Khamis, 23 Februari 2012

Berlian merah jambu

 

image

Size berlian merah jambu diletakkan di hujung mata sebatang pen.

 

SubhanaAllah.. cantik kan ? Berlian berwarna merah jambu ini dijumpai di perlombongan Rio Tinto ,Australia. Berlian yang amat jarang dijumpai ini mengambil masa 10 hari untuk memotong dan membersihkannya .

Berlian seperti ini ditemui sekali dalam tempoh 26 tahun dan mungkin tidak akan ditemui lagi. Dinamakan Argyle Pink Jubilee ,berlian ini dianggarkan bernilai lebih AS$10 juta (RM30.3 juta) berdasarkan berlian merah jambu berkualiti tinggi yang dijual pada harga AS$1 juta (RM3 juta) untuk setiap karat.

 

image

8 komen :

faizah husna berkata... [Reply to comment]

serius cantik..tak kedip mata mmndang..hehe..:)

Haruno Hana 하나 berkata... [Reply to comment]

kuasa Dia ^_^ cantik sgt sbb rasa2nya jarang jumpa berlian kaler pink camni.. :)

AlyNn NyzAa berkata... [Reply to comment]

lawa nyE...^^

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

humangaih! harga dia wat leez t'cekik! erk!

Wanpetunjuk berkata... [Reply to comment]

Assalam En. Ben,

Kalau belian menjadi salah satu benda yang kekal dan diterima dalam urusan urusniaga akan datang, agak2 barapa ramai sgt lah yang boleh memilikinyakan?.

*kumpul/simpanlah dinar dan dirham bebanyak :)

Aynora Nur berkata... [Reply to comment]

datang melawat en ben,
cantiknyer berlian tu,
nak satu!
(bayor sendiri...haha)

MawardiYunus berkata... [Reply to comment]

pergh.. terbaik r

O Mega Sale berkata... [Reply to comment]

salam...sape2 blh bgtau x kt mane tmpt nk jual berlian hitam???penting

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI