Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 November 2011

KONSERT FENOMENA – SEARCH 30 TAHUN

 

image

PHEEEEEWITTTT !!

Tengok je gambar kat atas ni , sahih korang kenal punya ! Aku kenal bro Amy Search seusia aku umur 11 tahun kalau tak silap aku . Dan lagu kegemaran aku ketika itu Meniti Titian Usang. Pergh , mendalam gila lagu tu ..

Impian aku untuk menonton secara live , berdepan dengan kumpulan SEARCH termakbul ketika aku bergelar blogger ! Aku dapat pas media ketika kumpulan SEARCH membuat persembahan di sebuah konsert , sekitar Jalan Ampang di penghujung tahun lepas.. Sejuta kenangan wa cakap luuu !! Terbaik ! Memang otai rock woooo !! Sayangnya masa tu , Search hanya sempat main 3 lagu .. Memang tak puas beb !!

 

                image image

Kali ni aku berpeluang sekali lagi untuk menonton bila SEARCH bakal membuat konsert di Kuala Lumpur nanti , sempena 30 tahun perjuangan mereka bergelar anak seni.. Takkan dipersiakan sekali lagi peluang ini untuk menonton konsert mereka yang pastinya lebih berdentum !

image

Amacam ?? Nak tau kat mana SEARCH bakal membuat persembahan selain di Kuala Lumpur nanti ? Jom kita gegar FACEBOOK FENOMENA SEARCH .. Klik KONSERT FENOMENA SEARCH 30 TAHUN ini dan untuk mengetahui harga tiket dan juga menempahnya secara online , korang klik http://www.tickethotline.com.my/events/search30/ ini ..

Jangan lepaskan peluang ini !! Bukan senang nak tengok otai main woooo !!!

 

image

Ok , ini awek saya ..

 

glittering_girl_animation

Hi … ini awek saya .. Saya cintakan sangat dia ni ! Comel kan kan ? Ayu lagi .. Haaa… Saya kenal dia lama dah kauuu .. Aku ingat nak letak je gambar dia dalam blog ni .. Biar semua orang tau aku ada awek .. Jadi takde sapa leh ngorat aku .. Haaaa..

Tapikan .. dia baru awek je.. Lom jadi bini .. Kalau nanti dia kena kebas ngan artis , camana eh ? Aku mesti frust.. Nanti ada lak pembaca aku gelakkan aku .. Huhuh.. malunya aku nanti ..

Tapi kalau kena kebas.. Kalau kawin ? Haaa..camana camana ?  Cer jawab skittt.. Haaa.. Heheh .. Tapi tak best la kan .. Tak surprise gitu.. Pastu aku dok tayang awek aku.. Nanti ada budak jahat amik gambar awek aku .. Haa.. Dia superimpose gambar awek aku ! Abis satu kampung aku tau.. Malu arr..

Hurm.. camana eh … OK ok .. Aku nak simpan je la gambar awek aku ni .. Biarlah awek aku ni , aku je tengok .. Haaaa… Nanti dah kawin , baru la tunjuk sekeping kat korang ! Bukan apa , nanti ada yang gatal suka kacau bini orang tu , ngorat bini aku !! Bukan murah woo hantaran ! Abis semua motor vespa bapak aku , aku pajak ! Haaa..

Ok la korang .. mulai hari ni , aku simpan gambar awek aku eh.. Korang jangan la pk bukan bukan yer .. Dosa tauuu …

Muaahhh.. Luv u la darling … 4 eva n eva laahhh … Tu pon kalau u tak boroi nanti ..ok ? Kena maintain ayu cam ni tauuu..

Pramugari Air Asia jadi perhatian

 

Ahaks… Tersenyum sendirian aku tadi bila melihat gelagat beberapa jurugambar sewaktu pelancaran Think Big di The Gardens , Mid Valley.

DSC_0177

Ecececeh.. pakat berebut aih nak amik gambar dia.. Hahaha.. Aku pon ke ? Tak la.. dia siap lempar senyuman kat aku .. Koma 5 saat aku sat la tadi..

DSC_0175

Hehe .. Diorang hanya menjalankan tugas je .. Heheh.. Apa pon , erk.. nak puji tak leh.. nanti kena rotan .. Hahahha ..

DSC_0166

Event yang simple tapi boleh tahan gak la hadirinnya .. Ramai orang besar company turun .. Nak tau pasal apa ni ? Klik SINI ..

Akhirnya , aku mengganas !

Naik jugak aku akhirnya ! Tapi derita , jgn ceritaaa laaa .. Aku kena bertindak kejam .. Tak kira dah !! Gentleman tak gentleman ! Tolak tepi !!

Mana tidaknya , dah la aku depan masa berdiri tu .. sekali bila komuter nak sampai , pakai potong queue kauu ..

Mana aci kan ? Takkan aku maghrib kat dlm stesen tu ... Weh , tak leh tak leh ...

Aku pakat menolak gak la akhirnya .. tapi yg aku tolak tu lelaki depan aku laa .. kasi mampat skit komuter tu . Hehe.. baru serupa sardin cap bunga raya ..

Sori la yer .. bila memasing dah lupa nak beratur , takkan aku nak ikut undang undang kan ? Sayonara bebeh !!


Sampai jugak aku kat stesen Erl Putrajaya .. ni dok pikiaq , nak p gym ka dak ni .. hurm ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Komuter ?? Mana adil gini !!

Sejam dah aku tunggu komuter nak ke stsn Bandar Tasik Selatan ..

Lama satu hal .. Ni yg perempuan pon dok beratur kat tempat open ni nape ? Bukankah dah ada coach diorg sendiri ?? Dah tu lelaki camana ? Takkan nak bertolak tolak kot ngan perempuan ?

Lelaki tak leh ganggu coach perempuan tapi perempuan leh mai sibuk kat sini ??

Tadi aku dah lepaskan sebijik sbb perempuan mai menyelit kat sini .. Ni mai lagi ramai ..

Kang aku g beratur kt ' pink coach ' tu kaangg .. Ada gak kumbang di kalangan bunga tahi ayam .. Petang bunga tak harum dah
Published with Blogger-droid v1.7.4

Macam tak percaya aku boleh sesat !!

Aku boleh sesat dlm Mid Valley !! Arghh .. nampak sangat lama tak datang sini ..

3x aku berpusing sini .. Ke tempat ni ada bela ?? Haha .. Padahal aku dah jumpa tadi jalan keluar ke komuter tp aku tk yakin lak ..hehe..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Think Big @ Vertigo , The Gardens Mid Valley

Nak tau ? G ke www.tune2big.com utk mendptkn jwpannya .. Sapa kaki travel n shopping , sesuai !!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Apabila Retro & Stylo bergabung menjadi satu..

 

ads4

"Apabila Retro & Stylo bergabung menjadi satu..."

Pre-Order dibuka sekarang! Lawati MRSLADYSSTYLO

Projek sebagai blogger seterusnya

Otw ke Mid Valley .. baru lepas selesaikan tugasan sbg suami .. Wife diberi amaran .. darah rendah ! Boleh merbahayakan kandungan .. Yang suami darah tinggi .. adeh .. Pasni aku paksa dia makn byk kerang n hati . Makan hati berulam jantung tu bukan yer ..

Utk projek jap lagi ni , sbrnya aku pun tak pasti apa lagi .. Dah bos Advertlets , Josh Lim ngan Broframestone ajak , aku pon pegi jelah ..

Hurm .. kat Erl skang .. huhu.. lama tak naik erl .. Makan pon tak lagi .. Memulas pulak perut neh .!! Haha , tu pon nak citer eh .. Er, sapa suh baca kan ? Ahaa..guwau jeeee ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Camana la tak kena komplen !

Cuba senyum skit ! Yg datang ni ibu ibu mengandung .. Kalau tensen sangat , berenti je keje .. Ramai nak keje lagi nih .. haish..

Pepagi wat muka kelat ! Jangan duk kat kaunter kalau gini .. Grr..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Pelik tapi benar

 

Hurm.. mampu istighfar dan berdoa agar hati ini tidak terpesong dengan segala tipu daya dunia ini ..

Melihat pada berita pada akhir akhir zaman ini , pastinya aku mengucap panjang .. Itu baru berita .. Belum bab bab gambar atau aktiviti  mereka yang punya ‘nama’ di dunia ini ..

Paling menyedihkan bila artis kesayangan mereka dikritik , maka menjerit mengamuklah peminat peminat mereka ..

Ketahuilah bahawa salah satu tanda-tanda kiamat ialah apabila artis-artis dipuja.Nabi S.A.W. bersabda, ‘Begitulah antara tanda-tanda kiamat, apabila artis disanjung-sanjung.” HR At-Tirmidzi.

Isu Nabila Huda , anak Amy Search yang bercium .. Dia menyatakan rasa kesalnya kerana gambar tu tersebar .. Loh .. Dia menyatakan rasa kesalnya kerana gambar itu tesebar ???? Bukan kerana perbuatannya ? Heheh.. Lawak betul dunia sekarang ..

Gambar Fasha Sandha dan Zarina berposing bagai nak rak .. Macam dah nak bogel abis dah !  Terjojol mata pakcik pakcik kalau melihatnya . Makcik terjojol tak ? Terjojol lidah ada la !

Ok , itu bab artis .. Bagaimana pula kita yang bukan artis mahupun retis ni ? Setiap pagi aku akan lihat keyword yang ‘tersangkut’ di blog aku . Carian di internet setiap malam mmg memelikkan .. Sapa yang mencari menda menda pelik tu ??? Itu persoalannya ..

Antara keyword pagi ini ..

 

Nampak ? Pantau pantau la yer sebelum terlambat !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI