Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 25 Januari 2012

Macam tak patut la GSC pulak buat gitu ..

 

GSC Alamanda antara panggung wayang yang wajib aku kunjungi kalau ada movie best best .. Keramahan serta keselesaannya , mmg tak dapat dinafikan ..

image

Kalau dulu , aku suka g TGV KLCC tapi bila dah tinggal berhampiran Alamanda , pastinya aku ke sana sebab cuma makan masa 5-10 minit jer .. Jadi buat apa buang masa kan ? Lain la nak cuci mata tengok orang melepak kat KLCC tu , mmg ke sana la aku..

Selain sana , Midvalley adalah pilihan aku .. Dan semuanya ok la bagi aku. Berbaloi dengan apa yg dibayar + movie tu mmg menarik untuk ditonton.

Cuma hari tu , sewaktu aku g tonton filem  UnderWorld .. Ada satu adegan yg buat aku tersenyum sendirian .. Aku ni nak masuk panggung ke atau nak masuk Parlimen ?

Kenapa aku kata gitu eh ? Sbbnya penonton akan diperiksa sehingga ke  beg tangan mereka ! Apa ni ???  Takkan sampai tahap gitu sekali ? Alahai … Dah la bayar tiket tu RM11 .. Kalau diorang nak sorok burger atau air sekali pon , biar laaa .. Takkan tu pon dah buat GSC rugi ?? Macam satu paksaan la pulak suruh beli makanan dan minuman kat tempat diorang tu haaa .. Macam ni ke nak bisnis ? Kang semua pakat download je kat internet , baru tauuu ..

TGV atau GSC yang lain , aku tak pasti … Yang ni cuma berlaku di Alamanda di depan mata aku sendiri . Aku harap peraturan gini tak perlu la sampai ketat .. Sekadar makanan je.. Bukan nak bawak masuk peti ais atau dapur gas mahupun nak bukak gerai dalam panggung tu haaaa …

Tapi mereka yang nak bawak masuk tu pon fikir fikir orang lain pulak mengenai keselesaan hidung tu .. Ada yg tak senang dengan bau bauan ni .. Orang lain pun bayar gak kan ?

24 komen :

Farrah yong berkata... [Reply to comment]

setakat ini , alhamdulilah tak kena walau selalu seludup air mcd .

#opsss , terjujur lak ;p

Hotz Mumma berkata... [Reply to comment]

yeke..smp mcm tu skali..teruk betul nk tgk wayang kt alamanda yer..pemeriksaan ketat betul...tp betul gak maybe depa tak nk ada bau mkanan dlm pwgamm.aircon kn..think positif jela..tak yah ambik ati sgt..huhu

www.azrulin.blogspot.com

Iam Yanty berkata... [Reply to comment]

OMG... xpi dh la Almnda cmni...
serrrrr!

cik najihah berkata... [Reply to comment]

ade plak gsc mcm tu eh. selame ni x penah kene. x beragak jugak kite yg baya mahal2 sampai nk cek camtu sekali. jirus je dengan air masak huhu

||aLeaSaRa|| berkata... [Reply to comment]

ayo yo...gsc alamanda mmg fav. utk layan latest movie.tapi pergi mgu lepas xda pulak kena check beg?hurmm dh ramai sgtlah kot bw mknn dlm beg...dahlah tu mgkn lepas mkn diorg x buang smph.

saya pun kdg2 selit gak bw pizza lebihan makan masa awal2 sampai alamanda.so dlm wayang blh mkn lagi.tapi saya dan latih anak2,setiap paper kami simpan dan buang kat luar ^*

NIZAM berkata... [Reply to comment]

sy suke MBO kat shah alam. abang ben meh la try MBO plak. :)) kat space U8.

Ain Abia berkata... [Reply to comment]

huhu betul2... walau kat sini blm kena buat selongkar2 beg lagi tp mcm tak best bila takle bawa makanan luar.. mmg ramai yg seludup dlm beg.. haha lg2 kalau movie time malam.. :)

shasshaDanial berkata... [Reply to comment]

Pernah kawan dengan manager GSC. Dia cakap memang macam gitu peraturan GSC. Cuma takdalah pulak check beg semua. Pandai pandai la simpan. Jangan sampai terkantoi. Tu aje. Kalau sampai kena check beg tu, dah kira menceroboh privasi individu tersebut. Ikut orang tulah nak bawak apa dalam beg dia. Beg dia kot. Then kalau bawak cam recorder tu, diorang syak nak rakam pulak la ea? Adehh! Memacam la GSC nie. -_-

Mohd Faiz Mazlishah berkata... [Reply to comment]

Sbb ada kes kowt.

ishy77 berkata... [Reply to comment]

sy perasan benda ni start filem ombak rindu keluar.. sebelum tu rase tak der macam tu.. ikut time jugak..kalau filem best2 tgah tayang memang dia akan cek beg satu2. makanan luar kena tinggal..lepas movie habis baru berlari-lari pusing masuk dalam ambik balik~tu pun kalau rajin la nk ambik..kalau dah malam tak kuasa la nak pusing masuk balik..huhuh..tp dua 3 hari lepas mase tgk Journey 2 xde pulak nak check..muskil~~

:: Cik Nur :: berkata... [Reply to comment]

voikoit..voikoit..!

Cik RoSs berkata... [Reply to comment]

Wowww..dasatnye!!!

Dah macam nak naik flight aje.Huhuhuhu..

Nasib tak kena raba!!hhuhuuhu

sHy berkata... [Reply to comment]

Dulu kat The Curve Shy pernah bawak McD..selambe je..haha
yup2,betul..eleh makanan je pon itu pon nak kisah...tiket mahal kot!

ainal malas diet berkata... [Reply to comment]

Ai recycle plastik gsc....hihihi...beli berger singgit,boh dlm tu jdla 1901 pya new york chicken :-)

YaYaNsMuM berkata... [Reply to comment]

Ayooo!apa la...smpi cmtu skli??ish2, ntahapaapantah.Nanti nak try risik2 kat mmber kat alamanda tu..betul ke management yg soh buat cmtu atau staff yang terover.haishh!tak suke!tak suke!Nasib baik le TGV Mesra Mall, Tganu tak cmtu!hehe..

MaYa MustWany berkata... [Reply to comment]

yups2..makin ketat.tapi sstgh tmpat je.

RuBiE ZaiNuDdin berkata... [Reply to comment]

wah...smpai mcm tue skali ke..nseb xpnh kne lg..huhu

anis aniesa berkata... [Reply to comment]

anis pernah je bawak makanan lain masuk panggung..dah mahal sangat makanan dia..air mineral pon RM 2.APA KES ?

Cik Lia Lomi berkata... [Reply to comment]

haila macam tu sekali ke??..ishishish..biasa tengok wayang tade pun kena check sampai macam tu, cuma just kena tunjuk tiket jer.

Azura Mendezz berkata... [Reply to comment]

My bad experience while watching Bini2ku Gangster kt Alamanda (pawagam 2) is dat kami dihidangkan dgn unpleasant smell..
bau mcm carpet lembab yg xkering..
duhhh~ serius potong..
itu la kali pertama & terakhir tgk wayang kt sana..
hehe!

alisya berkata... [Reply to comment]

eeee nk tgk wayang pun cm nk g luar negara pulak, sampau nk cek2..

Ayu Firzara berkata... [Reply to comment]

SETUJU! Pernah kena sekali...terus tarik muncung tau! Tak suka sangat GSC alamanda! Merajuk ah! Nasib baik masa tu air mineral RASA jer...biasanya ada popiah la, kebab la...hehe...tak patut2 nak cek2 beg orang! Padahal kedai makanan dia tu panjang giler beratur! ada hati nak suruh org beli kat situ...agagagagaga

Prince berkata... [Reply to comment]

Perghh..sampai camtu skli.
Nasib bek bkn kaki wayang :)

amir smuff berkata... [Reply to comment]

haha..ada pernah aku nampak untie cina nie dengan cucu dia kowt. maybe cucu dia nak mcd,pastu tak pasal2 kene tinggalkan mcd kat luar tu untuk 2 jam?.haha..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI