Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 November 2011

Jom Blog - Petua Update Blog

Jangan update kalau takde idea. Duk diam diam atau g main angry birds ! Paling afdal , tidur dari menyusahkan org lain !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jom Blog | Inspirasi kejayaan blogger

 

image

Ada ramai blogger yang berjaya mencipta nama di Malaysia ini . Renung blog mereka .. Cari resepi kejayaan mereka .. Pasti akan ada sesuatu yang menarik .

 

Ada antara kita kan terus kata .. Mereka berwajah jelita ! Mereka kacak ! Mereka berposing gambar !  Apakah pembaca mereka itu buta ? Apakah mereka masuk hari hari untuk melihat wajah yang sama walaupun gaya posing yang berbeza ?

 

Pasti tidak bukan ? Mesti ada sesuatu tarikan .. Buka mata dan nilai dengan akal anda ! Cari.. cari . .cari .. Buka minda kita ! Bila jumpa , simpan dan masuk ke blog yang lain pula..

 

Kemudian fikirkan .. Yang manakah sesuai dengan kita ? Apakah entrinya ? Apakah kerana paras rupa ? Atau ??? Yang mana satu sesuai dengan kita  ?

 

Aku bukan suruh meniru tetapi jadikannya satu peransang ! Kalau dia boleh , kenapa aku tidak ? Apakah perbezaan antara aku dan dia ?

 

Cemburukan kejayaan mereka  membuatkan kita berusaha untuk lebih maju tetapi elakkan hasad dengki yang akhirnya kita sendiri menjadi mangsanya .

Itulah yang aku buat ..

Jom Senyum | Nah , inilah akibatnya !!

 

“ Suka benar maki hamun aku .. Kalau berani , marilah masuk bertanding , satu lawan satu !!  “

 

image

“ Naaaahh .. amik obatttt nehhh .. ! “

 

Kadang-kadang , manusia ni ‘berani ‘ bila tak nampak muka .. Bila berdepan , serupa tikus .. Tikus pon berani lagi tau !

Jom Blog | Baca blog

 

 

image

Ada dua jenis entri yg selalu dihasilkan oleh para blog.

Satu yang membuat kita berfikir dengan akal lalu menganalisanya dengan kematangan fikiran.

Dan satu lagi yang membuatkan kita terus angguk tanpa berfikir ..  

Yang mana satu anda ?

Pandai kritik tapi habuk pun tarak !

 

image

Ada spesis manusia yang pandai kritik ! Kata itu tak patut , ini tak patut .. Tapi  cuba tanya dia balik , apa yang dia buat untuk jadikan semua itu patut ?

Takde ! Dia hanya pandai cakap  jer ! Tak pernah cuba dan tak pernah nak fikir panjang ! Apa yang dia nampak , cumalah ‘satu jalan saja’ iaitu KRITIK ..

Maka apa yang dia pandai buat , CAKAP JE LEBIH ! APA YANG DIA BUAT ? CAKAP JE LEBIH .. APA YANG DIA BUAT UNTUK  BANTU RAKAN LAIN ? TAKDE .. HANYA CAKAP JE LEBIH ..

Sememangnya dia seorang yang pandai CAKAP JER LEBIH ! Orang gini patut masuk politik sbb pandai cakap .. Pasti parti dia bersorak gembira .. Sebab pandai ‘ cari lubang’  kelemahan orang lain kemudian , disebarkan .. Bagus bukan ?

 

P/S : Sekurang-kurangnya , terbukti dari makan seorang dan inilah sikap bangsa aku ..

Jom Psiko | Tips Bagi Kawan Bengang !

 

image

Kadang – kadang , ada kawan kita ni gemar sakitkan hati kita .. Ada je menda nak dijadikan isu untuk gelak beramai-ramai.. kan ? Pernah kena tak ?

Sebenarnya la kan , apa yang diorang nak tengok ? Diorang nak tengok kita melatah jer .. Hehehe ..Tak lebih dari tu .. Bila diorang sakat , kita lawan .. pastu ramai join sakat kita .. akhirnya kita sakit hati ..

 

Aku bagi tips eh .. Mudah jer .. Contoh yer ..

 

“ Weh Ben , dengar citer sekarang ni ko ni gay eh ?? “

 

Bayangkan kawan kita yang mmg suka benar la sakat kita ni , mulakan isu panas ( padahal dia dah menfitnah tu ) dan kita pon melatah ..

 

“ Pala otak ko laa.. Ingat aku cam tu keee !! “

 

Bayangkan kalau kita emosi waktu tu .. pasti lagi seronok dia sakat kita kan ? Kalau ada geng masa tu , ramai laa yang dok menambah api agar kita lagi melenting.. Diorang tahu kita takkan marah diorang tapi suka tengok muka kita dalam keadaan bengang.. Sebenarnya ini semua kerja syaitan .. Cuma sedar atau tidak jer ..

 

Jadi apa yang patut kita buat ??  Yearghhh.. kita layankan ajaaaa.. hahahha…

 

“ Ya Allah .. Mana kau tau aku gay ? Iskh.. cam tau tau jer .. Ko nak join aku tak ni ? Kot kita dapat satu bilik kat neraka nanti.. Best tuuu !!  “

 

Kasi reverse balik kat dia .. Dia bagi , kita amik .. dalam kita bagi semula , kasi tambah sedikit ‘lada’ .. hehehe.. 

 

“ Wah.. ko nehh.. Best pe jadi gay ??  Kira gay dan pembunuh ni adik beradik la.. geng neraka ! “

 

Betul tak ? Wat pe nak tensen ngan spesis ni  ?? Ari ni gaduh .. esok lusa baik balik kan ? Baik kita kasi dia tensen balik ! Baru best !!! Hahahaha…

Lama lama , diorang boring nak sakat korang punya .. Orang lain lak jadi mangsa… hehehe.. Bijak kan ?

BEN ASHAARI dan 5 Rakan Blogger

 

ira nira blogspot

Caring+sensitive+Loving+humble.... Emo+Luv music & pecinta Haiwan

 

SiBonchet

Nurezayu Binti Abdullah , sweet sixteen , love photography , i'm not so friendly , that's all i guess , find me on facebook or twitter thanks :)

 

=)

munnafendy.com

 

~tinta kasih~

student at Mansoura University, Egypt...fall in love with Popeye the sailor man

 

.: bukan belog kau :.

I am a girl for sure because i am wearing a hijab :)

Sekali tanduk terus gol ! Nasib baik bukan Apek !

 

 

Kalau gamaknya Apek @ Khairul Fahmi  yang jadi penjaga goal ni  , pasti kena dikaitkan sekali dek kes dia tu .. Hehehe..

Jaga jaga Apek .. jauhi isu .. Manusia ni suka isu panas ..Kalau g masjid , diorang tak berminat nak amik gambar dan letak dalam blog punya .. Cer try kencing berdiri .. Mesti popular punya .. Padahal berapa ramai kencing berdiri malangnya yang popular saja sering jadi isu panas .. kan kan ?

Ramai benor geram kat si khinzir ni yer

 

 

image

Hehe.. leka benar orang sekarang ni dok membunuh babi babi ni yer .. Dulu tengok babi pon nak muntah tapi orang skang selamba jer.. Hehehe ..

Dah macam berjaya pulak agenda yahudi .. Dalam senyap senyap je kan ? Malah ada yang siap babi ni jadikan pet atau binatang peliharaan .. Hehehe.. 

Kat Malaysia , ada dah orang Melayu Islam bela anjing dan jadikan binatang peliharaan kesayangan .. Bukann untuk jaga rumah tapi buat main gitu.. Hehe.. Mmg la boleh kan tapi banyak lagi yang cute apa nak dibela.. contoh cam aku ke… Eh silap.. Aku bukan binatang yer .. Ala , tuuu iguana ada .. leh gak dia makan nyamuk kan ? Si kodok ada .. leh dia memekak time hujan .. lena gak tidur … Ayam serama.. Lapar lapar, leh bedal dia ..

Jangan ada orang melayu Islam lak bela babi dan jadikan binatang kesayangan dah la yer.. Kot nampak cuteeeee je babi tu..

Ok.. bukan isu tapi mintak kita fikir dan jangan terlalu leka dengan permainan komputer terutama anak anak kita ni .. Banyak permainan yang lebih mencabar minda karya orang Islam terutama di Malaysia ini.

Fikir fikirkan walaupun ianya cuma hiburan. Bagaimana mereka nak takluk pemikiran orang Islam ? Melalui hiburanlah kan ? 

 

 

Permainan video telefon bimbit, Angry Bird keluaran firma Rovio, kekal menjadi permainan paling popular dengan rekod menunjukkan ia dimuat turun sebanyak 500 juta kali dalam tempoh dua tahun sejak ia dilancarkan.
Ketua Pemasaran Rovio, Peter Vesterbacka, berkata jumlah tersebut adalah yang paling tinggi berbanding permainan video yang lain sebelum ini.

Angry Bird berada di carta teratas permainan paling popular sejak ia dilancarkan untuk telefon pintar keluaran Apple, iPhone pada pertengahan Disember 2009. - REUTERS

Justin Bieber hamilkan peminat ??

 

LAUGHMouse

Justin Bieber ?? Hamilkan peminat ???

LAUGHMouse[4]

Gelak sat nooo..

 

Macam tak caya je idola mereka buat keje gitu eh ? Tak pe.. korang baca je yer.. Aku nak sambung ketawa …

 

image

 

Penyanyi lagu Baby, Justin Bieber dituduh telah menghamilkan seorang peminatnya bernama Mariah Yeater.

Menurut laporan Star Magazine, gadis berusia 20 tahun itu tampil membuat pengakuan telah melahirkan seorang bayi lelaki berusia tiga bulan yang merupakan anak kepada penyanyi tersebut.

Justeru itu, Mariah telah menuntut Bieber dan kekasihnya Salena Gomez untuk memberi nafkah kepada bayi tersebut.

Bagaimanapun, pihak pengurusan Bieber telah mengeluarkan kenyataan menafikan tuduhan itu dan menganggap ia sebagai fitnah.

"Kami belum terima apa-apa tuntutan rasmi dari wanita tersebut dan menganggap ia sebagai fitnah.

"Malah kami akan mengambil tindakan mahkamah jika tuduhan tiada bukti ini diperbesarkan," ujar pihak pengurusan Justin Bieber dalam satu kenyataan media. – Mstar

Petanda cincin tunang hilang ??

 

image

Aiseymannn… Ada orang mencari maksud ‘ petanda cincin tunang hilang .. “

Apakah maksudnya ????  Gulp ..

Setelah aku meneliti kitab-kitab peninggalan nenek moyang aku , kehilangan cincin tunang ini membawa pada satu maksud saja .. Iaitu …

 

image

Tak reti reti lagi nak g beli baru ???

 

Ala , jgn percaya sangat menda menda mengarut tu… Dah nak ilang , ilang je laa… Tuu ada banyak lagi jual.. Apa guna mau bertekak atau peningkan kepala ???

Ada duit , beli je lain.. Takde duit , guna je getah !

Jom Jiwang| Ku kunci hati ku ini

 

image

Sebelum kawin ..

 

“ Sayang , andai dikau pergi … hidup ku ini tiada erti .. “

 

Selepas kawin ..

 

“ Sayang .. telah ku sediakan senarai pengganti mu anda dikau pergi ..”

Bodoh sangat dah ni !! Nak kerajaan halalkan hubungan sejenis di Malaysia ?

 

Kot ye pon nak sangat demokrasi , g tinggal kat luar negara sana tuuu .. Bodoh ! Ini Malaysia !! Dlm negara ni , semua orang beragama dan pastinya agama mereka melarang perbuatan hubungan sejenis ! Bangang tak sudah !! Jijik akuuu .. Yang tak beragama sekali pon takkan tak tau langsung bab kesihatan ni ?? Bengong tak sudah !

 

image

 

Hak manusia la sangat ! Bodoh benor diorang ni .. Belajar tinggi tinggi tapi akal kat celah ibu jari ! ARggghh .. Jijik aku nak baca lagi agenda diorang ..

Jom gegar web mereka , kasi komen secukup rasa kat mereka ! http://www.seksualitimerdeka.org/

Kenakan wife !! Hehe..

 

image

Dalam kereta .. otw balik rumah neh.. Saja menceriakan suasana yang agak kelam memandangkan wife agak kepenatan ..

 

Aku : Raya haji tahun ni  kat Kelatan .. Tahun depan , ada baby  .. Raya puasa kat Kl la yer .. Mesti best punyaaa !!

 

Wife : Yer..

 

Haluss je jawapan.. Mithali sungguh bini aku nehh

 

Aku : Pastu bila raya haji , mesti tengkujuh masa tu .. Sian baby tu nak travel jauh jauh kan ? Jadi raya kat Kl gak la.. besar skit baru balik Kelantan yer ..

 

Wife : Yer ..

 

Aku : Hurm.. tak nak la.. Raya Puasa kita raya kat Kelantan je la.. OK ?

 

Wife : YER !!

 

Tiba-tiba kuat balik suara .. Ilang terus ‘mithali’ .. Tau dahh.. Boikot !

 

Aku : Tau dah …

 

Wife : Kenakan aku la tuuuu..

 

Zassss .. kena cubit sekali aku  !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI