Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 13 Disember 2011

Blog-blog cool pilihan mereka

 

Sambungan dari SINI

Kumpulan 3

 

Kumpulan 4

Aku harap , ada yang berjaya mengambil kesempatan terhadap segmen ni .. Maksud aku , dapat kenalan baru serta info info yang menarik untuk dikongsi bersama ..

 

Terima kasih !

Kuala Lumpur dilanda banjir ?? Apadahal !

Hapaaa ??? Banjirr ??? Kuala Lumpur banjir ?? SMART kan ada ?

Loh ?? Kok hairan Kuala Lumpur banjir ??? Bukan dah biasa ke ? SMART sekadar membantu .. Kalau lebat banget , mmg confirm banjir tuu..

Takda nak hairan laa KL tu banjir .. Ingat lagi sewaktu aku kerja di PWTC .. 'Tenggelem' abess kok tempat letak kereta tu haaa ..

Kalau salji turun kat KL tu , mmg patut hairan .. cepat cepat la bertaubat !

Jangan hairan .. pelat Indon aku mmg datang tiap kali KL banjerr ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Serius aku tak faham sikap orang kita !

 

Orang kita tu termasuk aku laa .. Walaupun bukan semua , tapi jumlahnya mmg boleh tahan gak la besarnya .. Kira leh bukak satu lagi Dewan Undangan Negeri gak la ..

 

image

Sikap apa tu ? Haa… kalau korang perasan la kan , sikap yang suka nak berebut parking yang mana parking tu depan pintu rumah dia , mahupun kat kedai kedai atau paling tidak pon kat pasar malam !

Aku amik contoh kat pasar malam Putrajaya ni .. Dah tau bahu jalan tu tak leh parking , suka suka diorang parking gak !!  Bukan takde parking yang disediakan tapi sbb dekat ngan pasar malam tu .. Kira 2 langkah je sampai dah ! Mahu je aku cakap , nape  tak parking terus dalam pasar malam tu ! Tapi risau gak dia jawab ;

“ Ikut hati , mmg saya parking je cik , tapi sebab takde parking dah dalam pasar malam ni ! “

Camana tu ? Aku biol ke dia yang biol ??

Ubah ubah la perangai tu .. Jauh skit pon tak pe la .. Anggap je senaman .. Aku rasa kalau kerusi roda guna bateri dijual murah , ramai dah beli kan ?

Cinta Muka Buku

 

image

Sanggup letak batang mancis kat kelopak mata supaya tak tidur walaupun dah nak masuk subuh !

Masuk subuh jer ..

 

image

Heh .. confius .. mana yang wajib dan mana yang sekadar sampingan .. kan kan ?

Tercari-cari blog yang cool ? Mereka ada jawapannya !

 

Satu segmen yang aku buat .. Mudah jer .. Mereka menyenaraikan 5 buah blog yang cool buat mereka ! Wow.. Serius , aku pon tak tau akan kewujudan blog tersebut .. Maklumlah , jarang blogwalking .. Hehe.. Salah sendiri !

Ok .. pe kata kita g usha blog pilihan mereka sambil jadi geng mereka !  Aku buat dalam bentuk kumpulan agar senang nak blogwalking yer ..

Kumpulan 1

 

Kumpulan 2

 

Okeh .. ni dulu .. baki ,  malam karang lak ek .. Kang banyak banyak , pening nak jalan jalan kan ..  Ok ? Terima kasih ..

Kita terlupakah ?

 

image

Kita ini manusia .. Ramai yang masih lupa .. Lalai dengan mengejar kemewahan dunia .. Leka dengan rupa paras yang cantik menawan .. Itulah yang dibanggakannya sedangkan itulah dugaan Allah pada kita ..

Setiap hari aku memikirkan kehidupan aku ini .. Arah tuju hidup aku .. Bangun pagi , pergi kerja .. Bos bagi kerja , beria ria aku buat .. Tiba waktu solat , tak beria pulak menunaikannya ?

Sama gak bila ada function atau majlis keraian .. Beria kita memakai baju cantik .. Wangi wangian .. Biar orang terpegun melihat kita .. Tapi bila mendirikan solat ?

Kita sebenarnya lebih takutkan manusia dari takutkan Pencipta kita .. Mengigil kepala lutut kalau big boss panggil .. Tapi tak pulak mengigil kepala lutut sbb dah masuk waktu solat tapi melewat-lewatkannya ???

Baru bos ugut nak berenti kerja , menangis bagai nak gila ! Tapi Allah beri amaran akan nerakanya , eleehhh … ‘ nanti nanti je lah taubat ‘ ..

Inikah yang aku cari dalam kehidupan ? Dunia mengatasi segalanya seolah mati itu tiada ? Solat sekadar rutin harian ?  Hurm ..

Segmen : 5 Blog Cool Pilihan Ku 2011

 

Pastinya korang dah jumpa beribu-ribu blog kan ? Dan korang dah tentu jadi follower mereka .. Apa kata kita kongsikan dengan rakan rakan yang lain blog blog pilihan korang tu .. Ok ?

Untuk join , mudah saja .. Cam biasa ,buatkan satu entri ..

  1. Letak header  BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : 5 Blog Pilihanku 2011 dan linkkan ke entri ini .
  3. Berikan 5 buah blog pilihan korang dan kenapa ianya menjadi pilihan .
  4. Tinggalkan url di ruangan komen ini .

Siap .. Senang je kan ?  Tutup , jam 5 petang ini  (13/12/2011)

 

IKLAN : Specially selected printed designs by asteriskboutique.com. Its made from Korea Lycra and Korea Silky Lycra and very comfortable to be worn. The awning is made from the Shantung Silk. All in M size. To place order, please email to order@asteriskboutique.com

imageimage

 

Market Price : RM40 to RM50 each
Our Price : RM30 each
Year End Sale : RM27 only!!!
Buy 10 pcs at RM250 only...

Kuruskah anda ??

 

image

Rasa-rasa boleh lalu tak pintu ni ?? Tak leh kan ? Tu bermakna belum cukup kurus .. Tapi kalau boleh camana pulak ?? Tu bermakna anda bermasalah !! G dapatkan rawatan dengan segera ..

Perempuan terutamanya .. Cukup sensitif bab size ni eh ? Tak tegur skit .. Salah cakap , mau merajuk berminggu lamanya ..Hhuhuh

“ G la cari yang kurus !! “

“ Mentang mentang la I keding .. U tengok perempuan yang berisi jeee “

 

Mak aih … Sana sini tak kena yer ?  Huhu ..

Tips nak kurus ?

 

image

 

Takde tips tips ! Usaha !! Bersenam.. Jaga pemakanan .. Disiplinkan diri dengan tidur yang secukupnya .. Dan paling penting ialah jaga kesihatan ..

Seminggu , 2-3 kali  , g la bersenam kat gym tuu .. Bagi yang dah kawin tu , pandai pandai la berbincang.. Suami sihat , isteri gembira .. Isteri sihat , suami lagiiii gembira kan ?

Yang belum kawin , ni masanya nak mantapkan diri … Amik peluang yang ada ..Gunakan sebaiknya .. Dari duk melepak kedai mamak atau layan tgk bola tu , baik g keluarkan peluh .. Ya dak ?

Musuh dalam selimut ?

 

image

 

Dalam dunia persahabatan , belum tentu semua rakan kita itu akan menyokong segala tindakan kita .. Mungkin ada yang memberi galakan .. Ada yang menentang secara terang-terangan tapi yg paling merbahaya , mereka yang menyokong tapi menentang dalam diam !

Yang mana satukah mereka ? Dapatkah kita kenali mereka ? Apa yang patut dilakukan ? Bukan mudah kan ? Heh …

Tips Blog

 

image

 

Heh… buat blog senang .. Nak taip senang .. Idea senang ? Nak popularkan blog , senang ?

Jalan mudah .. Cari pasal dengan ‘orang lain’ . Kejap je meletup .. Tapi sebenarnya apa yang dilakukan itu adalah seperti gambar diatas !

Ada antara kita gunakan istilah main blog .. Blog bukan satu permainan .. Apa yang kita tulis , itu yang mereka baca .. Samada mempengaruhi atau mendatangkan sesuatu perasaan , segalanya bergantung pada kandungan blog kita ..

Sekali lagi , blog bukanlah satu permainan ..  Perbetulkan tafsiran kitam mengenai blog ..

Jom Fikir | Modenkah kita ?

Cuba perhatikan sekeliling kita .. Apakah kita sebenarnya berada di zaman moden ? Atau sebenarnya kita telah kembali zaman ‘dolo-dolo’ ?
Tak caya ? Muzik , pakaian , pergaulan dan banyak lagi .. Semakin moden kita , semakin mundur kita sebenarnya … Hurm …
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI