Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 17 Disember 2011

Cerekarama TV3 : Bertaut Kasih

 

 

Malam minggu aku dan wife diisi dengan menonton cerekarama lakonan Nur Fathia, Ryzal Jaafar, Fida Ibrahim, Lydiawati, Liza Zain yang bertajuk Bertaut Kasih .

Nasib baik ianya sekadar cerekarama .. Kalau filem ? Confirm hampa ! Kenapa ? Ada cerita tapi tak kuat .. Patut boleh sampai feel tu tapi entah macam tersekat-sekat je rasa ..

Hurm … Tapi tak pe la .. Pelakon mungkin masih dalam proses ‘belajar’ .. Hehe .. nak kritik lebih , sapa la aku kan ? hehehe..

Babak  sewaktu mak dia mati akibat minuman yang diracun tu mula jadi kalut .. Kucar kacir .. Aku rasa mungkin nak ‘cepat’kan jalan ceritanya supaya tak jadi terlalu mendatar ..

Cerita terlalu longgar .. Namun begitu , Bertaut Kasih masih punya isi .. Download Bertaut Kasih .. Nak ke ?? Adeh.. takde link la.. hehe..

Agaknya kalau buat drama bersiri , mungkin ok la kot .. Cuba lagi yer ..

Kerana kamera , aku tak boleh masuk Konsert Fenomena Search 30 !

Berat hati nak pergi sbb penah tgk pon dpn mata diorg main .. Cuma mcm tak patut la kan , semata mata bawak kamera , tak boleh masuk .. Best part , suh simpan kat kereta.. Kalau kena pecah ?? Kalau naik motor ?? Gila nak tinggal kamera beribu ringgit !!!

Aku tak nampak relevannya tak boleh bawak masuk kamera !! Aku nak buat vcd cetak rompak ??

Member aku baru call .. Dia dpt masuk tadi.. Aku dtg ngan dia .. Dia kata , penuh gila ..Dpt tgk kat layar jer .. Adoii .. nasib baik tiket free !!! Kalau bayar ??

Bukan salah kumpulan Search .. Aku ? Sbb bwk kamera ? Handphone tkde kamera ke ?

Serius mengarut ... Ada tulis kat tiket kata tak leh bawak kamera ? Hurmm ..

Patut aku macam malas je nak g hari ni ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Beringat sebelum diingatkan !

" Makcik beli rumah ni cash jer .. "

Terkedu aku dan wife .. Rumah yg hampir 300k itu dibelinya hasil duit simpanan mereka ..

Suaminya cuma seorg pesara kerajaan yg berjawatan rendah dan dia , suri rumah tp mereka ada buat kerja sampingan .. kerja org kg katanya ..

Hum .. mmg betul kata bapak aku , 'simpan duit waktu muda ! Nanti nak beli rumah , tk byk hutang ' .. Hurm .. nyesal jugak tk dengar cakap dia ...

Nak masuk rumah bila dh siap kelak , pastinya nak kena buat penambahan .. busuk busuk pun 30 ribu .. Kalau tkde simpanan ?? Pinjam bank lagi ?

Nasib baik aku ada blog .. huhu ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

" Saya tujukan lagu ni utk awak .."

Teringat masa sekolah dulu . Asal lagu best jer mesti ,' saya tuju lagu ni utk awak ..' Pada syurga di wajahmu ..

Dan dia jawab ..

" Awak , mak kita kata tu lagu org dah kawin la .. "

' Ala , tkpe .. nnti awak jd isteri kiter gak ' ..

Tu la diaa .. berapa ramai faham lirik lagu yg dia dok henjut pala layan tu ?? Sampaikan lagu ketuhanan pon dok ingat lagu cinta .. heh..
Published with Blogger-droid v1.7.4

10 minit , selesai !!! Jangan hidangkan depan aku !!

Bihun singapore !!! Grrr .. antu bihun aku nehhh .. Kalau dah depan mata , dr taknak makan , confirm bertambah !!

Entah , aku mmg suka mkn bihun .. Tak berat sangat bg aku .. Hehe .. Apa ?? Mkn je ? Masak cmn pula ? Erk... Tanya apa tadi ??
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jangan berlagak pandai !

9 tahun aku ulang alik ke gym dan aku masih 'hijau' dlm bab membesarkan diri ..

Kenapa ?? Walaupun majoriti yg g gym tu pegang besi tapi teknik berlainan kerana sifu lain lain .

Kalau dirujuk pada majalah bina badan pon , corak latihan ada yg 'unik' .. Itulah yg menariknya !

Bukan semua sama jer cara latihan ! Yg penting jgn sampai ada otot yg cedera !! Dptkn nasihat dr yg bertauliah .

Sama seperti berblogging .. guna akal ! Tkkn nak ikut sama macam mereka yg dulu dulu buat .. Akal ada .. Pendidikan ada.. Gunakan !!

Jgn perbodohkan diri sendiri !
Published with Blogger-droid v1.7.4

Dia gay ke ? Eh , tak la.. Pikir positif yer..

 

image

Wah … diorg saja test kot ? Nak sarungkan cincin .. Pikir positif !!  Jangan pk bukan bukan ..

 

image

“ Eh , ada lalat kat bibir tu .. Meh la saya tolong halaukan .. “ .. Pikir positif okeh !! Jangan pk bukan bukan yer ..

Baju melayu ? Agaknya baru lepas balik jadi pengapit kawan dia bersanding tu .. Pikir positif oke !

Haih .. Semoga Allah memberi dia hidayah dan mengampuni dosa dosa dia atas keterlanjurannya .. dan juga , dosa dosa kita yang dah mengumpat dia ..

Busuk gila punya perangai !

Kumpulan Syarikat Ramly yang terkenal dengan produk daging burger Ramly menafikan sekeras-kerasnya dakwaan hot dog keluaran
syarikat itu mengandungi DNA babi berikutan kenyataan Jabatan Kesihatan Kedah baru- baru ini mengenai keputusan persampelan produk franfurter lembu dengan jenama Ramly dilakukan Pejabat Kesihatan Daerah Yan mengesahkan ia mengandungi DNA babi. - Hmetro


Aku percaya yg mereka disabotaj .. Gila busuk punya manusia yg sabotaj mereka .. Sememangnya ada manusia yg tak maju dalam dunia ni tapi berhati busuk !

Awas ! Tak aman kehidupan kita jika berdengki dengan orang lain . Busuk punya olang ! Mati pon susah , hidup pun nyusahkan olang !!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Penganti Khairul Fahmi Che Mat dah dijumpai !

Wah .. tu diaaaa .. mampu ganti sarung tangan penjaga gol Apek je la .. hehe ..

Lama aku tk main futsal .. Seingat aku , selepas kawin , aku ada main sekali jer dan semalam sekali lagi ..

Sejam jugak la aku layan semalam .. Dari penjaga gol sampai ke atas , posisi aku .. hahahah.. lepas stim kata org n nak test stamina ..

Weee ... Tak semput wooo ... Berkat aku berlari kat gym n jogging petang petang ..

Eceh .. menang gaya jelah ..
Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI