Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 5 Januari 2012

Ulasan Filem THE DARKEST HOUR

 

image

Duit banyak ? Nak download , lom ada lagi rasanya .. Kalau ada baki duit gaji tahun lepas , boleh la g tengok ngan awek .. Bawak pop-corn yang dibeli kat panggung tu yer .. Jangan beli kat luar ! Diorang skang buat spot check ! Perghh ..Kang kantoi , malu jeee.. Hehehe.. Tu kat Alamanda la.. Kat tempat lain , aku tak tau ler ..

Berbalik pada cerita The Darkest Hour ni , bagi aku … untuk abiskan masa , boleh la.. Tapi lagi baik g tengok orang main bowling atau lepak kat food court dari duduk dalam panggung tengok cerita alien ni haaa..

Permulaan .. Ok la.. kira mampu buat korang macam naik kuda .. Sebab tak nampak alien dia tu kan ? Sama macam mana mana citer alien kecuali Predator … Haa tu scary skit la.. Sebab dia brutal .. Yang ni mcm alien naik kerusi roda boleh terbang punya jer .. Lebih kurang gitu la..

Tengah , dah mula menguap .. Kira kalau tak menguap tu , mmg filem ni citarasa korang la .. Aku , boleh layan lagi sbb mmg minat cita mengarut ni dari filem cinta cam Ombak Rindu tu ha.. Hehehe.. Jangan marah aa.. Mmg aku g tengok film kat panggung , film yang ada kesan khas. Kalau nak tangkap nangis . aku download dan tengok malam malam jer .. Hehe..

Ending ? Cam biasa .. alien ditewaskan dengan guna ilmu sainstifik ! Dasat kan ? Apa nak heran .. sekadar filem .. Layankan aja .. Akhirnya , cam biasa .. orang amerika gak menang ! Well… apa nak buat, diorang yang bikin itu filem !

Apa apa pun , aku nak tunggu The Avengers , Ghost Riders 2 , dan  Hantu dalam botol kicap ? Oh plisss !

Kesimpulan : Jangan buang masa tengok cerita ni ! G tengok citer lain yang aku tak ulas lagi.. Kang aku ulas , potong stim lak korang .. hahaha..

Download Ultraman lagi best !

11 komen :

Kuronofu91 berkata... [Reply to comment]

ehh??? ni filem rupanya...ingatkan novel....lallalalaala~~~

faizulosman berkata... [Reply to comment]

tgok poster mcm gempak...

Prince berkata... [Reply to comment]

Tgk cover cam best je.
Ah, download je lah.. ",

Pn. Sheila berkata... [Reply to comment]

suspen lak... mesti la kena tgk cam tu...

ridzuan sujari berkata... [Reply to comment]

abang ben mesti tidur dalam panggung wayang... hahaha

http://ridzuangjanz.blogspot.com/2011/12/contest-pesta-puisi-islam.html

Gadis Juta Ria berkata... [Reply to comment]

Bosan la Darkest hour... Storyline lebih kurang Skyline.. Gadis nk tunggu cite Avengers..weeee!

wanblur - Shazwan Azizan berkata... [Reply to comment]

@Prince

bosan citer nie. @__@

Syarafi[skyforce331] berkata... [Reply to comment]

hahaha...alien macam naik kerusi roda..kelakar lak..teringat E.T..ok kalau cmtu citer ni taknak laa tgk..nk donlod jer..hehe..Saya pon tngah tunggu The avengers, The Ghost Rider 2 ni...marilah donlod ultraman ramai-ramai <<irama lagu :D

Mr.N berkata... [Reply to comment]

tak tengok lagi .. tapi macam tak best ja .. yang penting lain orang lain citarasa ... :)

alien berkata... [Reply to comment]

link donwload da ada la bro
kih2
tapi smlm aku layan kat panggung
busan tunggu penamat dia

Cik Oda Gelang berkata... [Reply to comment]

la yeke...masa tgk mission impossible, ade la dia mainkan iklan cite ni jap b4 cite mission impossible start. tgk macam gempak je idea cite ni...sbb nak tau camne rupe alien yang xnampak tu..haha..

tp betul lah..better dari tgk ombak rindu..ombak rindu tu, tgk gambar iklan kat surat kabor je pun sy dah ilang selera nak tgk. lepas tu kuar pulak negatif response dari org2 yg dah tgk, lagi lah sy malas nk g tgk. ramai ajak sy tgk ombak rindu tapi sy buat tak tau je haha.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI