Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 20 Disember 2011

Saja baby nak test power abah n umi eh ??

Sms dari wife yg berada dlm bilik rawatan ..

" Dah cek jantung baby,alhamdulillah ok..bunyi jantung dia :)"

Lega aku membacanya .. Walaupun aku yakin takde apa tapi aku ngan wife tetap kena amik tindakan..

Biar rugi skit dr menyesal kemudian hari ..

Alhamdulillah .. kakitangan kat sini peramah dan cool .. Aku ? Hurm ..

Oh ya, nama baby pon dah ada .. Heheh...

Published with Blogger-droid v1.7.4

Baby dlm kandungan tidak aktif ..

Cuak .. dlm kereta selepas aku amik wife kat opis td , dia kata tak bergerak langsung ..

Aku terkedu tp cuba cool .. Kalau aku kalut , sahih wife lagi kalut .. Hurm ...

Aku tanya pendapat rakan aku di FACEBOOK ( fan page Santai Ben Ashaari ) yg mana majoriti terdiri dr mereka yg berpengalaman ..

" G hospital cepat jika pergerakkan di bawah 10 kali .. "

Camana eh ??? Nak ikut ke tak ? Aku tnya wife .. Sepakat , tunggu lepas isya' .. Wife kata bg dia tidur dulu ..

Ok .. aku tamo pening .. Aku g gym sat lepas solat Maghrib .. hurm..

Kat gym , hati tak tenang.. Sms wife tanya berita .. Tiada lagi pergerakkan .. Dah , aku suh dia siap .. Terus g klinik , kalau buka lagi atau hospital terus jer ..

Dan sekarang , aku di hospital Putrajaya ..

Terima kasih buat rakan yg prihatin ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Berlagak bila berilmu ..

Kelihatan 3 org budak yg aku percaya , tekniknya kurang betul ketika berlatih di gym tadi ..

Tak tegur , mereka akan fikir org lama ni sombong .. Kalau tegur , takut nanti kata kita mengajar lak !

Hurm .. cmna ? Bila mengenangkan kembali sejarah aku masuk gym ni , aku g je tegur .. Diorg suka atau tidak , terpulang tapi niat aku cuma tknak bg diorg cedera otot je nanti ..

Alhamdulillah , diorg terima dengan hati terbuka malah bersalaman ketika abis berlatih ..

Ramai dh aku turunkan apa yg aku tau ada rakan seperjuangan dn syukur , tkde pon yg tikam belakang ..

Berbeza sekali dgn dunia blog yg aku kenali skg ni .. hurm ..
Published with Blogger-droid v1.7.4

“ I nak cari yg beriman saja yer ! “

 

image

Sidang akhbar MISS UNIVERSAL 2021 :

“ Wah .. sejak dapat anugerah NYET BETINA TERSEKSI DI DUNIA ini , apakah uu tidak teringin untuk menamatkan zaman dara ?  “

 

“ Auw.. ai teringin yuuu ..  Tapi ai ni demanding skitt.. Nak cari nyet yang beriman jeee.. Yang rempit rempit dari pokok ke pokok , ai tak suka uuu.. Liarrr sangat uuu … Yang VVIM pon ai tak minat.. Tak suka rampas hak nyet lain !! ”

 

“ Oh .. beriman camana tu ?  “

 

“ Yang mampu tegur ai .. Membimbing ai ke jalan yang lurus .. “

 

“ Wah.. cam skang ni la eh ? U berpakaian seksi gini la eh ? Terbukak sana sini la yer  ? “

 

0.5 saat kemudian terdengar … “ PAANGGGGGG “

 

“Uuu ni mulut cabul eh !! Tak sayang gigi ehh.. “

 

“ Camana la nak dapat nyet beriman .. ni baru tegur skit , dah kena penampar ! “

I love u but …

 

image

Adegan 1 :

 

“ Suka betul u g KLCC eh ? “

“ Aah.. I kalau datang sini ,suka g taman dia .. tenang jer .. “

“ Wah .. romantik la awak ni .. Eh , awak , dah masuk zohor ni .. Jom g surau .. Kat mana mana surau sini yer .. “

“ Er.. er.. sana kot.. Eh , tak .. belah sana .. Tapi ari tu dah pindah blah sana .. I rasa dah tutup kot surau sini .. “

“ ….. “

 

Adegan 2 :

 

“ Awak .. awak suka perempuan camana yer ? “

“ Saya suka wanita solehah cam awak .. Lembut , sopan santun.. Solat bila tiba masa … dan utamakan keluarga .. “

“ Kalau begitu , saya mintak maaf la.. Kita terpaksa putuskan hubungan kita … “

“ Hah ? Tapi kenapa ?? “

“ Parents saya tak beberapa sukakan awak .. sbb awak tak solat , pakai seluar pendek , pakai rantai , dan paling utama .. awak pentingkan kawan kawan awak lagi dari keluarga awak .. “

“ Tang kawan-kawan tu , saya takleh terima ! Saya utamakan keluarga saya ok ! “

“ Kalau begitu , pasti awak solat , tak pakai rantai , dan tidak lepak sehingga jauh malam . kan ? Takkan parents tak nasihatkan awak kan ?

“ Erk … “

 

 

Adegan 3

“ Saya rasa , ini kali terakhir kita berjumpa. “

“ Tapi kenapa ? “

“ Awak sekadar membuang masa keluar dengan saya .. “

“ Kenapa lak awak kata begitu ? Apa buktinya ? “

“ Awak lebih suka bercerita tentang duniawi bila berada dengan saya.  Awak inginkan wanita solehah tapi saya tak nampak awak mampu jadi suami yang soleh . Bukankah ini membuang masa kita ? “

“ Esok jugak saya berubah ! “

“ Baiklah , jumpa saya setelah awak benar-benar berubah kerana Allah .. “

“Bagaimana saya nak buktikan yang saya berubah kerana Allah ?? “

“ Awak takkan jumpa saya lagi ! Sebaliknya akan terus meminang saya  dan menikahi saya selepas itu . “

“ Alamak .. “

 

Moral ? Adaaa …

Seksi ?? Mak saya tak kata apa apa pun !

 

image

“ Apa lak ! Saya bukan bogel ! Takat nampak sikit sikit tu , biasa la.. Saja nak kasi VVVIP terliur tengok saya .. Lagi pon mak tak kata apa apa .. Yang penting , saya tau jaga diri .. “

“ Dan  , inilah saya .. takkan saya nak hipokrit kan ? “

 

Bila suruh belajar , lari .. g dating kat kat Jaya Jusco .. Bila dah abis sekolah , tunjuk la akal sekangkang kera tu kat masyarakat. Budak sekolah pon gelak guling guling bila dengar penjelasan begini !

Nak letak gambar artis , tak leh .. banyak sangat dedahnya .. Depan terbukak , belakang terbukak .. Bukan terliur tengok tapi muak dah .. Menda free.. Kat mana mana ada dah skang ni !

Namawee buat filem lagi .. Noh Hujan bakal berlakon ! Ada aku kisah ?

 

Muahahaha …

 image

“ Selain Noh, filem Hantu Gengster turut dibintangi oleh Diana Danielle, Farid Kamil, Dato David Arumugam, Datuk Jalaluddin Hassan, Reshmonu, Amber Chia, Taijuddin Bakar, Dennis Lau dan beberapa pelakon tambahan “ - Mstar.

 

Sekali lagi .. Hahahah .. Maaf la yer .. Saya tak berminat nak tonton apa saja filem kalau ada nama NAMAWEE … Ops , kenapa ? Cari jawapan sendiri ..

Aku maafkan jika orang tu minta maaf .. Kalau dia ego , sila main ego .. Apadahal kan ? 

Ops .. filem David Teo , aku layan.. Aku minat Jet Li , Michelle Yeo , Jacky Chan mahu pun  Donny Yen. 

Potong hidung, bibir isteri

 

Arghh… gilaaa arr ..

 

“ Seorang lelaki memotong hidung dan bibir isterinya selepas pertengkaran besar mengenai perbuatan si isteri yang banyak menghabiskan masa dengan ibu bapanya.

Ghulam Qadir, 22, yang dikatakan mempunyai hubungan tegang dengan isterinya, Salma, 18, bertindak menoreh muka wanita itu dengan pisau Sabtu lalu di Karhana, kampung terpencil yang terletak kira-kira 475 kilometer ke barat daya Islamabad.

“Ghulam memotong hidung dan bibir isterinya sebelum melarikan diri,” kata Nadir Khan, pegawai pentadbir daerah Musa Khel yang terletak di wilayah Baluchistan.

“Mereka sering bertengkar kerana si isteri lebih banyak menghabiskan masa bersama ibu bapanya,” kata Nadir. Pasangan itu berkahwin setahun lalu.” – Hmetro

 

Pergh.. suka suka diaaaa buat camtu ! Ni kes panas baran .. Lelaki tu bagi aku terlalu muda lagi.. Memang ada lelaki umur cam tu tak panas baran tapi jumlahnya tak ramai.. Kira pengalaman kehidupan dia membuatkan dia cool ..

Lelaki , kalau belum bersedia nak kawin .. ada baiknya cari ‘diri’ tu dulu .. Kenali diri , hargai diri dan barulah kawin .. Sebab nanti dah kawin , tau betapa mahalnya harga sebuah kehidupan itu …

Lebih 7 ribu GSTT ditawar ikuti kursus perguruan.

Perghh..tahniah !! Akhirnyaaa.. Janji ni lama dah aku dengar ... Dan dikotakan juga ... Terima kasih ..

Dulu aku GSTT gak.. Ramai guru GSTT yg benar-benar berminat dlm bidang perguruan tp tak bernasib baik waktu tu dan terpaksa cr keje lain sbb kontrak dah tamat .. Rugi kan ?

" Seramai 7, 079 Guru Sandaran
Tidak Terlatih (GSTT) akan ditawarkan mengikuti latihan dan kursus perguruan mulai Januari
tahun depan, kata Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Wee Ka Siong.
Katanya, dari jumlah itu, seramai 4,433 GSTT akan mengikuti latihan di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mulai Februari, manakala
selebihnya di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM), bermula 9 Januari.

Beliau berkata mereka itu merupakan antara 13,184 GSTT yang telah berkhidmat sejak Jun
tahun lepas dan diberikan keutamaan kerana memenuhi syarat, antaranya telah berkhidmat sebagai GSST lebih dua tahun serta berusia tidak lebih 35 tahun pada 31 Dis 2010. " - Mstar.

Dah dapat tetap tu , jgn memain lak ! Keje betul betul ... Allah dah bagi tu .. berapa ramai tak bernasib baik cam diorang tu .. haaa.. okeh ?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Hidup tanpa ilmu ?

Ilmu cuma satu jambatan yg kita bina sendiri .. Kita gunakan jambatan tersebut utk ke seberang .. Setiap langkah kita diatas jambatan itu adalah pengalaman kehidupan berlandaskan ilmu !

Bayangkan hidup kita tanpa ilmu ..Tapi jgn kita lupa pula .. Ilmu tanpa amal ,tiadalah gunanya dan beramal tanpa ilmu , sesatlah kita ..

Maka, selagi bernafas .. carilah ilmu walaupun datangnya dari tukang sapu sampah !



Published with Blogger-droid v1.7.4

Tak sayang nyawa ke ?

 

image

WALAUPUN keadaan cuaca tidak menentu, orang ramai masih bermandi manda dan tidak menghiraukan keselamatan diri di Pantai Cempaka, Kuantan. Foto: Luqman Hakim Zubir  ( Hmetro )

 

Serius , aku tak faham dengan perangai manusia gini .. Dah tau bahaya , kenapa masih berani bawak anak beranak bermain kat laut ? Sungguh pun pandai berenang , tapi kalau boleh elak , elakkan la.. Jangan dah jadi , baru nak teriak !

Betul , segalanya kuasa Allah .. Nak mati , kat mana mana pon boleh  .. Tapi kalau boleh elak dari berlakunya kemalangan , maka elakkan la.. Kalau nak terjadi jugak , maka itu hak Allah ..

Hurm .. laut .. Aku cukup tak berani nak bermain dengan laut .. Terlalu gah bagi aku .. Cukup terlalu gah .. Walaupun sifatnya lembut tapi pukulannya keras !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI