Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 29 Disember 2011

Download 3 Idiots .. Siap sarikata English !

 

Aku tahu cerita ni dari Ujang tu haa.. Dia kata best dan lawak .. Tau tau , kat TV3 main semalam dan bersambung hari ni ! Pasti ada yang tensen punya kan sbb bersambung ! Mahunya tak besambung , hampir 3 jam tuuu .. Tu kalau takde iklan , kalau ada ??? Haaa , mau 4 jam jadinya ! Hahaha ..

 

3 Idiot , yang berjaya menarik minat wife aku yang tak minat hindustan untuk menonton semalam dan hari ni .. Ini bermakna cerita tu best la.. Tapi bagi aku , filem lakonan Aamir Khan ni mmg susah la nak boring atau takde pengisian .. Bagi aku la..

Kalau rajin , g tengok kat Youtube .. Sampaikan ada mat salleh pon bagi komen yang positif pasal filem ni .. Haaa.. Ini bermakna aku tak temberang la kan .. Hehehe …

 

image

Aku pon tak tengok lagi sebenarnya .. Download dah .. dan simpan dalam hp aku.. Tunggu masa je nak layan .. Hahaha .. Sayang je rasanya nak tengok citer best .. Bila masa yg benar benar free , baru layan !

Ok.. dah.. jom  download 3 Idiots , klik SINI ..

Awas para isteri atau wanita !

 

Heh .. ingat korang je boleh buat report polis kalau kena pukul atau dera ? Haaa..  Lelaki pon boleh tau ! Tampar la kalau berani ! Tak pasal pasal naik turun mahkamah kita nanti ! Muahahhaaa…

 

Seorang pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini terhadap pertuduhan memukul suaminya menggunakan fail pejabat sembilan bulan lepas.

Kamaliah Basir, 35, didakwa telah mendatangkan kecederaan kepada Zaihan Md Lani, 48, dengan menggunakan fail pejabat di bahagian badan semasa berada di dalam kereta di perhentian simpang tiga lampu isyarat Persiaran Semarak Api dan Persiaran Apec, Cyberjaya, Sepang, di sini, pada 12.45 tengah hari 3 Mac lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga setahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. “ – Hmetro

 

Skang ni ramai gak lelaki kena dera dengan isterinya termasuk .. sapa eh ? Ada ke  ? Aku ? Aku ? Kalau berani , cuba laaah.. Aku report polis jer .. Lalalala …

Betul-betul terbaek !!

Pernah tgk menu yg diframekan kemudian bagi kat pelanggan utk membuat order makanan ?


Tak pernah lagi kan ? Boleh jumpa kat Langkawi je weh ! Hahaha.. betul betul buat aku tersenyum ..


Haih .... Mcm mcm ..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Wah.. sambut Tahun Baru eh ?

Sebelum tu ,fikir beberapa perkara terutama bab dosa yg telah kita lakukan pada tahun ini  dan juga yg lepas ..


Usia kita berganjak lg .. kita semakin meningkat tua .. namun ramai terlupa dan terus alpa dengan dunia .Seolah nanti tidur dan jaga keesokkan harinya..


Published with Blogger-droid v2.0.2

Apa hang dok tengok tu ??

 

IMAG1345

IMAG1347

Nampak cawan tu ? Dari semalam aku sampai , hingga aku taip entri ni .. Dok tang tuuu je.. Tu aku confius .. Apakah cawan tu perhiasan seperti pasu bunga yang aku dok tengok tu haa ??

OneHotel Helang , Langkawi .. bilik , mmg puashati ! Tapi ??? Haa.. tu nanti aku buat entri lain.. Kang ada gak tak balik KL nanti.. hehe.. mana la tau kan …. kena hati hati gak bila menulis ni … 

Kita kawin ok ?

 

image

“ Awak .. tukar status awak kat Facebook tu eh.. Letak Married .. Baru la takde orang nak ngorat awak nanti ! Boleh eh ? Awak sayang kita kan ? “

 

“ Boleh je awak .. Tapi mak kata dah .. Nak mengatal pon lepas abis sekolah la.. Tu pon bila ada duit sendiri dan ada kerja.. Kasi sara mak bapak dulu baru boleh  nak pk pasal mengatal ! “

 

“ Yelah .. Nanti lepas sekolah , kita chat semula yer .. Nak g sekolah dah.. Bye awak.. Apa apa , pm ( private message ) yer ? “

 

“ Awak.. g sekolah jangan main mata tau !  “

 

“ Awaklah kekasih saya dunia akhirat laa.. Ok wak.. Bas sekolah sampai dah .. Ala , mak letak duit kat mana pulak .. Byeee “

 

 

Itulah dunia ‘realiti’ kita sekarang ni ..

Fesyen Tudung 2012 ..

 

 

2011 bakal meninggalkan kita dengan sejuta kenangan .. 2012 melambai kita dengan penuh harapan dan sinar baru ..

Selamat menyambut Tahun Baru 2012.. Jom tengok fesyen tudung terkini. Cepat sebelum kehabisan stok !

AC301CR001

CR513SD914

Dan banyak lagi di http://www.asteriskboutique.com/

Aku bengang pasal MISSION IMPOSIBLE 4 !

 

Ni gara-gara Ujang la ! Dia kata Hunt mati last sekali ! Terus spoil mood aku nak layan MI4 ! Pastu bini dia , Yana pon join the club matikan mood aku yang nak layan MI4 kat Alamanda minggu lepas .. Grrr…

Tapi bila dengar MI4 cecah kutipan ratusan juta ringgit , aku nekad perlu g tengok jugak .. Yelah , part 1,2 dan 3 dah layan.. Takkan yang ni tamo lak ..

Malam sebelum aku  bertolak ke Langkawi ni , aku g tengok dengan member dan adik ipar aku .. Dan .. Serius , tarak nyesal ar !!! Patut la ramai kagum dengan action kali ni walaupun diorang tau tipu ! Tapi aku tetap respek sbb bukan semua pelakon mampu buat .. Kenapa ?? Korang layan video the making ni dan kemudian , g tengok kat panggung .. Pergh.. Gayat !!!

 

 

 

IKLAN : JUALAN MURAH DI http://www.asteriskboutique.com/

1) Tudung Syria

2) Tudung Instant Syria

 

SC318ST013

Sungguh bangsat manusia macam ni !

 

Aku tak boleh baca kes kes kawan makan kawan macam ni ! Sungguh ! Takat kes kecil tak pe la gak ! Tapi kalau sampai aniaya kawan jadi pelacur , itu sungguh bangsat !

Maaf , bahasa aku kasar tapi itulah perasaan aku . Bayangkan jika niat kawan tu nak carik kerja untuk menghabiskan masa lapangnya tapi dirosakkan oleh kawannya sendiri  dengan memaksanya menjadi pelacur !

 

Hasrat seorang pelajar institut pengajian tinggi (IPT) untuk mencari pekerjaan bagi memenuhi cuti semester bertukar tragedi apabila dia akhirnya dipaksa menjadi pelacur selama sebulan oleh satu sindiket di negeri ini, sejak 29 November lalu.

Lebih malang, gadis berusia 19 tahun itu ditipu rakannya sendiri yang merupakan anggota sindiket pelacuran yang sebelum itu menjanjikan mangsa untuk mendapat pekerjaan di sebuah restoran makanan segera.

 

Sungguh celaka manusia tu kan ?  Sian betul mangsa tu .. Haihhh… Kalaulah aku … Grrr….

 

Namun, belum pun sempat mangsa mendapat pekerjaan, rakannya itu telah memperkenalkannya dengan beberapa lagi rakannya sehingga akhirnya mangsa dipaksa menjadi pelacur.

“Anggota sindiket ini juga telah merakam gambar bogel mangsa dengan mengugut akan mengedarkannya di Internet sekiranya mangsa enggan melayan senarai pelanggan yang telah ditetapkan di sebuah hotel di Taman Melaka Raya “.

 

Kes kawan makan kawan ni bukan yg ni jer .. Ada yg lagi teruk dengan memperkenalkan dadah ! Suh jadi keldai dadah atau bawak join geng samseng ! Atau paling tidak pon jadi geng pecah rumah ! Camana tu ?

Awasi anak anda ! Jangan main angguk je bila mereka kata , MAK , KELUAR NGAN KAWAN JAP YER !

 

SUMBER : UTUSAN MALAYSIA

Maaf .. Aku pun ada maruah diri !

 

“ Bila yang lama tak campur dengan yang baru , kata yang lama sombong ! Tapi bila campur , kata nak amik kesemptan pulak ! Hurm .. “

Maka aku tak hairanlah kenapa ‘yang lama’ ni dulu bersikap .diamkan diri dan buat hal masing masing .. Segalanya adalah kerana pengalaman !

Nak salahkan sapa sebenarnya bila hal begini berlaku ? Tepuk dada , sendiri sakit la kan ? Sapa suruh tepuk dada sendiri ! G tepuk dada orang lain.. Baru tak sakit dada tapi sakit muka !

 

image

Jangan hairan la selepas ini .. Aku tak rugi apa apa pun ..

Namun kita masih riak dan bongkak !

 

image

Sebelum dan selepas tornarnado melanda.

 

image

Ribut pasir ..

image

Tsunami ..

image

image

 

Dan kita bersedia untuk berparti !! Nak sambut tahun baru 2012 !!

Satu kapal rupanya ..

 

IMAG1338

Hurm.. makan dah .. Harga ?  Hehe.. Pantai Chenang .. Well.. Hehe.. Little Phuket diorang kata ? Haha.. Belasah je la .. Janji masih di Malaysia..

Lepas makan , aku ajak diorang balik .. Diorang tu , wife n adik ipar aku la… Pening pala .. Tak tau punca apa.. Samada kopi jantan atau tom yam tu .. huhu .. Sedap ? Ok la .. boleh masuk ..

Tahan teksi .. Aku tau confirm kena sembelih punya .. Tak kisah la.. janji leh claim nanti..  Tanya pemandu teksi tu.. Dia siap bawak anak perempuan dia yang masih kecik  bersamanya .. Aku tak kisah pon.. 

“ Berapa bang ? Ke OneHotel Helang ? “

“ RMXX “ , jawab dia ..

Aku pandang wife.. Dia angguk je.. Bos la katakan.. huhu.. Tunggu la korang kawin ! Hahaha..

Dalam teksi , pemandu tu mulakan perbualan. Gaya bahasa dia , gaya orang kl .. Aku tak berapa alert mulanya .. Biasanya kalau orang cakap utara , aku pun automatik tukar  gaya gak.. Tapi tadi , gaya aku standard jer.

Katanya , dia bukan berasal dari situ . Dia baru je datang ke Langkawi tu.. Cari makan kat situ ! Wahh.. Teruja aku sebentar ! Seolah olah Allah memberi petunjuk pada aku !  Aku masih was-was dengan keputusan aku untuk menjadi full time blogger atau dalam erti kata lain , kerja sendiri ! Dan sesungguhnya Allah memberikan jawapan pada aku !

Pemandu tu dulu tinggal di Shah Alam.. Datang ke Langkawi , semata mata nak bawak teksi kat sini .. Dulu bawak teksi kat area Shah Alam dan KL.. Katanya jammed sana.. Semak otak.. Tukar angin.. Maka dia bawak keluarganya berhijrah ke Langkawi !

Pergh.. respek aku ! Maka berbual rancak laa… Kemudian dia bagitau , dia asal Kelantan ! Ketawa besar aku !! Kenapa ? Aku cakap , orang rumah aku pun dari Kelantan ! Best partnya , satu kawasan yakni Kok Lanas ! Hahahahha.. Terus speaking weh !!

Bila sampai destinasi .. dapat diskaun terus !! Untung ramah ni sebenarnya.. Hahahah ..

Dan aku kembali yakin dengan keputusan aku !

Menarik bukan ? Satu hari dulu , kita pernah meminati mereka. Tapi akhirnya mereka pula mengenali kita !

 

Pergh .. tajuk ! Kalah akhbar tabloid ! Hahaha .. Ok ok .. Gini.. aku ringkaskan.. Semalam , korang minat dia.. Hari ni , dia jadi kawan korang ! Camana tu ?

Dan ianya terjadi pada aku ! Bayangkan aku yang jauh dari dunia selebriti ni , tiba-tiba mereka mengenali aku dan berbual mesra ! Hmm.. Bukan sorang dua ..Ramai dah .. Dan terbaru , vokalis rock kapak yang pernah aku minat dulu ( lagu mereka la ) menjadi rakan maya aku ! Dan best partnya , dia yang add .. Haaa..

Bukan la nak bangga tapi ianya satu menda yg kita tak duga langsung ..  Mungkin kita terlalu merendahkan dirii sehingga menidakkan keupayaan diri kita lalu menganggap diri kita ni tak berguna !

Cuba terokai diri kita ! Sesungguhnya Allah menjadikan manusia itu unik .. Lain dari yang lain .. Cari dan terokainya !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI