Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 30 November 2011

Buat mereka yang bakal menyambut baby atau nak bagi hadiah

 

image

Amacam ? Cantik tak ? Ada dua bentuk.. satu petak.. satu lagi bujur skit .. Color ? Aku tak pasti lak . Nanti aku bagitau lagi warna apa ada eh..

Kalu ada yang berminat nak menda ni , boleh email kat aku.. Kena check stok.. ok ? Makasihh ya pak…

UMNO kata ok ! PAS kata ok ! ADIL kata ok !

 

 

image

Sapa yang ok sebenarnya ? Pemangkah atau yang dipangkah ni ?? Aiyooo …  

Teringat iklan TMNET … Tanpa penyokong , ahli sukan tiada makna .. Tanpa pengundi , ahli politik ??

Rujuk entri Sebelum dan selepas pilihanraya ..

Sebelum dan selepas pilihanraya ..

 

Cakap je la apa pun .. Mintak la apa pon .. Angguk .. Senyum .. Bersalaman .. Semua ok .. Confirm dapat ..

 

image

 

 

Selepas menang pilihanraya ..

 

image

 

Macam terlupa pulak sapa yang undi mereka ? Seolah mereka pulak yang perlu kita tunduk hormat .. Wah… Apa dah jadi ni ??? Terlupakah siapa mereka tanpa jawatan itu ???

 

Cepat benar manusia terlupa …

Maaf ! Aku memang tak nak hormat kau !!

Ni namanya mkn 2 pinggan .. Ada 2 pinggan .. hehe ..

Tadi ada satu insiden .. Aku sengaja melakukannya .. Kenapa ? Bagi aku , mereka yg 'kentut tp tak mengaku' ni sememangnya tak layak langsung dihormat apatah lagi jadi pemimpin !!

Aku teringin nak luahkan dlm ni tp aku 'tak boleh' .. Tapi yg pasti , aku sangat berpuashati !!!

Sememangnya kau tak layak dihormati kerana kau sendiri tak hormati tanggungjawab kau pikul !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tak terbalas ucapan korang ! Terima kasih !!

 

image

 

Bermula tepat detik 12 malam .. Wife tersengih.. Dia kata baby dalam perut menendang nendang pada kul 11 lebih malam untuk kejutkan dia dari tidur .. Hehe.. Kalau tak ???  Ada yang majuk ehh ?? Hahaha ..

 

Disusuli entri ucapan harijadi dari Mat Gebu ,  dari sedikit demi sedikit tiga wall Facebook aku ( BEN ASHAARI , BEN ASHAARI II dan BEN ASHAARI Jr. ) mula dibanjiri ucapan selamat harijadi beserta doa-doa dari rakan rakan.. Terima kasih !! Tak terbalas aku !!  Malah ramai jugak rakan blogger yang buat entri khas sempena ulangtahun harijadi aku ni .. Huhu … Terharu aku ..

 

Hadiah ? Koranglah hadiah aku tak ternilai ! Setiap kali korang singgah membaca blog dan meninggalkan komen , maka itulah hadiah yang tak terperi dari korang ..

 

Hadiah dari wife ? Tuuuu.. dalam peruuttt tuuu … Nanti 1hb Januari ni , aku kasi hadiah yang sama gak.. Tuuu dalam perut tuuu.. Selagi ‘tak keluar’ , selagi tu la hadiah yer .. Hahahah..

 

InsyaAllah … ada la nanti … hehe.. Sekali lagi , jutaan terima kasih buat semuaaaaa sahabat sahabat di dalam dunia maya mahupun luar maaya ni atas ingatan korang pada aku .. Huhuh…

Doakan yang terbaik buat aku , keluarga aku dan juga rakan rakan kita semua .. Aminnn…

Aku pekak ke dia yang pekak ?

"Bandar Tasik Selatan .."


"1 way je yer .."


"Tak .. pergi jer .. "


"1 way yer .. "


" Ha ?? 1 week ? Tak pergi jer .. Eh. 1 way ? Oh ya.. 1 way .. "


Aku yg pekak rupanya .. Adeh ..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI