Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 16 November 2011

Jom pekena maggie besarkan badan ..



Bahan-bahanya ? Maggie secukup rasa .. Telur , sebyk yg mungkin .. Kalau dgr mak atau isteri jerit kata , ' woiii , dah la tuuu .. org lain pon nak mkn gak telur tu ', maknanya dah cukup ..

Rebus maggie  hingga kembang .. buang airnya .. br gaulkan dgn telur .. Siap !!!! Mudah bukan ?

Sila mkn dengan penuh selera.. Yummy ...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Memori cinta semalam

 

image

“Nah sayang .. hadiah buat mu ..”

Lalu diberinya teddy bear ..

 

Selepas nikah di Siam

 

“ Nah amik ni ! “

Panggggg …

Amaran keras ! Jangan pandang ringan bab banjir ..

 

Pelajar yang tinggal di kawasan berisiko banjir diingatkan tidak bermain air pada musim tengkujuh bagi mengelakkan kejadian lintah memasuki kemaluan hingga menyebabkan pendarahan.

Tahun lalu, 13 kes pelajar perempuan terpaksa dimasukkan ke beberapa hospital selepas berlaku pendarahan dan terpaksa diberi rawatan susulan. “- Bharian.

Haa.. teringat satu kejadian sewaktu aku kanak kanak rebina.. Haaa… member aku , eheheh… main kat semak time hujan.. Perghh… balik umah , menjerit dia .. Hahahha…. Sekali pacat sudah lepak kat situ weh !! Haaa… jgn ingat perempuan je leh kena.. Hehehe…

Tak kira lelaki mahupun perempuan , selain boleh lemas , bab banjir ni toksah la pandang ringan .. Sebelum kena , bawak bawak beringat.. Malang tak berbau..

Seronoknya berkapel ni , suka hati bila boleh putus n rujuk berkali kali ..

 

image

Jantan : Eh , kau ingat muka kau tu lawa sangat kee .. aku boleh cari 10 la macam macam kau ni !!

 

Betina : Pergi laaa.. muka kau tu pon cam muka cleaner jamban kat opis aku laaaa..

 

Jantan : Ok .. kita clash skang !

 

 

Betina : Apadahal !!

 

 

5 minit kemudian ..

Jantan : Sayang.. maafkan ai .. ai terikut perasaan amarah ini ..

 

Betina : Yer.. ai pon.. Oh.. Ai lap yu laaa ..

 

Minggu depan ..

Ulang dialog pertama ..

Mintak bantuan korang boleh ?

 

 

Leh pada nak tolong rakan blogger kita ni , APISTAKKISAH .. dia mintak tolong kita semua sokong video dia ni .. Haaa.. Mesti korang nak tanya punya , pasal apa nih ???

Ok.. aku rasa ada baiknya korang g baca sendiri kat blog dia .. ok ? Tak kisah kan ? Apis tak kisah takkan korang kisah kan ? Heheh.. ni pon ada kebaikkan .. bukan untuk hiburan … boleh ? Boleh la yer .. hehe.. Tqqq…

Klik  APISTAKKISAH- MALAYSIA SOCIAL REFLECTION NETWORK

Banjir besar di negeri pantai timur

 

Beberapa negeri di pantai timur Semenanjung dijangka mengalami banjir besar ekoran fenomena air pasang besar yang diramal berlaku pada 25 Disember dan 23 Januari tahun depan.

Pakar Oseanografi, Prof. Dr. Kamaruzaman Yunus berkata, kawasan pantai timur dan Sarawak lebih terdedah kepada fenomena tersebut selain didorong oleh faktor tiupan angin Monsun Timur Laut yang dikaitkan dengan musim tengkujuh.

"Fenomena air pasang besar ini berlaku disebabkan oleh tarikan graviti bulan dan bumi.

"Jika sesebuah kawasan atau negeri menerima hujan yang luar biasa dan pada masa yang sama fenomena air pasang berlaku, banjir besar akan melanda," katanya ketika dihubungi semalam.

Kamaruzaman yang juga Dekan Fakulti Sains Universiti Islam Antarabangsa (UIA) cawangan Kuantan memberitahu, banjir tersebut dijangka lambat surut ekoran paras air laut yang tinggi. “ – Kosmo

 

Hurm.. amaran awal walaupun ianya cuma ramalan .. Nasib baik waktu tu bukan jatuh pada sebarang perayaan kecuali Tahun Baru Cina dan cuti sekolah… kan ? Hurm.. Harapnya tak la seteruk yang dijangka.. Hurm.. Sama sama kita berdoa .. Dan pada waktu yang sama , kurangkanlah buat dosa .. Tingkatkan amalan ..

Kalau dah jodoh eh ..

 

Pasni para isteri mesti dok kerling suami mereka .. terutama yang mula makan madu .. Hahahha..

image

Hehehe.. kalau dah jodoh eh.. Hahahha.. adoi.. tak leh bayang…

Senang eh jadi blogger ?

Hurm .. senang je nak jadi blogger .. mana susah pon .. Tapi nak jadi blogger yg mana blognya senantiasa menjadi tumpuan , camana pulak ..

Jawapannya ialah PEKA .. Walaupun kita menulis berkisarkan kehidupan seharian kita tapi jika tidak diterapkan nilai nilai murni serta pengajaran mahupun infomasi , blog kita umpama gula gula 20 sen ..

Sungguhpun kita menulis syok sendiri , apa salahnya masukkan sedikit 'khasiat' utk pembaca kita .. Gelak ,gelak juga tapi biarlah gelak bermutu dr gelak berkutu ..

Menulis blog ni , perlu ada minat .. Aku dah nampak ramai blogger yg mula bosan dengan blog walhal sebelum tu semangat panas membara .. Apa dh jadi ?? Dia tak jumpa motif sebenar dia menulis blog ..

Sekali lagi , penulis blog kena peka terhadap sekelilingnya setiap saat !
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI