Isnin, 30 Januari 2012

Bila dah jadi ayah ..

 

 

IMAG1412

Tadi g Alamanda Putrajaya .. Lama dah nak beli kasut untuk g outstation atau g events .. Kasut yang ada tu , aku dah bantai g gym. Nak pakai kasut kulit tu , cam macho la pulak .. Aku nak santai jer ..

Masa tengok kat Langkawi ari tu , aku berkenan dengan satu kasut Adidas ni tapi takde size . Maka cari la kat Al-Ikhsan Alamanda .. Hurm..  Jumpa .. Tapi cam ilang minat dah nak beli ..

Tengok Timberland pulak .. Berkenan .. Tapi wife lak tak berkenan sbb ala ala treasure hunter lak .. haha .. Aku mmg minat style gitu .. Malboro Classic style woo ..

Harganya mmg mahal tapi masih mampu dibeli .. Hurm.. G tengok kat butik Camel lak .. Aku mmg minat jenis boot ni .. Tapi cam tadi , wife tak minat .. Jadi , aku batalkan terus niat ..

Wife kesian tengok muka welfare aku .. Disuruhnya aku angkat .. Tapi , aku tamo .. Kenapa ? Sebab dengan harga begitu , aku boleh beli banyak menda untuk baby nanti .. Maka , sebaiknya aku jimat dulu .. Mana tau nak guna nanti .. Apatah lagi nak pindah rumah nanti nak guna duit lagi .. Haaa..

Selain dari tu , cara aku berjimat ialah dengan menyimpan semua duit baki yang telah aku pecahkan bila membeli barang .. Hahaha.. Jadi , aku hanya guna duit besar saja.. Duit kecik ,terus masuk tabung .. Hehe .. Dan tua tua baru nak menabung ..

Betul kata bapak aku .. Bila dah bekeluarga , si suami akan lebih beratkan keluarganya ..Tak kisah dah bab pakaian dia asalkan anak isterinya lengkap segalanya .. Bapak aku tu , bertahun tak tukar baju raya … Dan aku sendiri pon , dah 3 kali raya tak tukar .. Aku tak kisah pon .. Selagi boleh pakai dan kelihatan kacak . aku pakai je !

25 komen :

A'ishah Kamaludin berkata... [Reply to comment]

Samala cam saya suke tabungkan duit baki..

Masa saya komen ni follower Abg Ben ada 22220...

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Morning.....baru bangun nih..i likeeeeee ur n3 Ben...serius.. ^__*

(''_'') berkata... [Reply to comment]

bapa mithali :)

Prince berkata... [Reply to comment]

Trigt iklan dlu, menabung skit2 lama2 jadi bukit
",

aima mazlan berkata... [Reply to comment]

sy pun sll menabung duit baki..
especially syiling la..hehe
wahh..
follower abg ben mse sy komen ni 22222 la! :)

nur chahaya abadiey berkata... [Reply to comment]

terharu sungguh bace... btoll larhh...ayah = awan nano kte..
selmt mnjdi bapa en.ben..smoga dpt mnjdi bpa mithali utk anak2 yg soleh n solehah. insyaALLAH... :)

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

Good job BA..

YaYaNsMuM berkata... [Reply to comment]

Camtu la pengorbanan kita as a parents, smoga anak kita tahu menghargainya....amin... keep up the good work, Ben!

Huda berkata... [Reply to comment]

like..:)

M Fizan berkata... [Reply to comment]

tersentuh pulak baca.. teringat ayah saya.. terbayang macam mana rasa jadi ayah..

elly hamzah berkata... [Reply to comment]

hurm..alhamdulillah klo dpt suami gni; same like my hubby-->sgt menitik beratkan isteri dan ank dia, walau dia x berganti baju xpe..janji ank isteri cantik salu!

maszull berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum en.ben...begitulah besarnya pengorbanan seorang suami n ayah sanggup berkorban demi untuk kebahagian anak n keluarganya....:)

Diarihatiku1976 berkata... [Reply to comment]

yes... i like...

.........cP~ berkata... [Reply to comment]

Ye, silahlah menabung. Nak dapat anak memang banyak...sangat pakai duit.

birubi berkata... [Reply to comment]

saya ada 3 tabung! mari menabung

suri solehah berkata... [Reply to comment]

mesti isteri ben baca terharu ni,,saya bacapun tersentuh sama..lelaki berubah mengikut keadaankan..

DySha.Pink◕‿◕✿ berkata... [Reply to comment]

sama la abg ben... skang sume untuk baby jer... pantang nampak duit syiling dlm poket hubby mesti rembat pastu letak dalam tabung

Myvitrd berkata... [Reply to comment]

setuju bro.. bila dah ada anak semua keperluan diri ketepikan dahulu.. dahulukan kelengkapan anak.. hehehe.. sebab tu kasut aku dah nak putus dua aku guna lagi..hehehe

AreNieZa berkata... [Reply to comment]

bile abg ben nk pindah???
boley nieza tye..

nih pasal ibu nengandung n pndah rumah..

owg tua2 kate...

klo nk pindah jgn mse isteri mengandung.. sbb t susah nk bersalin..

klo nk pindah kne tggu anak besar skit..

lalalla.. juz tye jew.. betol kew??

Sari Yusa Ibrahim berkata... [Reply to comment]

serius.. suka entry ni.. Ben, lain kali menabung guna duit besar.. merah ngan purple lagi bagus, senang masuh kat Cash Deposit, hehehe

mamasuri berkata... [Reply to comment]

hehehe..sy pun sama ngan abg ben...tp sy suka pulak asingkan duit siling tu...kalau 10sen letak tabung 10 sen ...kalau 50 sen letak kat tabung 50 sen...hehehe..

nUr aDiLa berkata... [Reply to comment]

suami mithali a.k.a ayah mithali ni..^^

CekbOlat-bOlat berkata... [Reply to comment]

oh.. kira lelaki akn beratkn kluarga dri dri sndri.. ohsem =)

trasa dihargai.. ^^

Citarasa Rinduan berkata... [Reply to comment]

ben..
toucingnya dengan entry nie..

serba salah kan nak buat pilihan..
tak apa, demi bb.. jimat lebih baik ben dr membazir..
moga 1 hari nanti ada duit lebih, cekau kasut y lebih baik ya

Ryo Azhar berkata... [Reply to comment]

i pun sama macam abam ben!belanja guna duit besar je..duit2 kecik tu simpan.hihi.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI