Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 21 Oktober 2011

Jom Senyum | Singkat

 

image Zaman ni , kita tau perempuan pakai ketat ketat dan singkat… Kalau lelaki pakai lak ?

Kalau korang ternampak lelaki begini , apa yang pasti terkeluar kat benak korang ?

Blogger Pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://apekblogger.blogspot.com/

 

Mesti tertanya kenapa kan ? Hehe.. Ada jawapannya di entri yang sebelum ini ..

Bila suami isteri mengandung #2

 

image 

Makan tengahari ..

Isteri : Kita nak makan apa jap lagi ?

Suami : Sayang nak makan apa ?

Isteri : Tah la.. tak de selera

Suami : Kalau gitu , kita g makan kat kedai tomyam .. Teringin nak makan ikan bawal 3 rasa , telur bungkus , tomyam campur , ayam kampung masak cili api dan nak tapau nasi beriani ayam madu kat kedai mamak.

Isteri : Abang nak makan ke melantak ?

Suami : Pembawakan budak.

Jom Fikir | Cerita sebenar

 

 

image

Kelihatan seorang lelaki tua sedang mengejar seorang wanita muda yang seksi .. Rasa-rasa korang , apakah yang sedang berlaku dan bakal berlaku ?

Bila dia bukan blogger pilihanku !

Huh !! Lama dah dia mintak aku promote blog dia ! Aku tamooo.. dia gigit aku !!!

Blog dia , hanya catat org org yg pernah dia gigit ! Tu yg aku tak nak promote ..

Dia paksa aku tgk dulu blog dia .. Siap suruh aku follow tuuuu... Geram ?? Jangan cakap laa..

Bila aku terpaksa masuk blognya , aku tgk senarai orang yg dia gigit , perghhhh.... Berjelaa..

Tulisaan dia kecik jee .. bila aku pakai kanta , dari no 1 sampai 100 , nama aku jer !!!

Tu pasal aku bunuh dia !! Hampeehh !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Makan mlm yg .. hurm...

Menyelerakan dakuuu.. wee.. Tak sangka nasi dia sedap eh ..

Satu set ,RM17.50 jer.. ok la kan ? Sapa nak open table ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jom Kerut | Greyson Chance

 

image

Kenal ? Heh… Aku intro skit eh ..

Baru berusia 14 tahun itu merupakan seorang pemain piano dan penyanyi pop kelahiran Amerika yang telah memukau pengguna YouTube dengan persembahan nyanyian dan petikan pianonya

OK… apa yang korang fikirkan ?

WESTLIFE umum berpecah !

 

 

image

"Keputusan dibuat secara baik dan selepas menghabiskan 14 tahun bersama, mereka ingin berehat dan melibatkan diri dalam sesuatu yang baru. Kami melihat koleksi Greatest Hits ini dan farewell tour pada tahun depan sebagai cara terbaik untuk meraikan kerjaya kami bersama peminat. Kami tidak sabar hendak memulakan jelajah ini dan bertemu para peminat buat kali terakhir. “ – GUA

 

Hurm .. bukan senang nak kekalkan sesuatu.. Setiap yang bermula pasti akan berakhir … Begitu juga dengan kita .. Heh.. Cam aku , entah bila nak berakhir.. Tapi yang pasti , aku akan terus berusaha untuk berada di mana aku berada sekarang .. InsyaAllah..

Bantuan anda diperlukan

 

image

Hurm… aku rasa baik korang baca sendiri la yer  di blognya .. Klik Adzriel

Sapa yang mampu sumbang , boleh la berbuat demikian.. Kalau tak , buat entri pon ok dah …

Terima kasih yer…

Bila bercerita tentang YAHUDI

 

Hurm .. baca pasal Peristiwa Nakhbah@Nakbah (15 MEI 1948) | ! Erti Kehidupan... di blog Ujang tadi , membuatkan aku kembali teringat akan buku yang pernah aku baca dulu dan telah aku kongsikan di dalam blog ni .

Mungkin ada antara kita tak tau kenapa Yahudi sibuk mengusir penduduk palestin di bumi Palestine tu kan ? Kalau baca buku tu , insyaAllah sedikit sebanyak , kita tau kenapa dan mengapa berlakunya kekejaman tersebut ..

Ok , aku cuba kongsikan kembali isi kandungan buku tersebut :

Baca la … sedikit sebanyak , tau gak la kisah dulu .. Sekurangnya tak la  kita benci sebab dia bunuh saudara kita .. Dengan mengetahui sejarah silam , InsyaAllah kita lebih berhati hati ….

Sekadar berkongsi ..

 

Wallahualam..

Blog Pilihan BEN ASHAARI hari ini ..

 

Di Sini Segalanya Bermula......

Try 2 be a good person..

 

0nce Upon a Tyme..

Born as Muslim, Die as Muslim, Nobody is Perfect, But Practice makes Perfect, Make One mistake is Silly, but continuously are Guilty

 

cik ubi

Hye.. my name is cik ubi coz im like 'ubi' maybe.. I can be a little shy around certain people..But I usually will open up a bit after I get to know you..I'm pretty nice, I don't get angry with people easily.. But I can come off as an ass if you take me too seriously..I joke around alot..So try not to take offense..I'm a pretty heavy gamer..Or nerd if you'd like to call it that.. If you'd like to get to know me better,Feel free to message me or comment..

 

..Le Petite Mademoiselle..

im: *MUSLIM *PETITE.. i am. :) *sleepy all day long *eat alot i mean.. A LOTT ! *laugh out loud *im a cat lover.:3 *stubborn *SPOILED *clumsy *lazy *easily forget *my hair doesnt always stay in places the way i want to.. *crooked teeth *i dont have the perfect smile *im not pretty like the other girls you see *i dont have sharp nose *hard to trust.. but if i did, please... i beg you. do not take it for granted. :) *studied graphic designer *love to snapp picture. i really do. *i would stare to something i think its interest me.. *i love kids *i hate liars even if i do lie sometime, but i hate it when people i trust the most lie to me. *i hate perverts *im a shy person with the person i just met. && so much more. base by the words i've told u earlier.. i was trying to tell u tht i am nowhere near perfect.i told you this because, i just dont want to get peoples expectations up and then dissapoint them later... if u search for perfection, then u've come to the wrong place. :)

 

!'AQILAH HUMAIRAH!

hai my frenz..aku aqilah humairah..org pnggl qilah@aqil...korang nk pnggl pe2 pon aku xksah! hmm. follow lew aq...korang wt baek ngan aku..aku wat baek ngan korang plak..have a nice day... :)

 

SEKENCANG ANGIN & The Big World

nama komersial di beri ryrinn azman dah lebih senang dikenali sebagai cik angin. sangat percaya akan prinsip bukan senang untuk senang dan bukan susah untuk susah. berusia 19 tahun dan baru sahaja menamatkan pengajian dalam jurusan asasi undang undang . sedang menikmati cuti sem yang lama =)

 

http://lamanictuntuksemua.blogspot.com/

Nama sebenar ialah Khairil Mazri b. Zakaria; panggil Mazri pun boleh :); Tarikh lahir saya 11 Ogos 1990; Dalam hati ada taman, hehehehe; Jom follow kawan-kawan :)

 

Tentang Ibu, Ayah dan Zikrey...

Sebagai peminat Ashraf Muslim, blog ini adalah tempat untuk berkongsi berita dan gambar-gambar beliau untuk tatapan saya. Harap sesiapa saja sudi berkongsi minat yang sama. Sebarang maklumat boleh hubungi saya di sdursina@yahoo.com. Terima Kasih.

 

My Dearest Zara & Irfan

a lovely mama to Zara & Irfan

 

! ღ ERAH empunya story ღ !

aku ni simple je orang nye....kekadang tu banyak cakap jugak.....nak cakap pemalu tu...tak la sangat p malu aku bertempat....aku memang suka berkawan....kalau korang nak tahu perkembangan semasa aku....FOLLOW la aku eh....THANKZ....(tinggalkan link selepas FOLLOW....pasti aku akan FOLLOW balik la.....!!!)

 

hey Luvika

Heya! I'm Ieka as a story teller here. I am the girl who is best friends with a guitar and still believes prince charming exists somewhere out there. ...eh eh, lupe nak tanye, Ieka ni kachak la jugak kan sebenarye...kan?

Bila suami isteri mengandung

 

image

Sebelum tidur ..

Isteri : Abang ,cuba pegang perut saya ni .. anak kita menendang la..

Suami : Aah.. cuba pegang perut saya lak.. pon menendang gak ni ..

Isteri : Tu angin laaaa ..

 

Jom layan konsert SEARCH > http://blin.gd/4coB

Dan video Petronas > http://blin.gd/4coD

Jom menang RM2000 > http://blin.gd/4cp0

Jom Senyum | Rosmah

 

image 

Y.A.B Datin Paduka Seri Rosmah Mansor

 

Haaa.. Apa yang korang terfikir mula mula bila pandang gambar ni ?

SATAY QASTURI DI HARI JUMAAT

 

Assalamualaikum dan Salam Jumaat buat semua...
Ada tak yang tetiba teringinnnn sangat nak makan satayy...?? nyum nyum nyum JOMMM TENGOK...

image

 

Kami menggeluarkan QASTURI SATAY AYAM / DAGING dengan rasa yang cukup asli, sedap dan menyelerakan. Diadun dan diperap dengan rempah asli yang mampu membuatkan anda makan dan terus makan.

QASTURI SATAY merupakan produk HALAL, BERSIH DAN TANPA SEBARANG BAHAN PENGAWET. Kami turut membekalkan satay dalam bentuk FROZEN (SEJUK BEKU) untuk hidangan anda sekeluarga pada harga yang amat berpatutan.

Tempahan diterima !!

image

image


Bagi yang nak makan sendiri, berniaga, buat jamuan dan sebagainya ~ Jom jengok www.dqis2u.com untuk info lanjut....

Tekanan bila menjaga orang tua

 

Menjaga orang tua .. Hurm… Sebelum aku teruskan , pekata baca dulu entri Itukah aku ? dan Mak ni betul menyusahkan orang ..Ada kaitannya ..

Aku belum lagi tahap kena jaga ibu bapa aku lagi , jadi aku tak boleh la nak ceritakan pengalaman aku bagaimana … Tapi yg boleh aku ceritakan bagaimana orang tua menjaga aku dan 3 lagi adik beradik aku sejak dari lahir hingga sebelum kitorang  kawin . Sama macam korang gak kan ?

Penuh karenah dan macam macam hal ! Siang malam bergaduh. Dengan abang punya masalah disiplin kat sekolah.. Orang tua naik turun sekolah , jumpa pengetua ..guru disiplin.. Naik malu diorang .. Tapi sedikit pon diorang tak mengeluh.

Teringat lagi kes abang aku yang terlibat di mana perlu naik turun mahkamah.. Sabar je orang tua aku .. Pastu kes aku menganggur bertahun tahun lamanya.. Sabar je diorang.. Malu pun ada .. Tapi mengeluh pun tidak ..

Tapi bila mereka ? Yang berbaki hanya berapa tahun je lagi ? Kita dah mula mengeluh. Baru jaga sekejap , kita dah buat muka.. Kata banyak karenah la.. cerewet la …

Macam aku tulis dalam entri sebelum ni , 5 batang jari … Ingat yang tu , maka kita tahulah apa untung nasib kita bila sampai waktu kita  nanti…

Mereka tak minta wang ringgit tapi mereka cuma perlukan perhatian seperti mana kita dulu , sewaktu kecil …

Jom Panas | Kenapa Tun Dr. Mahathir tolak hudud PAS ?

"Bila saya periksa balik, rupanya betul memang Tun Mahathir (bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad) dulu tolak kerana ini bukan hudud Islam tetapi ini hudud PAS. Ada percanggahan jelas, isteri diboleh diliwat dan lain-lain lagi,".

Persidangan Dewan Rakyat hari ini menjadi hangat apabila seorang wakil Bebas mendakwa undang-undang Hudud yang diluluskan kerajaan PAS semasa memerintah Terengganu, membenarkan suami meliwat isteri. Ketika sesi perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2011, Datuk Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim-Bandar Baharu) berkata jika mengikut Seksyen 14, Enakmen Jenayah Syariah, Qisas dan Takzir yang digazetkan pada 2004, adalah tidak menjadi kesalahan bagi seorang suami berbuat demikian. Kenyataan Zulkifli itu menyebabkan beberapa anggota pembangkang 'panas telinga' dan menimbulkan kekecohan.


Hurm.. kalau aku keluarkan entri gini , maka aku akan dikatakan pro kerajaan.. Berita ni datangnya dari akhbar pro kerajaan .. Kalau aku  keluar entri Yang mana satu nak dipangkah ni ? Aku pro sapa ? Yang Camana nak merasai penderitaan ni pulak camana ? Dan banyak lagi.. Dalam memberi info , jangan berat sebelah. Kita kena buka mata pembaca blog kita .
Aku bukan tak sokong hudud .. Aku sokong sangat .. tapi biarlah segalanya betul berlandaskan syariat ISLAM .. Kita ni manusia boleh tersilap ‘cerita’ … Segalanya kena jelas dan tiada kepentingan peribadi. 

* Terkini jawapan dari PAS. Klik SINI


BEN : Sayang Tun Mahathir dan Nik Aziz . Maaf bagi yang terasa .

Alamak ! Maksiat bang !!

 

image

“ Bang , ada nyamuk laa.. G la pasang ubat nyamuk tu.. “

“ Arghh.. tengah sedap tidur…  Yelah yelah.. “

“ Patut la nyamuk .. Pintu bilik tak tutup.. “

“ Eh bang.. jangan tutup pintu tu !! “

“ Kenapa pulak ?? “

“ Nanti kena tangkap khalwat lpulak kita ! “

“ Erk.. Bukan ke kita dah nikah yang oiii “

“ Orang dah nikah tak leh kena tangkap khalwat ke  ?”

“ Ni sah ngingau ! “

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI