Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 18 Januari 2012

Tips blogging : Belajar memberi ulasan

 

Jangan ingat hanya mereka yang top saja layak review atau memberi ulasan . Blog kita , kita yang layak .. Tapi layak tu belum tentu bagus atau sebaliknya . Tetapi sebagai seorang blogger , kita kena tau untuk membuat satu satu ulasan ..

image

Sekarang ni , ramai buka mata terhadap dunia maya ni .. Pengaruh laman sosial sangat kuat .. Setiap hari masa yang dihabiskan depan komputer lebih banyak berbanding television atau suratkhabar .

Satu keuntungan buat mereka yg punya blog .. Blog yang bijak mereview dan punya aura tersendiri pastinya akan menarik perhatian mereka yang ingin mengiklan produk mereka..

Dalam erti kata lain , belajarlah membuat satu satu ulasan  dengan bijak , logik dan menarik !

Mereka akan cari anda , jika anda berjaya memikat mereka !

25 komen :

Mak Usu berkata... [Reply to comment]

Betul kata abg ben..
Kita kena pandai buat ulasan..
Supaya pembaca tertarik dengan entri kita..
Mak Usu nak cuba belajar la..

Fathiah Hamim berkata... [Reply to comment]

that is so true.
blogging boleh buat orang berpk outside of the box :D

Misz MariA berkata... [Reply to comment]

nice tips for a beginner like me^^. Thanx abg ben.

Sis-Lin berkata... [Reply to comment]

SETUJU...!

Pendamba Mawar berkata... [Reply to comment]

ringkas tapi mendalam.thanks dude

Jue berkata... [Reply to comment]

Idea yg bernas....Good...

Cik Yuyu berkata... [Reply to comment]

nk komen pn segan kat blog abg ben sbnarnye. biase datang, bace pastuh terus ilang leee. heeee.. *hye abg ben! :P larikkkkk!

2EV1 berkata... [Reply to comment]

:)

Makwe Kintan berkata... [Reply to comment]

cantik angka fanpage facebook abg ben...8880...klu cina angka 8 tu maksudnya kaya...ada ong katakan...hahaha...^__^

YAYA AZURA berkata... [Reply to comment]

macam mana mau buat ulasan bijak , logik dan menarik ? hehe...

mira maisara berkata... [Reply to comment]

betul la tu kan..huhukk adik beradik mira pon sebok je on9..24 jam..sampai lupe nk makan, tidor..hape pon tak leh

nasha sanza berkata... [Reply to comment]

tips yg bagus! dijadikan pengajaran!

Eza Boom Boom :) berkata... [Reply to comment]

ulasan kena baik. No copy paste. huh.

Teenager Housemaid berkata... [Reply to comment]

saya tatau nak buat ulasan...
kalau bagi saya menarik, saya akan kunjungi tiap2 hari and tak nak terlepas apa2..huhu

Zaza@SD berkata... [Reply to comment]

idea yg bagus..

susumanis berkata... [Reply to comment]

interesting dunia blog nih..mcm mcm ideas bole kita dapat kalau rajin blogwalking :))

dyabunga berkata... [Reply to comment]

setuju sangat2.. dya sekarang pun tgh belajar membuat satu satu ulasan dengan bijak , logik dan menarik.. hehe

Adi_Putra772 berkata... [Reply to comment]

Saya bersetuju sesangat...namun saya masih lemah dalam memberi ulasan...Sebab itu saya banyak belajar memberi ulasan melalui ulasan yang diberi oleh blogger lain....

Elih Japahar berkata... [Reply to comment]

Betul3 ekeke...:D

Razif Mokji berkata... [Reply to comment]

Setuju dng Ben, Ulasan juga menggambarkan identiti blogger berkenaan

miSs aMaL berkata... [Reply to comment]

sokom3.mcm blog abg ben lah kan.:)

shahamri.com [SA] berkata... [Reply to comment]

Tips yg menarik abg ben..sye shah n masih skola lg dan byk lg yang perlu saye belajar untk mnjdi seorang blogger yg brjaye! Huray..

nmirmo berkata... [Reply to comment]

bro ben.. thanx jadi follower nmirmo.. :).. ni award sebb jadi yang ke-700.. :)

http://ntira-mirmo.blogspot.com/2012/01/award-for-700-follower.html

thanx lagi skali.. :)

Miss Nadya berkata... [Reply to comment]

betul tu abg ben tapi komen biar bernas..:)

nUr aDiLa berkata... [Reply to comment]

alahai..x reti nk komen larhh..huhu

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI