Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 19 November 2011

Perang Psikologi terhadap pasukan Malaysia !

 

image

JURULATIH, Ong Kim Swee dilarang masuk ke padang selepas perlawanan separuh akhir menentang Myanmar di Stadium Gelora Bung Karno Sukan SEA 2011.Malaysia menang 1-0 layak ke peringkat akhir. Foto: Osman Adnan (HMetro)

Have I told you how much I love you ?

 

image

Dengar boleh… Percaya jangan ! Selagi tak terbukti dengan ikhlas cintanya kerana Allah , maka lebih senyum saja bila mendengar kata-kata itu ..

Bukan apa … semudah itu dia melafazkan  ‘ I LOVE U’ , maka lebih mudahlah dia melafazkan ‘ who r u ? ‘ satu hari nanti !

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa , Langkawi.

Cantik ???? Huh.. hehe.. memang cantik wooo .. Berapa bintang ? Empat kot .. Nak kata capai 5 , hurm .. tak berani lak tapi mmg ok sangat la bg mereka nak berbulan madu di sini ..

Makanan ? Mabeles ! Layanan ? 5 bintang tanpa kira warna kulit .. Tahniah buat semua kakitangan ..

Suasana ?? 5 bintang ... Sekian.. hehe ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Makan time ..

I loikeee.. jemputttt...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tahniah Malaysia ! Selangkah lagi .

 

Satu perlawanan yang aku sifatkan lebih berhati-hati di kedua dua pihak tapi pada minit-minit terakhir baru banyak serangan dibuat terutama oleh Harimau Malaya ..

Tak kisahlah .. janji menang .. Jaringan yang aku rasa lebih pada bernasib baik namun itulah dia bolasepak.. Bagus camana pon kalau tak bernasib baik , tak leh nak kata apa gak kan ?

Harapnya final nanti , Malaysia akan bertemu sekali lagi dengan Indonesia .. Baru betul betul final kan ? Baru best tonton  Heheh.. Tamo menang pingat emas dengan ‘mudah’ .. Biar ada keringat jantan mengalir setiap saat tak kira pada pemain atau pun penonton di Malaysia ini.Baru puashati tengok bola !

Sekali lagi , tahniah buat jurulatih serta pemain Malaysia atas kemenangan menentang Myanmar ini . Harap dapat pertahankan pingat emas yang dimenangi mereka 2 tahun lepas..

Keputusan separuh akhir Malaysia menentang Myanmar , 1-0. Indonesia selepas ini ..

Akhirnya bertemu muka ..

 

Lama dah kata nak jumpa kawan FB sorang ni .. Dah hampir 3 tahun rasanya aku kenal dia.. Sejak mula ada FB kot.. Kalau tak silap aku..Yelah , sehinggakan masa aku nak menikah pon , untuk hantaran coklat , aku order dari dia .. Maklumlah , kat Langkawi ni ada macam macam..

Plan nak honeymoon kat sini pon tak jadi .. Yelah , nak kenalkan dia dengan wife.. Dan dia pun dah ada 3 anak.. Haaa.. Amik kau.. Dulu masa kenal , sorang je.. Hahaha.. Rezeki ..

Jadi tadi , setelah dia dapatkan kebenaran dari suaminya , dia datang jumpa bersama aku dan dua lagi rakan aku yang mana juga blogger .. hehe.. Dua rakan aku tu , officemate aku la..

Maka , dia bawak kitorang g beli coklat yang best  dan juga gamat yang mana harganya mmg boleh diberi diskaun .. hehe

DSC_0098

Kalau nak beli cokelat , beli kat sini , Haji Ismail Group .. Pinggan mangkuk pon boleh beli sini .. Haaa…Tamo g beli kat ‘sana’ tuuu.. Hehehe..

DSC_0099

Gamat , aku beli kat Haji Saari punya.. Murah .. Menurut kawan aku ni , dia kata dulu Haji Saari ni popular.. Setelah dia dah tiada , jadi agak slow skit sekarang .. Tapi mmg murah la.. takde kedekut punya.. Hehehe..

Dan , aku pening sekarang .. Huhu.. Tak rehat lagi .. Terpaksa g beli cokelat sbb wife teringin .. Nak beli esok , takut tak sempat dah .. Hurm.. Esok , sampai Klia , malam nak g FFM lak .. Aiyok…

Sampai sudah Langkawi..

Cuaca cun punya.. memang menjemput aku utk tidur je nnti ..

Jap lagi ada taklimat sekejap pastu .. masuk bilik ..Mlm bbq .. weeee... Esok balik .. Weeeeewittt ... Alamak , tak siap lagi advertorial aku..huhu..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Masjid Al-Hussain,Kuala Perlis , Perlis

Bagi yang nak ke Langkawi melalui Kuala Perlis , pastikan tidak melepaskan peluang untuk singgah bersolat dan bergambar di sini ..

Cantik wooo.. betui kata sorang rakan blogger ...hehe..cantik !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ok ..aku tak tau namanya..

Bukan tapai .. pulut ? Aku pon tak tau ... Yg aku tau , makan ..hehe.. korang tau nama makanan ni ??

Published with Blogger-droid v1.7.4

Kat Kuala Perlis , Perlis sudah ..

Alhamdulillah .. dengan kelajuan yg direkodkan oleh perisian Papago selaju xxx kmj , maka sampailah di kuala perlis ini..

Bersihkan diri .. subuh .. baru ke jeti ... Jom solat ..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI