Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 8 Disember 2011

Mak pesan , “ Rajin rajin la tengok handphone suami tu .. “

 

image

 

Mak aih… tu dia .. pesanan maut mak aku aih .. Patut pelik rajin benar wife tengok hp aku kebelakangan ni .. Ingatkan nak bagi hadiah untuk harijadi ke apa memandangkan hp aku yang beli tahun lepas tu , dah out dated.. hehehe..

Tapikan .. aku rasa la kan .. bukan hp suami je patut kena check.. hp si isteri pon patut wooo .. kan kan ? Mana la tau .. hehehe.. skang ni ular pon dah jinak walaupun berbisa .. hehe..

Nasib baik hp aku rosak semalam.. lalalal… dan dan je kan ?

Aku Blogger : Masa depan blog aku

 

Hurm ..  Dah 2 tahun 2 bulan blog aku .. Pencapaian ? Hurm… masih di tahap biasa biasa jer .. Belum mampu nak tersenyum lagi .. Tapi tak pe la , aku dah berusaha selama ni . Tahun depan , aku kena berkerja dengan lebih keras lagi ..

Apa harapan aku pada blog aku pada masa depan  ? Hurm .. apa yang aku nampak ialah cara penyampaian aku yang perlu lebih banyak diperbaiki .. Dan insyaAllah , aku akan tukar baju blog ni .. Tapi akan mengekalkan warna aku ini kerana inilah identiti kepada blog aku ..

Korang lak camana ? Haa.. apa kata korang kongsikan perancangan masa depan blog korang di sini ? Tinggalkan di ruangan komen dan jugak url blog korang ..

Sama sama kita berusaha memajukan blog kita dengan cara yang sihat ..

Jujurkah wanita sekarang dalam percintaan ?

 

Ada kajian di Malaysia mengatakan peratusan wanita curang terhadap pasangannya lebih tinggi berbanding lelaki yang curang terhadap pasangannya .. Wow !! Macam tak percaya je kajian ni !  Kang mesti ada suara kata , “ Eh , kajian mana kau amik ni haa ???? Bagi la sumber !! “ .. Apadahalll .. g la cari sendiri ! Aku leh carik , takkan ko tak leh kan ? Hahahah.. Ilekkss.. jgn berapi .. ni sekadar kajian jer ..

image

 

Perempuan , mencari kebahagiaan dalam kehidupan mereka .. Lelaki pula mencari kepuasan dalam apa jua yang mereka buat .. Berbeza tapi sama sebenarnya .. Kepuasan menjamin kebahagiaan.. Kebahagian menentukan kepuasan .. Haa.. pening ? Toksah pening aihh ..

Amik contoh perempuan dah kawin .. Kenapa mereka curang ? Suami kerja keras siang malam tapi akhirnya isteri berlaku curang .. Jawapan yang sering diberi , mereka terabai ! Haaa… Segalanya kembali dingin ..

Lelaki .. kenapa curang ?? Hahahaha .. Takkan aku nak bagi jawapan kot ??? Mana boleh !! Aku lelaki .. Takkan aku nak berpaling tadah ! Mana ada lelaki curang !!!

Heh ! Hampehhhh .. Lelaki curang .. Biasanya lelaki akan gunakan , ‘ 3 lagi kosong ! Jadi boleh la kan ??? ‘ .. Eh.. sat sat .. Ini tajuk pasal perempuan .. Pasal lelaki , nanti nanti la aku buat.. tu pon kalau aku rajin.. boleh ?? Hahaha..

Wahai lelaki .. kenapa pasangan kita boleh curang , kembali melihat kehidupan seharian kita .. Bagaimana bermulanya dari celik mata hingga pejamkan mata .. Apakah kita sebagai lelaki mengambil tahu segalanya apa yang pasangan kita buat ? Apakah cukup dengan sekadar mencari rezeki dah memadai untuk menghangatkan percintaan ?

Ehem .. jangan sampai kehilangan akibat kecuaian sendiri .. Nak dapat susah .. nak hilang senang .. Dugaan semakin kuat sekarang ini .. Syaitan telah berjaya merosakkan ramai anak cucu Adam .. Jangan sampai kita pulak menjadi mangsanya ..

 

image

Kesegaran Sepanjang Hari

 

image

hanya dengan sekali basuhan..rasailah sensasi shhmira feminine wash

1. KESEGARAN SEPANJANG HARI.
Memastikan anda sentiasa segar. Shhmira diperkaya dengan
wangian buah strawberi.


2. KEYAKINAN SEPANJANG HARI.
Tidak kira betapa sibuk anda pasti yakin dengan kesegaran
sepanjang hari.


3. SIZE PAKEJ YANG SENANG DIBAWA.
Boleh dimuat kedalam tas tangan anda. Didatangkan dengan
botol bersaiz 30ml.


4. DIPERBUAT DARIPADA TUMBUHAN HERBA TRADISIONAL.
Shhmira adalah pencuci wanita lembut yang diperbuat daripada tumbuh tumbuhan yang terdapat di asia.


Manjakani.
anti oksida(anti penuaan), boleh membantu pembetukan tisu, menguatkan serta menganjalkan faraj, antiseptik dan anti radang.
Kayu rapet/rapat.


Herba yg selalu digunakan oleh kaum wanita dahulu kala terutamanya selepas bersalin. Fungsi utk merapatkan faraj.
Kacip Fatimah


Akar kayu yg cukup terkenal yg banyak terdpt di negara asia yg secara traditionalnya utk meningkatkan tenaga dan memperbaiki otot faraj wanita.


Selanjutnya , klik SINI

Gaji Kakitangan Awam Naik 7 Hingga 13 Peratus Tahun Depan

 

Kenaikan bagi kakitangan kerajaan itu dibuat berdasarkan empat prinsip iaitu hierarki, bakat dan pengalaman, jawatan dan bidang kepakaran serta prestasi.

 

image

Yang ni camana pulak ??? Selalu berpeluang tinggi wooo ..

Terkedu bila si dia memandang aku dan isteri

 

image

SubhanaAllah … Dia macam tau tau ibu bapa dia nak tengok dia tadi .. Berposing baik punya.. Terang terang nampak ‘burung’ , jantung , mata dia ..

23 minggu dah usia kandungan .. Dalam waktu ni , baby dah boleh  mendengar apa yang si ibu dengar cuma levelnya lain la.. Tak la sama 100% .. Jadi ada baiknya waktu ni , si ibu mendengar yang baik baik serta berbicara yang enak enak ..

Memang setiap malam sebelum tidur , lagu yang  didendangkan untuk dia adalah zikir .. Memang bergerak gerak dia ‘dalam tu’ .. Menakjubkan .. SubhaAllah …

Teruja tadi bila memandang aku … Doakan yg terbaik untuk kami yer .. Terima kasih atas sokongan korang semua .. Semoga Allah berkati kita semua .

Sebelum kawin … selepas ?

 

image

Sebelum bernikah

“ Awak , saya tak bawak beg duit ni.. awak guna duit awak dulu yer , boleh ? “

 

“Eh .. amik je la.. jgn risau .. Saya bayarkan .. amik je apa awak nak amik .. “

 

Selepas bernikah

“ Awak , saya terlupa bawak beg tangan .. Ada lesen ngan Mykad je ni … Nak amik barang rumah ni … “

 

“ Huh.. amik barang budak jer… susu ngan lampin budak .. lain tak payah … “

 

“ Er..sabun ? “

 

“ Tak payah… awak beli je nanti… Huh.. Dah dah … cepat … saya nak keluar lagi ni .. lambat betul la awak ni !! “

 

“ Yelah .. “

 

Langit tak selalu cerah ..

 

Jom Singgah

AC209AC301

1) Tudung Instant Syria (Silky cotton + denim)

2) Tudung Cotton + Lycra

Hanya di http://www.asteriskboutique.com/

Macam ku tak percaya !

Lama gilee aku tak turun mkn di Taman Tenaga , Cheras..

Dulu tempat ni penuh gile dgn org .. Skg ?? Hurm .. itulah kehidupan .. Bila maju tu , ingat ingatlah hari mendatang ..

Hurm ..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI