Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 November 2011

Aku nak kurussss !!!

Heh..renew kad Jusco aku neeh. Hahaha .. Gunanya pon tidak.

Terpandang satu awek ni lalu dpn aku sambil mkn aiskrim ..Boleh tahan gak la berisinya ..

Lalu teringat seorg kawan aku yg pernah suarakan hasratnya nak menguruskan badan .. Best part !! Sambil cerita tu sambil melantak aiskrim dgn jumlah tak hengat punya banyak .. Camana laaa nk kurus ???

Sama gak budal budak yg g gym... Bila ditanya niat ... Nak jaga kesihatan .. Tapi lepas workout , belasah hisap rokok .

Apa lg nak kata ?? Sengih je laaaa..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bila baju baby mahal dr baju ayah baby !

Perghhh.. mahaiiii.. Ni baru utk baby baru lahir .. Yang baby macam aku ni , murah jeeer laaa.. Aku tamo laa mahai mahaiii.. Jimaaatttt..

Mana tau dpt adik nnti kannn.. hehe.. Jgn dpt mak lg dah la yer.. hahaha.. masak aku kena rebus nanti ..

Pertanyaan dr sis LG.. InsyaAllah , bulan 4 .. doa doakan yer segalanya selamat ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ok...shopping time tp ..

Bukan aku punyaaaaaa... Ahmad Albab yg punyyaaaa...

Takat ni , doktor kata confirm anak lelaki .. Jadi , cr barang baby boy laa .. hurm ... Nak warna hijau laa.. damai skit mata ayah dia tgk nanti .. hihi..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bermula kembali ..

Kena buang maggie , aiskrim dn byk lagi bila aku dah mula kembali ke gym ..

2 minggu dah serius berworkout .. bila dh mula , nk berenti pon susah .. ni baru nk mula bakar lemak lemak dr raya lepas ..huhu...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Blogger tak perlu la masuk campur dalam kain artis !

 

Kalau sampai nak korek dalam dalam tu , tak payah la.. Bikin malu jer !  Takat ‘main luar luar ‘ dah la… Ini sampai boleh meruntuhkan kebahagiaan orang lain , rasanya tak payah la .. Selagi takde bukti kukuh , simpan je isu tu.. Buat je draft ! Haih…

image

Kot ya nak jadi ‘media hiburan’ sekali pon , buat yang elok .. Sampaikan isu yang berguna pada pembaca .. Ini yang tak sahih gak laaa nak dijadikan hal .. Hurm..

Memang suka tunjuk bra eh ?

 

image

Bayangkan , seorang wanita melayu berbaju kurung begini .. Berjalan di khalayak ramai dengan baju yang boleh nampak dalam dia la..

Seksikah ? Seksakah ? Bodohkah ? Atau lantak pi lah ?? Hurm …

Aku syorkan kalau nak pakai gini , gunakan bra yg macam kat bawah ni ..

image

Baru laaa sekssiiii …. kan ? Betui tak ?  Bengong kan ? Murah benor maruah mereka .. Kasi free orang tengok .. Yang suami lak , senyum.. Maklumlah , berkongsi ..

Aku bukan hipokrit

 

image

 

Bila aku tak sukakan sesuatu , maka aku bagitau aku tidak menyukainya .. Tidak menyukainya bukan bererti aku membenci dan memusuhinya ..

Tak mustahil satu hari nanti aku boleh menyukainya tetapi buat masa ini , aku tidak menyukainya .. Maka terus terang aku katakan , aku bukan hipokrit ..

Adalah lebih baik dia mengetahuinya dari aku bermuka muka .. Mengutuk mahupun mengeji tatkala dia menganggap kita kawannya sedangkan yang berlaku adalah sebaliknya..

Perbuatan aku ini berdosa namun aku tak sanggup jadi gunting dalam lipatan..

"8 PELANGGAN PERTAMA BERTUAH dicari! Mulai hari ini (26/11/2011)"

 

 

GA-logoMLS

 

Kunjungi kami di: http://mrsladysstylo.blogspot.com/

Entri aku pendek belaka ..

 

image

“ Awat la pendek sangat entri abang ben neh ???  “

Ada orang tanya gitu kat aku .. Heh .. nak jawab lagu mana ya ?? Nak jawab lagu tu ka.. lagu ni ??

Bagi yang dah lama ‘kenal aku ‘ , entri aku ni mengikut keadaan semasa ..  Ada kalanya perlu panjang  , maka berjelalah .. Kalau pendek tu , dalam erti kata lain  silalah fikir sendiri .. Sbb yang pendek itu memerlukan pemahaman tersendiri dan yang panjang tu , aku dok puas terangkan la tu.. hehe..

Tak kisah panjang atau pendek , yang penting tercapai apa yang nak disampaikan tu .. Kalau tak tercapai tu , mesti ada something wrong somewhere lah .. Samada aku yang gagal atau yang baca tu yang gagal .. Hehehe..

InsyaAllah .. untuk akan datang ni , aku akan terus perbaiki mutu tulisan aku .. Maklumlah , yang baca blog ni pelbagai golongan dah .. Cam majalah gossip je skang ni.. Nak beli majalah pon tak laku dah .. Semua carik dalam blog je !! Kan kan ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI