Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 November 2011

Sori geng ! Aku dah join K-POP

 

image

Demi masa depan yang gemilang dan terbilang .. aku dah join group K-POP dari Jepun neh .. Haa… amacam ?? ok Tak ? Cer bayangkan aku nari ala ala tango tu .. Pergh… tak sanggup nak bayang punya arr !

Hampeh ! Drama ok la nak layan.. Music ? Slow boleh la.. Lebih dari tu ? Hehe.. tak leh kritik , nanti aku kena santau dek peminat KEPOP neh !

Guwau je…

BEN ASHAARI dan Rakan Blogger

 

image

 

Pilihan no 1

http://hanadeylaradli.blogspot.com/

 

Dan no 1.1.1

my fairytale .

Nur Hafiza Bt Sastery al Zaman Known as Fieza Sastery Was born on 29th of August 1993 p/s : NOBODY PERFECT

 

DenaSimpleLife

S.I.M.P.L.E ~

 

..Diriku Bernama Ain..

Nama diberi Nor Ain, Seorang yg peramah & suka berkwn coz berkwn biar beribu.. Seorang yg sederhana dari semua segi...

 

eskandar azad

??

 

ZAWIR ZAAIM

Pon tak tulis …

Saja nak bakar mereka !

Kita bakooo .. kita bakooo.. Hehe .. Baju ni dah 6 tahun usianya .. Skang ni aku tak layan pon EPL .. Ni pon pakai sbb nak keluar makan jer ..

Feel layan EPL ? Yela kot.. sampai satu tahap , aku rasa byknya masa dibazir kat kedai mamak .. hee.. nasib baik masih ada masa utk aku lagi atas dunia ni ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bosan !

Menang , dilambung lambung sedangkan perjuangan belum selesai .. Kalah atau seri , kritik bagai nk rak !

Yer, satu pujian satu dorongan tapi biarlah seimbang .. Bila kalah , kasi kata kata semangat .. Kan kan ?

Published with Blogger-droid v1.7.4

Ajar anak dari kecil yer ?

Hurm .. beli tablet kasi kat anak .. Anak main game .. Kawal mereka .. Kalau kecik , mungkin .. Kalau yg dh pandai memberontak akibat terlalu manja dari kecik , cmna pulak ?

Bagi salah , tak bagi salah .. Budak skang cepat belajar .. Kenapa ? Pemakanan ibu sewaktu mengandung yg inginkan anak mereka punya otak yg cerdas .. Lalu anak pun punya otak begitu tapi ada kesan sampingan .. iaitu tercepat belajar termasuk perkara yg tak elok ..

Mungkin ada parents yg amik peluang gitu dengan hantar ke sekolah agama tapi sapa yg akan pantau aktiviti harian mereka 24 jam ?

Mungkin akan ada yg kata , didikan awal akan menyelamatkan mereka .. Betul tapi pergaulan yg tanpa batasan sekarang ini merupakan
antara punca masalah sosial di zaman ini ..

Entahlah .. aku tgk anak buah aku yg baru 3 tahun tu pon dah pandai selongkar HTC aku ni .. kalau tk didik betul betul , maka sia sia punya otak yg cerdas ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Masuk , keluar .. masuk , keluar .. legaa ..

Selesai mengeluarkan peluh peluh jantan .. Barang yg baru aku beli utk makanan tubuh badan aku terutama otot ..

Yang kecik tu , baru aku nak cuba .. Tu untuk membakar lemak lemak degil kat perut .. Heh, buat sup perut pon sodappp..

Berhasil atau tidak ,awal tahun dpn kita nantikan eh .. Harga ? Hurmm .. murah dari GNC ..hehe..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jom menyihatkan badan ..

Setelah berbulan , maka aku nak kembali menyihatkan badan .. Bersenam ni awet muda woooo.. hehe .. sambil tengok awek muda .. kan ? Hahaha.. takde makna ... Kononnya..

Hahahahampehh .. Dah dah !!! Kayuh beskal tu !!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Apa gila aku usung minyak wangi ?

Aku nak g gym je nih ! Yg bawak minyak wangi gak apahal ???
Published with Blogger-droid v1.7.4

Hobi baru aku

Memandangkan tahun dpn aku jadi mr.mama , maka kena blajar blajar ilmu penjagaan baby ni ...

Hehe.. mesti best sbb akan aku update dlm blog .. hahah.. masak aku !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Camana aku nak kurus kalau gini ?

Niat di hati nak start diet .. tapi kalau ginilah , haihhh.. 'lupakan yg lain' .. Kena kuatkan semangat kalau gini !!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saja kasi terliur !

Chedaaappppp nyer .. Kalu nk mkn kat RASA , Alamanda , sila perhatikan sudu garfu .. hehe ... Byk yg tak dicuci dgn bersih .. okeh ?

Jemput ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Dah tau jantina baby ku itu ..

Nak tahu ke ? Hehe .. betul nak tau ni ? Ke nak tunggu masa lahir nanti ? Hehe.. nanti je la kasi tau eh... Hehe
Published with Blogger-droid v1.7.4

Samseng jalanan eh !

Dlm perjalanan ke Damansara tadi , ada sebuah van berlagak ala ala samseng !

Bermula gini ... Kat highway ke Midvalley .. aku dari lane laju , bagi signal nak masuk ke lane tengah ..

Jalan ketika ni jammed skit .. Ada sebijik van ni yg masih jauh lagi terus bunyikan hon ..

Mak aihhh... Jalan jammed ni !! Signal dah bagi ... Kosong lak tu .. Apahal nak bunyikan hon lagi ?

Aku tengok cermin belakang .. Van tu merapatkan pada kereta aku .. Aku saja perlahankan kereta .. Masih dok cucuk aku ..

Sampai satu lorong ni. , terus dia pancung kereta aku ikut lorong yg tak sepatutnya ..

Aku lajukan kereta aku .. Bukan laju mana pon van tu .. nun zaman aku hisap jari punya van ..

Senang jer nak potong .. Aku kat depan dia semula .. Nak tgk reaksi dia .. Diog ikut... Rasa rasa ada dlm 3 org dlm kereta aku .. Bukan bangsa aku ..

Tapi mmg dia nak cari pasal berdasarkan dari cara pemanduan dia .

Atas highway ke Damansara tu , dari laju terus aku perlahankan kereta .. Kasi dia kat depan aku dan aku pulak follow dia .. aku nak tgk samada dia nak laju terus atau mmg nak cari pasal ...

Sampai kat tol .. aku belakang dia . Kawan dia paling dan memandang aku .. Aku amik gambar no plat van tu untuk keselamatan dan upload ke FB .. Untuk keselamatan !

Lepas tol dia seolah tunggu aku potong dia .. namun aku kat belakang lagi .. hehe.. Dia terus menuju ke KL dan aku ke Damansara ..

Hurm .. gitulah ceritanya .. buat rakan-rakan yg baca blog ni lebih lagi perempuan , berhati-hati ..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Samseng jalanan eh !

Dlm perjalanan ke Damansara tadi , ada sebuah van berlagak ala ala samseng !

Bermula gini ... Kat highway ke Midvalley .. aku dari lane laju , bagi signal nak masuk ke lane tengah ..

Jalan ketika ni jammed skit .. Ada sebijik van ni yg masih jauh lagi terus bunyikan hon ..

Mak aihhh... Jalan jammed ni !! Signal dah bagi ... Kosong lak tu .. Apahal nak bunyikan hon lagi ?

Aku tengok cermin belakang .. Van tu merapatkan pada kereta aku .. Aku saja perlahankan kereta .. Masih dok cucuk aku ..

Sampai satu lorong ni. , terus dia pancung kereta aku ikut lorong yg tak sepatutnya ..

Aku lajukan kereta aku .. Bukan laju mana pon van tu .. nun zaman aku hisap jari punya van ..

Senang jer nak potong .. Aku kat depan dia semula .. Nak tgk reaksi dia .. Diog ikut... Rasa rasa ada dlm 3 org dlm kereta aku .. Bukan bangsa aku ..

Tapi mmg dia nak cari pasal berdasarkan dari cara pemanduan dia .

Atas highway ke Damansara tu , dari laju terus aku perlahankan kereta .. Kasi dia kat depan aku dan aku pulak follow dia .. aku nak tgk samada dia nak laju terus atau mmg nak cari pasal ...

Sampai kat tol .. aku belakang dia . Kawan dia paling dan memandang aku .. Aku amik gambar no plat van tu untuk keselamatan dan upload ke FB .. Untuk keselamatan !

Lepas tol dia seolah tunggu aku potong dia .. namun aku kat belakang lagi .. hehe.. Dia terus menuju ke KL dan aku ke Damansara ..

Hurm .. gitulah ceritanya .. buat rakan-rakan yg baca blog ni lebih lagi perempuan , berhati-hati ..

Published with Blogger-droid v1.7.4
Published with Blogger-droid v1.7.4

Masalah betul aku ni !!

Kalau letak 10 batang berus gigi depan aku skg ni , pasti aku tk ingt mana satu aku punya walaupun aki dah guna berbulan !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saya bawak kereta Nissan Fair Lady Z okeh !

 

image

Di satu stesen minyak , kelihatan satu mamat ni memberhentikan kereta mewahnya  lalu dengan bangganya keluar dari kereta tersebut dan ke kaunter untuk membuat bayaran mengisi minyak.

Ada sorang abang yang kebetulan sedang isi minyak di sebelahnya menegur..

 

“ Wah dik , cantik kereta .. Sendiri punya ke ? “

 

“ Main kasar nampak bang.. Mestilah .. Tak main la pinjam pinjam .. “

 

“ Bagus la.. Ada juga bangsa saya yang mampu pakai kereta mewah. Muda pulak tu.. Awek eh dalam kereta tu ?  “

 

“ Mestilaah awek .. “

 

“ Seksi eh.. Tapi sayanglah , kereta mewah gini patutnya yang dibawa adalah isteri yang sah .. Baru best jalan jalan.. Tak rasa berdosa di hati .. Ni kalau bawak awek yang seksi , cam bawak satu beban besar pulak.. Tak terasa gitu ke dik ?  “

 

“ Bang .. abang jeles ke ? Abang bawak myvi je kan ?? “

 

“ Eh , tak la dik.. Abang cuma nasihat.. Kalau duit banyak dah , nikah cepat cepat.. Baru best jalan jalan .. Cam abang ni , walaupun Myvi je tapi satu Malaysia dah kitorang pusing .. Tanpa rasa bersalah lagi ! Best wooo.. Halal lagi.. Buat la apa pon .. “

 

“ Huh .. Saya gerak dulu la bang … “

 

“ Yelah … hati hati .. Tu bawak anak dara orang tu .. Kalau anak dara sendiri lain la jugak .. Salamm “

 

 

Maka kembali kita fikir jika anak dara kita diusung orang yg tiada ‘kaitan’  di waktu malam atau bila bila masa  tanpa pengetahuan kita .. Haih.. camana la agaknya yer ?

Penatku terubat bila melihat aksi pramugari !

 

Alhamdulillah .. sampai jugak akhirnya ke Putrajaya .. Penat .. rehat pon belum terus update blog .. Terima kasih pada korang semua yang jadi peneman aku sepanjang aku berada di Kelantan dan Terengganu .. Support tak hentii henti malah siap ada yang suggest tempat tempat menarik .. Malangnya tak sempat nak singgah semua tempat disebabkan cuaca yang terlalu panas terik.. Aku tak leh kena panas.. Putera  lilin lah katakan .. Heheh.. Tak la , aku cepat pening kalau terlalu panas..

Touch down tepat kul 11.30 malam kat rumah aku ni ha.. Rindu pulak tengok tangga dan modem broadband aku ni haa…. Rugi tak guna 4 hari.. huhu ..

Siap angkut semua barang .. On netbook color pink aku ni , terus check segalanya termasuk email dari awek .. Hurm.. Takde la pulak awek kasi email .. Kalau tak dulu .. ramai jeeee… Siap ajak kawin pon ada laa.. Tapi aku terpaksa tolak la.. Sbb ada dari Burundi la.. Dari London laa… Dari Nigeria pon ada laa.. Adoiii.. ingat aku kebuloq sangat ke kat depa semua tu ??? Aiyooo.. Tak sangka ada gak yang tertipu.. Haih..

Check keyword . Semalam punya , ok je .. tapi awal pagi ni , mengarut daaahhh …. Anak sapa tak tidur lagi ni ??? Keyword seawal pagi ni ..

“ Aksi Peramugari “ dan “ Cara ajak awek main “ ..

Sebenarnyakan , banyak lagi tau cara mangkuk mangkuk lahanat ni menyebarkan virus yang merosakkan minda anak muda kita ni .. Antaranya melalui sms .. Perghh.. lahanat sungguh… Klik je , terus ke web dia .. Haih….

Entahlah apa nak jadi dengan dunia skang .. Tak nampak ke apa dah jadi dengan negara jiran kita ni … Hurm… Wallahualam..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI