Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 15 Oktober 2011

Task lagi ?

Melantak time ! Tp aku tak larat nak makan ..huhu.. makan buat alas perut je.. Ni dok tgu keputusan ..huhu... Kantoi gila masa kayak td...adeh..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Task terakhir yang membunuh aku

Aku tak suka air tasik !!! Gila punya task.. nanti citer lagi..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Task menguji minda

Hahaha..task paling mudahhh.. haha.jawapan di hujung jari anda..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Task lagi

Arghhhh...tensennn.. siap marah marshall lg .. haha..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Task seterusnya

Skang kat Taman Herba Bukit Nenas. Jalan kaki dr CM dan serius aku pancettt
Published with Blogger-droid v1.7.4

Persediaan Santai Tourism Xplorace

Berpeluh dah ni ... Huhu .. makan sudh ..solat dah ..tunggu nak mula jer.. Kena naik bas lak tu .. adoi..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Santai Tourism Xplorace bermula

Antara geng yg masuk ...
Published with Blogger-droid v1.7.4

"Wah , ramainya FOLLOWER dia !! "

 

Jumlah satu satu FOLLOWER sesebuah blog selalu menjadi satu tarikan pada blogger baru terutamanya. Makin ramai bilangan followernya , maka dapatlah title blog 'panas' , 'top' , 'otai' dan sebagainya.

Follower ni sebenarnya bergantung pada konsep blog dan populariti blogger itu sendiri.

 

TOP 10 BLOGGER mengikut FOLLOWER

  1. Hanis Zalikha – 32242 Followers
  2. Fatin Liyana – 30935 Followers
  3. Zackzulkhairi – 23618 Followers
  4. Lyssa Faizureen – 22462 Followers
  5. Maria Elena – 22037 Followers
  6. Cik Epal – 21832 Followers
  7. Jejari Runcing – 20099 Followers
  8. Irine Nadia Marcelo – 20041 Followers
  9. Ben Ashaari - 18620 Followers
  10. The Other Khairul – 14289 Followers

sumber : FF

 

Makin ramai 'pengikutnya' , makin panaslah blognya. Namun ada yang mengatakan FOLLOWER ni tidak memberi faedah pada blog tersebut. Ini kerana , mereka akan mengaitkan dengan trafik dan komen yang ada di blog itu.

Sebenarnya , bagi aku FOLLOWER ni ada kelebihannya 'di luar sana'. Aku bukan cakap kosong. Pengalaman aku kebelakangan ini bila menghadari majlis majlis rasmi yang melibatkan media dan blogger mengajar aku erti kelebihan FOLLOWER ini.

Hurm.. aku cerita lebih pasal ni karang , ada pulak kata aku ajar blogger gilakan FOLLOWER .. Hehe..

Cuma yang menjadi isu mengenai FOLLOWER ini ialah cara mendapatkan FOLLOWER .. Tu je .. Yang itu seringkali dipertikaikan dan menjadi topik hangat antara blogger..

Tips nak dapatkan ramai FOLLOWER ialah , template blog ringkas tapi cantik  dan isi kandungannya. Kalau ada tutorial di dalamnya lagi mudah dapat FOLLOWER. Tak kisah la apa pun tutorialnya.

Mengenai Follower , antara blogger lelaki dan perempuan , perempuanlah yang selalu bernasib baik. Kenapa ? Biasanya Follower akan mudah tertarik pada blog yang letak banyak gambar yang comel , cute dan cantik cantik belaka, kan ? Kelebihan pada blogger perempuan ialah blogger perempuan boleh posing posing gitu.. Kalau blogger lelaki ? Nak posing cam aku kat bawah ni ??

image

Bayangkan kalau ada blogger lelaki posing camni dalam blog mereka !

image

atau begini

image

mahupun begini

image

atau

image

dan

image

eh , ada lagi

image

 

Rujuk entri  InI

 

Haaaaa.. korang rasa rasa la kan , boleh dapat ramai FOLLOWER tak kalau blogger lelaki pacak gambar camni ?

Confirm HAMPEH !

Maka beruntunglah blogger wanita .. Hehehe.. Tapi ingatlah yer.. Apa yang dipacakkan itu boleh mengundang masalah pada kemudian hari.  :)

Gula mmg manis tapi berlebihan menjadi penyakit.. Begitu juga garam. Segalanya mesti bersederhana. Yang penting ialah kualiti dan bukannya kuantiti.

Apa apa pun , rezeki masing masing dan jangan sesekali jatuhkan orang lain untuk naik ke atas .

Selamat berblogging dan selamat berhujung minggu.

Selamat pagi sayang

 

Romantik ketika bercinta. Awal pagi dah menghantar sms kepada kekasih atau juga buat pasangan yang baru bernikah. Kalau berduit sangat , setiap pagi antar bunga pada kekasihnya.

image

'Kepanasan' bercinta ini diharapkan sehingga uban memenuhi di kepala namun berapa ramai pasangan yang merasainya ?

Tapi lebih baik rasa seketika dari tiada langsung kan ? 

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI