Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Oktober 2011

Jom Insaf | Tiada alasan

 

image Sebaik saja korang tengok gambar ni , satu perasaan akan timbul .. Apakah yang korang rasa ?

Jom layan iklan Petronas ni . Klik http://blin.gd/4coD

Jom Insaf | Solat

 

image

Hurm.. Agaknya , apa yang korang fikirkan bila terpandang gambar ni.. Yang mula mula sekali terlintas ialah ??

Jom layan kempen Petronas Deepavali ni pulak > http://blin.gd/4coD

Jom Nganga | Apa Kes ?

 

image

Eerr… Sekilas pandang , apa yang korang fikirkan ?? Hurm…

 

Jom layan KONSERT SEARCH ! klik sini > http://blin.gd/4coB

Jom Fikir | Aneh

 

image

Bila tengok macam ni , agak agak apa yang korang imaginasikan ? Apa kemenda ni eh ??? Iskhh…

Jawapan : SINI

Jom Gelak | Facebook

 

fbSumber : LIKE

 

Apakah terlintas di fikiran anda bila melihat gambar ini  ? Apakah anda ketagihan FACEBBOK sebegini rupa ? Sila jawab dgn jujur.

Jom Fikir | Motor (18sx)

 

ops

Sumber : Facebook

 

Apakah yang timbul di dalam fikiran anda bila melihat gambar ini ? Jujur yer…

Jom Jerit | Kemalangan

 

image

Sebuah bas kilang (kiri) yang datang dari arah bandaraya yang hilang kawalan merempuh sebuah bas kilang dan dua buah kereta yang berhenti di lampu isyarat berhampiran Fasa Empat kawasan perindustrian Bayan Lepas di Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu, Georgetown. P.Pinang, awal pagi tadi. Dalam kejadian itu empat pekerja kilang cedera dan dirawat di Hospital Pulau Pinang. – Bernama

 

Ok , andaikan korang berada berhampiran di situ tak kira dalam kereta atau sedang berjalan kaki ..  Pasti anda akan terjerit tak kira kuat atau pun tidak ..

Apakah yang anda rasa ayat yang bakal terpancul dari mulut korang tu ?

Jom Fikir | Rozita Che Wan

 

ROZITA2

Rozita Che Wan dipilih sebagai pengacara Anugerah Skrin 2011 (ASK2011) yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada 4 November ini..

Apa yang timbul di benak korang mula mula sekali .. Tak pe , kita jujur je ..

10 blog baru pilihan BEN ASHAARI

 

his name is naqib

18 , currently at uitm, puncak alam studying foundation in science . ex-starian , fivers 2010.

 

(^_^) Celoteh Si Gadis Kidal (^_^)

saya bkan sape2.. huhu! awk epy... saya lagi epy... so keep smiling ya... luv u oll... (^_^)

 

Sukesukisaya...

hyepp..sy chiqubie (bukan nama sebenar) sukasukisaya r pape pon..hahahaa.. sy tulis! sy rasa! sy suke!

 

Syurga Dihatiku

just call me Sufi..status ? dah ade yang punye..who ? my GEDIK la..accounting student ! *bangga lah ! SPM candidatez of 2012..doakan aku tau..

 

Tash's Mumbling

Currently studying in Diploma in Business Study at UiTM Segamat Johor

 

Ini Cerita Aku...

still always the same...

 

life theatre

aqilahyusoff, much known as yokiyusoff. a normal girl who got a very strong principles in her life. easy to be known but hard to be understand. cheers:)

 

:: Miss N's World ::

i really d0n't have to be super nice always... s0metimes i have t0 sh0w my bad side s0 that i can sort out wh0 can accept me at my w0rst mo0d... and see who still cH00se t0 sTay...

 

One In A Million

i'm just a simple person and i'll try to be as simple as i can...

 

CERITA BEST

aQ orG yG simPle jErr n hePi sLaLu so Bru x Cpat tUa...hu3 jGn Lpe AdD aku kaT Fb tAu.. wanjoe_93@yahoo.com

 

 

TERIMA KASIH

Kumpulan FORTEEN bakal dicabar !

 

forteen pix

Kru dengan artis muka jambu diorang , mmg tak sah punya arr.. Kira muka ada market la.. Bab suara , tak pe.. dalam studio boleh ekjas.. Cam suara diorang gak la kan ? Ada teknologi apa guna kan ? Heh..

Tapi kumpulan manakah yang bakal bersaing dengan mereka ??  Jeng jeng jeng..

Kumpulan FOURTY ++  .. hahahah… Jambu tak muka ?? Tu laa.. Kru tak nak amik kitorang ! Muka pasar besar Cheras nih !!

Kalau takat pacak muka , toksah la wat album… Baik bikin cerita antu mak limah ! Berbaloi gak..

SAZZY FALAK join KELAB BLOGGER BEN ASHAARI ?

 

Biar betik ? Ari tu bro Hairie Othman dah join .. Skang Sazzy Falak ???

image

Satu penghormatan ni kalau betul la dia ni SAZZY FALAK asli.. hehe.. sori eh.. Terlalu banyak tiruan sekang ni..

Dan salah seorang admin KELAB BLOGGER BA telah ‘menerimanya’ dengan tiada rasa syak wasangka langsung.. Bagus Katek..

image

Tak kisah la .. artis ke retis ke , klon ke .. original ke , janji semua happy kan kan ? Dalam kelab ni , admin bagi kebebasan .. Janji tiada yang wat hal seperti berlagak diva blogger ke , nak sound sound blogger lain ke.. itu tarak dibenarkan ..

Apa yang dibenarkan cuma , Promosi entri / blog anda cari kenalan baru. serta membaca cerita terbaru dari penulisan blogger .. Mudah kan ?

image

Dan sekarang ahli kelab Blogger dah lebih 13 ribu dengan majoritinya adalah blogger sendiri..  Berminat nak join ? Klik SINI

Jom Fikir | Mana satu sikap kita ?

 

Bila ternampak seorang gadis muda memandu kereta mewah dan di sebelahnya  ada seorang lelaki berumur , apakah yang bermain di fikiran anda ?

image

Jawapan perlu sepantas kilat .. Cepat cepat..

Suka cafe ni !

 

Teman wife g buat check up di Klinik Ibu dan Anak , Precint 3 ,Putrajaya. Seperti biasa , lepas check up akan kitorang singgah di cafe berhampiran.

IMAG0631

 IMAG0632

Alhamdulillah.. Aku rasa salah seorang pekerja kat situ anak lelaki tokey cafe ni .. Mmg layan dengan baik sekali. Lembut je pertanyaannya. Harga makan pon , oke jer.. Dan cafe ni bersih jer. Kira nak makan dalam ni takde la nak rasa loya tekak ke apa..

Aku tengok juadah kat sini banyak gak yang abis . Maknanya laku la cafe ni .. Bagus la gitu kan ? Layanan ok , lauk pon ok .. Alhamdulillah..

16 minggu sudah baby ku ..

Aku ada pasang satu perisian My baby today .. jadi setiap minggu dia akan alert kita ..

Jadi apa yang berlaku dlm minggu ni ?

Get ready for a growth spurt. In the next few weeks, your baby will double his or her weight and add inches in length. Right now, he or she is about the size of an avocado: 4 1/2 inches long (head to rump) and 3 1/2 ounces.

Your baby's legs are much more developed, his or her head is more erect than it has been, and his or her eyes have moved closer to the front of the head. Your baby's ears are close to their final position, too. The patterning of his or her scalp has begun, though hair isn't recognizable yet. Your baby has even started growing toenails.

And there's a lot happening inside as well. For example, your baby's heart is now pumping about 25 quarts of blood each day, and this amount will continue to rise.


Wallahualam .. Doakan baby n ibunya sihat yer.. Tqq..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jom Taksub | Facebook

 

image

Satu soalan. Perlukah kanak-kanak didedahkan dengan kemahiran teknologi terkini ? Jawapan paling pantas anda ialah ?

Disebalik SANTAI TOURISM EXPLORACE | Task 1-3

DSC_0193

Buat kali pertama dalam hidup aku , aku join explorace ni.. Hehe.. Memula tu malas tapi memandangkan aku nak ‘tamatkan’ riwayat aku di kementerian ni tak lama lagi , maka aku nak ada kenangan manis bersama kawan kawan.

Banyak dah kenangan tapi tahun ni takde lak dan kawan kawan yang sekarang ni batch baru.

 

DSC_0177

Berkumpul di Pasar Seni . Jam 12 tengahari aku bertolak dari Cheras dan kemudian tunggu member aku , Ashraf yang juga pegawai Imigresen di tempat aku untuk pergi bersama sama..

Selepas Zohor , semua peserta dilepaskan tepat jam 2 petang .. Tak la tepat mana pon.. hehe..

Task 1-2 aku tak sempat amik gambar sbb kena pantas .Huhu.. Pantas la sangat !!! ORang lain pengalaman .. Kitorang hampeh.. Lain kali tau dah nak buat camana.. Kalau korang masuk xplorace , lain kali berpecah !

Task 3 .. kena g Taman Herba Bukit Nenas .. Jalan kat Kl waktu tu , jammed jadi kitorang amik keputusan jalan kaki dari CM tu.. Berpeluh beb ! Aku dengan baju dua lapis di jam 2 tengahari !

DSC_0203

Sorang pandang depan , sorang pandang belakang.. kot la ada teksi.. Hehe..

DSC_0204

Bila dah nampak sign ni , lega giler ! Maknanya dah dekat laa… Dekat la sangaat !!!!

DSC_0206

Wargkhhh… team lain dah sampai ! naik teksi lak tuuuu.. Hampehh !

DSC_0208

Weeee… Sampai dahhhh !! Legaaa.. Leh jerit jerit !  Hehe.. Jerit ye ?? Tak tau bala kat depan tuuu ! Dua orang ahli kumpulan aku yang ternyata lebih fit dari aku ! Alasan aku tak fit , aku tua dah !

DSC_0209Hambik kaauu .. Kena menapak naik bukit ! Ni dah salah jalan.. Patut ikut depan , cepat skit.. Sbb bijak sangat maka ikut belakang.. Time ni mmg aku leh rasa semput dah ! HAhahaha… Tapi bila time semput , jangan berenti , kena jalan perlahan lahan .. Kena jaga pernafasan. Kalau berenti , boleh kejang perut n kaki wooo.. Maka hati hati la yer.. 

Tugasan seterusnya , mengecat pagar .. di situ .. ala.. takat cat m apa la sangatkan ..

DSC_0213 Aku control ayu je mengecat ..

DSC_0218DSC_0221

Abiss ! cepat cepat cepat ! G ke check point .. Dapat tugasan seterusnya ..

 

DSC_0226

Wahh.. kena cari semua ni dalam hutan ni ? biar betul ? Kang ada jadi cam drama LOST lak.. heehhe.. Macam macam dalam kepala aku nih.. maklumlah , 1st time ! Hehehe..

 

DSC_0224

Perghh … ada yang sempat makan lagi tu.. hahaha ..

DSC_0225

Salah seorang ahli kumpulan aku , Linda sedang bz menulis dan aku

bz buat jahat !  Apakah ? Aku terbalikkan tanda nama pokok ni ke belakang.. Hahaha.. Jahat gilaa !

DSC_0227

Hehehe.. Settle task 3 … maka bergerak untuk task 4 iaitu ke Masjid Negara ..

Kali ni guna cara bijak iaitu naik teksi !

DSC_0232

Task seterusnya , nanti cerita eh .. hehehe… Penat copy paste ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI