Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Disember 2011

Nak ikut atau tidak ?

Terang-terang dah bagitau .. Tp ada yg degil .. Bila berlakunya kemalangan , terus tarik rambut menyesal padahal semua itu boleh dielakkan dengan mengikuti peraturan ..

Skang sapa susah jika ada antara mereka yg kita sayang kehilangan nyawa atas keegoan kita sendiri ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Buka mata dan perhatikan ..

Ada yg segan nak g gym .. kata mereka , kat gym semua besar besar .. hehe ..

Jangan risau .. Nak punya badan cantik ni kena berani .. Buka mata , tgk cmna org guna .. Org tu pastikan yg tau guna la .Atau perhatikan arahan yg ada kat alatan tu .. ikut je ..

Tak mati pon kan ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kau makan apa tadi ?

 

image

“ Eh .. Ko dah makan ke  ? “

 

“ Dah .. Tadi .. Ngan Minami .. “

 

“ Ko makan pe ?  “

 

“ Makan biasa jer … “

 

“ Makan biasa tu makan apa ? Ada ke makan luar biasa ? “

 

“ Iskh.. nasi je la laa.. Adoi.. tu pon nak tanya .. “

 

“ Nasi je ? Haih.. Kucing pon makan nasi ada ikan tau ! Ko makan nasi kosong je ke ? “

 

“ Ala . nasi ngan ayam .. ada sayur … telur .. daging .. Haa .. Puashati ??? Yang kau banyak tanya ni kenapa ?

 

“ Bukan apa .. Aku tengok ko hidup sampai sekarang .. Makan cukup dan sedap sedap lak tu .. Pakai hensem hensem… Jadi macam takde masalah jer .. Maka aku nak tanya la.. Hutang aku bila nak bayar ???  “

 

“ Er … Ya boss … Eh , boss panggil laaaa .. “

 

“ Ni laaaa diaaa.. Ni laa diaaa…. Hampehh tul.. Pandai pinjam , nak bayar punya liat  !!

Ombak Rindu oh Ombak Rindu

 

Demam Ombak Rindu rakyat malaysia sekarang ni .. Hujan lebat serta banjir di sana sini memberi impak maksimum pada rakyat Malaysia.. Perghh.. Dasat ..

Nasib baik aku imun dari semua tu .. Hahaha.. Setakat ni , aku belum  ‘tergoda’ lagi untuk ke panggung .. Hehe.. Tonton drama percintaan gini bagi aku , sesuai untuk mereka yg sedang hangat bercinta , mahu bercinta atau telah kehilangan cinta … Confirm meleeleehhh ..

Aku yang dah punya cinta , tak berminat nak melelehkan air mata wokk .. Hahahaha … Maksud aku mudah jer .. Buat masa sekarang ni , aku lebih gemar tonton filem yang punya unsur kesan khas di panggung wayang .. Kalau takat drama percintaan , aku tunggu kat tv atau download jer nanti.. Apa guna UNIFI kan ? Hahahah.. Gila kejam..

Memang best Ombak Rindu ni ( orang kata la ) , tapi tak pe la.. Untuk semalam dan hari ini , aku tak berminat nak g tonton lagi .. Esok lusa , wallahualam .. Sapa tau kan ? Heheh.. Allah punya kuasa.

Hurm.. Teringat tonton Kabhi Kushi Kabhi Ghum.. Memang menangis la.. Hahahahha .. Hampeehhh ..

Hina orang di laman sosial

 

Kata kawan aku , dalam dunia siber ni SEMUT PON LEH JADI NAGA .. Tapi bila depan mata , adeh .. mcm tenuk tiruan ! Camana tu ?

image

Maka dengan wujudnya alam siber ni , orang orang yang tak berani bersuara di depan mata , akan menjadi gagah perkasa wooo di dalm dunia maya ni !! Bukan takat bersuara je , siap boleh caci maki malah ugut nak pukul lagi ! Haa.. Jangan tak tau !! Ada tauuuu.. Berlaku kat aku lagi ! Tapi bila face to face ..

image

Haihh…. Yang lagi menarik , caci maki orang tapi muka tutup.. Atau paling tidak pon guna gambar orang lain .. Hahahaha.. sama je perangai dalam dan luar dunia maya ! Dasar tenuk tiruan !

Sepatutnya laman sosial gini digunakan untuk tujuan yang baik .. Kalau disalahgunakan maka bertepuk tanganlah para musuh ISLAM .. Tercapai niat mereka untuk memecahbelahkan kita ..

Fikir la semula tujuan kita dalam dunia maya ni .. Hari ni kita bantai orang , esok lusa ? Kalau tak kena kat kita .. kena kat orang yang kita sayang .. Renung-renungkanlah ..

Otak tak de ke ?

Kat kedai makan .. Boleh tahan jugak pilihan makanan kat sini ..

Hurm... Kat sebelah aku ada satu pasangan sedang makan .. Selesai je diaorg mkn , si lelaki terus keluarkan kotak rokok ..

Takde hati perut ke merokok dalam kedai mkn ?? Takkan tak perasan ada perempuan atau manusia lain berhampiran dia ???

Sian perempuan tu dpt lelaki cam tu ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 blogger baru pilihan BEN ASHAARI ..

 

 

image

my full name Muhd Zaidi Bin Khamis, 14 years old, 16.01.1997, already owns by Nur Farah Hananiey, im frendly, easy to explain, crazy, i love my frends also my family

my damn serabut story

 

T0ING!!! T0ING!!! TOING!!! Just menyusun kata, mencoret kisah hati yang tersendiri ! ~.~

- Mieszwiahpunyastory !

 

❤Hello Juz Call Me Zana Totally Stay in Penang + Perak I Have 4 Siblings, And Im The Oldest One Im Indulgent And Friendly Person I was Born On 01 Of APRIL 1992 TOTALLY TAKEN i am a sensitive person.

Secret Of Syazana

 

Hai,annyeong~ nak tahu siapa owner blog ini? hahah, saya zawin. baru form 1(2011). sekolah punk5 kuantan. im single okay! adalah. hurm, saya ni memang terlalu gilakan korea, hahah! harap maaf kalau blog ini dipenuhi dengan dunia K-POP. sya tak boleh tinggalkannya! kalau nak kenal meyh add saya kat sini. gerenti saya layan korang. www.facebook.com/zawinaveiro

♥ My BitterSweet Life ♥

 

I love Islam

~ Ukhuwahislami ~

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI