Tips blogging : Belajar memberi ulasan

 

Jangan ingat hanya mereka yang top saja layak review atau memberi ulasan . Blog kita , kita yang layak .. Tapi layak tu belum tentu bagus atau sebaliknya . Tetapi sebagai seorang blogger , kita kena tau untuk membuat satu satu ulasan ..

image

Sekarang ni , ramai buka mata terhadap dunia maya ni .. Pengaruh laman sosial sangat kuat .. Setiap hari masa yang dihabiskan depan komputer lebih banyak berbanding television atau suratkhabar .

Satu keuntungan buat mereka yg punya blog .. Blog yang bijak mereview dan punya aura tersendiri pastinya akan menarik perhatian mereka yang ingin mengiklan produk mereka..

Dalam erti kata lain , belajarlah membuat satu satu ulasan  dengan bijak , logik dan menarik !

Mereka akan cari anda , jika anda berjaya memikat mereka !

25 ulasan:

  1. Betul kata abg ben..
    Kita kena pandai buat ulasan..
    Supaya pembaca tertarik dengan entri kita..
    Mak Usu nak cuba belajar la..

    BalasPadam
  2. that is so true.
    blogging boleh buat orang berpk outside of the box :D

    BalasPadam
  3. nice tips for a beginner like me^^. Thanx abg ben.

    BalasPadam
  4. ringkas tapi mendalam.thanks dude

    BalasPadam
  5. Idea yg bernas....Good...

    BalasPadam
  6. nk komen pn segan kat blog abg ben sbnarnye. biase datang, bace pastuh terus ilang leee. heeee.. *hye abg ben! :P larikkkkk!

    BalasPadam
  7. cantik angka fanpage facebook abg ben...8880...klu cina angka 8 tu maksudnya kaya...ada ong katakan...hahaha...^__^

    BalasPadam
  8. macam mana mau buat ulasan bijak , logik dan menarik ? hehe...

    BalasPadam
  9. betul la tu kan..huhukk adik beradik mira pon sebok je on9..24 jam..sampai lupe nk makan, tidor..hape pon tak leh

    BalasPadam
  10. tips yg bagus! dijadikan pengajaran!

    BalasPadam
  11. ulasan kena baik. No copy paste. huh.

    BalasPadam
  12. saya tatau nak buat ulasan...
    kalau bagi saya menarik, saya akan kunjungi tiap2 hari and tak nak terlepas apa2..huhu

    BalasPadam
  13. interesting dunia blog nih..mcm mcm ideas bole kita dapat kalau rajin blogwalking :))

    BalasPadam
  14. setuju sangat2.. dya sekarang pun tgh belajar membuat satu satu ulasan dengan bijak , logik dan menarik.. hehe

    BalasPadam
  15. Saya bersetuju sesangat...namun saya masih lemah dalam memberi ulasan...Sebab itu saya banyak belajar memberi ulasan melalui ulasan yang diberi oleh blogger lain....

    BalasPadam
  16. Setuju dng Ben, Ulasan juga menggambarkan identiti blogger berkenaan

    BalasPadam
  17. sokom3.mcm blog abg ben lah kan.:)

    BalasPadam
  18. Tips yg menarik abg ben..sye shah n masih skola lg dan byk lg yang perlu saye belajar untk mnjdi seorang blogger yg brjaye! Huray..

    BalasPadam
  19. bro ben.. thanx jadi follower nmirmo.. :).. ni award sebb jadi yang ke-700.. :)

    http://ntira-mirmo.blogspot.com/2012/01/award-for-700-follower.html

    thanx lagi skali.. :)

    BalasPadam
  20. betul tu abg ben tapi komen biar bernas..:)

    BalasPadam
  21. alahai..x reti nk komen larhh..huhu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI