Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 10 Disember 2011

Kita yang tak sedar !! Sombong !

Kita mintak macam macam .. Dari kemewahan hinggalah kesejahteraan hidup ..

Bila Allah beri , kita panjatkan kesyukuran .. Tapi bila takda ? Macam macam dlm fikiran ...

Tapi ada ke kita terfikir , kita bernafas sehari hari .. Kita berjalan .. kita berfikir .. Semua tu dari mana ?

Bayangkan jika kita cuma gagal dlm peperiksaan .. Gagal dlm percintaan .. Apakah kita kehilangan paru paru ? Apakah kita yg normal itu telah jadi cacat semata mata kerana semua itu ??

Manusia bukan mudah lupa .. Bukan tamak .. Tapi sombong !! Kita ini sombong dengab Pencipta kita .. Kita kata kita bersyukur tp berapa ramai antara kita baru je melakukan dosa sedangkan kita tau itu berdosa ?

Kita sombong padaNya .. Kembalilah padaNya .. Kita ini cuma hambaNya yg hina ..

Sekali lagi Dia buktikan kekuasaanNya malam ini .. SubhanAllah ...

Published with Blogger-droid v1.7.4

'Apa yg sedap kat sini ? '

Jawab pembantu kedai tu ..

"Tak tau .. ",

Tanpa rasa bersalah dia jawab .. Arghhh... Dh la nk cari tmpt mkn best pon terpusing sana sini .

Diorg kata Umbai best .. masalahnya , kang takut sesat smp Johor lak.. adeh..

Tapi serius , aku macam nk bgn n blah je dari restoran ni ... grrrr..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tujuan sebenar aku ke Melaka

Kecewa .. kecewa.. kecewaaaaa... Tak de size aku .. Puas aku merayuu suh diorg carikan ..

Penat je drive dr Putrajaya .. last last pulang hampaa..
Published with Blogger-droid v1.7.4

"Orang Muda Semakin Beri Sokongan Kepada PM, Kerajaan Pusat." Erk ..

Ye ker ? Kajian rambang eh ? Dlm akhbar online yg baru je aku baca td memberitahu yg program dianjurkan BN memberi kesan positif terutama golongan muda ..

Betul ke ni ?? Rata rata yg aku jumpa dan bual terutama yg ada kaitan dgn 'mereka' , ckp sebaliknya..

Bukti ?? Tuuu . Sebelah kanan.blog ni ada peti undi.. Jgn risau.. TKde pengundi hantu..

Tak kisah la sapa pun kan .. yg penting ??? Haaaa.. bijak ponnn.. Pilihan di tgn kita .
Published with Blogger-droid v1.7.4

@Mahkota Parade ,Melaka .. Kembali aku !

Kali terakhir ke sini , 1999 rasanya .. Byk perubahan .. Yg tak berubah, kepanasannya .. Memang kejap je aku pening ..

Apa yg menariknya Melaka ni ?? Hurm .. ni yg aku tgh cari ni .. Yg pasti , mmg jammed .. huhu..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kenapa aku tak boleh jadi pelakon ?

Satu sbb utama ... Aku tak layak .. Kedua , tiada bakat .. Aku sedar diri weh .. tak yah g uji bakat pon tau dah !!

Dan ketiga ? Gulp .. nak lakonkan babak gitu ? Samada aku pengsan atau ICU terus !!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Nape la cepat benar percaya kat orang ??

Tak kira la baru kenal atau lama kenal .. Kena hati-hati wooo.. Jangan main sebattt jer !

“Mereka hanya berhubungan melalui telefon
sebelum Joe merayu Lim memasukkan wang
berjumlah RM1 juta ke dalam akaunnya kerana
terdesak memerlukan wang bagi menguruskan
satu projek syarikatnya. "

Dia masukkan woooo... 1 juta ? Gitu gitu jee ???? Pastu br tau kena tipu .. Hurm .. baca la sendiri kat Hmetro ..

Yang menipu dan tertipu .. Adeh.. masalah betul .
Published with Blogger-droid v1.7.4

Cermin muka tu dulu bang !

Sakit hati ? Hati sakit ? Apa masalah anda sebenarnya ? Tang mana anda bermasalah ? Heh ..

Aku kan , kalau tak gemar satu satu blog tu , aku tak masuk pon baca .Napa nak wat dosa kan ?

Kedua .. nak kutuk atau kritik , pandang pandang la muka kita tu .. ' Awak sendiri tak berani tp ada hati nak kutuk org ?? Setakat dlm blog je pong pang pong .. depan ??? '

Haihh ... Aku nak je tulis lebih tp nanti serupa je aku ngan mereka yg gemar cr masalah dengan masyarakat .. Baik aku ringkaskan jer .. kan kan ?

' Kalau baru sampai Malaysia dan nampak ada kes ragut lalu terus cop negara ini tidak selamat , itu tidak patut sama sekali !! ' ..

Faham tak ni ? Ke nak aku tulis jap BM jap English ? Cam pasemboq punya blog !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Mereka kata blog mereka unik dari yang lain ? Benarkah ?

 

Haaa.. ada lebih 60 blog yang kata blog mereka unik .. Hurm .. Pendapat korang camana lak ? Pe kata kita jalan jalan malam ni sebelum tidur .. OK ? Leh dapat kawan baru kan ?

Terima kasih Smile

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI