Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 11 November 2011

Bila si kecil buatkan potret papanya

Ini aku kena berguru ngan Mat Gebu ni .. Hurm , selain dah kena mula beli barang baby , aku kena rajin masak neh .. ke nak order online jer eh ??

Papa ? Daddy ? Ayah ? Walid ? Hurm... Tu takpe.. ada satu kes tadi wife citer kat aku ..

Kalau baby lelaki , azan di telinganya .. Ada sorang ni dapat anak perempuan .. dia bantai takbir raya kat telinga baby tu !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahh... aku pengsan camni !

Wife aku dok baca buku pasal pregnancy .. kemudian dia tunjuk kat aku bab proses kelahiran bayi .. Ok , aku ngaku. Aku leh pengsan .. hehe.. Yelah , last aku baca pasal tu nun di sekolah dulu semata mata nak lulus exam .. Skang ?

Tapi sapa tahu kan ? Bila sampai masa , mcm mcm boleh berlaku .. antaranya , aku yg jadi mak bidan !

Erk ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rambutan anak sekolah

Pelik ? Aku pun .. Jumpa kat pasar malam Putrajaya tadi .. Agaknya , size rambutan tu kecik je kot atau yg jumpa buah ni budak sekolah ?

Rambutan guru besar takde ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 Sebab Kenapa Perlu Join Forum Syoknyerblogging

 

Oh, apa yang bestnya dengan Forum SB ni? Nanti aku detailkan apa item luar biasa yang menyebabkan aku kata Syoknyerblogging ni lain daripada yang lain. Korang boleh rujuk entry yang pernah aku share di sini, 5 Sebab Kenapa Perlu Join Forum SB.


1. Forum SB menghimpunkan blogger yang senior, mesra, dan bersedia memberi tunjuk ajar kepada semua.

Dekat forum SB ni, ada banyak informasi yang boleh menjadi rujukan buat blogger baru dan lama, samaada anda pengguna Wordpress, Blogspot ataupun Joomla. Blogger Otai juga sangatlah ramai berhimpun di SB ni untuk membantu semua blogger. Join sendiri baru tahu betapa syoknya!

2. Dengan menyertai Forum SB, jaringan persahabatan anda akan lebih bagus. Anda akan dapat lebih ramai kawan.

Dekat forum SB ni juga, baru je tahun ni beroperasi, dah ada yang jumpa jodoh! Mudahan ke jinjang pelamin hendaknya y.

3. Di SB, anda dapat bertukar-tukar pendapat dengan rakan-rakan di samping mengetahui isu-isu terkini.

Kalo korang memang malas nak membazirkan duit nak beli suratkhabar, boleh jenguk je board yang ada kat SB ni untuk tahu hal semasa di samping gosip2 terkini yang melanda dunia blogging. Mana tahu boleh bagi idea korang untuk menaip lepas ni. Ops, isu panas terkini dalam arena blogging tu korang dah tau ke belum?

4. Boleh menyelesaikan masalah-masalah yang melibatkan blog anda kerana kesemuanya memang mesra dan sedia membantu.

Kalau blog korang ada Malware ke, berat ke, apa2 ke, mengadu je problemo korang kat situ. Takpun iklan Nuffnang kesayangan korang tak kuar dsb. Tips2 nak buat duit dengan blog pun ada kat sana! Rajin-rajinlah mengaktifkan diri ya!

5. Menambahkan pelawat ke blog anda. The more the merrier! Semakin ramai anda ajak kawan-kawan anda join, semakin bertambah bilangan pelawat blog, meningkatkan pendapatan blogging anda."

Jadi tunggu apa lagi mohler kita ke syoknyerblogging.com http://syoknyerblogging.com/v1/

 

Sumber: http://www.cikgudahlia.com/2011/02/blogging-memang-syok-abislah.html

Senarai kelengkapan bayi

 

image

Diambil dari majalah PA & MA .. Hehe…

Bagi mereka yang tertanya-tanya nak beli apa nanti sebagai persediaan menyambut kelahiran anak sulung mereka , maka aku datang membantu korang !! Jeng jeng jeng !! Hehehe..

Pe susah kan ? Korang update je dalam blog tu haa.. Ramai laa ibu ibu meninggalkan nasihat serta pandangan mereka .. Haaa… Tu gunanya blog mahupun Facebook .. Bukannya guna untuk bergaduh atau menabur fitnah !

Bagi yang belum kawin , jangan guna blog atau Facebook cari pasangan .. Cari kawan tu tak pe la.. Awas !! Untuk yang single je yer .. Yang lain jangan cari pasal !

Sejauh mana keberkesanan senarai kelengkapan bayi ini nanti , tunggu je aku menyoppingnya di Jaya Jusco.. Ke ada yang nak sponsor ??? Hehehe..

Pemuda BN dakwa dasar kerajaan Kedah punca harga rumah naik

 

Isu tajuk di atas , Pemuda BN dakwa dasar kerajaan Kedah punca harga rumah naik

Amboi … Baekk punya isu eh ?? Sebelum tu kan , apa kata kita check di kawasan kawasan yg dulunya milik BN seperti di Cheras yang mana janji tinggal janji sehinggalah pembangkang amik alih untuk penggal ini ..

Gambar-gambar bawah ni , aku amik sendiri yer .. Ini di kawasan perumahan sekitar Cheras ( Flat Sri Melaka dan Sri Johor) yang dilaporkan akan dirobohkan dan kemudian didirikan kondominium yang berharga lebih RM200 ribu keatas manakala penduduk di sini akan diberi rumah PPRT .. Rumah PPRT yang tingginya lebih dari 15 tingkat dan berharga dalam lingkungan RM70 ribu ?

Hurm.. buat pengetahuan , yang tinggal kat sini majoritinya mereka yang berpendapatan rendah dan juga golongan veteran ..

Nak dijadikan cerita la kan .. Dari zaman aku sekolah yakni nun masa tu Datuk Bandar Kuala Lumpur , Tun Elyas Omar kata nak jual rumah pangsa ni ..

Sampai sekarang , habuk pon tarak ! Sampailah kawasan ni jatuh ke tangan pembangkang yakni bawah PR .. Lagi la hampeh.. Konon nak perjuangkan nasib penduduk sini , pon gitu gak ..

Last-last lagi 5 tahun , nak kena roboh dan  buat kondominium.. Korang rasa sapa mampu beli kondo di KL ni ?? Cuba bagitau ?? Dan kemana mereka yang tak mampu ni ?? Duduk rumah merpati ??

 

IMAG0698

IMAG0699

IMAG0700

IMAG0702

Hari tu ada mesyuarat pasal ni di Flat Sri Melaka , aku tak pasti la .. dengarnya penduduk akan diarahkan pindah nun kat kawasan berhampiran setelah siap apartment setinggi 30 tingkat ( kalau tak silap aku.. ) Aku dengar pon terkejut. Aku tak percaya cerita tu.. Gila ke apa ?? Tinggi tu ! Lif yang disediakan cuma ada 4 je.. Bukan kita tak tau lif kat Malaysia ni , ada 4 , 2 je leh guna !

Paling teruk , padang bolasepak yang melahirkan ramai jaguh bolasepak , antaranya Azman Adnan , Azrul Amri Borhan dan ramai lagi , akan hilang ! Katanya nak buat stadium mini untuk kegunaan penduduk setempat.. Adoi , Skang ni ada 2 padang bolasepak dan semuanya penuh setiap petang.. Bayangkan jika buat satu ??? Aku rasa masalah sosial akan bertambah di tempat ni nanti .. dan ramai anak anak akan lepak dalam rumah dan layan game dari turun beriadah memandangkan … korang tau la kan jawapannya..

Apakah semua ini benar ? Tunggu dan lihat je la .. DBKL dan pemaju ..  Hurm… Serius aku menyampah dengan segala isu ni .. Kalau buat laporan kat SPRM atau pihak yang terlibat , segalanya masuk telinga kanan keluar telinga kiri ..

Fitnahkah semua ini ? G tanya kat penduduk sana sendiri .. Aku cuma mampu geleng kepala jer .. Wakil Rakyat  atau mana mana yang berkuasa  tu , jangan la dok pk aku buat fitnah .. G amik tindakan dengan membuat siasatan ..

Gunakan saluran yang betul ? Ada ke kat Malaysia ni ?? Penat dah guna .. semua saluran tersumbat ! Maklumlah , kami cuma semut dijalanan jer .. tapi jangan sampai semut hitam ini  bersatu.. payah nanti..

Gian seluar dalam wanita

 

Astaghfirullah al’azim ..

image

Ni mesti kes tak tahan dah ni ! Adeh… Patut la setiap hari ada je carian sesat kat blog aku ni .. Aku ingatkan ada yang takde keje , rupanya mmg ‘ada yang takde keje ‘ !!

Kes tak tahan dok tengok perempuan yang ketat ketat atas bawah la ni yer ? Hari ari dok tengok lalu lalang depan mata  … dari dalam tv hinggalah ke pasar malam , pon dok berketat ! Nak tunjuk terbonjol sana sini ! Bangga gila la eh aset tu ??

Aiyoo… tak pasal pasal ramai lelaki mental dek mereka yang berperangai tak ikut ajaran Islam tu .. Haih.. Tak sian kee ??? Ke ada antara adik beradik kita yang berjantina lelaki atau abang ipar mahupun adik ipar atau paling tidak pun sedara mara kita yang dok tertelan air liur tengok perempuan yang dok ketat macam hantu kubur tu bergelar pocong tu ??

Aku malas nak cerita panjang.. Aku nak g check seluar dalam aku yang jemur kat ampaian tu.. Silap silap hilang kena curik ! Huh !

Khutbah Jumaat hari ini

Intipati khutbah jumaat hari ni ..masalah sosial masakini , dadah !

Apahal laaa diorg leh layan dadah ni ?? Byk faktor .. segalanya bermula di rumah dan diikuti di sekolah ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jom layan beg !

 

image

Memula layan contest !

 

Pastu ada sale !!

image

Sale menda ??? Ni haaa…

image

Semuanya di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

Wah .. 11:11 pada 11.11.11

 

Wah.. ini entri khas sempena hari istimewa ini .. Di update pada jam 11:11 pagi pada 11.11.11  , haaa.. Amacam ??

Memandangkan nombornya menarik maka gambar ini yang mana aku sempat tangkap tempoh hari di Temerloh menjadi satu detik yang istimewa bagi aku .. Yelah , kadang kadang kita ingat  bila nampak ikan kepala 3 barulah itu sesuatu yang luar biasa sedangkan ada yang luar biasa berlaku disekeliling kita tapi kita gagal nampak !

IMAG0806

Antara mendung , hujan dan di tempat aku berdiri , panas seminit kemudian .. SubhanAllah ..

Anak Chef Wan menipu ?

 

Terkejut gak aku isu Chef Wan ni bila terbaca kat salah satu blog kawan kawan.. Ingatkan kes apa .. Bila baca , rupanya pasal anaknya , Chef Riz yang telah menipu dalam resumenya ..

Apakah yang dia tambah dalam resumenya itu ? Eceh.. Cam berita ‘perdana milik pembangkang lak aku neh..

“ Chef Riz sebelum ini didakwa memberikan profil mengenai dirinya secara kurang tepat di laman MasterChef Malaysia dengan menyatakan pernah bekerja di dua buah restoran terkenal di Amerika Syarikat iaitu sebagai 'Chef de Cruisine' di Babbo dan 'Sous Chef' di Le Bernardin. “

 

Kemudian Chef Wan keluarkan kenyataan ini di fan page Facebooknya..

image

Betullah kata Chef Wan tu ..

“Populariti dan berbakat akan membuatkan ramai orang tidak senang duduk dan cuba mencari kesalahan kita. “

 

Hurmm… entahlah … kadang-kadang kita terlanjur dalam mencari erti kehidupan di dunia ini walaupun kita tau apa yang sedang kita lakukan itu satu kesalahan namun bisikan syaitan itu lebih gemar kita turuti ..

 

Tahniah Chef Wan kerana bersikap tegas pada anaknya ..

Mimpi best ku bertarikh 11.11.11

 

Adeh .. macam tak nak bangun lak .. 2 dlm 1 mimpi aku selepas subuh tadi.. Sungguh la mainan syaitan.. Hahaha..

 

Yang pertama .. Nama aku naik sebagai salah seorang pelakon teater JUTA JUTA KE PUTRAJAYA

image

Terus terang aku kata , aku tak tau langsung pasal JUTA JUTA KE PUTRAJAYA ni .. Yang aku tau , mmg orang kat Putrajaya ni banyak yang ada duit juta juta .. tu je la.. eheh..

 

Mimpi ke dua ..

image

Aku mimpi aku buat photoshop ..iskh.. photo shoot dengan Erra Fazira sekali lagi weh.. Camana boleh berlaku ? Aku selisih dengan dia kat mana tah .. Dia terpandang aku pastu kata ..

“ I rasa I cam kenal u laaa.. “

Ecehhh.. mau tak bestnya bila artis kata gitu ! Perghh.. Pastu aku cita la kat dia .. Korang tak yah tau la apa yang aku cita.. Tu antara aku ngan dia je laaa.. Biarlah rahsiaaa .. Wekkk …

Bila dah abis bla bla ngan dia , dia .. dia ! Dia okeh ! Dia yang ajak aku bergambar ! Haaa.. Jgn tak tauuuu.. Dia okeh !! Sekali lagi … Dhia !! Hehehe..

Siap guna jurugambar profesional lagi okeh !! Maka g la satu tempat ni.. Kebetulan pulak ada photo shoot model antarabangsa .. Aku pon tengok la gaya model model tu.. Perghhh ..

Bila sampai turn aku… Baru nak bergaya … Wife kejut g kerja .. Adoiii… Tidakkkkk…. Tidakkk…….. Melepas nak bergaya ala ala model akhir zaman !!

Entri bersejarah ! 11.11.11

 

Tepat pada 00.00 , 11.11.11  , entri ini dikeluarkan …

 

IMAG0821

Doktor Hamid bagitau aku , jangan tanya dah pasni ! Hahaha.. Sbb terang terang nampak jantina anak aku tu .. Heehehe.. Maka , nama yang bakal aku nak bagi seperti Adawiyah , Delima , Adriana tak jadi dah.. Hahaha..

Tuah ?? Alhamdulillah .. Apa pon jutaan terima kasih buat semua sahabat yang sudi mendoakan kami sekeluarga .. InsyaAllah , blog ini bakal menjadi menjadi saksi pembesaran dia , sehari demi sehari .. Update dalam blog walaupun dia g  sekolah n kena rotan ! Nak tau gak cikgu mana rotan tu.. Hahahhaha.. Hampeh ..

Bagi yang belum ada rezeki , jangan putus asa selagi bernafas .. InsyaAllah , rezeki Allah ni macam macam bentuk .. Kita antara sedar atau tidak saja ..

Sempena 11.11.11 ni , aku nak ucapkan jutaan terima kasih kerana setia bersama blog ini .. Anda semua terbaik !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI