pekasam , biar tikam sampai tulang belakang ! Hambik kaauuu "

Kasi kompaun sama mereka yang merokok !

 

Seramai 296 orang dikompaun dengan jumlah RM74,250 kerana merokok di dalam kawasan premis kerajaan melalui operasi penguatkuasaan Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 yang diadakan oleh Kementerian Kesihatan selama tiga hari bermula 27 September lalu.. - Kosmo 

 

Oooo.. patut la kerajaan tamo naikkan harga rokok.. Depa nak amik duit dari perokok tegar neh ! Cayaaalah !! Sokong kerajaan !! Kat Parlimen pon kena ada gak tau penguatkuasa tu.. hehehe.. Time rehat mesti ramai kuar hisap rokok punya.. Hehehe..

Buat mereka yang merokok , hati hati la yer.. Skang ni penguatkuasa dah mula merayau terutama di premis premis kerajaan .. Harapnya ke tempat tempat awam seperti restoran dan kedai makan..

Mana-mana orang yang tidak menjelaskan kompaun yang ditawarkan dalam tempoh yang diberi akan didakwa di mahkamah dan sekiranya disabitkan dengan kesalahan, mereka boleh didenda tidak melebihi RM10,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi dua tahun.

Hehehe ... Harap berterusan sehingga rokok jadi makanan labah labah !

Bapak besar !

 

image SEORANG kanak-kanak berkesempatan memegang sebiji labu gergasi yang diberi nama 'Halloween Pumpkin' seberat 45 kilogram dijual kepada penggemar labu dengan kadar harga RM1,200 di pusat membeli belah Bangsar Village di sini semalam. Menurut penjual labu gergasi itu yang dikenali sebagai Tan, beliau mempunyai lebih 30 jenis koleksi labu pelbagai saiz dan bentuk yang diimport dari Amerika Syarikat. - Bharian

 

Besar gila.. Hahaha.. Kalau aku lalu kat situ , sahih ternganga.. Haha.. aku spesis mudah terngang kalau tengok sesuatu yang luar biasa dan menakjubkan.. Hahahaha..

Masalah khidmat teks Blackberry berlarutan

 

Aiseyman ... Problem eh ? Heheh.. tu laa.. guna saja HTC .. iPhone ?  Samsung ? Iyewww .. Best ker ? hahaha.. Guna je la mana mana tapi tamo guna BB .. hahah... guwau je laaa... Keras aja muka tuuu.. Pakai mana termampu jeee...

 

Berjuta-juta pengguna telefon bimbit BlackBerry di seluruh dunia tidak dapat menggunakan perkhidmatan komunikasi teks untuk hari ketiga berturut-turut, semalam.

Syarikat Research in Motion (RIM) berkata masalah itu berlaku kerana kegagalan pensuisan dalam rangkaian persendiriannya.

Pengguna di Eropah, Asia Barat, Afrika dan India mengalami gangguan perkhidmatan e-mel dan tidak mempunyai akses untuk membuka dan menghantar mesej.

Kejadian itu meningkatkan sentimen negatif terhadap syarikat berkenaan yang sudahpun berdepan dengan kehilangan pasaran kepada Apple dan Samsung.

RIM kelmarin berkata perkhidmatan itu sudah kembali normal tetapi kemudian mengumumkan, masalah itu sudah merebak ke Argentina, Brazil dan Chile. - Hmetro

Pian Cecupak sudah syiok sendiri ka ??

 

image Ini Pian Cecupak ..

image

Ini Aida Hazira Ahmad Razman ..

 

Aida kata .. " Saya tidak pernah merancang untuk berkahwin dengan Pian Cecupak dan saya menafikan sekeras-kerasnya dakwaan dia, kononnya kami bakal berkahwin. ".

Dan menambah lagi ..

"Saya tahu Pian sengaja mengeluarkan kenyataan itu untuk mencari publisiti murahan".

 

Erk.. Pian ? Sebarang komen ?

 

Sumber : Hmetro

Aku cuma seorang blogger ~ #2

 

Dah blogwalking #1 tadi ? Hehe.. kalau rasa nak buat kawan , mereka ni sesuai .. Rajin update blog.. Cerita dalam blog pon best best belaka !

Pastu setiap entri mereka dalam segmen ni kena letak blogger idola mereka.. Sapa rasanya idola mereka ? Tu kena terjah sendiri la.. hehe..

Jom...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI