Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 8 November 2011

Tips majukan blog yang tak maju maju dari hari tu !

 

 

IMAG0785

Bila update entri , muka kena keras .. Menunjukkan betapa seriusnya anda walaupun entri lucu ..

 

IMAG0791

Makan minum depan komputer .. tak kira masa.. Rehat bila untuk solat , g tandas atau tugas tugas penting .. Dasat tak ?? Dasatkan ? Haaa… Ok , yang ni jangan ikut ! Hahahaha.. Ni tips sesat !

 

IMAG0752

Apa saja boleh dijadikan entri bila kita kreatif ! Otak kena senantiasa ligat mencari idea .. Jangan pandang pintu keluar itu , cuma pintu keluar.. Ada kalanya pintu keluar itu boleh jadi pintu masuk juga kan ? Tak faham ? Faham kan !

 

IMAG0773

Sebenarnya , semua tips di atas tak boleh dipakai sangat terutama buat mereka yang kurang berbakat  dalam bidang penulisan ..Maka apa yang perlu dibuat ialah ‘nikmatilah dunia blog ini sebagaimana kita menikmati keindahan Allah’ .. Barulah kita tau apa yang patut kita buat dengan blog kita tu ..

Jangan paksa , nikmati saja ..

I Luv Handbags CONTEST

 

 

CONTEST

 

BERITA BAIK buat semua BLOGGERS!

Adakah anda benar2 pencinta handbags? Sertai sekarang!!

"I Luv Handbags CONTEST"

 

Dibawakan khas oleh:

http://mrsladysstylo.blogspot.com/ 

http://ibusayangcomel.blogspot.com/

Tips BE NUFFNANG

Hehe .. Kalu aku jadi korang yg guna Nuffnang ni kan , aku akan post entri pada waktu iklan BE tu keluar .. dan pastikan entri ada backlink pada entri lama atau tag dengan entri yg lain ..

Dlm erti kata lain ..tingkatkan pageviews ... Sekadar perkongsian ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kering ideakah aku ?

 

Iskh.. aku kalau kering idea , aku takkan update .. aku akan biar blog aku tu dari entah apa apa yang akan aku update .. Mungkin itu pendapat dia yang mungkin tidak beberapa ikut sangat blog aku ni .. Tak pe , perkara kecik je ..

Pada entri Tiru gaya awek blogger .. Edisi boring dan Tip malam pertama : Gaya mengoda isteri yg status anak dara ini , sebenarnya jika diamati ianya satu entri yang punya maksud yang lain .. Aku menyampaikan dalam bentuk yang tersendiri.. Seperti yang pernah aku kata dulu , blogger sesekali kena kreatif.. Jangan hanya ingat artikal yang panjang saja mampu membuatkan pembaca berfikir sebaliknya gambar juga punya peranan tersendiri.

Yang kedua , sesekali aku nak tonjolkan yang blog aku ni bukanlah blog serius memanjang .. Tak best la kan .. Kang ingat blog aku ni cam MASTIKA lak atau ensiklopedia mahupun wikipedia.. Boring la kan ..

Amik contoh Rowan Atkinson.. Kreatif dalam komedi . Simple tapi ada makna.. Berapa ramai yang rasa dirinya lawak tapi gagal buat penonton ketawa ?

 

Aku bukanlah terasa.. Terpulang pada memasing punya pendapat tapi bagi aku , blogger haruslah bijak memainkan emosi pembaca ..

Tip malam pertama : Gaya mengoda isteri yg status anak dara

Heh ... Nak goda isteri yg berstatus anak dara ni susah woo lebih lagi yg 'maaakkkk , takkuut laa nakkk kawinnn ' ... Haaaa..

Salah goda , kena terajang wooo...

Hahaha... Jgn pikir bukan bukan atau terasa yer .. Ni sekadar entri ala ala Edisi Khas je yer ..


Sekadar gurauan jer..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tiru gaya awek blogger .. Edisi boring

Tak tiru mana mana awek yer ... Heehe.. Ni tengah sangap .. wife tgh bersiap ... Aku pon menghabiskan masa dengan berposing gini ..

Heh..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Apa ada pada dagu lekuk atau lesung pipit ?

Teringat seorang rakan lama .. Dia kata kalu dia nk cari awek atau isteri , antara cirinya ada dagu lekuk atau lesung pipit .. hehe..

Dan semalam , aku terdengar lagi tetapi dr mulut seorg lg rakan .. hehe..

Wah , dasat eh .. mcm mcm citarasa .. Oh ya, aku dh sampai Kuala Terengganu .. Rehat semalaman kat sini ..

Dan aku black list terus Primula Beach Resorts.. Huh ! Nyampah aii..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Merayau kat Terengganu

Nampaknya kena bermalam kat KT ni la memandangkan dh lewat petang ..

Hurm .. nak makan kat mana eh mlm ni ? Hotel pon tak tau mana lagi nk stay ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sapa lahir bulan NOVEMBER ??

 

Aku aku !! Tak lama lagi , aku punya besday lak.. Nak pos hadiah tak ? Haaha.. makasihhh ..

image

Kajian dari Dato Dr.Hj Fadzilah Kamsah berkaitan rahsia bulan kelahiran  ni aku rasa cuma satu kajian je.. Tak perlu la nak percaya sangat pon .. Tapi la kan , banyak jugak yang sama ciri cam yang aku ada .. Heheh.. Satu kebetulankah Dato ?

Hurm.. terutama tang banyak berfikir , kurang bercakap tapi mesra.. Tapi bila dah mula bercakap , tak banyak berfikir dah ! Tu dah jadi mengarut .. Hahahha..

Apa pon , suka la kajian ni .. Hehe.. Thanks Dato.

Zakar Awal Ashaari eh ?

 

image

Hahahahahhaha …. hahahahhahaha … hahahahhaha…

 

Bengong la orang yang cari menda neh !! Ada ke nak cari bab zakar ?? Adoi.. ni mesti golongan  spesis yang Ambiga pertahankan tu eh ?

Adoi.. bawak bawak insaf la woiiii … Jangan nak menyedap atas dunia ni ! Haih , yang haram tu jugak laaa dok carinya .. Tuuuu , ramai perempuan cun dok ada tuuu.. Bersepah atas dunia ni ! Yang g cari berbulu kat bibir tu pahal ? Tak geli ke misai bertemu misai ? Aiyok ! Tak rela uuu… rasa cam cium singa lak ! Haahahha.. Tak leh nak bayang .. loya tekak !

 

image

Cuba tengok yang kat atas ni lak .. Haih , macam macam laa budak skang ni dok mencari dalam internet.. Cuti sekolah dah dekat ni .. Jadi aku harap ibubapa , pantau pantau la laptop atau komputer diorang ni .. Bataskan penggunaan internet mereka .. Bagi mereka online waktu korang ada jer ….  Faham-faham je la masalah sosial dunia skang ni .. Kalau tak kita jaga , takkan nak harap jiran sebelah kan ?

Bantuan ibu tunggal RM110 jer sebulan ?

 

image

Haih .. camana nak sara anak-anak kalau bantuan kepada ibu-ibu tunggal  cuma RM110 dan adakalanya cuma RM80 atau kurang dari tu lagi ..

Itulah kenyataan yang aku baca di Kosmo pagi ni dengan artikel yang bertajuk 15 ibu tunggal dakwa dianiaya..

Hurm .. bagi kita yg lebih bernasib baik ni , jumlah tu mampu dihabiskan dalam masa 1 minit untuk membeli belah .. Semudah itu jer dihabiskan. Bagi mereka , jumlah itu amat besar ertinya untuk meneruskan kehidupan sehari hari .. Haih…

Namun , ada antara kita masih lagi tidak tahu nak bersyukur dengan segala limpahan rezeki yang ada .. Bagi berpuluh juta pon tak cukup .. Haih .. Entahlah ..

Kita cuma manusia .. Takkan cukup serba-serbi tapi bongkak dengan Tuhannya sendiri .. Mintak pandai kan ? Tapi ? Bila disuruh buat yang wajib , ada je alasan .. macam macam alasan.. Pastu kata la tak adil la… sedangkan diri sendiri tu ??

Aku pon sama.. cait !

Terengganu oh Terengganu .. Kami sampai !!

 

Seawal pagi esok , selepas makan pagi .. aku dan wife akan ke Terengganu seperti yang dirancangkan .. Hurm.. Nak singgah ke Pasar Payang yang terletak di Kuala Terengganu .. Nak cari kain kain batik yang cantik cantik .. hehe ..

image

 

Tapi menurut sorang kawan blogger , dia kata ada satu port ni murah lagi.. Hurm , esok nak g tengok la.. kalau tak murah , siap dia !! Hahaha..

Selepas tu nak terus ke Kemaman.. Nak tidur semalam kat area Cherating tu .. Hehe.. Mmg port kebiasaan skang ni .. Cuma tak tau hotel mana lagi ..

Hurm.. Musim hujan ? Tak pe la , bukan nak mandi laut pon .. lebih nak rileks memandu di tepi laut .. tu je.. hehe.. sambil sambil nak berenti beli sata atau makan di restoran yg terletak di tepi pantai yang membiru.. Romantik kauuu.. hahaa.. Sbb tu la balik dari Kelantan ni ikut Terengganu ..

InsyaAllah , akan aku update seperti biasa .. hehehe.. Doakan keselamatan kami yer.. Terima kasih ..

SOROK BAU BUDU

 

SOROK BAU BUDU , satu drama yang berjaya membuatkan aku tersenyum .. Cuma tang ending tu ada kekurangan.. ke ada sambungan pasni  ?

Apa pun , satu hasil yang menarik dari Balang Rimbun Sdn Bhd yang juga telah menang 4 anugerah di Anugerah Skrin 2011 baru baru ini menerusi Sanggul Beracun.

Dan drama ni sedikit sebanyak menjawab persoalan kenapa ramai orang Kelantan yang berhijrah ke  bandar besar tidak meninggalkan ada budaya mereka seperti bahasa mahupun makanan mereka ..

Ok.. Jom layan gambar pelakon di sebalik pembikinan SOROK BAU BUDU ..

 

image

image

image

image

Kalau nak ikut aktiviti BALANG RIMBUN di facebook , klik SINI .. Gambar-gambar ni pon aku amik kat situ .. Hehe.. Pinjam eh.. Semoga BRSB  menghasilkan drama drama yang bermutu tinggi selepas ini  ! Tahniah !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI