Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 27 November 2011

Blog blog pilihan BEN ASHAARI minggu ini

 

Lama aku tak pilih blog-blog baru kan ? Hehe.. ok .. aku nak pilih malam ni .. Jom g berkenalanan dengan mereka ..

 

  1. LiveMyLife
  2. tentang diriku Eika_shafiqah
  3. My World
  4. ....1,2,3...A,B,C.....
  5. gadis gula kapas
  6. All In One
  7. OhhSyahirahShaadan
  8. CoReTaN FaRaMyZa
  9. // Musy A Mahadzir
  10. ! Hello Ohh Kitty !

 

OK.. 10 dulu … Rindukan segmen ? InsyaAllah aku plan nak buat satu segmen ringkas je esok.. ok ? Hehe.. tungguuuuu ….. Terima kasih kerana sudi singgah sat blog ini …

Pasni ramai isteri pasang spy !!

Lelaki sepanjang hayat punya nafsu ...Hehe... Pening para isteri ..kan kan ?

Betul , jodoh tak kenal rupa .. umur .. kulit.. pangkat .. tapi kalu dh gini punya jarak , heheh ... pasti geleng pala dan lelaki senyum lebar jeee.. kan kan ?

Apa pendapat anda ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Bukan takat AIM jer pembunuh kepercayaan !

 

Aku dah tak percaya mana mana pertandingan yang diadakan dalam Malaysia ni.. Segalanya dikuasai oleh mereka yang punya pengaruh .. Bak kata orang , punya agenda tersendiri ..

 

image

Marah ? Eh apa lak… ni pendapat aku .. Memang betul apa ?? Tak caya ? G la tanya ‘mereka’ sendiri .. Jauh sekali bab amanah dan jujur .. Yang penting , perut memasing bertambah buncit ..

Marah ? Eh .. tak la.. nasihat .. Akhirat kelak , ada la nanti bab soalan amanah tu ..

Tutorial : Mari amik serai

 

“Abang , tolong amik serai kat belakang rumah .. “

 

Aiseyman .. ni yg aku boring ni .. Biasanya beli jer padahal kat belakang rumah ada .. Huhu ..

 

 

IMAG1085

Setelah dibekalkan pisau dan gunting , maka dengan baju tanpa lengan ( kot ada jiran usha.. nampak la cam Gladiator kan ? Hehe ) , aku pon ke belakang rumah .. Huh ..

IMAG1087

Cari la yang hijau skit Ben oiii !!!

Setelah tebas yang dah layu tu , barulah amik yang hijau .. Hehehe ..

IMAG1088

IMAG1089

Amacam  ?? Ok tak tutorial ni ? Hahahaha … Adeh … Jgn gelak weh ! Ni kali pertama aku tebas serai ! Huhuh… Abis gatal badan.. nak p mandi sekali lagi !!

Cara nak tarik pembaca ..

Kalau baca suratkhabar Harian Metro hari ni , pasti korang akan dpt jawapannya ..

Rasanya nanti sapa yg akan beli ? Lelaki atau perempuan ? Sapa yg akan menjeling nanti ? Sapa yg akan tersenyum simpul nanti ?

Paling penting , sapa yg tersenyum riang ????? Harian Metro laaaa...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Nasi lemak popular Precint 8 #2

Hurm ... Masih ramai beratur ..Apa yg pasti , pilihan lauk di sini byk berbanding gerai yg lain ..

Nasi lemaknya pula sememangnya panas .. Sedap ? Alhamdulillah , menepati selera tekak aku termasuk juga bihunnya ..

Harga ? Leh tahan gak la .. Standard Putrajaya .. Maklumlah , org Putrajaya ni kaya kaya padahal yg tinggal sini majoritinya penjawat awam .. Pelikkan ? Gaji kecik tapi taraf hidup tinggi di tempat majikan sendiri .. Naik la setinggi mana pun gaji , mcm tu gaaaak la .... Tak membawa perubahan.. makin tinggi lagi ada laaa..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Nasi lemak popular Precint 8

Hurm .. tak tau la pulak sedap ke tidak sbb aku bukan kaki nasi lemak .. Ni beli pon wife aku yg teringin banget .. Aku ? Makan bihun je pagi pagi ..

Kadang kadang takut gak nak kat beli tmpt tmpt yg ramai org beli ni .. hehe..

Nanti rasa br leh citer eh ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kadang kadang aku tak faham ..

 

 

image

Mana satu kaca dan mana satu berlian ? Mudah saja untuk mengenalinya jika kita punya pengalaman .. Bagaimana pula jika tiada pengalaman ??

Tanyalah pada yang berpengalaman !! Kenapa sombong sangat ?? Nanti bila dah kerugian , baru nak tepuk dahi ??? Pelik betul aku dengan manusia yang sombong bodoh ni …

Haih.. Bila nanti yang berlian ni blah , tinggal yang kaca , baru nak garu lubang hidung .. Adoi…. Hampeh la spesis manusia gini ..

Aku bukan marah..  Tapi pelik sikap manusia yang rasa punya kuasa tapi tak tau apa apa .. Jangan fikir punya ilmu dah mencukupi… Buka buka la minda tu ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI